השילוב של הטעם המתוק של הבטטה עם שמנת ועשבי תיבול יוצר רוטב עשיר ומלטף שעוטף את הפסטה בצורה מושלמת. מתכון קל להכנה, שאפשר להוסיף לו מרכיבים נוספים אם רוצים לגוון.
מרכיבים:
לפסטה:
400 גרם פסטה פוזילי או כל סוג אחר שאתם אוהבים
מים להרתחה
מלח
להכנת הרוטב:
2 בטטות גדולות
חצי כוס שמנת מתוקה
רבע כוס ציר ירקות או מים
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
חצי כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית כמון (אופציונלי, למי שאוהב טעמים נוספים)
עשבי תיבול טריים לקישוט (כגון רוזמרין או בזיליקום)
1 בצל בינוני קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות דק
אופן ההכנה:
נתחיל בהכנת הבטטות. קלפו את הבטטות וחתכו אותן לקוביות קטנות (בערך בגודל של 3 ס"מ). זה יזרז את הבישול ויאפשר להן להתרכך מהר יותר. במקביל, נביא מים לרתיחה בסיר גדול עם מלח, ולאחר מכן נוסיף את הבטטות. בשלו אותן במשך 12 דקות, עד שהן רכות וננעצות בקלות עם מזלג. סננו את הבטטות ושמרו כוס אחת ממי הבישול.
הכנת הרוטב:
במחבת גדולה ששמנו ליד
חנוכיות, נחמם את שמן הז...
[ התקדם ]