var title = 'סל ניוז ELADG2\'s בלוגים הזנה'; var url = 'http://www.salnews.com/forum/blog.php?page=&mode=&sid=4244b17aafa8308f51923506337f8616'; var site_url = 'http://www.salnews.com/forum'; var site_desc = 'פורום הכדורסל המוביל של ישראל'; var time = 'Thu, 01 May 2025 01:10:00 +0400'; var data = new Array(); data[0] = new Array(); data[0]['title'] = 'מתכון למרק בטטה'; data[0]['url'] = 'http://www.salnews.com/forum/blog.php?u=17535&b=233&sid=4244b17aafa8308f51923506337f8616'; data[0]['url'] = 'http://www.salnews.com/forum/blog.php?u=17535&b=233&sid=4244b17aafa8308f51923506337f8616'; data[0]['username'] = 'ELADG2'; data[0]['blog_id'] = '233'; data[0]['blog_message'] = 'מרכיבים:

2 כפות שמן זית
1 בצל גדול, קצוץ
4 בטטות בינוניות, קלופות וחתוכות לקוביות
1 גזר גדול, קלוף וחתוך
1 תפוח עץ ירוק קלוף וחתוך
1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
1 כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
1 כפית כמון
1 ליטר ציר ירקות / מים
200 מ"ל קרם קוקוס או שמנת לבישול
2 שיני שום, קצוצות

אופן ההכנה:
יש לחמם [urlhttps://www.simhim.com/castiron/]סיר בישול מברזל[/url] על להבה בינונית ולאחר מכן להוסיף את שמן הזית.
לאחר מכן יש לטגן את הבצל עד שהוא מזהיב במשך 5 דקות.
מוסיפים את השום, הג'ינג'ר והכמון, ומערבבים במשך חצי דקה עד שהוא מפיץ ריח נעים.
מוסיפים את הבטטות, הגזר והתפוח, ואז מערבבים היטב ומטגנין יחד במשך מספר דקות.
מוסיפים את המים,מלח ופלפל ומביאים לרתיחה,לאחר מכן מנמיכים לאש קטנה ומבשלים עם מכסה סגור במשך 20 דקות עד שהירקות מתרככים.
טוחנים את המרק עם בלנדר מוט עד שמתקבל מרקם חלק.
מוסיפים את קרם הקוקוס או השמנת, מערבבים היטב, ומוסיפים תיבול אם צריך.
מבשלים עוד 5 דקות על להבה נמוכה.

הגשה:

הגשה מומלצת עם קישוט של כף קרם קוקוס, מעט פטרוזיליה קצוצה וטוסט בצד.'; data[0]['blog_time'] = 'Mon, 28 Apr 2025 14:59:39 +0400'; data[1] = new Array(); data[1]['title'] = 'מרק חומוס עם פטרוזיליה ושמיר'; data[1]['url'] = 'http://www.salnews.com/forum/blog.php?u=17535&b=232&sid=4244b17aafa8308f51923506337f8616'; data[1]['url'] = 'http://www.salnews.com/forum/blog.php?u=17535&b=232&sid=4244b17aafa8308f51923506337f8616'; data[1]['username'] = 'ELADG2'; data[1]['blog_id'] = '232'; data[1]['blog_message'] = 'מרק חומוס הוא מאכל מסורתי שנפוץ בעיקר בקרב מטבחים מזרח תיכוניים, והוא אהוב בזכות טעמו העמוק, מרקמו הקרמי והיכולת לשלב בו שלל ירוקים ותיבולים ריחניים. במתכון הזה נוסיף למרק פטרוזיליה וגם שמיר.


מרכיבים:

2 כוסות חומוס יבש
1 בצל גדול קצוץ דק
4 שיני שום, כתושות
חצי כוס שמיר קצוץ
1 כף שמן זית
1 כפית כמון טחון
1 כפית כורכום
קורט מלח
קורט פלפל
2 ליטר מים
2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
2 תפוח אדמה בינוני, קלוף וחתוך לקוביות
1 כוס פטרוזיליה קצוצה


אופן ההכנה:

אם משתמשים בחומוס יבש,משרים אותו לפחות 12 שעות במים עם חצי כפית סודה לשתייה. לאחר ההשריה, שוטפים היטב את החומוס, ומבשלים בסיר עם מים חדשים עד שהחומוס רך (במשך שעה). אם משתמשים בחומוס משומר – אפשר לדלג על השלב הזה.
מחממים שמן זית עם סיר יציקת ברזל גדול. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה קלה.
מוסיפים את השום, הגזר ותפוח האדמה וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב כמספר דקות.
מוסיפים את התבליני: כמון, כורכום, מלח ופלפל – ומערבבים היטב.
מוסיפים את החומוס המבושל ואת המים...

[ התקדם ]'; data[1]['blog_time'] = 'Wed, 23 Apr 2025 10:19:29 +0400'; data[2] = new Array(); data[2]['title'] = 'מדריך לבחירת מתקן כביסה לגינה'; data[2]['url'] = 'http://www.salnews.com/forum/blog.php?u=17535&b=231&sid=4244b17aafa8308f51923506337f8616'; data[2]['url'] = 'http://www.salnews.com/forum/blog.php?u=17535&b=231&sid=4244b17aafa8308f51923506337f8616'; data[2]['username'] = 'ELADG2'; data[2]['blog_id'] = '231'; data[2]['blog_message'] = 'מה מומלץ לבדוק טרם קנייתכם:


1.שטח תלייה של מתקן הכביסה

כמה מטרים מכילים חוטי התלייה של המתקן,האם יש צורך בשימוש במתקן לזוג או למשפחה ממוצעת?
דברים כאלו חשוב לבדוק בכדי לדעת שקניתם בדיוק מה שמתאים לכם.
למשפחה ממוצעת,כדאי לבחור מתקן כביסה לגינה עם שטח תלייה מינימלי של לפחות בין 40 ל-50 מטרים.
רווקים או זוגות צעירים ללא ילדים,יכולים להסתפק ב-20 או 30 מטר שטח תלייה.

2.חומר מתקן הכביסה

האם מתקן הכביסה שאתם הולכים לרכוש עמיד בתנאי מזג אוויר,האם הוא עשוי אלומיניום,פלדת אל חלד?
האם יש לו ציפוי נגד חלודה וקרני UV של השמש?
במידה ורוב הזמן,מתקן כביסה לגינה,חשוף לשמש ונמצא רוב הזמן בחוץ,מומלץ לבחור בחומרים כמו אלומיניום או נירוסטה שעמידים בפני חלודה.


3.סוג המתקן

האם אתם מחפשיפ מתקן קרוסלה כמו שמשיה או מתקן מתקפל נייד,ישנם מתקני כביסה הנצמדים לקיר החיצוני של הבית.

4.נוחות ושימוש התפעול של המתקן

יש לבדוק האם המתקן ניתן לכיוונון,האם קל לפתוח אותו ולקפלו?

5.אחריות

ודאו שהמתקן אותו רכשתם,הוא מיצרן מוכר ובעל אחריות של יבואן רשמי מסודר ה...

[ התקדם ]'; data[2]['blog_time'] = 'Fri, 18 Apr 2025 10:42:25 +0400'; data[3] = new Array(); data[3]['title'] = 'מתכון לכבד אווז עם יין אדום'; data[3]['url'] = 'http://www.salnews.com/forum/blog.php?u=17535&b=230&sid=4244b17aafa8308f51923506337f8616'; data[3]['url'] = 'http://www.salnews.com/forum/blog.php?u=17535&b=230&sid=4244b17aafa8308f51923506337f8616'; data[3]['username'] = 'ELADG2'; data[3]['blog_id'] = '230'; data[3]['blog_message'] = 'כבד אווז הוא אחד המעדנים המובילים והיוקרתיים ביותר במטבח העולמי. המתכון הזה מציע גרסה קלאסית של כבד אווז.

רכיבים:
לכבד אווז:
2 פרוסות כבד אווז טרי (כ-200 גרם כל אחת)
מלח
פלפל שחור טחון

לרוטב:
רבע כוס חומץ בלסמי
מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם
1 כוס יין אדום יבש (עדיף יין בעל גוף מלא, כמו קברנה סובניון)
רבע כוס סוכר

אופן ההכנה:

להכנת הכבד:
לפני שמתחילים בהכנת הכבד אווז, חשוב לתת לו להתייצב לטמפ' החדר למשך עשר דקות. כך הכבד יתבשל באופן אחיד.
משמנים את פרוסות הכבד עם מעט מלח ופלפל שחור טחון.
בסיר כבד כמו סירים סולתם או מחבת עם ציפוי מונע הידבקות, מחממים את המחבת על חום גבוה עד שהיא נשמעת חמה.
, מניחים את פרוסות הכבד במחבת. לא טורחים להזיז אותן בינתיים – תנו להן זמן להיות מקורבות למגע עם המחבת ולהשחימן.
מבשלים את הכבד כשלוש דקות מכל צד עד שהוא משחים יפה מבחוץ ומתקבל כבד רך מבפנים. הכבד אינו אמור להיות מבושל לחלוטין, הוא צריך להיות רך, אדום במרכז.
אחרי שהכבד התבשל, מניחים אותו ...

[ התקדם ]'; data[3]['blog_time'] = 'Sat, 15 Mar 2025 15:33:48 +0400'; data[4] = new Array(); data[4]['title'] = 'מתכון למרק פטריות'; data[4]['url'] = 'http://www.salnews.com/forum/blog.php?u=17535&b=229&sid=4244b17aafa8308f51923506337f8616'; data[4]['url'] = 'http://www.salnews.com/forum/blog.php?u=17535&b=229&sid=4244b17aafa8308f51923506337f8616'; data[4]['username'] = 'ELADG2'; data[4]['blog_id'] = '229'; data[4]['blog_message'] = 'אחד המנות הנפלאות והפשוטות להכנה שמספקות טעם עשיר, חמים ומנחם בימים קרירים.

מרכיבים

500 גרם פטריות שמפניון טריות
1.5 בצל בינוני קצוץ דק
2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
2 כפות חמאה
2 כפות שמן זית
1 ליטר מים
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
חצי כפית כמון
חצי כפית טימין או רוזמרין
1 כפות קמח (,אם תרצו מרק סמיך יותר)
גבינה צהובה
2 סלרי חתוך דק
2 שיניים שום קצוצות


אופן ההכנה:

לפני הכל, יש לנקות את הפטריות. חותכים את הקצוות של הפטריות ופורסים אותן לעוביים שונים, אם רוצים מרק חלק, פרסו דק ואם רוצים מרק עם מרקם, אפשר לשים פרוסות עבות יותר.
שלב טיגון הבצל : בסיר רחב ששמנו ליד פמוט שבת,שמים חמאה ושמן זית ומחממים על להבה בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא מתרכך ומתחיל להזהיב לאחר מספר דקות. מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים למשך עוד שתי דקות.
הוספת הפטריות והירקות: מוסיפים את הפטריות והגזרים הקצוצים ומערבבים היטב. נותנים לפטריות להתרכך ולהתייבש במשך חמש דקות, תוך ערבוב מדי פעם.
לאחר שה...

[ התקדם ]'; data[4]['blog_time'] = 'Mon, 24 Feb 2025 18:10:28 +0400';