סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' מאי 02, 2025 9:15 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]



קישור לבלוג

סטטיסטיקת הבלוג
229סך הכל רשימות
28סך הכל תגובות

חיפוש בלוגים


קטגוריה בלוגים 
כדורסל ישראלי

ליגת לוטו, גביע, קבוצות, ליגה לאומית, נבחרות ישראל, וכו'

0

נ.ב.א.

הליגה הטובה בעולם.

0

כדורסל באירופה

כל מה שקשור לכדורסל באירופה: יורוליג, ליגות אחרות, נבחרות, וכו'

0

עוף-טופיק

כל מה שלא קשור לכדורסל...

1


 [ 228 רשימות בלוג ]  הקודם  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 46  הבא
הזנה רשימות הבלוג הפופלריות
מתכון לקציצות בשר כשר עם עגבניות וחרדל על ידי ELADG2 ב ה' אוקטובר 24, 2024 10:45 am
מרכיבים:

להכנת קציצות:

500 גרם בשר טחון
1 בצל גדול קצוץ דק
חצי כוס פרורי לחם
רבע כוס פטרוזיליה קצוצה
חצי כפית כמון
חצי כפית פפריקה מתוקה
מלח ופלפל לפי הטעם
3 כפות שמן זית
2 שיני שום קצוצות
ביצה אחת



להכנת הרוטב:

1 כפית סוכר
חצי כפית אורגנו יבש
מלח ופלפל לפי הטעם
חצי כוס מים
400 גרם עגבניות מרוסקות (קופסה או עגבניות טריות קלופות)
2 כפות חרדל דיז'ון
2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

להכנת הקציצות:

נתחיל עם הכנת הקציצות. מחממים מחבת שהונחה על מגש חלה 2-3 כפות שמן זית על חום בינוני. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהבצל מתרכך ומשחים מעט, כחמש דקות. מוסיפים את השום הקצוץ וממשיכים לטגן דקה נוספת, עד שהריח של השום מתפשט בכל המנה.
לוקחים קערה גדולה,ומערבבים בה את הבשר הטחון עם תערובת הבצל והשום, מוסיפים את הביצה , הפטרוזיליה, כמון, פפריקה, מלח ופלפל. ולאחר מכן מערבבים את התערובת היטב עד שהתערובת אחידה ולחה.
לאחר שהקציצות מוכנות, יוצרים קציצות בגודל כדור בינוני ומניחים אותן על צלחת. כדאי ל...

[ התקדם ]

מתכון לדג סלמון ברוטב שום וצנוברים עם חצילים בצד על ידי ELADG2 ב ו' אוקטובר 11, 2024 10:54 am
רכיבים:


לסלמון:

מיץ סחוט מלימון אחד
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
צרור פטרוזיליה קצוצה לקישוט
4 פילה סלמון כ-200 גרם כל אחד
4 כפות שמן זית
4 שיני שום קצוצות דק
רבע כוס צנוברים קלויים


להכנת חצילים :

2 חצילים בינוניים, חתוכים לפרוסות דקות
1 כף מלח
חצי כפית כמון
חצי כפית פפריקה מתוקה
מיץ סחוט מלימון אחד
2 כפות שמן זית מזוכך



אופן ההכנה:

חותכים את החצילים לפרוסות בעובי 1 ס"מ. בוזקים מלח על הפרוסות ומניחים אותן בצד למשך חצי שעה על מנת להוריד את המרירות מהחצילים.
שטיפת החצילים: לאחר מכן, שוטפים את החצילים במים קרים כדי להסיר את המלח והמרירות. סוחטים קלות ומניחים להם להתייבש.
טיגון החצילים: מחממים במחבת 2 כפות שמן זית על חום בינוני. מטגנים את פרוסות החצילים במשך כ-4-5 דקות מכל צד, עד שהן רכות וזהובות. בשלב זה ניתן לפזר על החצילים כמון ופפריקה מתוקה, כדי להעניק להם טעם נוסף.
מעבירים את החצילים לצלחת ומניחים בצד.

הכנת הסלמון:
בסיר קטן ששמנו ליד ...

[ התקדם ]

מתכון קוסקוס עם מרק חריימה וצנוברים ברוטב שום על ידי ELADG2 ב ב' אוקטובר 07, 2024 3:44 pm
מרכיבים:
להכנת מרק חריימה:

500 גרם דג דניס או סלמון חתוך לחתיכות
2 כפות שמן זית
בצל גדול קצוץ דק
3 שיני שום קצוצות
2 כפות פפריקה מתוקה
כפית פפריקה חריפה
חצי כפית כמון
4 כוסות מים או ציר דגים
2 עגבניות בינוניות קצוצות או מרוסקות
2 כפות רסק עגבניות
מלח ופלפל
חצי כוס כוסברה קצוצה

להכנת הקוסקוס:

1 כוס קוסקוס
1 כוס מים רותחים
1 כף שמן זית
מלח לפי הטעם
לצנוברים ברוטב שום:
1/2 כוס צנוברים
3 שיני שום, קצוצות
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

מחממים את שמן הזית בסיר רחב וגדול לצד מגש לחלות,לאחר מכן מוסיפים את הבצלים הקצוצים ומטגנים עד שהבצלים מתרככים ונעשים שקופים.
לאחר מכן,מוסיפים שום הקצוץ ומערבבים במשך 2 דקות עד שהשום מתרכך.
מוסיפים את הפפריקה החריפה,המתוקה,הכמון,המלח,הפלפל,ומערבבים מספר דקות עד שהשום ובצל מצופים בתבלינים.


מוסיפים את הפפריקה המתוקה, הפפריקה החריפה, הכמון, מלח ופלפל, ומערבבים היטב כך שהתערובת כולה תהיה מערובבת.
מוסיפים את העגבניות הקצוצות ורסק העגבניות, ומבשלים ב...

[ התקדם ]

חצילים עם רוטב טריאקי על ידי ELADG2 ב ד' אוגוסט 14, 2024 3:08 pm
מרכיבים

2-3 חצילים בינוניים, פרוסים לחצאים או לרבעים

2-3 כפות שמן זית

3 שיני שום, כתושות

1/2 כוס רוטב טריאקי (אפשר לקנות מוכן או להכין בבית, ראו מתכון למעלה)

1 כף סוכר חום (אם אוהבים מתוק יותר, ניתן להוסיף יותר)

1 כף חומץ אורז או חומץ תפוחים

1 כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ דק (לא חובה, אבל מוסיף טעם)

1/4 כוס מים (לדלול את הרוטב אם הוא סמיך מדי)

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה

הכנת החצילים:

חתכו את החצילים לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ או לחצאים, בהתאם לגודלם.

מניחים את פרוסות החצילים על מגבת ומפזרים מעט מלח. המתן כ-30 דקות כדי להסיר את הנוזלים מהחצילים. לאחר מכן שוטפים את החצילים היטב ומייבשים בעזרת מגבת נייר.

טיגון החצילים:

מחממים את שמן הזית במחבת גדולה שהונחה ליד חנוכיה מעוצבת על חום בינוני-גבוה.

מטגנים את פרוסות החצילים משני הצדדים עד שהן רכות ומעט חרוכות,במשך -5-7 דקות מכל צד. אם יש צורך, מטגנים את החצילים בכמה סבבים כדי לא להעמיס על המחבת.

הכנת רוטב הטריאקי:

במחב...

[ התקדם ]

מתכון לקציצות ברוטב עגבניות ושום עם לימון על ידי ELADG2 ב ש' אוקטובר 05, 2024 8:40 am
מצרכים:
לקציצות:

500 גרם בשר בקר טחון
1 ביצה
רבע כוס פטרוזיליה קצוצה
חצי כפית כמון
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
שמן זית
חצי כוס אורז (לא מבושל)
1 בצל קטן, קצוץ דק
2 שיני שום, כתושות



להכנת הרוטב:

רבע כוס שמן זית
לימון אחד סחוט
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
פטרוזיליה קצוצה להגשה
4-5 שיני שום, פרוסות דק
700 גרם עגבניות מרוסקות
חצי כפית סוכר



אופן הכנה:
הכנת הקציצות:

בקערה גדולה, מניחים את הבשר הטחון,לאחר מכן מוסיפים את האורז היבש, השום הכתוש, הביצה, הפטרוזיליה,הבצל הקצוץ, הכמון, המלח והפלפל.
מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
משרים את התערובת במקרר למשך חצי שעה
לאחר שנתנו לתערובת "לנוח" , יוצרים קציצות בגודל כף. אפשר להרטיב מעט את הידיים כדי למנוע הידבקות.

מחממים שמן זית במחבת גדולה ששמנו ליד מגש חלה על חום בינוני. מוסיפים את הקציצות ומטגנים משני הצדדים, כ-3 דקות לכל צד,עד שהקציצות
מזהיבות. ברגע שהקציצות מוכנות, מוציאים אותן מהמחבת ומניחים בצד.
באותה המחבת, ...

[ התקדם ]

 [ 228 רשימות בלוג ]  הקודם  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 46  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]


מי מחובר

משתמשים רשומים: B.a.c, Bing [Bot], Google [Bot], satriani, גמליאל


Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
מבוסס על phpBB.co.il - פורומים בעברית. כל הזכויות שמורות © 2008 - phpBB.co.il.
הבלוגים נוצרו על ידי מוד בלוג משתמש © EXreaction