קטגוריה |
בלוגים |
כדורסל ישראלי
ליגת לוטו, גביע, קבוצות, ליגה לאומית, נבחרות ישראל, וכו'
|
0
|
נ.ב.א.
הליגה הטובה בעולם.
|
0
|
כדורסל באירופה
כל מה שקשור לכדורסל באירופה: יורוליג, ליגות אחרות, נבחרות, וכו'
|
0
|
עוף-טופיק
כל מה שלא קשור לכדורסל...
|
1
|
רשימות הבלוג הפופלריות
|
מתכון למרק חומוס על ידי ELADG2 ב ש' אוקטובר 05, 2024 9:28 am
|
מרכיבי המתכון: 1 כוס חומוס יבש (או 2 קופסאות חומוס מבושל) 1 בצל גדול קצוץ דק 3 שיני שוםכתושות 3 גזר בינונייםחתוכים לקוביות 1 תפוח אדמה בינוני, מקולף וחתוך לקוביות חצי כוס פטרוזיליה קצוצה רבע כוס טחינה גולמית 2 ליטר מים חצי כפית כמון חצי כפית פפריקה חצי כפית מלח רבע כפית פלפל שחור מיץ מלימון אחד סחוט שמן זית להגשה אופן ההכנה של המתכון: להכנת החומוס: אם אתם משתמשים בחומוס יבש, יש להשרות אותו במים קרים למשך לילה שלם.למחרת, מסננים ומעבירים לסיר עם מים, מביאים לרתיחה ומבשלים על חום נמוך במשך שעה וחצי עד שעתיים, ועד שהחומוס רך מאוד. אם אתם משתמשים בחומוס מקופסה, פשוט מסננים ומניחים בצד. לטיגון הירקות: לוקחים סיר גדול ששמנו לצד מגש לחלה, מחממים מעט שמן זית על חום בינוני ומוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא נעשה שקוף. זה לוקח כמספר דקות. לאחר מכן מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים למשך דקה נוספת, עד שכל ריח השום משתלב במחבת. מוסיפים את הגזר ותפוח האדמה לסיר. מטגנים עוד 5-7 דקות, עד שהירקות מתח... [ התקדם ]
|
|
איך לבחור חנוכיה? על ידי ELADG2 ב ש' אוגוסט 10, 2024 10:38 am
|
אז מה זו בעצם חנוכיה ? חנוכיה היא בעצם מנורה בעלת שמונה קנים המשמשת להדלקת נרות בחג החנוכה,הלא הוא חג האורים. לכל חנוכיה יש גם חלק שנקרא "שמש" שבאמצעותו אנו מדליקים את שאר הנרות. כיום,החנוכיה היא כלי שגם משמש לדקורציית הבית במהלך חג החנוכה. בואו נלך לעיצוב,ישנם מספר סגנונות שונים והם: חנוכיות העשויות מכסף או מתכת ומשלבים בתוכן עיטורים מהדת. חנוכיות בעיצוב יותר עדכני שעשויות מקריסטל,זכוכית,פורצלן וחלקן גם עשויות בעיצובים מינימליים. חנוכיות בעיצוב אישי שבעצם מיוצרות בהתאמה אישית לפי בקשת הלקוח/ה וטעמו האישי. חומרים הגלם שמהן עשויות החנוכיות רוב החנוכיות כיום,עשויות כסף,נירוסטה,פליז,קריסטל וזכוכית. יש כאלו שעשויות קרמיקה בצבעים שונים שחלקן מגיעות גם בעבודת יד. חלק מהחנוכיות פועלות באמצעות שמן. גודל החנוכיה מומלץ לבחור חנוכיה שמתאימה לגובה השולחן או במקום שבו היא תונח במשך ימי החג. אם יש לכם מקום צר,קחו בחשבון לרכוש חנוכיה קטנה יותר שתתאים לכם במידות. במידה ומקום לא מהווה בעיה כלשהי,בחרו חנוכיה גדולה או כזו שלטעמכם ללא צורך בלקיחה בחשבון את גודלה. מבחינת תחזוקה,לרוב חנוכיות עם ע... [ התקדם ]
|
|
מקור החנוכיה על ידי ELADG2 ב ד' אוגוסט 14, 2024 11:40 am
|
מקור החנוכיה הוא באירועים שהתהוו בשנת 164 לפני הספירה,כאשר גברו היהודים על היוונים במאבק דתי ותרבותי. בתקופה בה סופר על הניצחון במקדש והנס הגדול בנר שהחזיק דלוק במשך שמונה ימים על בסיס כמות שמן דלה. מטרת החנוכיה הייתה לציין את הנס בניצחון היהודים,כך היא קילב משמעות מהותית במסורת,דבר שסייע לתחושת הזהות וקיום המצוות היהודיות,והיא חלק בלתי נפרד מחג החנוכה. בעת הדלקת החנוכיה,שזו מצווה להדליק אותה,הברכה נאמרת בשירה מה שהמגביר את תחושת השייכות למסורת ולחג. יש להדליק נר בכל ערב במהלך 8 ימי החג,דבר המדגיש את הפצת האור והאופטימיות. לחנוכיות יש מגוון וריאציות שונות,כמו למשל: חנוכיות ברונזה,חנוכיות חרס,חנוכיות זכוכית,חנוכיות קריסטל,חנוכיות עץ וגם חנוכיות מתכת מודרניות. חנוכיה קריסטל היא חנוכיה עדכנית שמשקפת את השפעה התרבות המודרנית בימינו,חלק מהחנוכיות נדלקות באמצעות שמן. החנוכיה התפתחה במשך השנים עד לכדי ייצור מודרני,כאשר היום יש גם עיצוב גמיש ולעיתים החנוכיה מיוצרת בהתאמה אישית לצורכי הלקוח.... [ התקדם ]
|
|
מתכון לממרח אבוקדו על ידי ELADG2 ב ש' פברואר 08, 2025 12:02 pm
|
ממרח אבוקדו עם צ'ילי ושום הוא אחד הממרחים המפנקים והטעימים ביותר שניתן להכין בבית. מרכיבים: 2 אבוקדו בשלים 2 שיני שום קלופות חצי כפית מלח רבע כפית פלפל שחור טחון חופן קישואים או נענע קצוצים רבע כפית כמון 1 פלפל צ'ילי אדום כף מיץ לימון טרי כף שמן זית איכותי אופן הכנה: פיתחו את האבוקדו,הוציאו את הגלעין. בעזרת כף, הוציאו את החלק הרך של האבוקדו ושימו אותו בתוך קערה שהנחנו ליד סירי אינדוקציה. בחרו אבוקדו בשלים, שכן הם יהיו רכים וקלים למעיכה. אם אתם אוהבים חריפות פיקנטית, קחו צ'ילי ירוק או אדום, חיתכו אותו לחצי ומסירים את הגבעול. אם רוצים פחות חריף, הסירו גם את הזרעים. קצצו את הצ'ילי דק. קחו את שיני השום וכתשו אותן בעזרת כלי כמו כותש שום. ניתן גם לקצוץ אותן דק, אבל הכתישה תעזור להוציא את הטעמים בצורה טובה יותר. בעזרת מזלג, מעכו את האבוקדו עד שהפך לממרח חלק,לאחר מכן הוסיפו את השום הכתוש והצ'ילי הקצוץ והמשיכו לערבב. הוסיפו את המלח, הפלפל שחו... [ התקדם ]
|
|
מדריך לקניית אביזרי מטבח על ידי ELADG2 ב ג' אוגוסט 13, 2024 3:22 pm
|
מדריך לקניית כלי מטבח בכדי להכין ארוחות מפנקות ויוצאות דופן תצטרכו את אביזרי המטבח הנכונים.אנו מכינים מזון כמעט כל יום,לכן אביזרי מטבח טובים יקלו עלינו את העבודה ויהפכו את מלאכת הבישול לקלה ומהנה יותר.הכנו עבורכם מספר טיפים והמלצות לבחירת אביזרי מטבח וקיטלגנו אותם לפי מספר מאפיינים. אביזרי מטבח לבישול יומיומי קולפן - מקלף ירקות,קולפן ג'וליאן. כף ערבוב - לערבוב החומרים לפני הבישול. כף מצקת להגשה - להגשה של מרקים,רטבים,פסטות,תבשילים. מלקחיים-לברביקיו,לבשר,לסלט. הופכן/תרבד-להפיכת ביצים,בשרים,קרפים והעברת מזון לצלחת. מרית-להוצאת הבלילה שנשארה בתוך הקערה. פומפייה-מגררת גבינה,שוקולד,לימון,אגוזים וכדומה. מועך תפוחי אדמה סט כלי מטבח-סט הכולל תרבד,כף הפיכה,מלקחיים,כף הגשה. מסננת-להכנת פסטה/אורז או לשטיפת הירקות והפירות. פותחן-יכול להיות פותחן רגיל או חשמלי. מטחנות פלפל ומלח-מגוון רחב של סוגים מעץ,נירוסטה,אקריל ועוד. כפות מדידה-בכדי לאמוד את הכמויות המדויקות הדרושות לאפייה ולקבלת תוצאות מושלמות. משקלי מטבח-לשקול קמח ומרכיבים אחרים לקבלת כמויות מדויקות. נפה-לנפות קמח או סוכר. טיימר-לקבלת התר... [ התקדם ]
|
|
|
|