קטגוריה |
בלוגים |
כדורסל ישראלי
ליגת לוטו, גביע, קבוצות, ליגה לאומית, נבחרות ישראל, וכו'
|
0
|
נ.ב.א.
הליגה הטובה בעולם.
|
0
|
כדורסל באירופה
כל מה שקשור לכדורסל באירופה: יורוליג, ליגות אחרות, נבחרות, וכו'
|
0
|
עוף-טופיק
כל מה שלא קשור לכדורסל...
|
1
|
רשימות הבלוג הפופלריות
|
מתכון לעוגת שוקולד עם פיצפוצים על ידי ELADG2 ב ה' אוקטובר 03, 2024 5:03 pm
|
מרכיבים: למלית השוקולד: 200 גרם שוקולד מריר100 גרם חמאה לתערובת העוגה: חצי כוס סוכר 1 כוס קמח חצי כוס קקאו טהור כפית סודה לשתייה רבע כפית מלח 3 ביצים גדולות 1 כפית תמצית וניל להוספה מעל: חצי כוס פיצפוצים (שוקולד חלב, פיצפוצים או שוקולד חלב קצוץ) אופן הכנה: מחממים מראש תנור ל-180 מעלות צלזיוס,לוקחים תבנית עוגה בקוטר 20 ס"מ או 22 ס"מ ולאחר מכן משמנים עם חמאה או מרסס שמן,מניחים בתוכה את נייר האפייה,בכדי שנוכל להוציאה בקלות לאחר סיום אפייתה. המסת השוקולד והחמאה: בקערה נירוסטה או זכוכית מחוסמת ששמנו לצד מגש חלה, מכניסים את השוקולד והחמאה. ממיסים בקלחת או סיר על גז ומערבבים היטב עד שהתערובת נוזלית ולא מצקת. בקערה נפרדת, מקציפים את הסוכר עם הביצים בעזרת מטרפה או מערבל חשמלי עד שמתקבלת תערובת אחידה ובהירה.מוסיפים את תמצית הוניל ומערבבים שוב עד שתמקבלת תערובת אחידה. לאחר מכן מוסיפים את תערובת השוקולד המומס לתערובת הביצים ומערבבים היטב בעזרת לקקן או כף עד שהשוקולד משתלב לחלוטין בתערובת. בקערה א... [ התקדם ]
|
|
מתכון לקציצות גונדי עם רוטב עגבניות ושום ולימון כבוש על ידי ELADG2 ב ב' אוקטובר 14, 2024 3:02 pm
|
חומרים להכנת הקציצות: 500 גרם בשר עוף טחון 1 בצל גדול קצוץ דק חצי כפית מלח חצי כפית כורכום מעט מלח ופלפל לפי הטעם חומרים לרוטב עגבניות: 5 עגבניות גדולות קצוצות 4 שיני שום קצוצות רבע כוס שמן זית 1 כפית סוכר מלח ופלפל לפי הטעם חצי כוס פטרוזיליה קצוצה חצי כוס קמח 2 ביצים 1 כפית כמון חצי כפית פפריקה חומרים להכנת לימון כבוש: שלושה לימונים כבושים פרוסים אופן ההכנה: בקערה גדולה מנירוסטה ששמנו במטבח לצד קרש חלה, מערבבים את הבשר הטחון עם הבצל הקצוץ, פטרוזיליה, קמח, ביצים, כמון, מלח, כורכום, קינמון ופלפל.רצוי ללוש את התערובת בידיים עד שהיא מגיעה לכדי אחידות. יוצרים כדורים קטנים בגודל של כדור עם הידיים ומניחים בצד. לוקחים סיר גדול, ומחממים את שמן הזית בתוכו על חום בינוני. מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים עד שהוא מתחיל להיות זהוב. מוסיפים את העגבניות הקצוצות ומערבבים. מוסיפים את הסוכר, מלח, פלפל ופפריקה. מבשלים על חום נמוך במשך רבע שעה, עד שהעגבניות מתרככות והרוטב מסמיך. לאחר שהרוטב מוכן, מניחים... [ התקדם ]
|
|
מתכון לבשר טחון עם יין אדום ברוטב טריאקי על ידי ELADG2 ב ד' אוקטובר 16, 2024 11:37 am
|
מרכיבים: 500 גרם בשר טחון בצל גדול קצוץ דק שני שיני שום קצוצות 1 גזר בינוני מגורד 1 פלפל אדום חתוך לרצועות חצי כוס יין אדום ( מרלו או קברנה) רבע כוס רוטב טריאקי 1 כף סויה 1 כפית ג’ינג’ר קצוץ 1 כף שמן זית קורט מלח ופלפל שחור בצל ירוק קצוץ שומשום קלוי אופן ההכנה: לוקחים מחבת גדולה ומחממים אותה בחום בינוני, מחממים את שמן הזית ולאחר מכן מוסיפים את הבצל הקצוץ ומקפיצים במשך 5 דקות עד להתרככות מלאה של הבצל. לאחר מכן כאשר הבצל מוכן, מוסיפים את השום הקצוץ והגזר המגורר. מערבבים ומבשלים במשך מספר דקות עד שהשום מתחיל לבעבע וריחו מתפשט במטבח. בישול הבשר: מוסיפים את הבשר הטחון למחבת, ממליחים ומפלפלים. מקפיצים היטב עד שהבשר מתבשל לחלוטין ומשנה את צבעו. זה יכול לקחת כ-5-7 דקות. לאחר שהבשר התבשל, מוסיפים את היין האדום למחבת שהונחה ליד מגש לחלה. מערבבים ומבשלים על חום גבוה במשך 4 דקות, עד שהיין מתחיל לספוג את טעמי הבשר והירקות. לאחר שהיין התערבב במרכיבי המנה, מוסיפים את רוטב הטריאקי ורוטב הסו... [ התקדם ]
|
|
מתכון לפשטידת גבינה עם תירס ולימון על ידי ELADG2 ב ב' ספטמבר 30, 2024 2:21 pm
|
מרכיבים: 250 גרם גבינת פטה 200 גרם גבינת שמנת 1 קופסה של תירס מתוק מסוננים ללא הנוזלים 2 ביצים 1/2 כוס קמח (או קמח רגיל) 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת שגירדנו באמצעות מגרדת מיץ סחוט מלימון אחד קליפת לימון מגוררת מלימון אחד מלח ופלפל שחור לפי הטעם 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה (אופציונלי) שמן זית לשימון התבנית אופן ההכנה מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ולאחר מכן משמנים תבנית בקוטר 24 ס"מ שהונחה ליד מגש חלה עם שמן זית או חמאה. לוקחים קערה גדולה ובוכה מועכים את גבינת הפטה עם כף עד לקבלת תערובת אחידה של העיסה. לאחר מכן,מוסיפים את גבינת השמנת ומערבבים היטב עד לקיפול מלא. מוסיפים את הביצים אחת אחר השנייה,ומערבבים היטב לאחר כל הוספה של הביצה עד שהן נטמעות בצורה מלאה בעיסה שנוצרה. מעבירים את התערובת שיצרנו לתוך תבנית משומנת מראש ומשטחים אותה בצורה אחידה. מכניסים לתנור ואופים במשך 35 דקות או עד שהפשטידה מקבלת צבע זהוב בחלק העליון. לאחר מכן,מוציאים מהתנור את הפשטידה ונותני... [ התקדם ]
|
|
מתכון לקציצות בשר עגל עם רוטב עגבניות וממרח אבוקדו על ידי ELADG2 ב ו' אוקטובר 18, 2024 4:28 pm
|
מרכיבים להכנת הקציצות: 500 גרם בשר עגל טחון בצל גדול, קצוץ דק 2 שיני שום כתושות ביצה אחת גדולה חצי כוס פנקו או קמח לחם רבע כוס פטרוזיליה קצוצה חצי כפית כמון חצי כפית מלח רבע כפית פלפל שחור שמן זית מזוכך מרכיבים להכנת רוטב העגבניות: 400 גרם עגבניות מרוסקות מקופסא בצל קטן קצוץ דק 2 שיני שום כתושות כפית סוכר חצי כפית אורגנו חצי כפית מלח רבע כפית פלפל שחור 1 כף שמן זית בזיליקום קצוץ מרכיבים להכנת ממרח האבוקדו: 2 אבוקדו בשלים 1 לימון סחוט חצי כפית מלח רבע כפית פלפל שחור שן שום אחת כתושה רבע כוס כוסברה קצוצה אופן ההכנה: הכנת הקציצות: בקערה גדולה מנירוסטה או זכוכית שהושארה ליד מגש חלות, הניחו את הבשר הטחון, הבצל הקצוץ, השום הכתוש, הביצה,, הפטרוזיליה, הכמון, המלח והפלפל. ערבבו היטב עד לקבלת התערובת אחידה.לאחר מכן צרו קציצות בגודל כף היד,ועשו מהן כדורים שטוחים. מחממים במחבת שמן על חום בינוני,מטגנים את הקציצות במשך 5 דקות מכל צד עד שהן מוזהבות ומבושלות . באותה מחבת, הוסיפו כף שמן זית וחממו על ח... [ התקדם ]
|
|
|
|