מרכיבים:
1 כוס קרח
1 כפיות דבש או סוכר
1 כפית תמצית וניל (מוסיף טעם נהדר)
1 כוס יוגורט
1.5 כף חמאת בוטנים (להעשרת הטעמים)
3 בננות בשלות (הבננות לא צריכות להיות קשות מדי, רצוי שיהיו רכות)
1.5 כוס חלב (חלב רגיל או חלב צמחי כמו חלב סויה)
אופן ההכנה:
חותכים את הבננות לחתיכות קטנות יותר כדי שיהיה קל יותר לטחון אותן בבלנדר. אם החלטתם להשתמש ביוגורט או חמאת בוטנים, הכינו גם את המרכיבים הנוספים. אם רוצים שה שייק יהיה קר יותר, הוסיפו קרח.
הכנס את הבננות לחתיכות, החלב, הקרח, הדבש או הסוכר, תמצית הוונילה (אם בחרת להשתמש), והיוגורט או חמאת הבוטנים לבלנדר שהונח ליד
חנוכיה קריסטל,אם רוצים שייק יותר עשיר, ניתן גם להוסיף חצי כוס שיבולת שועל או חצי כוס קינואה מבושלת כדי להעשיר את הערכים התזונתיים.
סוגרים את מכסה הבלנדר והפעל אותו על מהירות גבוהה במשך 30 שניות עד דקה.אם הוא סמיך מדי, הוסיפו עוד חלב עד שתגיע לסמיכות הרצויה. אם אתם מעדיפים שייק סמיך במיוחד, שמרו על הסמיכות הנוכחית.
אחרי שטחנתם את כל המרכיבים, טעמו את השייק וראה אם הוא צריך מתיקות נוספת. אם כן, הוסיפו עוד דבש או סו...
[ התקדם ]