סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' מאי 01, 2025 11:54 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]



קישור לבלוג

סטטיסטיקת הבלוג
229סך הכל רשימות
28סך הכל תגובות

חיפוש בלוגים


קטגוריה בלוגים 
כדורסל ישראלי

ליגת לוטו, גביע, קבוצות, ליגה לאומית, נבחרות ישראל, וכו'

0

נ.ב.א.

הליגה הטובה בעולם.

0

כדורסל באירופה

כל מה שקשור לכדורסל באירופה: יורוליג, ליגות אחרות, נבחרות, וכו'

0

עוף-טופיק

כל מה שלא קשור לכדורסל...

1


 [ 228 רשימות בלוג ]  הקודם  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 46  הבא
הזנה רשימות הבלוג הפופלריות
פסטה בולונז על ידי ELIA321e ב ד' יוני 15, 2022 11:59 am
מרכיבים


2 קילו בשר טחון בקר
6 גבעולי סלרי קצוצים
4 שיני שום - מעוכות קלות
קורט פלפל גרוס
2 צרור בזיליקום קטן
4 פחיות שימורי עגבניות
כוסיין אדום יבש
4 כפות רכז עגבניות
2בצל - קצוץ דק
5 גזרים - חתוכים לקוביות קטנטנות או מגוררים גס על פומפייה

10 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

אופן ההכנה

בסיר רחב שהנחנו על מתאם אינדוקציה שמים שמן,שום ופלפל,מחממים ומטגנים מספר דקות.

מוסיפים את כל הירקות הקצוצים וממליחים ומערבבים היטב.
מבשלים רבע שעה עד להתרככות הירקות.
מפוררים את הבשר הטחון בפנים וממשיכים למהמליח ומערבבים על להבה בינונית
עד להשחמת הבשר במשך 15 דקות.
מוסיפים את רכז העגבניות וממשיכים לערבב מספר דקות.
יוצקים את היין האדטם ומגרדים היטב,מבשלים מספר דקות עד להתאדות היין.

אסאדו בתנור על ידי ELIA321e ב ד' יוני 15, 2022 2:09 pm
מרכיבים

2 קילו אסאדו פרוס לקוביות או שלם !
14 תפוחי אדמה קטנים עם הקליפה שטופים וחצויים
4 ענפי רוזמרין שהונחו בתוך תבנית לקוביות קרח
2 שום שלם שטוף עם הקליפה
20 בצלצלי שאלוט קלופים שלמים


להכנת המרנידה

4 כפות שמן

כפית כורכום
2 כף פפריקה
16 גרגירי פלפל
4 כפות רוטב שזיפים
כפית פלפל שחור גרוס


אופן ההכנה


מניחים את הבשר בתוך קערת המרינה ומערבבים ומשרים לשעה,לאחר מכן מחממים מחבת סולתם במעט שמן
ומטגנים את השבר מצדדיו ומוסייפים רבע כוס מים ומבשלים 5 דקות.
שמים את תפוחי האדמה ובצלים והשום ומוסיפים כוס מים חמם.
מעבירים א הבשר מהמחבת לתוך קערת תפוחי האדמה ואז מעבירים לתוך סיר שנכנס לתנור.
מפזרים מלח ופלפל שחור גס ומניחים את הרוזמרין.
שמים למשך שעה בתנור ב-200 מעלות.
מורידים ל180 מעלות וממשיכים במשך שעתיים
בשעה האחרונה מסירים את המכסה ומגישים.

מתכון לאסאדו על ידי ELADG2 ב ש' דצמבר 14, 2024 9:03 am
מרכיבים:

1.5 ק"ג אסאדו (חתיכות בשר עם עצם, אפשר גם לבחור בחתיכת בשר עם שומן)
5 שיניים של שום, כתושות
2 כפות פפריקה (אפשר לשלב בין אדום מתוק ופפריקה חריפה)
1 כף כמון טחון
1 כף קימל טחון (אופציונלי)
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
חצי כוס שמן זית או שמן רגיל
2 כפות סוכר חום (לתוספת קרמול)
רבע כוס חומץ בלסמי (או חומץ רגיל)
רבע כוס דחוסה של עלי רוזמרין טריים (אופציונלי)
חצי כוס מים


אופן ההכנה:
הכנה מוקדמת: ראשית, חותכים את האסאדו לחתיכות בגודל בינוני, תלוי בגבול החום הרצוי לך על הגריל. אם רוצים להשרות את הבשר, שמים אותו בקערה גדולה ומוזגים אליו שמן זית, שום כתוש, פפריקה, כמון, קימל , מלח ופלפל שחור. אפשר להוסיף גם סוכר חום שיתפוס ויתפשט בצורה טובה על הבשר, יחד עם חומץ בלסמי. נערבב היטב את החומרים וניתן לבשר לשבת במרינדה למשך 1-3 שעות (אם יש זמן, עדיף להשאיר למשך הלילה במקרר).

אם מבשלים על גריל, מדליקים את הפחמים ומניחים את הרשת על החום הנכון. אם משתמשים בתנור, יש לחמם את התנור ל-190 מעלות צלזיוס.

אם הכנתם את הבשר על גריל או כלי בית[/url:1j2vsob...

[ התקדם ]

פשטידת קישואים על ידי ELIA321e ב ו' מאי 20, 2022 2:00 pm
מרכיבים

6 כוסות קישואים קלופים וחתוכים
2 בצל קטן קצוץ
4 כפיות בזיליקום טרי קצוץ
2 כפית אבקת אפייה
2 כפית מלח
כפית פלפל שחור גרוס דק
2 כוס קמח
2 כוס גבינה צהובה מגורדת
6 ביצים טרופות
כוס שמן
8 כפות פרמזן מגוררת


אופן ההכנה

מחממים מראש תנור ל-180 מעלות ומערבבים את כל מרכיבי הפשטידה ביחד ואז מוסיפים את הפרמזן.
עם מעט שמן משמנים את תבנית פשטידה בקוטר 28 ויוצקים לתוכה את כל התערובת בשכבה אחת.
אופים למשך 50 דקות ואז מוציאים מהתנור ומפזרים מעל את הפרמז'ן.
מצננים ל-20 דקות לפני ההגשה.
את השאריות שנותרו ננקה עם דלי הפלא.

שעועית ובשר על ידי ELIA321e ב ב' מאי 23, 2022 10:59 am
מרכיבים

1 קילו בשר עגל חתוך לקוביות
3 כוס שעועית לבנה יבשה
חצי כוס שמן זית
5 עגבניות מגוררות
2 ליטר ורבע מים חמים
גבעול סלרי
גזר שלם
4 פלפלים מתוקים
4 בצלים, קצוצים דק
קורט מלח
פלפל שחור גרוס
2 כפית פפריקה
2 כפית פפריקה חריפה
4 כפות גדושות רסק עגבניות
2 שן שום, כתושה


אופן ההכנה

משרים את השעועית ללילה ואת השאריות שנפלו על הרצפה מנקים עם דלי הפלא,מחממים סיר גדול ומוסיפים את
קוביות הבשר עד להזהבה מלאה.
לאחר מכן מוסיפים את הבצל שקצצנו ומטגנים עד להתרככותו.
מתבלים את הבשר והבצל עם מלח ופלפל ושאר הפפריקות ומטגנים מספר דקות,מוסיפים את רסק
העגבניות וממשיכים לטגן,לאחר מכן מוסיפים את השום והעגבניות המגוררות ומטגנים 5 דקות נוספות.
מוסיפים את המים,השעועית,הסלרי,הגזר והפלפלים ומביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה במשך שעה ורבע
או עד שהבשר מתרכך.

 [ 228 רשימות בלוג ]  הקודם  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 46  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]


מי מחובר

משתמשים רשומים: Bing [Bot], Google [Bot], picknroll, uriel17


Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
מבוסס על phpBB.co.il - פורומים בעברית. כל הזכויות שמורות © 2008 - phpBB.co.il.
הבלוגים נוצרו על ידי מוד בלוג משתמש © EXreaction