מרכיבים:
1.5 ק"ג אסאדו (חתיכות בשר עם עצם, אפשר גם לבחור בחתיכת בשר עם שומן)
5 שיניים של שום, כתושות
2 כפות פפריקה (אפשר לשלב בין אדום מתוק ופפריקה חריפה)
1 כף כמון טחון
1 כף קימל טחון (אופציונלי)
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
חצי כוס שמן זית או שמן רגיל
2 כפות סוכר חום (לתוספת קרמול)
רבע כוס חומץ בלסמי (או חומץ רגיל)
רבע כוס דחוסה של עלי רוזמרין טריים (אופציונלי)
חצי כוס מים
אופן ההכנה:
הכנה מוקדמת: ראשית, חותכים את האסאדו לחתיכות בגודל בינוני, תלוי בגבול החום הרצוי לך על הגריל. אם רוצים להשרות את הבשר, שמים אותו בקערה גדולה ומוזגים אליו שמן זית, שום כתוש, פפריקה, כמון, קימל , מלח ופלפל שחור. אפשר להוסיף גם סוכר חום שיתפוס ויתפשט בצורה טובה על הבשר, יחד עם חומץ בלסמי. נערבב היטב את החומרים וניתן לבשר לשבת במרינדה למשך 1-3 שעות (אם יש זמן, עדיף להשאיר למשך הלילה במקרר).
אם מבשלים על גריל, מדליקים את הפחמים ומניחים את הרשת על החום הנכון. אם משתמשים בתנור, יש לחמם את התנור ל-190 מעלות צלזיוס.
אם הכנתם את הבשר על גריל או
כלי בית[/url:1j2vsob... [ התקדם ]