סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' מאי 02, 2025 12:16 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]



קישור לבלוג

סטטיסטיקת הבלוג
229סך הכל רשימות
28סך הכל תגובות

חיפוש בלוגים


קטגוריה בלוגים 
כדורסל ישראלי

ליגת לוטו, גביע, קבוצות, ליגה לאומית, נבחרות ישראל, וכו'

0

נ.ב.א.

הליגה הטובה בעולם.

0

כדורסל באירופה

כל מה שקשור לכדורסל באירופה: יורוליג, ליגות אחרות, נבחרות, וכו'

0

עוף-טופיק

כל מה שלא קשור לכדורסל...

1


 [ 228 רשימות בלוג ]  הקודם  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 46  הבא
הזנה רשימות הבלוג הפופלריות
מתכון לעוגת דבש על ידי ELADG2 ב ג' אוגוסט 29, 2023 2:45 pm
מרכיבים

50 גרם סוכר חום
50 גרם סוכר לבן
150 גרם דבש
2 ביצים גדולות
150 מ"ל שמן חמניות
250 גרם קמח
7 גרם אבקת אפיה
2 גרם סודה לשתיה
רבע כפית ציפורן
300 גרם תפוחים מקולפים

אופן ההכנה

מחממים תנור מרא של160 מעלות ולוקחים תבנית אינגליש ומניחים עליה נייר אפיה
מטריפים באמצעות מטרפה את הדבש,הסוכר,הביצים עד לקבלת תערובת אחידה.
לאחר מכן מוסיפים את השמן בהדרגה עד להטמעה מלאה.
מערבבים בקערה אחרת את כל המרכיבים היבשים ומוסיפים לתערובתץ
אחרי שנוצרה לנו תערובת חלקה,מוסיפים את התפוחים וממשיכים לערבב.
מוזגים את התערובות לתבנית ואופים במשך חצי שעה,ניתן להגיש עם צלחות אוכל לשדרוג האווירה ולטעם מושלם.

עוגת שוקולד צ'יפס על ידי ELADG2 ב ו' מרץ 10, 2023 11:38 am
מרכיבים

לבצק
40 גרם שמרים טריים
150 גרם מים פושרים
200 גרם קמח

להמשך הבלילה:

4 ביצים
180 גרם סוכר
400 גרם שוקולד צ'יפס
800 גרם קמח
500 גרם חלב
270 גרם חמאה רכה
מלח
80 גרם חמאה לשימון התבנית


לקישוט העוגה:

אבקת סוכר

אופן ההכנה

מערבבים בקערה את המים,השמרים והקמח עד לקבלת תערובת בצק אחיד ומניחים בצד.
מוסיפים לקערה את שאר הקמח,סוכר,חלב והקמח וממשיכים לערבב ומוסיפים תוך כדי ערבוב את המחאה הרכה,ממשיכים
לערבב עד לקבלת בצק אחיד.
מוסיפים את השוקולד ציפס,מעט מלח ומערבבים.
מכסים את הקערה ונותנים לבצק לתפוח למשך 30 דקות.
לוקחים מרסס שמן ומשמנים תבנית קוגלהוף.
מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים אותו לשניים,יוצרים מהבצק כדור ומניחים בתבנית.
מניחים לבצק לתפוח עד הכפלת הנפח.
מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומכניסים לאפייה למשך 25 דקות או עד לקבלת הזהבה.
מוציאים,מצננים ומניחים על צלחת הגשה,מפזרים אבקת סוכר....

[ התקדם ]

פשטידת ברוקולי עם גבינה על ידי ELADG2 ב ו' יוני 23, 2023 10:00 am
מרכיבים

500 גרם ברוקולי קפוא או טרי
אגוז מוסקט
מלח
פלפל שחור גרוס דק
2 קופסא
גבינה לבנה
4 כפות קמח
גבינה קשה מגוררת כמו צהובה
2 קופסא
קוטג'
קופסא גבינה בולגרית
8 ביצים
1 שקית אבקת אפייה


אופן ההכנה

מחממים מראש תנור ל180 מעלות,לוקחים ברוקולי טרי ומפרקים אותו לחתיכות קטנות ומניחים במים רותחים יחד עם מלח
במשך מספר דקות ואז מסננים.
משמנים מעט תבנית פיירקס במידה של חצי כוס חתן ומסדרים את חתיכות הברוקולי שכל התבנית תהיה מכוסה.
לוקחים קערה אחרת ושמים את הקוטג',הגבינה הלבנה,הגבינה הבולגרית ואת הביצים והקמח יחד עם אבקת האפיה והתבלינים
ומערבבים היטב.
יוצקים את הבלילה שנוצרה על גבי הברוקולי.
מכניסים לתנור שחומם מראש למשך 50 דקות או שעד שהפשטידה מזהיבה.

כוס חתן על ידי ELADG2 ב ש' יולי 01, 2023 10:11 am
זה הרגע,עוד מעט יתכנסו כל האורחים לאירוג החשוב בחייכם כזוג,חלקם יכינו את הפלאפונים בכדי לצלם את הרגע
המרגש,חלקם יצעקו מזל טוב או שכוייח ואז הגיע הזמן לשבור את הכוס ולהתחיל בחגיגה !
כוס חתן שהיא חלק מרכזי בעריכת טקס החתונה,נעוצה במסורת עתיקה שבה הכוס לרוב,עטופה בבד או במפית ומונחת
על הרצפה מול החתן.לרוב הרב העורך את הטקס ישיר עם הקהל: "אם אשכחך ירושלים".
אנו כיהודים שחווים שמחה עצומה,לא שוכחים את הרגעים הפחות שמחים,ולכאן נכנסת לתמונה כוס החתן.
יש לא מעט סיבות שבגינן החתנים שוברים את הכוס,הסיבה הראשונה היא לזכר החורבן שעמדו בו היהודים ב-2000 השנים

האחרונות,דבר המסמל את הסבל שהם עברו עד היום.
פרשנות נוספת באה לציין שעצם שבירת הכוס,מסמלת מחיקה של כך הסדקים הפוטנציאליים שעלולים להופיע
במערכת יחסים.יש זוגות שלאחר שבירת כוס נוהגים לעשות מהשברים פסיפס דקורטיבי כלשהו.
ניפוץ הכוס היא מסורת נהדרת,בעלת משמעות שונה לזוגות רבים.

מתכון לפשטידת מחמאר על ידי ELADG2 ב ה' יוני 22, 2023 3:32 pm
מרכיבים

6 תפוחי אדמה גדולים
2 פחית שימורי אפונה וגזר
חופן פטרוזיליה
חופן כוסברה
8 ביצים
6 כפות קמח מצה או פירורי לחם
כפית כורכום
חצי כפית פלפל שחור גרוס
2 כפית פפריקה מתוקה
2 כפית כמון
2 כפית מלח
כוס שמן לטיגון הקציצות


לתוך סיר מכניסים את הביצים,תפוחי האדמה ומבשלים עד להתרככות תפוחי האדמה,ניתן לשמן את הסיר קודם לכן
עם מרסס שמן ולחא מכן מוציאים את תפוחי האדמה והביצים ומצננים.

מקלפים את תפוחי האדמה ואז חותכים אותם,לאחר מכן מועכים אותם עם מועך פירה,קוצצים עלי פטרוזיליה ואז
מוסיפים לקערה.
חותכים את עלי הכוסברה ומוסיפים גם לקערה,חותכים את הביצים אחרי שקילפנו אותם ומוסיפים לתערובת.
מסננים אתפחית שימורי האפונה וגם מוסיפים.
לאחר מכן יש להוסיף את הכמון,מלח,פפריקה מצוקה,כורכום ופלפל שחור גרוס דק.


מוסיפים 3 ביצים ופירורי לחם ומערבבים היטב.


לוקחים מחבת גדולה ועעל להבה בינונית מחממים חצי כוס שמן. כשהשמן חם יוצרים קציצות ומכניסים למחבת. מטגנים כדקה וחצי

עד ההזהבה ומעבירים לצלחת בנייר ס...

[ התקדם ]

 [ 228 רשימות בלוג ]  הקודם  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 46  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]


מי מחובר

משתמשים רשומים: B.a.c, Google [Bot], shmueliki


Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
מבוסס על phpBB.co.il - פורומים בעברית. כל הזכויות שמורות © 2008 - phpBB.co.il.
הבלוגים נוצרו על ידי מוד בלוג משתמש © EXreaction