סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' מאי 17, 2024 1:50 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]



קישור לבלוג

סטטיסטיקת הבלוג
172סך הכל רשימות
28סך הכל תגובות

חיפוש בלוגים


קטגוריה בלוגים 
כדורסל ישראלי

ליגת לוטו, גביע, קבוצות, ליגה לאומית, נבחרות ישראל, וכו'

0

נ.ב.א.

הליגה הטובה בעולם.

0

כדורסל באירופה

כל מה שקשור לכדורסל באירופה: יורוליג, ליגות אחרות, נבחרות, וכו'

0

עוף-טופיק

כל מה שלא קשור לכדורסל...

1


 [ 171 רשימות בלוג ]  1, 2, 3, 4, 5 ... 35  הבא
הזנה רשימת בלוג אקראית
בראוניז שוקולד על ידי ELADG2 ב ה' מרץ 02, 2023 10:52 am
מרכיבים

להכנת קרם לימון

2 כף קורנפלור
6 חלמונים
240 מל מיץ לימון סחוט טרי


להכנת הבראוניז

400 גרם שוקולד מריר
כפית תמצית וניל
500 גרם סוכר
140 גרם קמח
100 גרם אבקת קקאו
קצת מלח
6 ביצים גדולות
400 גרם חמאה

אופן ההכנה

בכדי להכין את קרם הלימון יש להטריף אתת המרכיבים להכנתו באמצעות קלחת פוד אפיל
ומבשלים במשך 8 דקות עד לקבלת תערובת אחידה.
מחממים תנור ל-180 מעלות ומניחים בו תבנית אפיה מרופדת.
ממיסים את השוקולד והחמאה על הגז.
מטריפים את הביצים,הסוכר והוניל במשך מספר דקות עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את התערובת של החמאה ומקפלים ביחד.
יוצקים את התערובת לתבנית ומורחים עליה את קרם הלימון,מערבבים את שתי הבלילות
ומכסים את הקרם בבלילת הבראוניז.
אופים במשך חצי שעה ומגישים.

מה זה סלסלה להתפחת לחם ? על ידי ELADG2 ב ו' אוגוסט 25, 2023 12:21 pm
זוהי סלסלה המשמשת ככלי עזר במטבח ומגיעה בצורה עגולה או אובלית לרוב,ומשמשת לשמירה
על אופן תהליך התפחת הלחם בחלקו הראשוני של ההכנה.
הסלסלה עשויה מקש או בד,כאשר מכינים בצק ללחם,יש צורך להפעיל לחץ על הבצק על מנת שיתפח
ויגבש צורה ורכות לקראת התוצר הסופי,בעת תפיחתו של הבצק,הוא עשוי לאבד את הרכות אם יתפח בצורה
חזקה,במקום לתפוח במקום לח.

חלק מססוגי סלסלות להתפחת לחם

סלסלת התפחה פנים משולשת - שיש לה עיצובים מקומרים הנועדו ליצור חלקים אחידים בבצק שהותפח.

סלסלה לריבה - זוהי הסלסלה העגולה להכנת בצקים ולחמים עגולים או חלות עגולות.

לסיכום,
הסלסלה להתפחת הלחם עוזרת לו לתפוח בצורה מסודרת.
מעניקה לו מראה אחיד ומושלם ומגנה עליו מפני נזקי חוץ.

"חוק וסדר" מס' 1 - עבירה טכנית על ידי ראי שעל הקיר ב ש' פברואר 04, 2012 1:57 am
ברוכים הבאים ל"חוק וסדר", בלוג החוקה החדש שלי.
מדי פעם אזרוק לכאן מאמר בענייני חוקת הכדורסל, משהו שיאיר - אני מקווה - נקודות נסתרות בחוקת המשחק הנהדר הזה, ואולי ישבור כמה מיתוסים.
חלק מהמאמרים הופיעו בעבר במקומות אחרים (עם העדכונים המתבקשים), חלק יהיו מקוריים.

שני דברים חשובים לפני שנתחיל:
1. אנחנו עוד לא ב-NBA... המאמרים שלי יתייחסו לחוקת פיב"א ואליה בלבד, אלא אם כן אציין אחרת.
2. אני לא שופט, מעולם לא הייתי שופט, ואף פעם לא שפטתי אפילו משחק קט-סל רשמי. כך שחבל לכם על הזמן לחפש אותי... מצד שני, יכול להיות שיש מסמכים והנחיות ששופטים מקבלים לפעמים, ואני לא רואה. אני פועל רק לפי מסמכים רשמיים - החוקה הרשמית וקובץ הפירושים הרשמיים של פיב"א (כפי שהם מופיעים באתר פיב"א) והחוזרים הרשמיים של איגוד הכדורסל (כפי שמופיעים באתר איגוד הכדורסל).

כל תיקון, הערה, שאלה או קללה יתקבלו ובמידת האפשר ייענו - גם בפורום עצמו וגם בהודעה פרטית אלי.

ואחרי ההקדמה הארוכה הזו, אפשר להתחיל בפוסט הבכורה של "חוק וסדר".
-------------------------------------------------------------...

[ התקדם ]

מתכון קוסקוס על ידי ELADG2 ב ב' אוגוסט 21, 2023 10:55 am
מרכיבים

3 כוסות מים
1 ק"ג סולתם
1 כף שמן חמניות
כף מלח גרוס דק


אופן ההכנה

לוקחים קערת נירוסטה גדולה ומכניסים לתוכה את הסולת והמלח,מערבבים.
לאחר מכן מסויפים שמן וממשיכים לערבב.
בהדרגה,מוסיפים כוס מים ולשים את הסולת במקביל וממשיכים לערבב.
מעבירים את כל התערובת שהכנו לתוך סיר קוסקוס סולתם,אחר כך יש לפזר על הרשת ולהשאיר חור
במרכז על מנת לאדות בקלות.
מכסים את הסיר ומאדים במשך כשעה,לאחר מכן מעבירים את התערובת חזרה לקערת הנירוסטה.
שופכים 2 כוסות מים על התרובת תוך כדי ערבוב ומכסים במגבת ל-35 דקות.
מעבירים את הצערובת בחזרה לתוך סיר הקוסקס ומאדים למשך 35 דקות.
מעבירים את התערובת למסננת קוסקוס מעל קערה ומסננים באמצעותה את התערובת.
מגישים עם מרק ירקות לשדרוג הארוחה.

מתכון לעוגת שוקולד על ידי ELADG2 ב א' יולי 16, 2023 4:24 pm
מרכיבים


3 כוס קמח
2 כוס סוכר
2 שקית אבקת אפיה
2 שקית סוכר וניל
8 כפות קקאו
6 ביצים גדולות
כוס שמן בנפח כוס חופה של 200 מ"ל

לציפוי: 200 גרם שוקולד מריר + חצי קצפת

אופן ההכנה

מערבבים בקערה את כל מרכיבי העוגה,לוקחים קערה אחרת ומערבבים בה את הביצים והשמן.
את המרכיבים שערבבנו בקערה הראשונה,מאחדים עם השמן והביצים,וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים לתערובת כוס מים חמים וממשיכים לערבב עד שהבלילה נעשית נוזלית.
שופכים לתוך תבנית 26 ס"מ עגולה ואופים במשך חצי שעה על 180 מעלות.

 [ 171 רשימות בלוג ]  1, 2, 3, 4, 5 ... 35  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]


מי מחובר

משתמשים רשומים: Bing [Bot], Lakic, Majestic-12 [Bot], picknroll, עופר האדום, ראי שעל הקיר


Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
מבוסס על phpBB.co.il - פורומים בעברית. כל הזכויות שמורות © 2008 - phpBB.co.il.
הבלוגים נוצרו על ידי מוד בלוג משתמש © EXreaction