סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' מאי 04, 2024 10:29 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]



קישור לבלוג

סטטיסטיקת הבלוג
170סך הכל רשימות
28סך הכל תגובות

חיפוש בלוגים


קטגוריה בלוגים 
כדורסל ישראלי

ליגת לוטו, גביע, קבוצות, ליגה לאומית, נבחרות ישראל, וכו'

0

נ.ב.א.

הליגה הטובה בעולם.

0

כדורסל באירופה

כל מה שקשור לכדורסל באירופה: יורוליג, ליגות אחרות, נבחרות, וכו'

0

עוף-טופיק

כל מה שלא קשור לכדורסל...

1


 [ 169 רשימות בלוג ]  1, 2, 3, 4, 5 ... 34  הבא
הזנה רשימת בלוג אקראית
שמן אבוקדו על ידי ELADG2 ב ה' יוני 29, 2023 3:47 pm
שמן אבוקדו

שמן אבוקדו הוא שמן בישול העשוי מפרי האבקודו.השמן מתאים לבישול בחום גבוה,ולשימוש בסלט ורטבים.
הבישול עם שמן האבוקדו עד להגעת הטמפרטורה שבה השמן מתחיל לייצר עשן,היא נקודת תסיסת השמן.
השמן מומלץ לטיגון בחום גבוה כמו לבישול מוקפץ וטיגון שניצלים לדוגמא.
הוא מתאים גם לטיגון עמוק.
שימוש נוסף שעושים בשמן זה,הוא כתוספת להכנת חומוס,מיונז,מרינדות וגם שימוש לאפייה.
לשמן האבוקדו מסוג כתית מעולה,יש טעם וארומה חזקים של אבוקדו,וטעמו עשיר מאוד.
אין חובה לאחסן את השמן בקירור,ניתן לאחסן אותו במקום קריר וחשוך.

בשמן האבוקדו יש שומן מסוג אומגה 9 לא רווי.
לשמן יש 12% שומן רווי ו-13% לא רווי.
רוב המחקרים מצביעים על כך שתזונה שעשירה בשומנים לא רווים מועילה לבריאות ומפחיתה את הסיכון לחלות במחלות
לב ודמנציה,בנוסף,השמן גם עוזר להפחתת כולסטרול,שימוש נוסף שמתאים לבישול הוא גם באמצעות ספריי שמן שמתאים לשמן

מסוג זה.
השמן עוז לרפא נזקי עור וזאת משום הוא מכיל: בטא קרוטן,חלבון,לציטין,חומצות שומן אומג...

[ התקדם ]

עוף בדואי על ידי ELIA321e ב ו' מרץ 18, 2022 10:45 am
מרכיבים

6 חתיכות עוף ירך
1.5 כף שמן
כפית מלח
פלפל שחור
כפית וחצי כורכום
כפית פפריקה מתוקה
1.5 כוס מים


אופן ההכנה

עם סיר לחץ או עם סיר רגיל יש לאדות את כל חלקי העוף מכל הצדדים.
להוסיף את שאר החומרים,ולבשל עם סיר לחץ שהנחנו על מייבש כלים עד הלחץ הראשוני ועוד חצי שעה נוספת בסיר רגיל.
לאדות בצל גדול פרוס פרוסות או רבעים במעט שמן עם מחבת רחבה עם מכסה.
להוסיף כוס אורז נקי וכוס אטריות דקות מאוד. לבחוש ביחד.
לאחר מכן יש להוסיף את חלקי העוף והרוטב, ולבשל באש נמוכה כשעה עד לריכוך מלא של האורז.
אם חסר מעט מים,ניתן להוסיף קצת. יש לבחוש מידי פעם.
להגיש חם עם תוספת של צנוברים קלויים.

הטבלה האלטרנטיבית - מחזור 13 על ידי ראובן ב ג' ינואר 24, 2012 10:05 pm
1. מכבי - 39
2. גליל - 33 (1+)
3-5. אשקלון, חולון, ראשון - 32 (0)
6. הפועל - 31 (1-)
7. הביקעה - 30 (2-)
8. חיפה - 28 (4-)
9. נתניה - 25
10-11. אשדוד, הרצליה - 24

מתכון לעוגת אגוזים על ידי ELADG2 ב ג' ספטמבר 26, 2023 2:59 pm
מרכיבים:

6 ביצים
2 כוס סוכר
2 קמח תופח
4 כפות סוכר חום
כפית קינמון
160 גרם אגוזי מלך קצוצים.
2 שקית סוכר וניל
כוס שמן חמניות
2 כוס מיץ תפוזים


אופן ההכנה

לקוחים קערת נירוסטה ומערבבים בתוכה את הסוכר וניל,מייפל והסוכר.
לאחר מכן מוסיפים את השמן ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את התפוזים וממשיכים במלאכת הערבוב,ולבסוף,מוסיפים את הקמח עד שנקבל תערובת אחידה.
לוקחים קערה אחרת כמו כל כלי מטבח שימושי,ובה מערבבים את הקינמון,הסוכר החום.
מכניסים חצי מתערובת האגוזים לבלילה וממשיכים לערבב.
יוצקים לתוך תבנית עגולה את הבלילה ומפזרים את האגוזים מעל,מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180
מעלות במשך חצי שעה ואז מגישים.

מתכון עוגת שוקולד על ידי ELADG2 ב ה' אוקטובר 05, 2023 2:19 pm
מרכיבים

8 ביצים
2 כוס שמן
2 שקית סוכר וניל
2 שקית אבקת אפייה
2 חפיסת שוקולד מריר
2 כוס סוכר
8 כפות קקאו
500 מ"ל שמנת מתוקה
2 כוס קמח


אופן ההכנה

לוקחים קערת נירוסטה ובתוכה מערבבים את השמן,סוכר והביצים,מוסיפים לאחר מכן את הקקאו ומערבבים
היטב,לאחר מכן מוסיפים את אבקת האפייה,סוכר הוניל והמקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
יוצקים כחצי מכמות השמנת ומערבבים שוב עד לקבלת מרקם אחיד.
מעבירים את הבלילה לתבנית עוגה 28 ס"מ,ואופים בתנור שחומם מראש ב-180 מעלות למשך 40 דקות,עד
שהעוגה מזהיבה,מגישים לצד כוסות רידל ולאחר מכן,לקראת סוף האפייה,ממיסים את חפיסת השוקולד עד
לקבלת רוטב אחיד.

 [ 169 רשימות בלוג ]  1, 2, 3, 4, 5 ... 34  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]


מי מחובר

משתמשים רשומים: אין משתמשים רשומים


Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
מבוסס על phpBB.co.il - פורומים בעברית. כל הזכויות שמורות © 2008 - phpBB.co.il.
הבלוגים נוצרו על ידי מוד בלוג משתמש © EXreaction