סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' מאי 20, 2024 8:22 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]



קישור לבלוג

סטטיסטיקת הבלוג
173סך הכל רשימות
28סך הכל תגובות

חיפוש בלוגים


קטגוריה בלוגים 
כדורסל ישראלי

ליגת לוטו, גביע, קבוצות, ליגה לאומית, נבחרות ישראל, וכו'

0

נ.ב.א.

הליגה הטובה בעולם.

0

כדורסל באירופה

כל מה שקשור לכדורסל באירופה: יורוליג, ליגות אחרות, נבחרות, וכו'

0

עוף-טופיק

כל מה שלא קשור לכדורסל...

1


 [ 172 רשימות בלוג ]  1, 2, 3, 4, 5 ... 35  הבא
הזנה רשימת בלוג אקראית
כוס חתן על ידי ELADG2 ב ש' יולי 01, 2023 10:11 am
זה הרגע,עוד מעט יתכנסו כל האורחים לאירוג החשוב בחייכם כזוג,חלקם יכינו את הפלאפונים בכדי לצלם את הרגע
המרגש,חלקם יצעקו מזל טוב או שכוייח ואז הגיע הזמן לשבור את הכוס ולהתחיל בחגיגה !
כוס חתן שהיא חלק מרכזי בעריכת טקס החתונה,נעוצה במסורת עתיקה שבה הכוס לרוב,עטופה בבד או במפית ומונחת
על הרצפה מול החתן.לרוב הרב העורך את הטקס ישיר עם הקהל: "אם אשכחך ירושלים".
אנו כיהודים שחווים שמחה עצומה,לא שוכחים את הרגעים הפחות שמחים,ולכאן נכנסת לתמונה כוס החתן.
יש לא מעט סיבות שבגינן החתנים שוברים את הכוס,הסיבה הראשונה היא לזכר החורבן שעמדו בו היהודים ב-2000 השנים

האחרונות,דבר המסמל את הסבל שהם עברו עד היום.
פרשנות נוספת באה לציין שעצם שבירת הכוס,מסמלת מחיקה של כך הסדקים הפוטנציאליים שעלולים להופיע
במערכת יחסים.יש זוגות שלאחר שבירת כוס נוהגים לעשות מהשברים פסיפס דקורטיבי כלשהו.
ניפוץ הכוס היא מסורת נהדרת,בעלת משמעות שונה לזוגות רבים.

כוסות לקפה שחור על ידי ELADG2 ב ג' אוגוסט 29, 2023 12:44 pm
קפה הוא משקה נפוץ בכל העולם ועשוי מפולי קפה וידוע בטעם,בארומה שלו והוא מתאים כמעט לכל אירוע.
מספרים שמקור הקפה החל באתיופיה,ומשם התרחב לחצי האי ערב והפך להיות חלק בלתי נפרד מהשימוש
עד המאה החמש עשרה.
בהמשך הקפה עבר שינוי בתימן ולאחר מכן חלחל לאירופה ולכל רחבי העולם.
על מנת שיהיה קל לגדל קפה,הוא בדרך כלל מגודל באזורים טרופיים ברחבי העולם.
ישנם כמה סוגי קפה שונים והם: אספרסו,קפוצ'ינו,לאטה,אמריקנו,אייס קפה,קפה טורקי.
הקפה מכיל קפאין ומעורר,ומשאיר אותנו ערניים יותר ומקל באופן זמני על עייפות.
צריכה מסודרת של קפה,משפרת תפקוד ומפחיתה סוכרת מסוג שתיים כך לפי מחקרים,אך יחד עם זאת
צריכה מוגברת של קפה עלולה לפגוע בבריאותכם.
בעולם קיימים יצרנים המייצרים כוסות לקפה שחור במספר סוגים המתאימים כמעט לכל סוג של קפה
הנמצא במסעדות,בתי מלון ומקומות אירוח ברחבי העולם.

פשטידת חצילים על ידי ELIA321e ב ו' מרץ 18, 2022 10:43 am
חומרים

2 חצילים בגודל בינוני
3 כפות שמן
2 בצלים קצוצים
קופסת רסק עגבניות
כוס מים
1 ביצה
500 גרם גבינה צהובה מגוררת
2 שיני שום
1 כפית מלח
חצי כפית פלפל
חצי כוס קמח

אופן ההכנה

מקלפים את החצילים ופורסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ. מפזרים עליהן כפית מלח,טובלים בקמח ובביצה ומטגנים באמצעות מחבת שלקחנו מתוך מייבש כלים משני הצדדים. מניחים את הפרוסות על נייר סופג. מטגנים את הבצל הקצוץ.
מערבבים את הרסק במים ומוסיפים לבצל. מבשלים על להבה קטנה במשך כחמש דקות. מתבלים בחצי כפית מלח, פלפל ושום כתוש.
מסדרים את פרוסות החצילים בתבנית משומנת, ומפזרים עליהן גבינה ורסק עגבניות לסירוגין. מפזרים למעלה מעט
גבינה. אופים בחום בינוני 20 דקות. מגישים חם.

עוגת טורט וניל על ידי ELADG2 ב ה' מרץ 02, 2023 12:19 pm
מרכיבים

12 ביצים מדיום
כוס שמן חמניות
3 כוססוכר
2 כוסות קמח
1.5 כוסות חלב שקדים
2 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
2 כפית תמצית וניל

להגשה:
אבקת סוכר


אופן ההכנה

מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים
מטריפים באמצעות מטרפה של FOOD APPEAL את החלמונים יחד עם השמן ומוסיפים חצי מהסוכר
וממשיכים לטרוף את המרכיבים.
מוסיפים פעם אחר פעם את הקמח והחלב וממשיכים בערבוב ואז גם את אבקה אפייה,הוניל
וממשיכים לטרוף את המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה.
מקציפים את החלבונים ומוסיפים את שאר הסוכר שנותר,ממשיכים להקציף עד לקבלת מרקם
אחיד של התערובת.
מעבירים את הבלילה לתבנית ומיישרים את החלק העליון ומתחילים לאפות במשך שעה ורבע,כשהעוגה זהובה
סימן שהיא מוכנה.

מתכון לעוגת קינמון על ידי ELADG2 ב ד' אוגוסט 30, 2023 2:34 pm
מרכיבים

6 ביצים L
1 כוס סוכר רגיל
חצי כוס סוכר חום
1 שקית אבקת אפיה
1 כף קינמון
1 כף אבקת קפה
2 כוס קמח
2 כוס אגוזים טחונים
כוס שמן
2 מיכל שמנת חמוצה

להכנת הציפוי

חצי כף סוכר
חצי כף קינמון
רבע כוס אגוזים קצוצים דק


אופן ההכנה

לוקחים קערת נירוסטה ומכניסיפ לתוכה את הקינמון,אגוזים,קפה אבקת אפייה והקמח ומערבבים
עד לקבלת תערובת אחידה.
לוקחים קערה נוספת ושמים בתוכה את הסוכר הלבן,הביצים והסוכר החום ומערבבים היטב עד לקבלת
מרקם אחיד,תוך כדי ערבוב מוסיפים בהדרגה את השמנת החמוצה והשמן ומערבבים,חוזרים על אותה הפעולה
הפעם עם חצי מכמות האגוזים והקמח וממשיכים לערבב עד שהתערובת נעשית אחידה.
שופכים את הבלילה לתבנית 26 ס"מ ומכניסים לתנור שחומם מראש על 160 מעלות ואופים במשך רבע שעה.
מוציאים מהתנור,מפזרים את חומרי הציפוי ומכניסים לאפייה נוספת של עוד 20 דקות,מגישים עם צלחות אוכל לכל

המשפחה

בתאבון

 [ 172 רשימות בלוג ]  1, 2, 3, 4, 5 ... 35  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]


מי מחובר

משתמשים רשומים: Bing [Bot], oren_80, stavs, אורן, עודד ל


cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
מבוסס על phpBB.co.il - פורומים בעברית. כל הזכויות שמורות © 2008 - phpBB.co.il.
הבלוגים נוצרו על ידי מוד בלוג משתמש © EXreaction