סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' מאי 01, 2025 7:32 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]



קישור לבלוג

סטטיסטיקת הבלוג
229סך הכל רשימות
28סך הכל תגובות

חיפוש בלוגים


קטגוריה בלוגים 
כדורסל ישראלי

ליגת לוטו, גביע, קבוצות, ליגה לאומית, נבחרות ישראל, וכו'

0

נ.ב.א.

הליגה הטובה בעולם.

0

כדורסל באירופה

כל מה שקשור לכדורסל באירופה: יורוליג, ליגות אחרות, נבחרות, וכו'

0

עוף-טופיק

כל מה שלא קשור לכדורסל...

1


 [ 228 רשימות בלוג ]  הקודם  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 46  הבא
הזנה רשימת בלוג אקראית
מתכון לתפוחי אדמה עם כרובית מטוגנים: על ידי ELADG2 ב ש' נובמבר 09, 2024 2:04 pm
מרכיבים:
4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל אחיד
חצי כפית פפריקה
רבע כפית קימל
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
שמן לטיגון (שמן קנולה או שמן זית או חמניות)
1 כרובית בינונית, מפורקת לפרחים קטנים
3 כפות קמח
1 ביצה
חצי כפית כמון



אופן ההכנה:


בישול תפוחי האדמה:

מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם מים ומלח עד שהם רכים, כרבע שעה. מסננים ומועכים לפירה (לא דק מדי, כדאי שיישארו גושים קטנים).
מבשלים את פרחי הכרובית במי מלח עד שהם רכים, כעשר דקות. מסננים ומייבשים את הכרובית היטב.
לוקחים קערה גדולה שהיתה במטבח לצד מגש חלות, ולאחר מכן מערבבים בה את תפוחי האדמה המועכים עם הכרובית שבישלנו. מוסיפים את הקמח, הביצה, תבלינים (כמון, פפריקה, קימל, מלח ופלפל) ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
טובלים את הידיים בשמן ויוצרים מהתערובת קציצות שטוחות בגודל שאוהבים.
מחממים שמן במחבת גדולה (כשלוש כפות שמן) על להבה בינונית. מטגנים את הקציצות מכל צד עד שהן משחימות וקריספיות, כארבע דקות מכל צד. אם יש צורך, ניתן להוסיף ש...

[ התקדם ]

מתכון לחריימה על ידי ELADG2 ב ג' אפריל 25, 2023 11:06 am
מרכיבים :

5 חתיכות דג אמנון/סלמון
מים
מלח
חומץ
צרור כוסברה
כף כורכום
כף פפריקה אדומה חריפה
רבע כוס שמן
3 פלפלים חריפים אדומים
1 תפוח אדמה
2 עגבניות
עלי נענע

אופן ההכנה

מניחים את הדגים במים עם חומץ ומלח למשך שעה.
אחרי שהשרנו,שוטפים את הדגים ומקלפים את תפוחי האדמה וחותכים את העגבניות.
שמים בתוך סיר נמוך ורחב את תפוחי האדמה ומוסיפים את העגבניות.
לאחר מכן מוסיפים את הפלפלים והדגים ששטפנו.
מערבבים רבע כוס שמן עם שאר התבלינים בתוך הסיר,ומניחים מעל הדגים,מבשלים מספר דקות על אש גבוהה
ואז מנמיכים עד להתאדות המים במשך 40 דקות.
לאחר שסיימנו ושטפנו,מניחים בתוך מייבש כלים עד לבישול הבא.

מתכון לפסטה ברוטב בטטה על ידי ELADG2 ב ה' נובמבר 14, 2024 2:13 pm
השילוב של הטעם המתוק של הבטטה עם שמנת ועשבי תיבול יוצר רוטב עשיר ומלטף שעוטף את הפסטה בצורה מושלמת. מתכון קל להכנה, שאפשר להוסיף לו מרכיבים נוספים אם רוצים לגוון.

מרכיבים:

לפסטה:
400 גרם פסטה פוזילי או כל סוג אחר שאתם אוהבים
מים להרתחה
מלח

להכנת הרוטב:

2 בטטות גדולות
חצי כוס שמנת מתוקה
רבע כוס ציר ירקות או מים
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
חצי כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית כמון (אופציונלי, למי שאוהב טעמים נוספים)
עשבי תיבול טריים לקישוט (כגון רוזמרין או בזיליקום)
1 בצל בינוני קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות דק


אופן ההכנה:

נתחיל בהכנת הבטטות. קלפו את הבטטות וחתכו אותן לקוביות קטנות (בערך בגודל של 3 ס"מ). זה יזרז את הבישול ויאפשר להן להתרכך מהר יותר. במקביל, נביא מים לרתיחה בסיר גדול עם מלח, ולאחר מכן נוסיף את הבטטות. בשלו אותן במשך 12 דקות, עד שהן רכות וננעצות בקלות עם מזלג. סננו את הבטטות ושמרו כוס אחת ממי הבישול.

הכנת הרוטב:
במחבת גדולה ששמנו ליד חנוכיות, נחמם את שמן הז...

[ התקדם ]

מתכון לתפוחי אדמה על ידי ELADG2 ב ד' מרץ 08, 2023 10:58 am
מרכיבים


תפוחי אדמה בינוניים
שמן זית
3 שיני שום כתושות
טימין יבש
קורט מלח
קורט פלפל גרוס
רוזמרין טרי

אופן ההכנה

מניחים את תפוחי האדמה בקערה עם מים וחוצים אותם לשני חלקים.
לוקחים קערה אחרת ויוצקים לתוכה את שמן הזית ומערבבים את תפוחי האדמה איתם,לאחר מכן
מוסיפים את שאר מרכיבי התיבול.
מניחים בתוך תבנית אפיה פוד אפיל ושמים בתנור שחומים מראש ל-200 מעלות ואופים במשך 35 דקות
עד להתרככות תפוחי הרדמה

מתכון לקציצות גונדי עם רוטב עגבניות ושום ולימון כבוש על ידי ELADG2 ב ב' אוקטובר 14, 2024 3:02 pm
חומרים להכנת הקציצות:

500 גרם בשר עוף טחון
1 בצל גדול קצוץ דק
חצי כפית מלח
חצי כפית כורכום
מעט מלח ופלפל לפי הטעם
חומרים לרוטב עגבניות:
5 עגבניות גדולות קצוצות
4 שיני שום קצוצות
רבע כוס שמן זית
1 כפית סוכר
מלח ופלפל לפי הטעם
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס קמח
2 ביצים
1 כפית כמון
חצי כפית פפריקה

חומרים להכנת לימון כבוש:
שלושה לימונים כבושים פרוסים

אופן ההכנה:

בקערה גדולה מנירוסטה ששמנו במטבח לצד קרש חלה, מערבבים את הבשר הטחון עם הבצל הקצוץ, פטרוזיליה, קמח, ביצים, כמון, מלח, כורכום, קינמון ופלפל.רצוי ללוש את התערובת בידיים עד שהיא מגיעה לכדי אחידות.
יוצרים כדורים קטנים בגודל של כדור עם הידיים ומניחים בצד.
לוקחים סיר גדול, ומחממים את שמן הזית בתוכו על חום בינוני. מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים עד שהוא מתחיל להיות זהוב.
מוסיפים את העגבניות הקצוצות ומערבבים. מוסיפים את הסוכר, מלח, פלפל ופפריקה. מבשלים על חום נמוך במשך רבע שעה, עד שהעגבניות מתרככות והרוטב מסמיך.
לאחר שהרוטב מוכן, מניחים...

[ התקדם ]

 [ 228 רשימות בלוג ]  הקודם  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 46  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]


מי מחובר

משתמשים רשומים: Bing [Bot], stavs


Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
מבוסס על phpBB.co.il - פורומים בעברית. כל הזכויות שמורות © 2008 - phpBB.co.il.
הבלוגים נוצרו על ידי מוד בלוג משתמש © EXreaction