קטגוריה |
בלוגים |
כדורסל ישראלי
ליגת לוטו, גביע, קבוצות, ליגה לאומית, נבחרות ישראל, וכו'
|
0
|
נ.ב.א.
הליגה הטובה בעולם.
|
0
|
כדורסל באירופה
כל מה שקשור לכדורסל באירופה: יורוליג, ליגות אחרות, נבחרות, וכו'
|
0
|
עוף-טופיק
כל מה שלא קשור לכדורסל...
|
1
|
רשימת בלוג אקראית
|
מתכון לדג סלמון ברוטב שום עם פלפלים קלוויים על ידי ELADG2 ב ו' נובמבר 01, 2024 1:16 pm
|
מרכיבים: 4 נתחים של דג סלמון 2 כפות שמן זית 4 שיניים שום קצוצות דק 2 פלפלים צהובים קלויים וקצוצים מלח ופלפל שחור לפי הטעם חצי כפית פפריקה מתוקה עשבי תיבול קצוצים כמו שמיר או פטרוזיליה לקישוט חצי כוס שמנת מתוקה או שמנת לבישול רבע כוס מיץ לימון טרי אופן ההכנה: אם משתמשים בפלפלים טריים, קלפו אותם בעזרת מייבש או מעל כירה פתוחה עד שהם רכים ומעט שרופים. לאחר מכן, הניחו להם להתקרר וחתכו לקוביות קטנות. אם יש לכם פלפלים קלויים מוכנים, פשוט חתכו אותם לקוביות. לוקחים סיר קטן, מחממים את שמן הזית על חום בינוני. מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים למשך דקה עד שהוא מתחיל להתבשם. לאחר מכן, מוסיפים את הפלפלים הקלויים וטגנו יחד למשך כ-2-3 דקות נוספות. הנמיכו את החום והוסיפו את השמנת המתוקה ומיץ הלימון. ערבבו היטב והביאו לרתיחה קלה. הוסיפו מלח, פלפל ופפריקה מתוקה. בשלו את הרוטב על חום נמוך למשך 5-7 דקות, עד שהרוטב מסמיך מעט. לוקחים מחבת נפרדת שהונחה ליד חנוכיה מקריסטל, מחממים מעט שמן זית על חום... [ התקדם ]
|
|
מתכון לחלה עם צימוקים על ידי ELADG2 ב ד' אוגוסט 21, 2024 3:36 pm
|
מרכיבים 1 ק"ג קמח 2 כפית מלח 380 מ"ל מים חצי כוס שמן 2 ביצים 75 גרם צימוקים 30 גרם שמרים טריים 100 גרם סוכר שומשום למריחה אופן ההכנה הכנת הבצק: לוקחים קערת נירוסטה גדולה ומערבבים בתוכה את השמרים,הסוכר והקמח.לאחר מכן מוסיפים מים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. נותנים לתערובת לתפוח במשך 10 דקות עד שהשמרים מתחילים ליצור קצף. לאחר מכן,מוסיפים את יתרת הקמח שנשארה בהדרגה ומערבבים עד לקיפול מלא. מוסיפים את המלח,השמן לתערובת עד שהקמח מוטמע לחלוטין בתערובת שנוצרה. מוסיפים את הביצים אחת אחר השניה וממשיכים לערבב עד שהן משתלבות עם התערובת. מוציאים את הבצק ולשים אותו במשך 10 דקות על משטח שקימחנו מראש ,עד שהבצק מרגיש חלק ואלסטי לחלוטין. מניחים את הבצק בקערה משומנת,לאחר מכן מכסים אותו בניילון נצמד ונותנים לו לתפוח במשך שעה,או עד שהוא מכפיל את הגודל שלו. מוסיפים את הצימוקים לאחר שהבצק תפח,לאחר מכן לשים אותם עם הבצק. מסדרים את הבצק למספר חלקים לפי הסוג הרצוי (קלוע,שזור או רגיל). מסדרים את החלקים שיצרנו לצורה של חלה,ומניחים אותה בתבנית מרופדת בנייר אפייה שהונחה ליד [url=https://www.... [ התקדם ]
|
|
שמן אבוקדו על ידי ELADG2 ב ה' יוני 29, 2023 3:47 pm
|
שמן אבוקדו שמן אבוקדו הוא שמן בישול העשוי מפרי האבקודו.השמן מתאים לבישול בחום גבוה,ולשימוש בסלט ורטבים. הבישול עם שמן האבוקדו עד להגעת הטמפרטורה שבה השמן מתחיל לייצר עשן,היא נקודת תסיסת השמן. השמן מומלץ לטיגון בחום גבוה כמו לבישול מוקפץ וטיגון שניצלים לדוגמא. הוא מתאים גם לטיגון עמוק. שימוש נוסף שעושים בשמן זה,הוא כתוספת להכנת חומוס,מיונז,מרינדות וגם שימוש לאפייה. לשמן האבוקדו מסוג כתית מעולה,יש טעם וארומה חזקים של אבוקדו,וטעמו עשיר מאוד. אין חובה לאחסן את השמן בקירור,ניתן לאחסן אותו במקום קריר וחשוך. בשמן האבוקדו יש שומן מסוג אומגה 9 לא רווי. לשמן יש 12% שומן רווי ו-13% לא רווי. רוב המחקרים מצביעים על כך שתזונה שעשירה בשומנים לא רווים מועילה לבריאות ומפחיתה את הסיכון לחלות במחלות לב ודמנציה,בנוסף,השמן גם עוזר להפחתת כולסטרול,שימוש נוסף שמתאים לבישול הוא גם באמצעות ספריי שמן שמתאים לשמן מסוג זה. השמן עוז לרפא נזקי עור וזאת משום הוא מכיל: בטא קרוטן,חלבון,לציטין,חומצות שומן אומג... [ התקדם ]
|
|
מתכון לסלט עגבניות טרי על ידי ELADG2 ב ש' דצמבר 14, 2024 9:54 am
|
סלט עגבניות הוא אחד הסלטים הפשוטים והטעימים ביותר, בעזרת תיבול נכון ושילוב של ירקות נוספים, שמן זית ותיבול הוא טעים ביותר. מדובר במנה טרייה, קלה להכנה, שמספקת טעמים חזקים וצבעוניות מושלמת. הסלט הזה מתאים לכל ארוחה, בין אם מדובר במנה עיקרית או כתוספת לכל בשר, דג, או פסטה. ניתן להוסיף לו גם גבינות, תוספות או תיבולים נוספים שמעצימים את הטעמים. מרכיבים: 6 עגבניות בשלות ועסיסיות חצי בצל סגול קטן, פרוס דק (אפשר גם בצל רגיל ) 1 כף רסק עגבניות או 1 עגבנייה מרוסקת (לסלט עשיר יותר) 3 כפות שמן זית איכותי 1 כף חומץ בלסמי (או חומץ רגיל) חצי כפית סוכר (למי שאוהב את הסלט עם טוויסט מתוק) מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם חצי כפית כמון (אופציונלי ) חצי כוס מלפפונים טריים, פרוסים דק (לא חובה) רבע כוס פטרוזיליה קצוצה דק רבע כוס בזיליקום טרי קצוץ (למי שאוהב, אפשר גם תערובת של עשבי תיבול) אופן ההכנה: ראשית, קוטעים את הקצוות של העגבניות וחותכים כל עגבנייה לשניים, ואז חותכים כל חצי לפרוסות או לקוביות לפי העדפה. חשוב להשתמש בעגבניות בשלות ורכות כדי שהן תהיינה עסיסיות. קוצצים את הבצל הסגול לפרוסות דקות ומ... [ התקדם ]
|
|
בחירת מערכת סכו"ם על ידי ELADG2 ב ו' נובמבר 04, 2022 10:51 am
|
כלי אוכל הם כלים המשמשים כלי עזר לאכילה כגון: כפיות,מזלגות וסכינים המסייעים לאכילה והגשה ולא רק כלים המשמשים ככלי ששת. כלי מטבח אלו מיוצרים לרוב נירוסטה שהיא נחשבת כחומר הגלם הטוב ביותר לשימוש יומיומי בשל עלותה הזולה יחסית,עמידותה ואופן תחזקותה הקל לטיפול. סוגי איכויות הנירוסטה בשוק ניתן למצוא מספר סוגי איכויות נירוסטה וכאן נפרט מהן: נירוסטה 18/10 משמעותה היא 18% כרום ו-10% ניקל נירוסטה 18/8 משמעותה היא 18% כרום ו-8% ניקל נירוסטה 18/0 משמעותה היא 18% כרום ו-0% ניקל איך לנקות כלי סכו"ם הסירו את כל שאריות המזון מהכלים מהר ככל שניתן,מומלץ למיין את הכלים אם ניתן בתוך קערות שונות על מנת להקל על הניקיון,משרים בקערת מים פוד אפיל במשך 20 דקות.לאחר מכן מסבנים את הכלים ושוטפים שוב.
|
|
|
|