סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' אפריל 30, 2025 4:56 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]



קישור לבלוג

סטטיסטיקת הבלוג
229סך הכל רשימות
28סך הכל תגובות

חיפוש בלוגים


קטגוריה בלוגים 
כדורסל ישראלי

ליגת לוטו, גביע, קבוצות, ליגה לאומית, נבחרות ישראל, וכו'

0

נ.ב.א.

הליגה הטובה בעולם.

0

כדורסל באירופה

כל מה שקשור לכדורסל באירופה: יורוליג, ליגות אחרות, נבחרות, וכו'

0

עוף-טופיק

כל מה שלא קשור לכדורסל...

1


 [ 228 רשימות בלוג ]  הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 46  הבא
הזנה רשימת בלוג אקראית
"חוק וסדר" מס' 1 - עבירה טכנית על ידי ראי שעל הקיר ב ש' פברואר 04, 2012 1:57 am
ברוכים הבאים ל"חוק וסדר", בלוג החוקה החדש שלי.
מדי פעם אזרוק לכאן מאמר בענייני חוקת הכדורסל, משהו שיאיר - אני מקווה - נקודות נסתרות בחוקת המשחק הנהדר הזה, ואולי ישבור כמה מיתוסים.
חלק מהמאמרים הופיעו בעבר במקומות אחרים (עם העדכונים המתבקשים), חלק יהיו מקוריים.

שני דברים חשובים לפני שנתחיל:
1. אנחנו עוד לא ב-NBA... המאמרים שלי יתייחסו לחוקת פיב"א ואליה בלבד, אלא אם כן אציין אחרת.
2. אני לא שופט, מעולם לא הייתי שופט, ואף פעם לא שפטתי אפילו משחק קט-סל רשמי. כך שחבל לכם על הזמן לחפש אותי... מצד שני, יכול להיות שיש מסמכים והנחיות ששופטים מקבלים לפעמים, ואני לא רואה. אני פועל רק לפי מסמכים רשמיים - החוקה הרשמית וקובץ הפירושים הרשמיים של פיב"א (כפי שהם מופיעים באתר פיב"א) והחוזרים הרשמיים של איגוד הכדורסל (כפי שמופיעים באתר איגוד הכדורסל).

כל תיקון, הערה, שאלה או קללה יתקבלו ובמידת האפשר ייענו - גם בפורום עצמו וגם בהודעה פרטית אלי.

ואחרי ההקדמה הארוכה הזו, אפשר להתחיל בפוסט הבכורה של "חוק וסדר".
-------------------------------------------------------------...

[ התקדם ]

מתכון לפסטה ברוטב בטטה על ידי ELADG2 ב ה' נובמבר 14, 2024 2:13 pm
השילוב של הטעם המתוק של הבטטה עם שמנת ועשבי תיבול יוצר רוטב עשיר ומלטף שעוטף את הפסטה בצורה מושלמת. מתכון קל להכנה, שאפשר להוסיף לו מרכיבים נוספים אם רוצים לגוון.

מרכיבים:

לפסטה:
400 גרם פסטה פוזילי או כל סוג אחר שאתם אוהבים
מים להרתחה
מלח

להכנת הרוטב:

2 בטטות גדולות
חצי כוס שמנת מתוקה
רבע כוס ציר ירקות או מים
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
חצי כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית כמון (אופציונלי, למי שאוהב טעמים נוספים)
עשבי תיבול טריים לקישוט (כגון רוזמרין או בזיליקום)
1 בצל בינוני קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות דק


אופן ההכנה:

נתחיל בהכנת הבטטות. קלפו את הבטטות וחתכו אותן לקוביות קטנות (בערך בגודל של 3 ס"מ). זה יזרז את הבישול ויאפשר להן להתרכך מהר יותר. במקביל, נביא מים לרתיחה בסיר גדול עם מלח, ולאחר מכן נוסיף את הבטטות. בשלו אותן במשך 12 דקות, עד שהן רכות וננעצות בקלות עם מזלג. סננו את הבטטות ושמרו כוס אחת ממי הבישול.

הכנת הרוטב:
במחבת גדולה ששמנו ליד חנוכיות, נחמם את שמן הז...

[ התקדם ]

מתכון לעוגת שוקולד על ידי ELADG2 ב א' יולי 16, 2023 4:24 pm
מרכיבים


3 כוס קמח
2 כוס סוכר
2 שקית אבקת אפיה
2 שקית סוכר וניל
8 כפות קקאו
6 ביצים גדולות
כוס שמן בנפח כוס חופה של 200 מ"ל

לציפוי: 200 גרם שוקולד מריר + חצי קצפת

אופן ההכנה

מערבבים בקערה את כל מרכיבי העוגה,לוקחים קערה אחרת ומערבבים בה את הביצים והשמן.
את המרכיבים שערבבנו בקערה הראשונה,מאחדים עם השמן והביצים,וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים לתערובת כוס מים חמים וממשיכים לערבב עד שהבלילה נעשית נוזלית.
שופכים לתוך תבנית 26 ס"מ עגולה ואופים במשך חצי שעה על 180 מעלות.

מאפה זעתר על ידי ELIA321e ב ו' מרץ 18, 2022 10:29 am
מרכיבים
150 מ”ל מים
כף שמן זית
חצי כפית מלח
250 גרם קמח רגיל
15 גרם שמרים טריים
לציפוי
רבע כוס תבלין זעתר
40 מ”ל שמן זית
אופן ההכנה
מערבלים קמח ומים עם מיקסר במשך 3 דקות במהירות בינונית עד לקבלת תערובת אחידה.
מכסים בניילון נצמד לחצי שעה.
מוסיפים את השמרים ומניחים למשך 6 דקות נוספות.
מוסיפים את שמן הזית והמלח ומשאירים לשתי דקות נוספות.
מוציאים את הבצק מהמיקסר ולשים בידיים על משטח מקומח במשך 2 דקות נוספות.
שמים את הבצק בקערה ששומנה מראש ומכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד הכפלת הנפח.
לאחר מכן מצפים,מתפיחים שוב ואז אופים – מערבבים שמן זית וזעתר בקערת נירוסטה שיובשה על מייבש כלים שהיא נחשבת כלי בית שימושי בכל מטבח ולאחר מכן מחלקים
את הבצק על משטח מקומח ל5 חלקים במשקל 80 גרם כל אחד.
מגלגלים כל חלק לכדור ומכסים בניילון נצמד למשך רבע שעה.
מרדדים כל חלק בצע לעיגול בקוטר 8 ס,מ.
מניחים ב-2 תבניות המכילות נייר אפייה ומורחים בתערובת הזעתר ומניחים להתפחה במשך חצי שעה.
אופים במשך רבע ש...

[ התקדם ]

מה זה סלסלה להתפחת לחם ? על ידי ELADG2 ב ו' אוגוסט 25, 2023 12:21 pm
זוהי סלסלה המשמשת ככלי עזר במטבח ומגיעה בצורה עגולה או אובלית לרוב,ומשמשת לשמירה
על אופן תהליך התפחת הלחם בחלקו הראשוני של ההכנה.
הסלסלה עשויה מקש או בד,כאשר מכינים בצק ללחם,יש צורך להפעיל לחץ על הבצק על מנת שיתפח
ויגבש צורה ורכות לקראת התוצר הסופי,בעת תפיחתו של הבצק,הוא עשוי לאבד את הרכות אם יתפח בצורה
חזקה,במקום לתפוח במקום לח.

חלק מססוגי סלסלות להתפחת לחם

סלסלת התפחה פנים משולשת - שיש לה עיצובים מקומרים הנועדו ליצור חלקים אחידים בבצק שהותפח.

סלסלה לריבה - זוהי הסלסלה העגולה להכנת בצקים ולחמים עגולים או חלות עגולות.

לסיכום,
הסלסלה להתפחת הלחם עוזרת לו לתפוח בצורה מסודרת.
מעניקה לו מראה אחיד ומושלם ומגנה עליו מפני נזקי חוץ.

 [ 228 רשימות בלוג ]  הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 46  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]


מי מחובר

משתמשים רשומים: stavs


Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
מבוסס על phpBB.co.il - פורומים בעברית. כל הזכויות שמורות © 2008 - phpBB.co.il.
הבלוגים נוצרו על ידי מוד בלוג משתמש © EXreaction