סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' מאי 01, 2025 5:03 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]



קישור לבלוג

סטטיסטיקת הבלוג
229סך הכל רשימות
28סך הכל תגובות

חיפוש בלוגים


קטגוריה בלוגים 
כדורסל ישראלי

ליגת לוטו, גביע, קבוצות, ליגה לאומית, נבחרות ישראל, וכו'

0

נ.ב.א.

הליגה הטובה בעולם.

0

כדורסל באירופה

כל מה שקשור לכדורסל באירופה: יורוליג, ליגות אחרות, נבחרות, וכו'

0

עוף-טופיק

כל מה שלא קשור לכדורסל...

1


 [ 228 רשימות בלוג ]  הקודם  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 46  הבא
הזנה רשימת בלוג אקראית
טיפים לניקוי הבית על ידי ELADG2 ב ה' אוקטובר 26, 2023 12:06 pm
אם אתם נתקלים באבק,חלודה,לכלוך או כתמים שאתם פשוט שוכחים לעתים קרובות מדי,דבר זה מובן.

לכן הכנו עבורכם מספר טיפים לניקיון הבית בשביל שיעזרו להגיע לתוצאה המושלמת אך יש מספר כללים שאסור לשכוח

ראשית,אם נתקלתם במשהו מלוכלך,נקו אותו מיד ואל תדחו זאת.

ניקיון יומיומי:

סידור המיטה,ניקוי כלים,רצפת המטבח,עשיית כביסה אם צריך,נקיון חלון המקלחון במידה וקיים

ניקיון שבועי:

ניקוי המדיח,כביסה שבועית,ניקוי אבק משידות,ארונות בפנים מתחת ומעל וניקיון רצפת הבית.

שאיבת אבק משטיחים.

שימרו את כל כלי הניקוי שלכם במקום אחד בארגז או בדלי ככה לא תצטרכו לחפש איפה נמצא כל אחד מהם ולהעבירם
הממקום למקום,אם ביתכם גדול,שיקלו לקחת ארגז אחסון גדול יותר.

תזמון נקיון הבית

היצמדות ללוח זמנים הינה הדרך הפשוטה ביותר לשמירה על נקיון וזה לא מפחיד כמו שזה נשמע.

לוח זמנים לנקיון הבית מאפשר להרגיש פחות לחוץ כי אתם יודעים שמסודר ומסודר מאוד לא כאלה רחוקים.

ניקיון האמבטיה

השתמשו במטאטא בפינות של חדר האמבטיה על מנת להוריד אבק או קורי עכביש שהצטברו.

על מנת לשטוף את כיור האמבטיה,השתמשו במסננת לכיור ומלאו אותה במים והוסיפו כפי...

[ התקדם ]

מתכון לאורז עם עדשים וקבב על ידי ELADG2 ב ש' נובמבר 09, 2024 11:16 am
מרכיבים:


1 כוס אורז בסמטי
חצי כוס עדשים ירוקות או חומות
2 כפות שמן זית
1 בצל קטן קצוץ דק
רבע כפית קינמון
מלח ופלפל שחור לטעם
2 כוסות מים
1 כף פטרוזיליה קצוצה
2 שיני שום קצוצות
1 גזר קלוף ומגורר
חצי כפית כמון טחון
חצי כפית קימל טחון

מרכיבי הקבב:

500 גרם בשר בקר טחון
1 בצל קטן, קצוץ דק
חצי כפית קימל טחון
חצי כפית פפריקה מתוקה
מלח ופלפל שחור לטעם
רבע כוס מים
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
1 כף כמון טחון

אופן ההכנה:



שוטפים את האורז במים קרים ולאחר מכן מניחים בצד.
שמים את העדשים בסיר עם מים, מביאים לרתיחה ומבשליםרבע שעה עד שהן רכות אך לא קשות. אם נשאר מים בסיר, מסננים את העדשים.
בסיר רחב, מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל הקצוץ עד שהוא מתרכך ומשחים קלות.
מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים אותו עד שריח טוב עולה באוויר.
מוסיפים את הגזר המגורר ומטגנים יחד עם הבצל והשום במשך 3 דקות.
לאחר מכן גם את האורז, מערבבים היטב עד שהאורז עטוף בשמן והם סופגים את הטעמים.
מוסיפים את העדשים המבושלות, התבלינים ומערבבים היטב.
מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים על להבה נמוכה כעש...

[ התקדם ]

עוגת פיסטוק על ידי ELADG2 ב ד' מרץ 08, 2023 2:33 pm
מרכיבים

2 כוס סוכר
200 גרם חמאה רכה
200 גרם שוקולד לבן מגורד
2 כוס יוגורט בטעם טבעי
10 כפות אוכמניות טריות
2 כוסות קמח תופח
8 ביצים מדיום
8 כפות מחית פיסטוק
200 גרם פיסטוקים שנטחנו מראש


לחלק העליון של העוגה:
פיסטוקים גרוסים דק


אופן ההכנה

מחממים מראש תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אפיה של פוד אפיל בקוטר 26 ס"מ או 28 ס"מ.
מערבבים את החמאה והסוכר עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים לאחר מכן את הביצים בזו אחר זו רק אחרי שהביצה הקודמת התערבבה היטב בתערובת שיצרנו קודם לכן.
מוסיפים את מחית הפיסטוק והפיסטוק הטחון,היוגורט וממשיכים להקציף מספר דקות נוספות.
לאחר מכן מוסיפים את האוכמניות והשוקולד הלבן וממשיכים לערבב את התערובת עד לקבלת מרקם אחיד.
מוסיפים את הקמח עד להטמעתו בבלילה ומפזרים את הפיסטוקים מעל.
אופים במשך חצי שעה

מרק אפונה על ידי ELADG2 ב ג' אפריל 11, 2023 11:39 am
מרכיבים

4 כוסות אפונה יבשה
6 כפות שמן זית
2 בצל חתוך לקוביות קטנות
5 שיני שום כתושות
2 גזר גדול קצוץ לקוביות קטנות
3 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות קטנות
3 עלי דפנה
2 כפית פפריקה מתוקה
3 כפיות כמון
2 כפית מלח
1 כפית קינמון
חצי כפיתאבקת צ'ילי
4 עגבניות טריות,חתוכות לקוביות
1 לימון סחוט
4 ליטרים מים רותחים


אופן ההכנה

שוטפים את האפונה ומשרים אותם למשך שעה וחצי אפשר גם לסנן עם מסננת קוסקוס
מחממים מחבת עם שמן ומטגנים את הבצל במשך מספר דקות עד להשחמתו,מערבבים קלות,מוסיפים את
השום וממשיכים לערבב עוד מספר דקות.
לאחר מכן יש להוסיף את הסלרי והגזר ולטגן מספר דקות נוספות.
מוסיפים את האפונה ואת יתר המרכיבים וממשיכם לערבב.
מורידים מעט את הלהבה ומעבירים לאחר מכן לסיר ומבשלים את המרק במשך שעה עו או
להתרככות האפונה.

מקור החנוכיה על ידי ELADG2 ב ד' אוגוסט 14, 2024 11:40 am
מקור החנוכיה הוא באירועים שהתהוו בשנת 164 לפני הספירה,כאשר גברו היהודים על היוונים במאבק דתי ותרבותי.
בתקופה בה סופר על הניצחון במקדש והנס הגדול בנר שהחזיק דלוק במשך שמונה ימים על בסיס כמות שמן דלה.
מטרת החנוכיה הייתה לציין את הנס בניצחון היהודים,כך היא קילב משמעות מהותית במסורת,דבר שסייע לתחושת הזהות וקיום המצוות היהודיות,והיא חלק בלתי נפרד מחג החנוכה.
בעת הדלקת החנוכיה,שזו מצווה להדליק אותה,הברכה נאמרת בשירה מה שהמגביר את תחושת השייכות למסורת ולחג.
יש להדליק נר בכל ערב במהלך 8 ימי החג,דבר המדגיש את הפצת האור והאופטימיות.

לחנוכיות יש מגוון וריאציות שונות,כמו למשל:
חנוכיות ברונזה,חנוכיות חרס,חנוכיות זכוכית,חנוכיות קריסטל,חנוכיות עץ וגם חנוכיות מתכת מודרניות.
חנוכיה קריסטל היא חנוכיה עדכנית שמשקפת את השפעה התרבות המודרנית בימינו,חלק מהחנוכיות נדלקות באמצעות שמן.
החנוכיה התפתחה במשך השנים עד לכדי ייצור מודרני,כאשר היום יש גם עיצוב גמיש ולעיתים החנוכיה מיוצרת בהתאמה אישית לצורכי הלקוח....

[ התקדם ]

 [ 228 רשימות בלוג ]  הקודם  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 46  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]


מי מחובר

משתמשים רשומים: Bing [Bot], Google [Bot]


Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
מבוסס על phpBB.co.il - פורומים בעברית. כל הזכויות שמורות © 2008 - phpBB.co.il.
הבלוגים נוצרו על ידי מוד בלוג משתמש © EXreaction