קטגוריה |
בלוגים |
כדורסל ישראלי
ליגת לוטו, גביע, קבוצות, ליגה לאומית, נבחרות ישראל, וכו'
|
0
|
נ.ב.א.
הליגה הטובה בעולם.
|
0
|
כדורסל באירופה
כל מה שקשור לכדורסל באירופה: יורוליג, ליגות אחרות, נבחרות, וכו'
|
0
|
עוף-טופיק
כל מה שלא קשור לכדורסל...
|
1
|
רשימות בלוג אחרונות
|
|
מתכון למרק עגבניות על ידי ELADG2 ב ד' ינואר 15, 2025 4:25 pm
|
מרק עגבניות הוא אחד מהמאכלים הפשוטים והטעימים ביותר שניתן להכין. הוא מלא בטעמים, משביע, ומזין. מרכיבים: 1 ק"ג עגבניות טריות 1 בצל בינוני קצוץ דק 2 כפות שמן זית 1 כוס מים 1 כפית סוכר מלח ופלפל שחור טחון חצי כפית פפריקה מתוקה חצי כפית אורגנו יבש (או כף אורגנו טרי קצוץ) חצי כוס שמנת מתוקה (למרק קרמי יותר) 3 שיניים שום קצוץ דק אופן ההכנה: לוקחים את העגבניות הטריות וחותכים קצה של כל אחת מהן,לאחר מכן מבצעים חיתוך בצורת איקס בצד השני,מחממים מראש סיר רחב שהנחנו ליד חנוכייה קריסטל,אח"כ מניחים את העגבניות במים שהרתחנו למשך 3 דקות עד שהקליפה נושרת מהעגבניה.לאחר מכן מכניסים למים קרים במשך 5 דקות בכדי שיהיה קל לקלפן.רק אז חותכים לקוביות קטנות. באמעות סיר רחב או מחבת,מחממים שמן זית או חמניות ומוסיפים את הבצל שקצצמו ומתחילים לטגנו עד לכדי התרככות והשחמה,במשך חמש דקות. מוסיפים את השום הקצוץ ומטענים לכמה דקות נוספות.יש להוסיף את העגבניות שקצצנו לסיר ולבשל במשך עשר דקות עד להתרככות,אם המרק סמ... [ התקדם ]
|
|
מתכון לשייק בננה עם חלב על ידי ELADG2 ב ג' דצמבר 24, 2024 7:52 pm
|
מרכיבים: 1 כוס קרח 1 כפיות דבש או סוכר 1 כפית תמצית וניל (מוסיף טעם נהדר) 1 כוס יוגורט 1.5 כף חמאת בוטנים (להעשרת הטעמים) 3 בננות בשלות (הבננות לא צריכות להיות קשות מדי, רצוי שיהיו רכות) 1.5 כוס חלב (חלב רגיל או חלב צמחי כמו חלב סויה) אופן ההכנה: חותכים את הבננות לחתיכות קטנות יותר כדי שיהיה קל יותר לטחון אותן בבלנדר. אם החלטתם להשתמש ביוגורט או חמאת בוטנים, הכינו גם את המרכיבים הנוספים. אם רוצים שה שייק יהיה קר יותר, הוסיפו קרח. הכנס את הבננות לחתיכות, החלב, הקרח, הדבש או הסוכר, תמצית הוונילה (אם בחרת להשתמש), והיוגורט או חמאת הבוטנים לבלנדר שהונח ליד חנוכיה קריסטל,אם רוצים שייק יותר עשיר, ניתן גם להוסיף חצי כוס שיבולת שועל או חצי כוס קינואה מבושלת כדי להעשיר את הערכים התזונתיים. סוגרים את מכסה הבלנדר והפעל אותו על מהירות גבוהה במשך 30 שניות עד דקה.אם הוא סמיך מדי, הוסיפו עוד חלב עד שתגיע לסמיכות הרצויה. אם אתם מעדיפים שייק סמיך במיוחד, שמרו על הסמיכות הנוכחית. אחרי שטחנתם את כל המרכיבים, טעמו את השייק וראה אם הוא צריך מתיקות נוספת. אם כן, הוסיפו עוד דבש או סו... [ התקדם ]
|
|
מתכון לתפוחי אדמה עם שמנת ופטריות על ידי ELADG2 ב ש' דצמבר 14, 2024 10:33 pm
|
מתכון שמספק שילוב טעמים נהדר של תפוחי אדמה רכים, פטריות טעימות ושמנת עשירה.המתכון פשוט להכנה, מלא בטעמים ומרשים כל פעם מחדש. מרכיבים: 1 ק"ג תפוחי אדמה (לפי הטעם – אפשר לבחור בתפוחי אדמה אדומים או תפוחי אדמה רגילים) 300 גרם פטריות שמפיניון טריות, פרוסות (אפשר לשלב עם פטריות פורצ'יני ) חצי כוס חלב (או יותר, לפי הצורך) 2 כפות חמאה 1 כף שמן זית חצי כוס גבינת פרמזן מגוררת 1 כפית טימין יבש (אפשר גם רוזמרין) מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם רבע כפית אגוז מוסקט (אופציונלים) רבע כוס פטרוזיליה קצוצה לקישוט (לפי הטעם) 1 בצל בינוני קצוץ דק 4 שיני שום קצוצות או כתושות 1 כוס שמנת מתוקה אופן ההכנה: מקלפים את תפוחי האדמה וחתכו אותם לפרוסות בעובי 0.5 ס"מ. אם תרצו שהמנה תהיה יותר רכה, ניתן לחתוך את תפוחי האדמה לקוביות קטנות. בסיר עם מים רותחים ומעט מלח, מבשלים את תפוחי האדמה במשך כעשר דקות, עד שהם מתרככים אך לא מתפוררים. לאחר מכן, מסננים את המים ונותנים לתפוחי האדמה להתייבש מספר דקות. במחבת גדולה ששמנו לצד מגשים... [ התקדם ]
|
|
מתכון למקלובה ותפוחי אדמה על ידי ELADG2 ב ש' דצמבר 14, 2024 9:38 pm
|
מדובר בתבשיל עשיר ומסורתי הכולל אורז, בשר (וירקות מטוגנים,במתכון זה, נוסיף גם תפוחי אדמה שנותנים לו טעם עשיר ומרקם נהדר. מרכיבים: 1 ק"ג חזה עוף או רבעי עוף 5 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לעיגולים 1 כפית כורכום חצי כפית פפריקה מתוקה מלח ופלפל שחור לפי הטעם 3 כוסות מים חצי חבילת רסק עגבניות חופן פטרוזיליה קצוצה לקישוט 2 כוסות אורז 2 בצל בינוני קצוץ 3-4 שיניים שום כתושות 1 כוס חומוס מבושל חצי כוס שמן זית 1 כפית קימל טחון אופן ההכנה: מטגנים את תפוחי האדמה בשמן זית עד שהם מזהיבים. אחרי הטיגון, מניחים את תפוחי האדמה על נייר סופג כדי לספוג את השמן העודף. במקביל, מחממים מעט שמן זית בסיר רחב ששמנו לצד כוסות קפה ולאחר מכן מטגנים את הבצל הקצוץ עד שהוא מזהיב. מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים עוד שתי דקות. מניחים את העוף בסיר, ומתבלים עם כורכום, פפריקה, מלח ופלפל. מטגנים את העוף מכל הצדדים עד שהוא מתחיל להזהיב. מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים היטב. לאחר מכן מוסיפים את המים (או ... [ התקדם ]
|
|
מתכון למרק בצל צרפתי על ידי ELADG2 ב ש' דצמבר 14, 2024 11:28 am
|
מדובר במרק עשיר, חמים ומנחם, שהטעמים שלו משתלבים בצורה מושלמת עם פרוסות לחם . מתכון זה מצריך סבלנות, כי על הבצל להתרכך ולהשחים לאט, דבר שמביא לטעמים עמוקים ומורכבים מרכיבים: 6 בצלים גדולים (כחצי ק"ג), פרוסים דק 3 כפות חמאה 1 כף שמן זית 2 שיניים של שום כתוש 1 כף סוכר רבע כוס יין לבן יבש (אופציונלי, להעצמת הטעמים) 1 ליטר ציר ירקות או ציר עוף חצי כוס שמנת מתוקה (אופציונלי, לשדרוג המרק) מלח ופלפל שחור לפי הטעם חצי כפית תימין טרי קצוץ או 1/4 כפית תימין יבש 3 פרוסות לחם 1 כוס גבינת מוצרלה או או גבינת צהובה קשה מגוררת אופן ההכנה: לוקחים סיר רחב ושטוח או כלי בית בגודל בינוני לבישול, ממיסים את החמאה יחד עם שמן הזית על להבה בינונית. מוסיפים את הבצלים הפרוסים ומבשלים אותם לאט, תוך ערבוב מדי פעם, במשך כ-30-40 דקות. יש לקרמל את הבצל ולהשיג צבע חום זהוב. אם הבצל מתחיל להיחרך, אפשר להנמיך את הלהבה. – במהלך הבישול, הוסף את הסוכר לעזור בביצוע הקרמול של הבצל. תהליך זה חשוב על מנת להוציא את הטעמים העשירים והמתוקים של הבצל. ברגע שהבצל השחים והתרכך, הוסף את השום הכתו... [ התקדם ]
|
|
|
מי מחובר |
משתמשים רשומים: Bing [Bot], Google [Bot] |
|