סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' מאי 01, 2025 8:18 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]



קישור לבלוג

סטטיסטיקת הבלוג
229סך הכל רשימות
28סך הכל תגובות

חיפוש בלוגים


קטגוריה בלוגים 
כדורסל ישראלי

ליגת לוטו, גביע, קבוצות, ליגה לאומית, נבחרות ישראל, וכו'

0

נ.ב.א.

הליגה הטובה בעולם.

0

כדורסל באירופה

כל מה שקשור לכדורסל באירופה: יורוליג, ליגות אחרות, נבחרות, וכו'

0

עוף-טופיק

כל מה שלא קשור לכדורסל...

1


 [ 228 רשימות בלוג ]  הקודם  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 46  הבא
הזנה רשימות בלוג אחרונות
הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
מתכון לקציצות בשר עגל עם רוטב עגבניות וממרח אבוקדו על ידי ELADG2 ב ו' אוקטובר 18, 2024 4:28 pm
מרכיבים להכנת הקציצות:

500 גרם בשר עגל טחון
בצל גדול, קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
ביצה אחת גדולה
חצי כוס פנקו או קמח לחם
רבע כוס פטרוזיליה קצוצה
חצי כפית כמון
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
שמן זית מזוכך


מרכיבים להכנת רוטב העגבניות:

400 גרם עגבניות מרוסקות מקופסא
בצל קטן קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
כפית סוכר
חצי כפית אורגנו
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
1 כף שמן זית
בזיליקום קצוץ


מרכיבים להכנת ממרח האבוקדו:
2 אבוקדו בשלים
1 לימון סחוט
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
שן שום אחת כתושה
רבע כוס כוסברה קצוצה



אופן ההכנה:
הכנת הקציצות:

בקערה גדולה מנירוסטה או זכוכית שהושארה ליד מגש חלות, הניחו את הבשר הטחון, הבצל הקצוץ, השום הכתוש, הביצה,, הפטרוזיליה, הכמון, המלח והפלפל. ערבבו היטב עד לקבלת התערובת אחידה.לאחר מכן צרו קציצות בגודל כף היד,ועשו מהן כדורים שטוחים.

מחממים במחבת שמן על חום בינוני,מטגנים את הקציצות במשך 5 דקות מכל צד עד שהן מוזהבות ומבושלות .
באותה מחבת, הוסיפו כף שמן זית וחממו על ח...

[ התקדם ]

מתכון לבשר טחון עם יין אדום ברוטב טריאקי על ידי ELADG2 ב ד' אוקטובר 16, 2024 11:37 am
מרכיבים:

500 גרם בשר טחון
בצל גדול קצוץ דק
שני שיני שום קצוצות
1 גזר בינוני מגורד
1 פלפל אדום חתוך לרצועות
חצי כוס יין אדום ( מרלו או קברנה)
רבע כוס רוטב טריאקי
1 כף סויה
1 כפית ג’ינג’ר קצוץ
1 כף שמן זית
קורט מלח ופלפל שחור
בצל ירוק קצוץ
שומשום קלוי



אופן ההכנה:

לוקחים מחבת גדולה ומחממים אותה בחום בינוני, מחממים את שמן הזית ולאחר מכן מוסיפים את הבצל הקצוץ ומקפיצים במשך 5 דקות עד להתרככות מלאה של הבצל.
לאחר מכן כאשר הבצל מוכן, מוסיפים את השום הקצוץ והגזר המגורר. מערבבים ומבשלים במשך מספר דקות עד שהשום מתחיל לבעבע וריחו מתפשט במטבח.
בישול הבשר: מוסיפים את הבשר הטחון למחבת, ממליחים ומפלפלים. מקפיצים היטב עד שהבשר מתבשל לחלוטין ומשנה את צבעו. זה יכול לקחת כ-5-7 דקות.
לאחר שהבשר התבשל, מוסיפים את היין האדום למחבת שהונחה ליד מגש לחלה. מערבבים ומבשלים על חום גבוה במשך 4 דקות, עד שהיין מתחיל לספוג את טעמי הבשר והירקות.
לאחר שהיין התערבב במרכיבי המנה, מוסיפים את רוטב הטריאקי ורוטב הסו...

[ התקדם ]

מתכון לקציצות גונדי עם רוטב עגבניות ושום ולימון כבוש על ידי ELADG2 ב ב' אוקטובר 14, 2024 3:02 pm
חומרים להכנת הקציצות:

500 גרם בשר עוף טחון
1 בצל גדול קצוץ דק
חצי כפית מלח
חצי כפית כורכום
מעט מלח ופלפל לפי הטעם
חומרים לרוטב עגבניות:
5 עגבניות גדולות קצוצות
4 שיני שום קצוצות
רבע כוס שמן זית
1 כפית סוכר
מלח ופלפל לפי הטעם
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס קמח
2 ביצים
1 כפית כמון
חצי כפית פפריקה

חומרים להכנת לימון כבוש:
שלושה לימונים כבושים פרוסים

אופן ההכנה:

בקערה גדולה מנירוסטה ששמנו במטבח לצד קרש חלה, מערבבים את הבשר הטחון עם הבצל הקצוץ, פטרוזיליה, קמח, ביצים, כמון, מלח, כורכום, קינמון ופלפל.רצוי ללוש את התערובת בידיים עד שהיא מגיעה לכדי אחידות.
יוצרים כדורים קטנים בגודל של כדור עם הידיים ומניחים בצד.
לוקחים סיר גדול, ומחממים את שמן הזית בתוכו על חום בינוני. מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים עד שהוא מתחיל להיות זהוב.
מוסיפים את העגבניות הקצוצות ומערבבים. מוסיפים את הסוכר, מלח, פלפל ופפריקה. מבשלים על חום נמוך במשך רבע שעה, עד שהעגבניות מתרככות והרוטב מסמיך.
לאחר שהרוטב מוכן, מניחים...

[ התקדם ]

מתכון לדג סלמון ברוטב שום וצנוברים עם חצילים בצד על ידי ELADG2 ב ו' אוקטובר 11, 2024 10:54 am
רכיבים:


לסלמון:

מיץ סחוט מלימון אחד
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
צרור פטרוזיליה קצוצה לקישוט
4 פילה סלמון כ-200 גרם כל אחד
4 כפות שמן זית
4 שיני שום קצוצות דק
רבע כוס צנוברים קלויים


להכנת חצילים :

2 חצילים בינוניים, חתוכים לפרוסות דקות
1 כף מלח
חצי כפית כמון
חצי כפית פפריקה מתוקה
מיץ סחוט מלימון אחד
2 כפות שמן זית מזוכך



אופן ההכנה:

חותכים את החצילים לפרוסות בעובי 1 ס"מ. בוזקים מלח על הפרוסות ומניחים אותן בצד למשך חצי שעה על מנת להוריד את המרירות מהחצילים.
שטיפת החצילים: לאחר מכן, שוטפים את החצילים במים קרים כדי להסיר את המלח והמרירות. סוחטים קלות ומניחים להם להתייבש.
טיגון החצילים: מחממים במחבת 2 כפות שמן זית על חום בינוני. מטגנים את פרוסות החצילים במשך כ-4-5 דקות מכל צד, עד שהן רכות וזהובות. בשלב זה ניתן לפזר על החצילים כמון ופפריקה מתוקה, כדי להעניק להם טעם נוסף.
מעבירים את החצילים לצלחת ומניחים בצד.

הכנת הסלמון:
בסיר קטן ששמנו ליד ...

[ התקדם ]

מתכון קוסקוס עם מרק חריימה וצנוברים ברוטב שום על ידי ELADG2 ב ב' אוקטובר 07, 2024 3:44 pm
מרכיבים:
להכנת מרק חריימה:

500 גרם דג דניס או סלמון חתוך לחתיכות
2 כפות שמן זית
בצל גדול קצוץ דק
3 שיני שום קצוצות
2 כפות פפריקה מתוקה
כפית פפריקה חריפה
חצי כפית כמון
4 כוסות מים או ציר דגים
2 עגבניות בינוניות קצוצות או מרוסקות
2 כפות רסק עגבניות
מלח ופלפל
חצי כוס כוסברה קצוצה

להכנת הקוסקוס:

1 כוס קוסקוס
1 כוס מים רותחים
1 כף שמן זית
מלח לפי הטעם
לצנוברים ברוטב שום:
1/2 כוס צנוברים
3 שיני שום, קצוצות
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

מחממים את שמן הזית בסיר רחב וגדול לצד מגש לחלות,לאחר מכן מוסיפים את הבצלים הקצוצים ומטגנים עד שהבצלים מתרככים ונעשים שקופים.
לאחר מכן,מוסיפים שום הקצוץ ומערבבים במשך 2 דקות עד שהשום מתרכך.
מוסיפים את הפפריקה החריפה,המתוקה,הכמון,המלח,הפלפל,ומערבבים מספר דקות עד שהשום ובצל מצופים בתבלינים.


מוסיפים את הפפריקה המתוקה, הפפריקה החריפה, הכמון, מלח ופלפל, ומערבבים היטב כך שהתערובת כולה תהיה מערובבת.
מוסיפים את העגבניות הקצוצות ורסק העגבניות, ומבשלים ב...

[ התקדם ]

 [ 228 רשימות בלוג ]  הקודם  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 46  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]


מי מחובר

משתמשים רשומים: Bing [Bot], kakon3


Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
מבוסס על phpBB.co.il - פורומים בעברית. כל הזכויות שמורות © 2008 - phpBB.co.il.
הבלוגים נוצרו על ידי מוד בלוג משתמש © EXreaction