מרכיבים
12 סלקים
לרוטב:
3 כוסות מי בישול הסלקים
4 כפות סילאן
4 כפות רכז רימונים
4 כפות מיץ לימון טרי
למלית:
2כוס בורגול
כוס עדשים אדומות
4 שיני שום קצוצות
כוס עשבי תיבול קצוצים
כפית כורכום
כפית כמון
כפית פפריקה
מלח, פלפל שחור גרוס
6 כפות שמן זית
4 בצלים קצוצים
אופן ההכנה:
שמים את הבורגול שהנחנו ליד
תבנית לקוביות קרח בתוך קערה וממלאים במים ומשרים לשעה,מסננים.
מניחים את הסלקים בתוך סיר וממלאים עד לגובה שני שליש ומרתיחים במשך 20 דקות עד להתרככות הסלקים.
שוטפיים את העדשים ומעבירים לסיר,מוסיפים 4 כוסות מים ומבשלים רבע שעה עד להתרככות העדשים.
מוסיפים למים את הרכז רימונים,סילאן ולימון ומערבבים.
מחממים סיר רחב עם שמן זית ומטענים את השום והבצל ומוסיפים את העדשים והבורגול ומערבבים.
מתבלים וממשיכים לטגן 10 דקות נוספות.
מגישים