מתכון שמספק שילוב טעמים נהדר של תפוחי אדמה רכים, פטריות טעימות ושמנת עשירה.המתכון פשוט להכנה, מלא בטעמים ומרשים כל פעם מחדש.
מרכיבים:
1 ק"ג תפוחי אדמה (לפי הטעם – אפשר לבחור בתפוחי אדמה אדומים או תפוחי אדמה רגילים)
300 גרם פטריות שמפיניון טריות, פרוסות (אפשר לשלב עם פטריות פורצ'יני )
חצי כוס חלב (או יותר, לפי הצורך)
2 כפות חמאה
1 כף שמן זית
חצי כוס גבינת פרמזן מגוררת
1 כפית טימין יבש (אפשר גם רוזמרין)
מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם
רבע כפית אגוז מוסקט (אופציונלים)
רבע כוס פטרוזיליה קצוצה לקישוט (לפי הטעם)
1 בצל בינוני קצוץ דק
4 שיני שום קצוצות או כתושות
1 כוס שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
מקלפים את תפוחי האדמה וחתכו אותם לפרוסות בעובי 0.5 ס"מ. אם תרצו שהמנה תהיה יותר רכה, ניתן לחתוך את תפוחי האדמה לקוביות קטנות.
בסיר עם מים רותחים ומעט מלח, מבשלים את תפוחי האדמה במשך כעשר דקות, עד שהם מתרככים אך לא מתפוררים. לאחר מכן, מסננים את המים ונותנים לתפוחי האדמה להתייבש מספר דקות.
במחבת גדולה ששמנו לצד
מגשים... [ התקדם ]