סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' מאי 01, 2025 10:22 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]


מחבר
ELADG2
מנותק

הצטרף: ג' ספטמבר 20, 2022 9:29 am
הודעות: 0
בלוג: הצג בלוג (145)

ארכיונים
- אפריל 2025
מתכון למרק בטטה
   ב' אפריל 28, 2025 1:59 pm
מרק חומוס עם פטרוזיליה ושמיר
   ד' אפריל 23, 2025 9:19 am
מדריך לבחירת מתקן כביסה לגינה
   ו' אפריל 18, 2025 9:42 am

+ מרץ 2025
+ פברואר 2025
+ ינואר 2025
+ דצמבר 2024
+ נובמבר 2024
+ אוקטובר 2024
+ ספטמבר 2024
+ אוגוסט 2024
+ מאי 2024
+ מרץ 2024
+ דצמבר 2023
+ נובמבר 2023
+ אוקטובר 2023
+ ספטמבר 2023
+ אוגוסט 2023
+ יולי 2023
+ יוני 2023
+ מאי 2023
+ אפריל 2023
+ מרץ 2023
+ פברואר 2023
+ נובמבר 2022
+ אוקטובר 2022

חיפוש בלוגים


 [ 145 רשימות בלוג ]  הקודם  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 29  הבא

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
הזנה  
 נושא ההודעה: איך לבחור חנוכיה?
קישור קבועפורסם: ש' אוגוסט 10, 2024 10:38 am 
אז מה זו בעצם חנוכיה ?

חנוכיה היא בעצם מנורה בעלת שמונה קנים המשמשת להדלקת נרות בחג החנוכה,הלא הוא חג האורים.
לכל חנוכיה יש גם חלק שנקרא "שמש" שבאמצעותו אנו מדליקים את שאר הנרות.
כיום,החנוכיה היא כלי שגם משמש לדקורציית הבית במהלך חג החנוכה.

בואו נלך לעיצוב,ישנם מספר סגנונות שונים והם:
חנוכיות העשויות מכסף או מתכת ומשלבים בתוכן עיטורים מהדת.
חנוכיות בעיצוב יותר עדכני שעשויות מקריסטל,זכוכית,פורצלן וחלקן גם עשויות בעיצובים מינימליים.
חנוכיות בעיצוב אישי שבעצם מיוצרות בהתאמה אישית לפי בקשת הלקוח/ה וטעמו האישי.

חומרים הגלם שמהן עשויות החנוכיות

רוב החנוכיות כיום,עשויות כסף,נירוסטה,פליז,קריסטל וזכוכית.
יש כאלו שעשויות קרמיקה בצבעים שונים שחלקן מגיעות גם בעבודת יד.
חלק מהחנוכיות פועלות באמצעות שמן.

גודל החנוכיה

מומלץ לבחור חנוכיה שמתאימה לגובה השולחן או במקום שבו היא תונח במשך ימי החג.
אם יש לכם מקום צר,קחו בחשבון לרכוש חנוכיה קטנה יותר שתתאים לכם במידות.
במידה ומקום לא מהווה בעיה כלשהי,בחרו חנוכיה גדולה או כזו שלטעמכם ללא צורך בלקיחה בחשבון את גודלה.

מבחינת תחזוקה,לרוב חנוכיות עם ע...

[ התקדם ]


 נצפה 9943 פעמים
 נושא ההודעה: בחירת סיר ברזל
קישור קבועפורסם: ו' מאי 17, 2024 11:55 am 
בזמן ההולך והמתקדם,צצים להם טרנדים קולינריים ומגוון המצאות למטבח,אחד מהמוצרים
שנשארו איתנו לאורך זמן הוא סיר הברזל היצוק שידוע בעמידות לאורך זמן,והוא תופס מקום נכבד
במטבחים ברחבי העולם.
בין אם מדובר בשימוש בסירי ברזל בכיריים עתיקות ועד לשימוש בסוגי כיריים מתקדמים,נוכחות סיר
הברזל משמשת גם כמסורת איכותית רבת שנים,והיום גם כפריט מעוצב לבית.

לסירי הבזרל מסורת של אומנות שראשיתה מתחילה ממאות שנים שכוללות התפתחות,שם ניתן למצוא
את מקורותיו בסין,שם תהליך הייצור התגלה ע"י עובדי הייצור שגילו את תהליך יציקתו של סיר מברזל.
יחד עם זאת,רק בשלהי המאה ה-17 ברחבי אירופה החלו כלי הבישול להוות נדבך ולזכות בפופולריות
גדולה יותר,בעלי המפעלים שדרגו את אופן תהליך יציקת הברזל לצורות שונות יותר,ובעקבות כך סירים
ומחבתות הפכו להיות עמידות בחום גבוה יותר ומתאימות לשימוש ארוך יותר.
שימוש בכלי בישול מברזל בדגש על כלים איכותיים,מצטייינם בשמירה על חלוקת חום שווה,מה שמבטיח
תוצאות בישול מושלמות,גם לתבשילים ארוכים ואפילו לבישול ארוך בצנור.

כיום,מיוצרים סירי בר...

[ התקדם ]


נערך לאחרונה על ידי ELADG2 בתאריך ב' יוני 10, 2024 10:34 am, נערך פעם אחת בסך הכל.


 נצפה 12215 פעמים
קישור קבועפורסם: ה' מאי 09, 2024 9:12 am 
מרכיבים

2 חבילת פסטה (250 גרם)
4 שיני שום
2 מיכל שמנת לבישול 15%
חצי כוס גבינת פרמזן מפוררת
כפית מלח
קורט פלפל שחור
4 בטטות קטנות קלופות חתוכות לחצי
2 בצל קטן קצוץ דק


אופן ההכנה

מרתיחים את הפסטה לפי הוראות השימוש של היצרן ולאחר מכן מסננים היטב.
יוצקים על הפסטה מעט שמן זית או חמניות ובוחשים.
לאחר מכן יש להכניס את הבטטות למים לתוך סיר עשוי ברזל או כל סיר אחר עד לרתיחה,ממשיכים
לבשל עד להתרככות הבטטות ואז מסניים את המי מהבטטות וטוחנים עם מערבל חשמלי עד לקבלת
מרקם עדין.
קוצצים את השום והבצל ומחממים מחבת עם 4 כפות שמן זית,תוך כדי בחישה,מוסיפים את השום והבצל
עד לטיגון שהופך אותך למוזהבים.
מוסיפים את השמנת והבטטות ומערבבים ולאחר מכן מוסיפים בהדרגה את הרוטב לתוך סיר הפסטה,
ונותנין עוד 15-20 דקות לבישול באש נמוכה.

בתאבון


נערך לאחרונה על ידי ELADG2 בתאריך ב' יוני 10, 2024 10:34 am, נערך פעם אחת בסך הכל.


 נצפה 15241 פעמים
 נושא ההודעה: מתכון לנגיסי עוף
קישור קבועפורסם: ב' מאי 06, 2024 12:55 pm 
מרכיבים

2 כפית תימין יבש או טרי
8 עגבניות בשלות ללא קליפה חתוכות לרבעים
2 כפית שמן זית
1200 גרם נתחי פרגית משופדים
חצי כפית צ'ילי
2 כפית חרדל
פלפל אדום חתוך לריבועים
2 כפית אורגנו יבש
4 שיני שום פרוסות




אופן ההכנה

מחממים שמן במחבת או באמצעות ריסוס שמן על אש גבוהה.
מניחים את נתחי הפרגית המשופדים על השיפודים
מניחים את השיפודים במחבת הלוהטת.
צולים מכל צד את נתחי הפרגית,ניתן להוסיף מעט מים שסוננו עם פילטר של בריטה לפני תחילת הבישול.
צולים אותם 3-4 דקות מכל צד.
מתבלים במלח ופלפל.
מוסיפים למחבת את העגבניות והתבלינים.
מבשלים במשך 10 דקות נוספות על אש בינונית.
מפזרים על המנה את הבצל הירוק ומגישים.


נערך לאחרונה על ידי ELADG2 בתאריך ב' יוני 10, 2024 10:35 am, נערך פעם אחת בסך הכל.


 נצפה 15448 פעמים
קישור קבועפורסם: ו' מאי 03, 2024 2:10 pm 
איכות מים טובה יותר - במהלך השימוש בפילטר של בריטה,מתבצע תהליך סינון בעל מספר שלבים
המפחית את הכלור,האבנית והמתכות כמו עופרת או נחושת ובכך מסייע לשיפור טעמם של המים.
ע"י כך פילטר בריטה מסייע לשתות מים נקיים יותר ובריאים יותר ולשימוש גם בבישול.
בטווח הארוך שימוש בפילטר הבריטה יכול להיות חסכוני יותר ומפחית את השימוש בבקבוקי פלסטיק
חד פעמיים וחוסך לא מעט כסף.
עצם השימוש בפילטרים מפחית את השימוש גם בפלסטיק של בקבוקי המים ובכך תורם לסביבה
נקיה יותר.
החלפת הפילטר קלה ונוחה להחלפה.
טכנולוגיית הסינון המתקדמת של מקסטרה פלוס פועלת בשילוב של פחמן פעיל ושרף יונים
על מנת להסיר ביעילות זיהומים שעלולים להיות במי הברז וגם מסייע בהפחתת האבנית העושיה להצטבר
במכשירים כמו קומקמים ומכונות קפה.
המחסניות של בריטה מאושרות על אירגונים כמו NSF על מנת לעמוד בתקני האיכות והבטיחות
המחמירים ביותר.
ע"פ ההערכות,כל פילטר איכותי של בריטה מאפשר לסנן עד 1300 בקבוקים מים של 500 ...

[ התקדם ]


נערך לאחרונה על ידי ELADG2 בתאריך ב' יוני 10, 2024 10:35 am, נערך פעם אחת בסך הכל.


 נצפה 12009 פעמים

 [ 145 רשימות בלוג ]  הקודם  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 29  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]


מי מחובר

משתמשים רשומים: Bing [Bot], Google [Bot], Majestic-12 [Bot], shmueliki, uriel17, רוני דיאון


Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
מבוסס על phpBB.co.il - פורומים בעברית. כל הזכויות שמורות © 2008 - phpBB.co.il.
הבלוגים נוצרו על ידי מוד בלוג משתמש © EXreaction