סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' מאי 02, 2025 3:57 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]


מחבר
ELADG2
מנותק

הצטרף: ג' ספטמבר 20, 2022 9:29 am
הודעות: 0
בלוג: הצג בלוג (145)

ארכיונים
- אפריל 2025
מתכון למרק בטטה
   ב' אפריל 28, 2025 1:59 pm
מרק חומוס עם פטרוזיליה ושמיר
   ד' אפריל 23, 2025 9:19 am
מדריך לבחירת מתקן כביסה לגינה
   ו' אפריל 18, 2025 9:42 am

+ מרץ 2025
+ פברואר 2025
+ ינואר 2025
+ דצמבר 2024
+ נובמבר 2024
+ אוקטובר 2024
+ ספטמבר 2024
+ אוגוסט 2024
+ מאי 2024
+ מרץ 2024
+ דצמבר 2023
+ נובמבר 2023
+ אוקטובר 2023
+ ספטמבר 2023
+ אוגוסט 2023
+ יולי 2023
+ יוני 2023
+ מאי 2023
+ אפריל 2023
+ מרץ 2023
+ פברואר 2023
+ נובמבר 2022
+ אוקטובר 2022

חיפוש בלוגים


 [ 145 רשימות בלוג ]  הקודם  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 29  הבא

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
הזנה  
קישור קבועפורסם: ג' יולי 11, 2023 11:49 am 
מרכיבים

2 חבילות אטריות קדאיף קצוצות
300 גרם חמאה מומסת
1000 גרם גבינת ריקוטה
400 גרם מוצרלה מגוררת

לסירופ:
4 כוסות סוכר
2 כוס מים בנפח של כוס חופה
4 כפות מיץ לימון


לציפוי ושימון:
1.5 חמאה רכה - על מנת לשמן את התבנית
200 גרם פיסטוקים קצוצים


אופן ההכנה

משמנים תבנית בחמאה
בסיר מניחים את מרכיבי הסירופ ומבשלים על אש גבוהה במשך מספר דקות
מערבבים את שערות הקדאיף עם החמאה שהמסנו
מפזרים חצי מכמות השערות בתחתית ומהדקים.
בקערה נפרדת מערבבים את הגבינות עד שהכל מתאחד
מורחים את התערובת של הגבינה שהכנו בשכבה אחידה על שערות הקדאיף ומשאירים ס"מ בקצוות.
מכסים את שכבת הגבינות בשאריות השערות ומהדקים.
מכניסים לתנור שחומם מראש על 240 מעלות ואופים במשך חצי שעה או עד לקבלת הזהבה.
מוציאים את הכנאפה ושופכים מעל את הסירופ,מפזרים פיסטוקים גרוסים ומגישים.


 נצפה 11973 פעמים
 נושא ההודעה: מתכון לפסטה עם רוטב
קישור קבועפורסם: ה' יולי 06, 2023 3:48 pm 
מרכיבים

חבילת פסטה
1 עגבנייה מגוררת
2 כפות רסק עגבניות
2 שיני שום קצוצות
חצי כפית אורגנו
1 כפית סוכר
גבינה מגוררת
חצי גמבה אדומה
חצי פלפל חריף קצוץ דק


אופן ההכנה
מכניסים לתוך סיר את כל המרכיבים ומבשלים במשך מספר דקות עד שמביאים לרתיחה.
ממשיכים לערבב ואז מורידים את עוצמת האש,מכסים את הסיר עוד 10 דקות עד שהפסטה מוכנה.
מכסים את הסיר ומבשלים במשך 7 דקות נוספות,לוקחים כוס חתן ומוסיפים מעט לסיר.
מגישים חם.


 נצפה 12099 פעמים
 נושא ההודעה: כוס חתן
קישור קבועפורסם: ש' יולי 01, 2023 10:11 am 
זה הרגע,עוד מעט יתכנסו כל האורחים לאירוג החשוב בחייכם כזוג,חלקם יכינו את הפלאפונים בכדי לצלם את הרגע
המרגש,חלקם יצעקו מזל טוב או שכוייח ואז הגיע הזמן לשבור את הכוס ולהתחיל בחגיגה !
כוס חתן שהיא חלק מרכזי בעריכת טקס החתונה,נעוצה במסורת עתיקה שבה הכוס לרוב,עטופה בבד או במפית ומונחת
על הרצפה מול החתן.לרוב הרב העורך את הטקס ישיר עם הקהל: "אם אשכחך ירושלים".
אנו כיהודים שחווים שמחה עצומה,לא שוכחים את הרגעים הפחות שמחים,ולכאן נכנסת לתמונה כוס החתן.
יש לא מעט סיבות שבגינן החתנים שוברים את הכוס,הסיבה הראשונה היא לזכר החורבן שעמדו בו היהודים ב-2000 השנים

האחרונות,דבר המסמל את הסבל שהם עברו עד היום.
פרשנות נוספת באה לציין שעצם שבירת הכוס,מסמלת מחיקה של כך הסדקים הפוטנציאליים שעלולים להופיע
במערכת יחסים.יש זוגות שלאחר שבירת כוס נוהגים לעשות מהשברים פסיפס דקורטיבי כלשהו.
ניפוץ הכוס היא מסורת נהדרת,בעלת משמעות שונה לזוגות רבים.


 נצפה 11944 פעמים
 נושא ההודעה: שמן אבוקדו
קישור קבועפורסם: ה' יוני 29, 2023 3:47 pm 
שמן אבוקדו

שמן אבוקדו הוא שמן בישול העשוי מפרי האבקודו.השמן מתאים לבישול בחום גבוה,ולשימוש בסלט ורטבים.
הבישול עם שמן האבוקדו עד להגעת הטמפרטורה שבה השמן מתחיל לייצר עשן,היא נקודת תסיסת השמן.
השמן מומלץ לטיגון בחום גבוה כמו לבישול מוקפץ וטיגון שניצלים לדוגמא.
הוא מתאים גם לטיגון עמוק.
שימוש נוסף שעושים בשמן זה,הוא כתוספת להכנת חומוס,מיונז,מרינדות וגם שימוש לאפייה.
לשמן האבוקדו מסוג כתית מעולה,יש טעם וארומה חזקים של אבוקדו,וטעמו עשיר מאוד.
אין חובה לאחסן את השמן בקירור,ניתן לאחסן אותו במקום קריר וחשוך.

בשמן האבוקדו יש שומן מסוג אומגה 9 לא רווי.
לשמן יש 12% שומן רווי ו-13% לא רווי.
רוב המחקרים מצביעים על כך שתזונה שעשירה בשומנים לא רווים מועילה לבריאות ומפחיתה את הסיכון לחלות במחלות
לב ודמנציה,בנוסף,השמן גם עוזר להפחתת כולסטרול,שימוש נוסף שמתאים לבישול הוא גם באמצעות ספריי שמן שמתאים לשמן

מסוג זה.
השמן עוז לרפא נזקי עור וזאת משום הוא מכיל: בטא קרוטן,חלבון,לציטין,חומצות שומן אומג...

[ התקדם ]


נערך לאחרונה על ידי ELADG2 בתאריך ה' יוני 29, 2023 3:48 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.


 נצפה 11799 פעמים
קישור קבועפורסם: ו' יוני 23, 2023 10:00 am 
מרכיבים

500 גרם ברוקולי קפוא או טרי
אגוז מוסקט
מלח
פלפל שחור גרוס דק
2 קופסא
גבינה לבנה
4 כפות קמח
גבינה קשה מגוררת כמו צהובה
2 קופסא
קוטג'
קופסא גבינה בולגרית
8 ביצים
1 שקית אבקת אפייה


אופן ההכנה

מחממים מראש תנור ל180 מעלות,לוקחים ברוקולי טרי ומפרקים אותו לחתיכות קטנות ומניחים במים רותחים יחד עם מלח
במשך מספר דקות ואז מסננים.
משמנים מעט תבנית פיירקס במידה של חצי כוס חתן ומסדרים את חתיכות הברוקולי שכל התבנית תהיה מכוסה.
לוקחים קערה אחרת ושמים את הקוטג',הגבינה הלבנה,הגבינה הבולגרית ואת הביצים והקמח יחד עם אבקת האפיה והתבלינים
ומערבבים היטב.
יוצקים את הבלילה שנוצרה על גבי הברוקולי.
מכניסים לתנור שחומם מראש למשך 50 דקות או שעד שהפשטידה מזהיבה.


 נצפה 11946 פעמים

 [ 145 רשימות בלוג ]  הקודם  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 29  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]


מי מחובר

משתמשים רשומים: Bing [Bot], Google [Bot], גמליאל, נורטון, סאבוניס, עופר האדום


Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
מבוסס על phpBB.co.il - פורומים בעברית. כל הזכויות שמורות © 2008 - phpBB.co.il.
הבלוגים נוצרו על ידי מוד בלוג משתמש © EXreaction