סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' יוני 10, 2026 9:48 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 137 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' מאי 08, 2026 3:05 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
whatNot כתב:
מיכאל כתב:
מעניין אם אוריאל עדיין מגן בחירוף נפש על ההחתמה ההזויה של רנדולף

לא יודע לגביו אבל אני ספציפית שמח שרנדולף שיחק במקום עוד דקות לבר טימור. עשה עבודה לא רעה על חזוניה, דרך אגב, וגם קלע שלשה.

גם אני שמח שרנדולף שיחק (ולצד השלשה האחת שהוא קלע, הוא גם החטיא 3 זריקות נוספות מהשדה).

בר טימור זו לא החלופה הרלבנטית. חלופה רלבנטית יותר היתה לשחק עם אדוארדס ו-ווינרייט ביחד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 08, 2026 4:09 pm 
מנהל פורום

איך רנדולף היה במשחקים האלה ספציפית????
איך.זה מראה משהו? חוץ.מזה שהיו לו משחקים לא טובים?
כמו שיש לכל שחקן לאורך קריירה ארוכת שנים
הטענה היא שזו החתמה יקרה מידי על עמדה שלא צריך
בה המציאות והראתה ההפך
החתמה טובה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 08, 2026 5:51 pm 
Sophomore

זו אכן החתמה יקרה מידי על עמדה שהפועל לא היתה צריכה ושלא הועילה לה בצורה כלשהי. הטענה שלי כלל לא נוגעת לנושא העלות (משום שהיו בהפועל עוד שלל החתמות יקרות ולא הגיוניות), אלא לרציונל המקצועי של ההחתמה. אני עדיין לא מבין כיצד אתה טוען שהחתימה הנ״ל הועילה לה.

אגב, אני לא אוהב ללכת למקומות קצה שכאלו, אבל השטות של רנדולף במשחק מול הגליל הביא קרוב לוודאי לכך שמכבי הבטיחה את הביתיות לאורך הפלייאוף- דבר מהותי בסדרת הגמר מול הפועל (ככל שתהיה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 08, 2026 6:40 pm 
Hall of Famer

whatNot כתב:
קטונתי, אבל לעודד קבוצה שהיא סמל לפאשיזם ומגיעה ממדינה שלא נתנה לטילי הגנה מארה"ב לטוס מעל שטחה כדי לגונן על ישראל כאילו היא החלק מהחרם הערבי... נגד קבוצה ישראלית... קיצוני לדעתי.
בסופו של דבר זו מדינה שמעדיפה מחירי נפט נמוכים על הסיכוי שלי להגן על ביתי ומשפחתי.

על השמחה לגבי בלייקני... תהיה בריא.
שמחת גם כשבראיינט קרע את האכילס? או כשקיירי אירווינג גמר עונה?

חשבתי שהאוהדים האדומים מייצגים את הפועל, לא את ישראל. אז למה מגיע הטיעון של היריבה היא ממדינה שונאת ישראל?
אוריאל, לא הבנתי מה חכם בהחתמה של רנדולף בדיוק? כי איטודיס בחר לשחק איתו כשבלייקני ומלקולם היו פצועים וקיבל תרומה די אפסית? תרומה שסביר להניח שהוא היה יכול לקבל משחקן ספסל אחר של הפועל אם רנדולף לא היה מוחתם?
מילא אם הטענה שלך הייתה שעל סמך המשחקים הללו לא ניתן לקבוע עובדות על ההחתמה של רנדולף כי יש עוד את משחקי הליגה ורנדולף יכול להיות משמעותי במקום בלייקני. אבל הטענה שלך שבנק' הזמן הזאת ברור שההחתמה הייתה טובה. על סמך מה בדיוק? בטוח לא היכולת של רנדולף. דרך אגב, לגבי תרומה עתידית של רנדולף בליגה, לא יודע אם צריך להתייחס אליה בהקשר להחתמה. כמו שמיכאל כתב, רנדולף לא היה אמור לשחק בכלל בליגה בעת ההחתמה, אלא רק ביורוליג. ביורוליג הוא היה נון פאקטור.

אני לא כל כך מבין את הרעיון לשים את אדוארדס על גארובה. הגובה אולי דומה, באתלטיות העדיפות לאדוארדס, אבל במבנה גוף ופיזיות ההבדל הוא שמיים וארץ. אני יודע שהכדורסל היום יותר פלואידי, אבל גארובה הוא בצורה פשטנית, סנטר עם גוף של סנטר ומשחק של סנטר. אדוארדס הוא במקרה הריאלי 4 כחוש. במקרה הטוב אפשר להתייחס אליו כסווינגמן עם אתלטיות וסייז שמאפשרים לו לחלטר גם בעמדת ה-4.

בנוגע למשחק, אני חושב שזה לא באמת היה כוחות. הפועל עם כמה דקות טובות מאד הצליחו "כאילו" להישאר במשחק. אבל על המשחק הזה היה רשום לאורך כל הדרך ריאל ויש לי הרגשה שאם יול לא היה עולה ל-5 דקות אז גם שום מבוא לדרמה לא היה מתרחש במשחק הזה וריאל הייתה משייטת בהפרש דו ספרתי עד לסיום.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 08, 2026 7:35 pm 
Freshman

מיכאל כתב:
whatNot כתב:
מיכאל כתב:

לא יודע לגביו אבל אני ספציפית שמח שרנדולף שיחק במקום עוד דקות לבר טימור. עשה עבודה לא רעה על חזוניה, דרך אגב, וגם קלע שלשה.

גם אני שמח שרנדולף שיחק (ולצד השלשה האחת שהוא קלע, הוא גם החטיא 3 זריקות נוספות מהשדה).

בר טימור זו לא החלופה הרלבנטית. חלופה רלבנטית יותר היתה לשחק עם אדוארדס ו-ווינרייט ביחד.

אתה לא יכול לשים שני שחקנים משלימים ללא ביטחון בקליעה שלהם בקבוצה.
כאילו, אתה יכול. אבל זה לא יעבוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 08, 2026 7:41 pm 
Sophomore

מסכים עם עמוס לחלוטין לעניין גארובה - לא הבנתי את הכיוון/הצעה מלכתחילה.

אציין גם שבכדורסל של היום ״ציוותי השחקנים״ (לשים את x על y) הם לא רלבנטיים, כי צורת המשחק מביאה כמעט בכל התקפה למצב של חילופי ציוותים.

אדוארדס היה צריך לשחק יותר משום שהפועל היתה צריכה יותר שומרים טובים על המגרש - לא מסיבות אחרות של התמודדות פרטנית עם שחקן כזה או אחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 08, 2026 7:42 pm 
Freshman

עמוס לב כתב:
whatNot כתב:
קטונתי, אבל לעודד קבוצה שהיא סמל לפאשיזם ומגיעה ממדינה שלא נתנה לטילי הגנה מארה"ב לטוס מעל שטחה כדי לגונן על ישראל כאילו היא החלק מהחרם הערבי... נגד קבוצה ישראלית... קיצוני לדעתי.
בסופו של דבר זו מדינה שמעדיפה מחירי נפט נמוכים על הסיכוי שלי להגן על ביתי ומשפחתי.

חשבתי שהאוהדים האדומים מייצגים את הפועל, לא את ישראל. אז למה מגיע הטיעון של היריבה היא ממדינה שונאת ישראל?
אוריאל, לא הבנתי מה חכם בהחתמה של רנדולף בדיוק? כי איטודיס בחר לשחק איתו כשבלייקני ומלקולם היו פצועים וקיבל תרומה די אפסית? תרומה שסביר להניח שהוא היה יכול לקבל משחקן ספסל אחר של הפועל אם רנדולף לא היה מוחתם?
מילא אם הטענה שלך הייתה שעל סמך המשחקים הללו לא ניתן לקבוע עובדות על ההחתמה של רנדולף כי יש עוד את משחקי הליגה ורנדולף יכול להיות משמעותי במקום בלייקני. אבל הטענה שלך שבנק' הזמן הזאת ברור שההחתמה הייתה טובה. על סמך מה בדיוק? בטוח לא היכולת של רנדולף. דרך אגב, לגבי תרומה עתידית של רנדולף בליגה, לא יודע אם צריך להתייחס אליה בהקשר להחתמה. כמו שמיכאל כתב, רנדולף לא היה אמור לשחק בכלל בליגה בעת ההחתמה, אלא רק ביורוליג. ביורוליג הוא היה נון פאקטור.

אני לא כל כך מבין את הרעיון לשים את אדוארדס על גארובה. הגובה אולי דומה, באתלטיות העדיפות לאדוארדס, אבל במבנה גוף ופיזיות ההבדל הוא שמיים וארץ. אני יודע שהכדורסל היום יותר פלואידי, אבל גארובה הוא בצורה פשטנית, סנטר עם גוף של סנטר ומשחק של סנטר. אדוארדס הוא במקרה הריאלי 4 כחוש. במקרה הטוב אפשר להתייחס אליו כסווינגמן עם אתלטיות וסייז שמאפשרים לו לחלטר גם בעמדת ה-4.

בנוגע למשחק, אני חושב שזה לא באמת היה כוחות. הפועל עם כמה דקות טובות מאד הצליחו "כאילו" להישאר במשחק. אבל על המשחק הזה היה רשום לאורך כל הדרך ריאל ויש לי הרגשה שאם יול לא היה עולה ל-5 דקות אז גם שום מבוא לדרמה לא היה מתרחש במשחק הזה וריאל הייתה משייטת בהפרש דו ספרתי עד לסיום.

1. כי מן הסתם אם אני חושב כך אני לא חלק מאותם אוהדי הפועל.
2. אדוארדס חזק כמו גארובה, אם לא הייתי חושב כך לא הייתי כותב את זה. הוא לא מאסיבי כמו גארובה, אבל זה לא שגארובה משחק עם הגב לסל...
3. אדוארדס הוא ממש לא במקרה הטוב ארבע כחוש. במנש שיחק גם חמש לעתים. אם כבר הוא ארבע שיכול לחלטר בעמדה שלוש. מה גורם לך לחשוב שהדעה שלך תופסת יותר מההיסטוריה של השחקן?

זכותך לחשוב על המשחק מה שאתה רוצה. אני ראיתי את ראל נתקעת הרבה ונחלצת הרבה בעזרת שלשות קשות בשנייה האחרונה, והרבה מאוד שיפוט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 08, 2026 7:44 pm 
Sophomore

whatNot כתב:
מיכאל כתב:
whatNot כתב:
מיכאל כתב:

אתה לא יכול לשים שני שחקנים משלימים ללא ביטחון בקליעה שלהם בקבוצה.
כאילו, אתה יכול. אבל זה לא יעבוד.

כי החלופה (של רנדולף) עבדה…

לפחות זה היה מייצר ציוותי הגנה טובים יותר, יכולת מוגברת בריבאונד (משני צידי המגרש) וניסיון לנצח באמצעות אתלטיות.

אני באמת ובתמים לא מבין מה רנדולף נותן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 09, 2026 11:19 am 
Freshman

עמוס לב כתב:
whatNot כתב:

לא שאני מסכים עם הטיעון שצריך להיות בעד ישראל כי הספרדים הם בלה בלה בלה
אבל אתה יודע מאיפה ולמה מגיע המשפט של "מייצגים את הפועל ולא את ישראל"?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 09, 2026 9:58 pm 
Hall of Famer

לפי מיטב ידיעתי כתגובת נגד לאורגיה הלאומנית של היריבה בצהוב.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 09, 2026 10:50 pm 
Hall of Famer

whatNot כתב:
2. אדוארדס חזק כמו גארובה, אם לא הייתי חושב כך לא הייתי כותב את זה. הוא לא מאסיבי כמו גארובה, אבל זה לא שגארובה משחק עם הגב לסל...
3. אדוארדס הוא ממש לא במקרה הטוב ארבע כחוש. במנש שיחק גם חמש לעתים. אם כבר הוא ארבע שיכול לחלטר בעמדה שלוש. מה גורם לך לחשוב שהדעה שלך תופסת יותר מההיסטוריה של השחקן?

זכותך לחשוב על המשחק מה שאתה רוצה. אני ראיתי את ראל נתקעת הרבה ונחלצת הרבה בעזרת שלשות קשות בשנייה האחרונה, והרבה מאוד שיפוט.

את האמת, לא ראיתי תחרות הרמת משקולות בין גארובה לאדווארדס, כך שהעדות שלי יכולה להיות ממבנה הגוף של השניים וסגנון המשחק של שניהם. וזה טוב שאתה מודה שאדווארדס לא מאסיבי כמו גארובה. מאסיביות זה חלק חשוב מאד כשמדברים על כוח במשחק כדורסל.
מאחר ואני מכיר את אדווארדס רק מהרגע שהוא הצטרף להפועל, אז כדי לדבר על העמדה שלו חקרתי קצת. בכל פרופילי הדראפט שעברתי עליהם (מעל 5) צויין שמדובר בקומבו פורוורד. אפילו במכללות ההתייחסות אליו הייה כפורוורד. בבדיקה מול צ'אט ג'יפיטי הלא מאד אמין, אך בכל זה אומר משהו באיזה עמדה הוא שיחק באן.בי.איי. אז התשובה הייתה קומבו פורוורד. האיש שיחק 4 עונות באן.בי.איי עם 178 משחקים (קצת יותר מחצי) 12 דקות למשחק, כולל עונה של 5.1 נק'. יכול להיות שהוא חילטר איזה כמה דקות בעמדת הסנטר באיזה חמישיית מחליפים מוזרה. הוא לא סנטר.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 10, 2026 5:13 am 
Freshman

כן, אבל אני בניגוד אליך כן מכיר את אדוארדס היטב וצפיתי בו משחק לא מעט. משחקים שלמים של הנטס כששיחקו נגד הסלטיקס מה שגם גרם לי לעקוב אחריו בנפרד.

לא טענתי שהוא סנטר, אלא שההצבה גם אם הלא נפוצה בעמדה מעידה שהוא ארבע שיכול להיות שלוש, ולא להפך.
בניגוד, כאמור, לטענה שלך. שנינו טוענים שהוא קומבו פורוורד אז לא ברור לי למה לנסות להוכיח את זה.

לגבי רנדולף, הוא הוכיח שהוא יכול לשמור את הזוניה. בניגוד לוויינרייט הוא גם יכול לשמור גארדים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 137 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: עופר האדום ו 10 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה