shmueliki כתב:
מכבי עם מאזן "ביתי" של 6-11.
אז יש פה חסם עליון לתוספת הניצחונות, ואני לא רואה איך זה "היה שווה לה עוד לפחות 3-4 ניצחונות".
בפועל התוספת התיאורטית שיש להוסיף בעקבות הנזק שנגרם למכבי (אם נהיה הוגנים) היא לא מול הקבוצות הטורקיות, הספרדיות (אם כי גם לשחק באולם שלך ללא קהל - זה משהו, מסכים), דובאי והפועל ת"א - שגם כן לא אירחו את מכבי "באמת", ואלו כמעט חצי מהיריבות.
בשולי הדברים, קבוצה נוספת שנפגעה מהיעדר הקהל (וזה ללא קשר כרגע למכבי) היא דובאי. במשחקים מול הישראליות זה "מתקזז", אבל הם איבדו ביתיות החל מתחילת מרץ, וזה 5 משחקים (מבלי להנות מה"פריבילגיה" המסוימת של משחקי חוץ נוחים יותר מול קבוצות מספרד וטורקיה).
אם משחקי הבית היו מתקיימים בתל אביב אני די משוכנע שמכבי הייתה מנצחת את פריז, מילאנו והכוכב האדום, וכנראה לפחות משחק אחד מבין מונאקו/אולימפיאקוס/ברצלונה.
בפועל, הם ממילא הפסידו את משחקי החוץ ללא קהל מול הטורקיות והספרדיות שהיה להן סוג של יתרון בהן, כך שזה לא השפיע על המיקום בטבלה.
לגבי הדרבי, גם המשחק שמכבי "תארח" יתקיים ללא קהל, כך שזה מתקזז. (ואם הפועל הייתה מארחת את כל המשחקים בישראל היא כנראה גם הייתה עם עוד כמה ניצחונות היום).
ואתה טועה לגבי דובאי. המשחק הראשון נערך בקוקה קולה ארנה בדובאי. דווקא המשחק השני שמכבי "אירחה" בבלגרד התקיים ללא קהל. דובאי במאזן 5-13 ביתי, והם הפסיקו לארח רק במרץ, בזמן שמכבי לא אירחה עד דצמבר, כך שבכל מקרה אני חושב שמכבי הייתה מסיימת מעליהם.
יש אפקט גדול לטיסות ארוכות בלו"זים צפופים של שלושה (ולפעמים ארבעה) משחקים בשבוע. אם תסתכל על מאזן החוץ של כל הקבוצות היורוליג, תראה שרק 2 במאזן חיובי, וגם הוא לא משהו (9-10 ו8-9).