סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' מאי 19, 2025 5:53 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 481 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 20  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: הליגה בדרך לסוף?
הודעהפורסם: ד' מרץ 27, 2013 7:12 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
קוף ירוק כתב:
לי דווקא יש תשובה (חלקית) והיא נובעת מהשינויים בעולם מה לעשות. היום העולם הוא דיגיטלי, טלוויזיה, אינטרנט, מחשב, אייפונים ועוד מיליון ואחד דברים. אם פעם הילדים היו יוצאים ומשחקים הרבה יותר ונמצאים בחוץ כל הזמן היום הם בבית, במחשב, בפייסבוק. ומכיוון שכדורסל גם ככה לא היה משחק של המעמד הנמוך, שכונות המצוקה או דברים כאלה אלא דווקא של המעמד המבוסס יותר אז הוא נפגע בזה הרבה יותר מאשר כדורגל למשל.

אם פעם לשחקן צעיר לא היה מה לעשות מלבד ללכת לשחק כדורסל כל היום אז היום יש לו הרבה יותר פיטויים והרבה יותר דברים אחרים לעשות מללכת כל היום ולזרוק לסל.

אז פחות כשרונות טיבעיים גדלים, וצריך יותר לחפש אותם ולפתח אותם אבל הדבר הזה לא קרה בכלל בעבר ורק בשנים האחרונות אחרי הירידה של כל הנבחרות לדרגים נמוכים הבינו שאם לא יתחילו לעשות פה מהלכים למצוא את השחקנים ולפתח אותם, לקדם אותם ולעודד אותם לעבוד על המשחק שלהם בגיל צעיר אז הכדורסל שלנו ימצא מקודם של קבע בדרגים האלה.

לא משתכנע
הירידה ברמת השחקן הישראלי היא לא רק אבסולוטית אלא גם בהשוואה למדינות אחרות שלכאורה גם רמתן הייתה אמורה לרדת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 27, 2013 7:16 pm 
Senior

אבל מה לעשות שאתה לא יכול להשוואת את רמת הפיתוח של השחקנים במדינות אחרות. מה שאנחנו התחלנו לעשות עכשיו (עם אקדמיה, ניסיון לאיתור שחקנים, ניסיון לשפר את המצב וכו') סביר שבמדינות האחרות עושים כבר שנים על גבי שנים. אם בעוד 10 שנים המצב עדיין יהיה אותו הדבר זה סיפור אחר כמובן. אבל התוצאות של העבודה עכשיו נוכל לדעת רק בעוד איזה 10 שנים וכמה וכמה מחזורים של שחקנים אקדמיה צעירים שנדע אם יצא מהם שחקנים טובים באמת או לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 27, 2013 8:42 pm 
מנהל פורום

kickass כתב:
3. שאלה לי ללאומית, מה הסיפור של הבחור הזה: http://www.sport5.co.il/articles.aspx?F ... 49&Lang=he
שחקן או לא שחקן? באמת עצלן כמו שרשום בטוקבק שם? יכול להתפתח? ולמה הוא עוזב מלבד בטח הטענה שלו לאכלו לי שתו לי?

אאל"ט זה השחקן שלאומית דיבר עליו כשאמר שהוא ברמה של ליגה ארצית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 27, 2013 9:08 pm 
Sophomore

מליניאק תמיד היה קשקשן מקצועי.אפילו לא טרחתי לקרוא את הטור שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 28, 2013 12:00 am 
Hall of Famer

לאומית כתב:
וכבר ציינתי בהקשר שלנו את שון דניאל, שלומי הרוש וכו'..

מה אתה רוצה משלומי הרוש? שחקן לא מוכשר, ללא נתונים פיזיים טובים, שהחל מהכי למטה שאפשר (שחקן שסיים נוער והחל קריירה כשחקן מחליף בליגה הארצית) ולאט לאט התקדם והתקדם והכול בזכות האופי וגם שיפור ברמת המשחק שלו.

אני דווקא כן מחזיק מרעיון מס המותרות על זרים עודפים כרעיון טוב. אם נניח יש מגבלה של 4 זרים וקבוצה מחתימה זר נוסף אז תמסה אותה במשכורת הממוצעת של 4 הזרים שמרוויחים הכי הרבה בקבוצה. אפשרות אחרת זה משכורת של חציון. אז נכון, תהיה מכבי תל אביב שזה לא יעצור אותה מלהחתים זרים נוספים, אבל לפחות זה ישפר את שאר הקבוצות. שאר הקבוצות יחשבו פעמיים אם להוסיף עוד זרים ובטח לא יהיה להם שווה להחתים זר מעאפן וזול, כי הם לא ישלמו עליו בזול.

תומר, מלא מעט שיחות עם מאמנים, הנק' שהקוף הירוק העלה היא באמת סיבה רצינית לקשיים היום לגידול צעירים. יש כל כך הרבה אופציות, ששחקנים פשוט לא משקיעים את השעות שהשקיעו פעם בכדורסל. בתור ילד אני הייתי מבלה בערך כל יום כמה שעות על מגרש הכדורסל, ואני לא שיחקתי כדורסל מאורגן, אלא רק בשכונה. הילדים היום משחקים בעיקר במסגרות האימונים. מבחינת רצינות עבודה והשקעת מאמנים והקניית יסודות, העבודה בוודאי לא פחות טובה מאשר בעבר.

ולמה ההצעה על חוק הצעירים כל בעייתית? אני מודע לכך שיהיו לא מעט קבוצות שפשוט ימלאו את משבצת השחקנים 10-12 בילדים שסיימו נוער או עדיין בנוער וישלמו להם גרוש וחצי ויסגרו את הפינה. אבל סביר להניח שיהיו מספר מועט של קבוצות שכבר יגידו שאם חייבים לרשום את הצעירים, למה לא לנסות להוציא מכך משהו ויתנו לשחקנים הללו דקות משחק. ואם הילד יהיה מספיק מוכשר הוא גם יקבל את הצ'אנסים שלו במהלך העונה. כמובן שזה לא שווה כלום עם ליגה של 6 זרים, אבל עם חוק רוסי נניח ו-5 זרים, זה לא רע בכלל. אני לא אומר שהחוק הזה צריך להכשיר כמה שיותר זרים, אבל כשלעצמו אני לא רואה בו משהו רע.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 28, 2013 3:25 am 
Junior

שיקימו ליגה מזרח תיכונית עם קבוצות מטורקיה, יוון, איטליה וצרפת. קבוצות עם בעלים פרטיים ופוטנציאל קהל כמו מכבי, ירושלים, חיפה, חולון ובשלב יותר מאוחר הפועל יוכלו לעבור לשחק שם ואז את ליגת העל יוכלו להגביל לארבע זרים. שחקנים ישראלים שירצו להתקדם מליגת העל יוכלו לנסות להשתלב בארבע הישראליות שמשחקות שם אול לעבור לאירופה. את הכרטיסים ליורוליג מהליגה הישראלית והאחרות אפשר להעביר לליגה המזרח תיכונית. ממילא אף אחת מהמדינות המשתתפות לא מכילה יותר משלוש ארבע קבוצות שיוכולות להתמודד עם המנהלות של לשחק ביורוליג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 28, 2013 6:22 am 
Junior

אורלנד, פניני ואוחיון נגד המשך השביתה. 50 + שחקנים אחרים בעד.

"... רבים הצבעים עמך אדוני, תכלת פרשת על פני השמים, ולאמא שלי חומות העיניים, ירוק לעלה ולורד ורד, או לבן או אדום ועוד יש ועוד! רבים הצבעים עמך אדוני יפים ומרובים! ולמה בראת לך ילדים צהובים, אדוני, צהובים?..."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 28, 2013 8:37 am 
Hall of Famer

Red Sumo1 כתב:

וזה כמובן סימן שהרוב צודק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 28, 2013 9:03 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
זה בעיקר סימן שלאורלנד יש חוזה במכבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 28, 2013 10:15 am 
Sophomore

נורטון כתב:
Red Sumo1 כתב:

וזה כמובן סימן שהרוב צודק.

מצטער אני מעדיף אלף טעויות של ההמון מאשר החלטה אחת צודקת של דיקטטורה או אוליגרכיה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 28, 2013 10:34 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אני מעדיף שההמון לא יעשה אלף טעויות.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 28, 2013 11:19 am 
Junior

זה לא הוכחה לכלום, בטח לא מי צודק ומי טועה. זה בעיקר הוכחה שהסכוי למחזור בשבת קלוש.

והנה מה שכתב עיתונאי הספורט החביב עלי:
"קלישאת השבוע היא, כמובן ״אין מספיק ישראלים טובים״. ומי מקדם אותה? בעלי קבוצות אינטרסנטים (בהזדמנות זו אציין כי יש הרבה יותר ישראלים טובים מבעלי קבוצות טובים), קשקשני פורומים ומפריחי קלישאות. ובכן, ראשית, מי קבע את סף הרמה המתאימה לליגת העל. דורון הרציקוביץ? איזה טוקבקיסט מסלניוז? מי קבע שסף הרמה בליגת העל לשחקן ישראלי הוא איקס ולא וואי? ושנית, נניח שהורדת מספר הזרים תוריד את הרמה. אז? הפועל אילת ל...א תמכור יותר אלף מינויים? בני הרצליה לא תהיה סולד אאוט בכל משחק? חיים אוחיון לא יצטרך לדרוש אולם של 5000 מקומות כי הקבוצה שלו מפוצצת את אולמה הקטן בכל משחק?
הגיע הזמן לזרוק את הקלישאה הזאת לפח.והגיע הזמן להסתכל בסגלי הלאומית, יש שם מספיק ישראלים לליגת העל. עמית תמיר, ניר גולן, רביב פיטשון, איגור סימין, יפתח בוכמן, גיל אמיתי, טל דן, וזה רק חלק קטן מהרשימה.
נכון ששילובם בגלבוע גליל ובהפועל אילת יוריד את ממוצע הקהל שם מאלפיים למשחק ל500, אבל בכל זאת. נחייה עם זה."

ואני אוסיף: ההחלטה הבאה של שחקני הכדורסל חייבת להיות שמי שיפר שביתה, הם לא ישחקו איתו יותר בנבחרת...

"... רבים הצבעים עמך אדוני, תכלת פרשת על פני השמים, ולאמא שלי חומות העיניים, ירוק לעלה ולורד ורד, או לבן או אדום ועוד יש ועוד! רבים הצבעים עמך אדוני יפים ומרובים! ולמה בראת לך ילדים צהובים, אדוני, צהובים?..."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 28, 2013 11:33 am 
Junior

הטענה היא כמובן הפוכה. מי שמצדד במנהלי הקבוצות ממש לא מנסה לקבוע שום דבר - הוא רק מנסה לתת לשוק לעשות את שלו. הרמה של הליגה הישראלית היא הרמה שהקבוצות מצליחות להעמיד בהינתן מגבלות התקציב שלהם ובהעדר מגבלות נוספות. מי שקבע שהישראלים הם לא מספיק טובים הם השובתים עצמם. הם הרי מבקשים לשנות את החוקים כדי שיקבלו יותר דקות משחק (ועל הדרך, בקטנה, גם יותר שכר) - בגלל שהם לא מצליחים לעמוד ברמה של השחקנים הזרים ולא מצליחים להביא איתם מספיק "ערך מוסף" (יציבות, אהדה, הזדהות, יחסים טובים עם המאמן, מנהיגות).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 28, 2013 11:52 am 
Sophomore
סמל אישי של המשתמש

שוב מתגלים הפערים בין "מי שיש להם" לבין "מי שאין להם". לישראלים יש ליגה משלהם. לכושים המסכנים מהארלם, שם אפשר למצוא בערך 15,000 שחקנים שייכנסו לכל סגל של כל קבוצה בישראל, אין. אז הם גרים בעוני ודוחק. אין להם וועדים גדולים שיגנו עליהם. אבל לסחטנים המדושנים בישראל יש. למזלינו הטוב הם לא נותנים שום שירות רציני לאף אחד. לא סוגרים את הנמלים, לא סוגרים את החשמל, לא סוגרים את שדה התעופה. אין מה לראות פה, ביזנס אז יוז'ואל.

We went from Princeton offense to Lower Merion offense.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 28, 2013 12:06 pm 
מנהל פורום

Iggy כתב:
שוב מתגלים הפערים בין "מי שיש להם" לבין "מי שאין להם". לישראלים יש ליגה משלהם. לכושים המסכנים מהארלם, שם אפשר למצוא בערך 15,000 שחקנים שייכנסו לכל סגל של כל קבוצה בישראל, אין. אז הם גרים בעוני ודוחק. אין להם וועדים גדולים שיגנו עליהם. אבל לסחטנים המדושנים בישראל יש. למזלינו הטוב הם לא נותנים שום שירות רציני לאף אחד. לא סוגרים את הנמלים, לא סוגרים את החשמל, לא סוגרים את שדה התעופה. אין מה לראות פה, ביזנס אז יוז'ואל.

כרגיל, טורליזם במיטבו.

אני שוב מדגיש שאני לא אומר שהשחקנים צודקים בדרישות שלהם וכמו שאמרתי מקודם, אני חושב שחוק רוסי הוא אסון לכדורסל, אבל בוא תגיד לי משהו.
במה אתה עובד? מה אתה עושה למחייתך? רוב הסיכויים שמה שזה לא יהיה, יש בטוח הודים שיעשו את זה לא פחות טוב ופחות כסף. אם יחליטו לפטר אותך כי החברה עושה אאוטסורסינג להודו, אז תהיה בסדר עם זה כי הם יותר עניים ממך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 28, 2013 12:12 pm 
Freshman

סומו, מי הוא אותו עיתונאי ספורט? בכל מקרה, אין הרבה מה להגיב, כל מה שהוא כתב כבר דוסקס כאן על ימין ועל שמאל.

אגב, תוסיפו את זה שגם שחקני אילת הודיעו שהם לא שובתים. אז יש לנו כבר שתי קבוצות ויהוא אורלנד שהודיעו שהם לא מתכוונים לשבות. כפי שכבר כתבתי? יכול להיות שזו לא חזית כל כך אחידה? להערכתי זה גם לא הסוף. אם להגיד את האמת, אני במקום השחקנים עושה שמיכה אדומה לניר אלון, מודיע שהם כן מתכוונים לשחק ביום שבת ומודיע שמעתה יש צוות משא ומתן חדש מטעם השחקנים, אבל זה רק אני.

אם אני קורא את המפה נכון, וכנראה שלא, יהיה גם יהיה מחזור ביום שבת, לדעתי גם יהיה הסכם עד אז. הבעיה העיקרית של ארגון השחקנים שהם ירו את הכדור האחרון שלהם, קרי שביתה, ברבע הראשון של המשחק. לקבוצות יש עוד כמה כדורים לירות (אי תשלום משכורות מלאות בגין השביתה, סגירת הליגה וכו') ויש לי תחושה שגם השחקנים מבינים את זה, מה גם, שהם מפחדים שאם הם ילכו עד הסוף אז גם הקבוצות ילכו עד הסוף לגבי העונה הבאה, קרי שוק פתוח לזרים ואז נראה אותם נאבקים. לכן לדעתי העניין ייסגר בחוק רוסי לשנתיים כשאחרי שנתיים מתכנסים לדבר שוב (די בטוח שהפעם המנהלת תדאג שיהיה סעיף איסור שביתה או לחילופין פיצוי הקבוצות על שביתה, בתמורה לתשלום משכורות לשחקנים ששבתו עד כה). במצב הזה ניר אלון יוצא עם מינימום נזקים, למרות שחדי העין יבחינו שגם עם מינימום רווחים והקבוצות גם ייצאו עם מינימום נזקים, וגם כאן, מינימום רווחים.

במידה ואני לא קורא את זה נכון, היי, יוצאים לחופש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 28, 2013 12:31 pm 
Junior

קיקאס, איך הולכים האימונים אצלכם?
רק הזרים מתאמנים או שהשביתה היא רק בקשר למשחקים?
הזרים מתחילים לאבד את הסבלנות...?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 28, 2013 12:34 pm 
Freshman

כל הקבוצות חזרו להתאמן ביום שישי שעבר... כולם מאמנים רגיל. איך זה הולך? משעמם תחת. זה בערך כמו לטוס לחו"ל אבל לנחות באילת. לאף אחד המצב לא נעים, לא לקבוצה, לא לשחקנים, לא לזרים ולא למאמנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 28, 2013 12:40 pm 
Junior

kickass כתב:
3. שאלה לי ללאומית, מה הסיפור של הבחור הזה: http://www.sport5.co.il/articles.aspx?F ... 49&Lang=he
שחקן או לא שחקן? באמת עצלן כמו שרשום בטוקבק שם? יכול להתפתח? ולמה הוא עוזב מלבד בטח הטענה שלו לאכלו לי שתו לי?

עוד אחד שהיה טוב בתיכון ואחרי זה הלך ל"אקדמיה" בגראן קנריה.
בגדול האיש חי בסרט. הגיע הנה עם ציפיות של מינימום שחקן רוטציה בקבוצה והוא כולה ילד. מבחינת אופי, איש מוזר ודי מופנם, אכן עצלן בלתי רגיל ובעיקר לא נראה כמו שחקן כדורסל. באימונים נראה כמו שחקן ליגה ארצית ודן אכן לא נתן לו דקות.
שיחק קצת בסוף במשחק הגביע מול גליל עליון כשכל הספסל גואה בצחוק ומחליף בדיחות על התופעה.
וכמובן, הקטע הטרגי - איכשהו הוא מצא את עצמו על המגרש בשתי הדקות האחרונות מול מגדל, נקודה למגדל ושניה אחרונה הוא קיבל מסירה, כל הדרך לסל היתה פתוחה לפניו, הוא בחר להתיישר וכשהוא לגמרי לבד (השחקן הכי קרוב אליו היה לדעתי איזה 4 מטרים ממנו) שחרר זריקה מהשלוש שהרגה ציפור ביציע. יכל לקנות את עולמו, עכשיו הוא בגרוזיה ולפי הראיון שהעניק הוא עדיין חי בסרט. היה עדיף שהיה משחק קצת בארצית או בלאומית אבל הוא כוכב, זה קטן עליו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 28, 2013 12:41 pm 
מנהל פורום

לא הבנתי, אז האימונים כן כרגיל או לא? הישראלים מתאמנים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 28, 2013 12:44 pm 
Sophomore
סמל אישי של המשתמש

ודים כתב:

במה אתה עובד? מה אתה עושה למחייתך? רוב הסיכויים שמה שזה לא יהיה, יש בטוח הודים שיעשו את זה לא פחות טוב ופחות כסף. אם יחליטו לפטר אותך כי החברה עושה אאוטסורסינג להודו, אז תהיה בסדר עם זה כי הם יותר עניים ממך?

הודי עושה 95% ממה שאני עושה ב40% כסף. אבל באים לישראל בשביל ה5% האלה שהם ערך מוסף וגם עולים הרבה כסף. גם חוק ה80 20 פועל כאן. מישהו גזען כתב כאן לפני כמה שבועות, שחול יש הרבה אבל יהלומים יש מעט. הבעייה שבכדורסל אנחנו הודו- רק שהישראלים כאן עושים את מקצוע הכדורסל הרבה פחות טוב ודורשים הרבה יותר כסף, ולא מביאים שום ערך מוסף. פעם לפחות היו מספרים לנו על האינטיליגנציה ועל ראיית המשחק העדיפה שהכדורסלנים היהודים מביאים לשולחן. משעשע.

We went from Princeton offense to Lower Merion offense.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 28, 2013 12:45 pm 
Freshman

כן, הישראלים מתאמנים רגיל, רק מסרבים לשחק במשחקי הליגה. יענטו שביתה חלקית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 28, 2013 1:33 pm 
Sophomore

מצטט את רד סומו " ובכן, ראשית, מי קבע את סף הרמה המתאימה לליגת העל. דורון הרציקוביץ? איזה טוקבקיסט מסלניוז? מי קבע שסף הרמה בליגת העל לשחקן ישראלי הוא איקס ולא וואי? ושנית, נניח שהורדת מספר הזרים תוריד את הרמה. אז? הפועל אילת ל...א תמכור יותר אלף מינויים? בני הרצליה לא תהיה סולד אאוט בכל משחק? "

כל כך נכון בעיני.
והיותר כסף ששחקן ישראלי שאינו בכיר ידרוש , כמה זה ? ולא מדבר על 5 בכירים. 50 , 60 אלף דולר?
זה הרבה לשחקן שזה מקצועו עם קריירה בת נניח של 6-7 שנים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 28, 2013 3:41 pm 
Junior

kickass כתב:
סומו, מי הוא אותו עיתונאי ספורט? בכל מקרה, אין הרבה מה להגיב, כל מה שהוא כתב כבר דוסקס כאן על ימין ועל שמאל.

אגב, תוסיפו את זה שגם שחקני אילת הודיעו שהם לא שובתים. אז יש לנו כבר שתי קבוצות ויהוא אורלנד שהודיעו שהם לא מתכוונים לשבות. כפי שכבר כתבתי? יכול להיות שזו לא חזית כל כך אחידה? להערכתי זה גם לא הסוף. אם להגיד את האמת, אני במקום השחקנים עושה שמיכה אדומה לניר אלון, מודיע שהם כן מתכוונים לשחק ביום שבת ומודיע שמעתה יש צוות משא ומתן חדש מטעם השחקנים, אבל זה רק אני.

אם אני קורא את המפה נכון, וכנראה שלא, יהיה גם יהיה מחזור ביום שבת, לדעתי גם יהיה הסכם עד אז. הבעיה העיקרית של ארגון השחקנים שהם ירו את הכדור האחרון שלהם, קרי שביתה, ברבע הראשון של המשחק. לקבוצות יש עוד כמה כדורים לירות (אי תשלום משכורות מלאות בגין השביתה, סגירת הליגה וכו') ויש לי תחושה שגם השחקנים מבינים את זה, מה גם, שהם מפחדים שאם הם ילכו עד הסוף אז גם הקבוצות ילכו עד הסוף לגבי העונה הבאה, קרי שוק פתוח לזרים ואז נראה אותם נאבקים. לכן לדעתי העניין ייסגר בחוק רוסי לשנתיים כשאחרי שנתיים מתכנסים לדבר שוב (די בטוח שהפעם המנהלת תדאג שיהיה סעיף איסור שביתה או לחילופין פיצוי הקבוצות על שביתה, בתמורה לתשלום משכורות לשחקנים ששבתו עד כה). במצב הזה ניר אלון יוצא עם מינימום נזקים, למרות שחדי העין יבחינו שגם עם מינימום רווחים והקבוצות גם ייצאו עם מינימום נזקים, וגם כאן, מינימום רווחים.

במידה ואני לא קורא את זה נכון, היי, יוצאים לחופש.

אין ספק שלא כל השחקנים רוצים לשבות.

אגב לדעתי אם נחלק את השחקנים למי בעד ומי נגד נגלה שיש 3 קבוצות עיקריות
1. הוותיקים שעומדים לסיים את הקריירה ובלי חוק רוסי לא יהיה להם מקום בקרוב - מתן נאור , טפירו , קוזיקרו - כל אלה בעד והם גם דוברי המאבק

2. אלה שמתפרנסים יפה בשנים אלו ואמורים להתפרנס יפה גם בשלוש-ארבע הקרובות - שחקני מכבי , יהוא אורלנד , דגן יבזורי , חנוכי , גל מקל - רוב אלה להערכתי נגד השביתה וחלקם פשוט לא מעיזים להגיד את זה בפומבי

3. הצעירים שעדיין לא פרצו או ביססו את מעמדם המוחלט ככוכבים / שחקני רוטציה לגיטימים אלה להערכתי לא כל כך מבינים על מה המהומה.
מצד אחד אוכלים להם את הראש שמצב הישראלי על הפנים ואין להם סיכוי להתקדם , מצד שני השחקנים מקבוצה 1 לא ייתנו לחוק הצעירים לעבור כך שהשביתה היא לא באמת בשבילם , מצד שלישי אלה שחקנים שמפחדים שהשבתת הליגה תפגע בהם מקצועית וכלכלית כאחד בקיצור אלה שחקנים שבעיקר נגררים בעסק ולא במקרה לא שמענו את הקול שלהם עד כה.

לאמא שלך היו גם רגעים שבהם היתה לה פחות נחת. הגענו למשחק חוץ בחולון, וכל הקהל שם התחיל לשיר 'מוכתרי ההומו, מוכתרי ההומו'. רצתי אליה וצעקתי לה 'אסתר, אני נשבע לך שזה לא נכון, עם חצי מהבנות בקיבוץ הוא כבר היה'"
(עמית גל לאמיר מוכתרי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 28, 2013 3:47 pm 
Senior

דליים בתיקרה כתב:
מצטט את רד סומו " ובכן, ראשית, מי קבע את סף הרמה המתאימה לליגת העל. דורון הרציקוביץ? איזה טוקבקיסט מסלניוז? מי קבע שסף הרמה בליגת העל לשחקן ישראלי הוא איקס ולא וואי? ושנית, נניח שהורדת מספר הזרים תוריד את הרמה. אז? הפועל אילת ל...א תמכור יותר אלף מינויים? בני הרצליה לא תהיה סולד אאוט בכל משחק? "

כל כך נכון בעיני.
והיותר כסף ששחקן ישראלי שאינו בכיר ידרוש , כמה זה ? ולא מדבר על 5 בכירים. 50 , 60 אלף דולר?
זה הרבה לשחקן שזה מקצועו עם קריירה בת נניח של 6-7 שנים?

כל כך לא נכון שקשה להתמודד על המשפט הזה. כי יש עוד קבוצות. כי שי עוד קבוצות כמו מכבי (שתעזוב את הליגה במקרה של ירידת מספר הזרים, שלא יהיה לכם ספק וזה לדעתי אחת הסיבות העיקריות שהשחקנים שלהם מתנגדים. השחקנים שלהם הם היחידים שמכבי לא תאיים בביטול החוזה או סנקציות בגלל שהם משחקים באירופה), או ירושלים (שהשתתפות באירופה היא מפתח אצלה), או חיפה שרוצה להגיע לאירופה ולהתקדם שם. הליגה זה לא רק גלבוע, הרצליה, אילת או נתניה. וירידה כללית בליגה תשפיע פה על הכדורסל הרבה מאד ולא בצורה זניחה כמו שכמה אנשים מנסים להגיד.

ולגביי עליית המכירים? אתה טועה בגדול. לא יהיה מדובר בעליית המכירים של הבכירים בלבד, אלא גם שחקני דרג ב'. בחוק הרוסי בשנה הבאה, גם עם 5 זרים שחקן כמו שלומי הרוש או שון דניאל מקבוצתו של לאומית יהפכו להיות שחקנים של 70-80 אלף דולר, כי דבר גורר דבר. מכבי, ירושלים, חיפה יצטרכו להביא יותר ישראלי וישאבו אליהם עוד 2 ככה מכל קבוצה "קטנה" והקטנים יותר בקבוצות האלה יוכלו לדרוש להכפיל או לשלש את השכר שלהם בלי בעיה בכלל. ועל זה בסופו של יום כל המאבק. רצון השחקנים להגיע למצב הזה שהם יכולים לשפר דראסטית את השכר שלהם ורצון הקבוצות למנוע את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 481 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 20  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], גמליאל ו 20 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: