shmueliki כתב:
יואי כתב:
אני רק אעיר שניצחון בנק' על קרואטיה יקדם אותנו מאוד, כי עולים עם הניצחונות לשלב הבא, וכל ניצחון חשוב במאבק.
ישראל נאבקת על העלייה מול גרמניה, קרואטיה, פולין - כרגע אנחנו בפער מאחורי שלושתן.
אחת מהנבחרות הללו (לפחות, גם לטביה עם מאזן 3-1 בעלת איכות תיאורטית להיכנס למאבק, לא בטוח שהסיכוי שלהם קטן משל ישראל אגב...) לא תעפיל לגביע העולם - מי תישאר בחוץ?
גרמניה לטעמי אין סיכוי. חוץ מרמתם הגבוהה ממילא, יש להם מאזן 1-3, עוד משחק מול קפריסין, ו-20 הפרש עלינו. אי עלייה שלהם זו סנסציה של ממש בעיניי.
אם אנחנו מנצחים "בקטנה" את קרואטיה, אז גם במובן מסוים לא סגרנו עליהם - לכך התכוונתי.
פולין בסבירות לא מבוטלת יסיימו את הבית המוקדם במאזן 0-6, ואז אנחנו נצטרך לקוות שהם ייפלו מול הגרמנים והקרואטים (ושאנחנו ננצח אותם פעמיים, זה כמעט תנאי הכרחי בכדי שנעבור אותם, אך כמובן רחוק מלהיות תנאי מספיק), לא בלתי סביר כמובן, אבל עדיין מתוך ארבעת המשחקים סביר שהם ייקחו אחד-שניים.
כמובן שיש אינסוף תרחישים, ולא מן הנמנע שזה יסתיים באיזה בית משולש בין קרואטיה/פולין/ישראל/לטביה, כאשר גרמניה לבד בראש.
אבל ברמה הכי פשטנית - אנחנו ממש מאחור.
יש מלא תרחישים. לצורך הפשטות נניח קודם שהנבחרות שלנו ינצחו את כל המשחקים מול לטביה והעולה השלישית, ושגרמניה מנצחת את כל המשחקים שלה.
נשארנו עם ישראל, קרואטיה ופולין, נניח שכל אחת מנצחת ומפסידה פעם אחת מול האחרות.
במצב הזה קרואטיה עם 9 נצחונות (ואז לא באמת משנה כמה הפסדנו לה), אנחנו ופולין עם 8 והעלייה תקבע בהפרשים.
זה סוג של תרחיש הבסיס והוא סביר בעיני. לא חייבים לנצח את פולין פעמיים. זה אומר לנצח את קרואטיה בחלון ביולי, ואז לנצח פעמיים בחלון של אוגוסט. אם זה מול לטביה והנבחרת השלישית, אני מאמין שאנחנו פייבוריטים גם בלי אבדיה. אם זה נגיד פולין ולטביה, צריך לקוות שאבדיה מגיע אבל איתו אנחנו פייבוריטים ויכולים להיות עם צעד וחצי בשלב הבא.
מתרחיש הבסיס יכולות להיות סטיות - בינינו לבין פולין, אם נבחרת אחת מנצחת פעמיים היא די הבטיחה עלייה על חשבון השנייה. מי שתנצח את גרמניה זה בונוס גדול. אנחנו יכולים ליפול מול לטביה, תיאורטית פולין גם יכולה ליפול מול הולנד או אוסטריה.
אבל בגדול - אנחנו צריכים לנצח את קרואטיה ולפחות פעם אחת את פולין, בהפרש טוב. זה בסבירות גבוהה מסדר לנו עלייה.
זה נשמע לי תרחיש ייחוס סביר בהחלט, והמטרה חייבת להיות להגיע עם סגל שממקסם את הסיכוי הזה, גם בקיץ (אבדיה, שרף) וגם בחלונות בחורף.