סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' מאי 21, 2025 2:06 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 481 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 20  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: הליגה בדרך לסוף?
הודעהפורסם: ש' מרץ 30, 2013 9:43 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
איתן, אולי זה יפשט את העניין: האם זה חוקי ששחקני הנבא ינקטו בצעדים ארגוניים נגד הליגה כדי שהקבוצות תשלמנה להן יותר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 30, 2013 9:43 pm 
Senior

מחצית. זמן לחזור לכדורסל.

אורן, אם כבר אז שאלת המשך לקיקאס... האם מה שהשחקנים עושים, שהם מודיעים שהם שובתים רק ממשחקים וכל שאר הזמן ממשיכים כרגיל זה חוקי? האם עובד ראשי להגיד למעסיק שלו שהוא עושה שביתה רק בחלקים מסויימים מהעבודה שלו? נניח עובדי עיתון יכולים להגיד למעביד שהם כותבים, עובדים, ויוציאו את העיתון אבל כשמגיע הזמן לחלק אותם הם ישבתו? ככה שהעיתון יצא אבל לא יחולק. כמו שהשחקנים מתאמנים ועומדים בחוזה עד שמגיע יום המשחק אז הם בשביתה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 30, 2013 9:45 pm 
Hall of Famer

העובדים יכולים לומר, המעביד לא חייב להסכים. זו בדיוק משמעות של השבתת מגן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 30, 2013 9:48 pm 
Senior

אז בעצם אם הקבוצות לא מקבלות את זה מהיום הם לא צריכים לשלם לשחקנים עד שיודיעו שהם מפסיקים את השביתה? כי עד היום למעשה (כמו שאני מבין את זה) הם לא התחילו בשביתה, היום הם התחילו בה רשמית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 30, 2013 9:50 pm 
Hall of Famer

בדיוק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 30, 2013 9:50 pm 
Freshman

אורן כתב:
איתן, אולי זה יפשט את העניין: האם זה חוקי ששחקני הנבא ינקטו בצעדים ארגוניים נגד הליגה כדי שהקבוצות תשלמנה להן יותר?

בנ.ב.א יש הסכם קיבוצי בין הליגה לארגון השחקנים ככל הידוע לי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 30, 2013 9:57 pm 
Junior

לפי כתבה שעלתה עכשיו באנרג׳י גם יבזורי לא הגיע היום לכנס ומשתמע שהוא לא תומך בשובתים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 30, 2013 10:03 pm 
Hall of Famer

kickass כתב:
אורן כתב:

בנ.ב.א יש הסכם קיבוצי בין הליגה לארגון השחקנים ככל הידוע לי.

אז?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 30, 2013 10:11 pm 
Junior

למנהל מחיפה :
אני רואה את הדברים מהצד של האוהד אבל לא רק אלא גם מהצד של איש שעובד ומתפרנס מכדורסל.
ייתכן ואני מפספס את התמונה הגדולה אבל זאת עדיין דעתי.

המאמנים בליגה פחדנים : אם דן שמיר מביא מתאזרחים אבל מפחד לתת במה לילד הכי מוכשר שגדל בחולון ב-5 השנים האחרונות (צ'רנוביץ) ולשחקן הכי מוכשר בגיל 18 בישראל (נאור שרון)
אם הדבר היחיד שמעניין את מנהלי הקבוצות זה לקחת אליפות חד פעמית ממכבי (ומכאן נולדה שיטת הפיינל פור שלא יהיה ספק) למרות שהם יודעים שהם לא ימנפו אותה לשום כלום והבלוף ימשך.
אם כל המנהלים הם שפנים !!! שמפחדים להעביר חוק אחד בלי ששמעון מזרחי קורץ להם שזה בסדר.
שממלא מקום בכיר!!! באיגוד הכדורסל יושב במנהלת מצביע פה אחד עם כולם ויום אחר כך תוקף את אותה ההחלטה בתקשורת אז המסקנה היא שהכל כאן בלוף.

אם אין פה מספיק כדורסלנים טובים כפי שטוען קטש אז שתהיה ליגה גרועה.

התמיכה שלי בשחקנים (ושל עוד הרבה אוהדים כפי שמצטייר לי מתגובות פה ובמקומות אחרים) מעבר לכך שאני חושב שבמאזנים הצדק יותר מ50% נמצא בצד שלהם היא תמיכת מחאה נגד האנשים שמנהלים את הכדורסל כרגע.

לאמא שלך היו גם רגעים שבהם היתה לה פחות נחת. הגענו למשחק חוץ בחולון, וכל הקהל שם התחיל לשיר 'מוכתרי ההומו, מוכתרי ההומו'. רצתי אליה וצעקתי לה 'אסתר, אני נשבע לך שזה לא נכון, עם חצי מהבנות בקיבוץ הוא כבר היה'"
(עמית גל לאמיר מוכתרי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 30, 2013 10:53 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
לי מצטייר כאן בפורום תמיכה די דומה לשני הצדדים, יש לא מעט אוהדים כאן שהם דווקא בעד הקבוצות. אבל ממילא זה לא משנה לי. אני מסתכל, כפי שאחזור ואומר, על ההצבעה ברגליים לאורך עשרות שנים שאני רואה כדורסל ישראלי, וזה מלמד אותי על נטיות האוהדים (לא כל אחד ואחד, ברור, אבל לאן נוטה הרוב) הרבה יותר מכל דיבור מהשפתיים החוצה. ולכן הטיעון ש"עדיף ליגה גרועה/ליגה ברמה של הלאומית, העיקר ישראלים" - אני יודע שלא תופסת אצל הרוב הגדול של האוהדים. חוץ מזה, כפי שכבר אמרתי כאן, כזו כבר יש אחת. לא צריך עוד אחת.
ולגבי שני הכשרונות המעולים של חולון, יבוא לאומית ויספר (נדמה לי שעל אחד הוא כבר סיפר).

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 30, 2013 10:55 pm 
Junior

beatla כתב:
למנהל מחיפה :
אני רואה את הדברים מהצד של האוהד אבל לא רק אלא גם מהצד של איש שעובד ומתפרנס מכדורסל.
ייתכן ואני מפספס את התמונה הגדולה אבל זאת עדיין דעתי.

המאמנים בליגה פחדנים : אם דן שמיר מביא מתאזרחים אבל מפחד לתת במה לילד הכי מוכשר שגדל בחולון ב-5 השנים האחרונות (צ'רנוביץ) ולשחקן הכי מוכשר בגיל 18 בישראל (נאור שרון)
אם הדבר היחיד שמעניין את מנהלי הקבוצות זה לקחת אליפות חד פעמית ממכבי (ומכאן נולדה שיטת הפיינל פור שלא יהיה ספק) למרות שהם יודעים שהם לא ימנפו אותה לשום כלום והבלוף ימשך.
אם כל המנהלים הם שפנים !!! שמפחדים להעביר חוק אחד בלי ששמעון מזרחי קורץ להם שזה בסדר.
שממלא מקום בכיר!!! באיגוד הכדורסל יושב במנהלת מצביע פה אחד עם כולם ויום אחר כך תוקף את אותה ההחלטה בתקשורת אז המסקנה היא שהכל כאן בלוף.

אם אין פה מספיק כדורסלנים טובים כפי שטוען קטש אז שתהיה ליגה גרועה.

התמיכה שלי בשחקנים (ושל עוד הרבה אוהדים כפי שמצטייר לי מתגובות פה ובמקומות אחרים) מעבר לכך שאני חושב שבמאזנים הצדק יותר מ50% נמצא בצד שלהם היא תמיכת מחאה נגד האנשים שמנהלים את הכדורסל כרגע.

נאור שרון קיבל צ׳אנס ראוי והיה גרוע. לגבי אלכס, מה שכתבת בעיקר מעיד על הקטסטרופה המתמשכת במחלקת הנוער של חולון תחת טובי שוורץ בשנים האחרונות. אלכס שחקן שיכול לשחק רכז מחליף בקבוצה חסרת יומרות בלאומית, לא מעבר לזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 30, 2013 11:07 pm 
Junior

הנה הצעה לפתרון המשבר בכדורסל: כל קבוצה בליגת העל תוכל לבחור האם לשחק עם שלושה זרים, ארבעה זרים או חמישה זרים (וחוק רוסי).
קבוצות שיבחרו לשחק עם יותר משלושה זרים בסגל לא יהיו זכאיות לקבל שקל אחד של כסף ציבורי, כלומר כל תקציבן יתבסס על כסף פרטי של הבעלים וכסף מספונסרים פרטיים. זאת אומרת, לא שקל אחד מהטוטו, מהלוטו, מהכסף שהווינר מעביר למינהלת הליגה, לא שקל אחד מכספי עיריות, מועצות איזוריות, לא שקל ...אחד שבו יש מעורבות של הציבור.
קבוצות שיבחרו לשחק עם שלושה זרים יוכלו לקבל מימון מכספי ציבור.
למשל, אם גלבוע גליל תרצה להחתים ארבעה זרים היא לא תהיה זכאית לקבל שקל אחד מהמועצה האזורית גלבוע ושקל אחד מהסכם החסות של הליגה עם הטוטו. כל תקציבה ימומן מכספו הפרטי של הבעלים חיים אוחיון ומספונסרים פרטיים שהוא יגייס לטובת המועדון.

"... רבים הצבעים עמך אדוני, תכלת פרשת על פני השמים, ולאמא שלי חומות העיניים, ירוק לעלה ולורד ורד, או לבן או אדום ועוד יש ועוד! רבים הצבעים עמך אדוני יפים ומרובים! ולמה בראת לך ילדים צהובים, אדוני, צהובים?..."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 30, 2013 11:10 pm 
Junior

אלכס הוא 2 ולא רכז.

היה צריך ללכת ללאומית ולא להתחיל מליגת העל.
שחקן ברמה של גיא לביא מהרצליה (כל אחד יחליט אם זה טוב או לא)

אחד מקבל הזדמנות בדמות 12.9 דקות ב-20 משחקים בקבוצה שלא תגיע לשום מקום, השני מקבל 3.2 דקות ב-5 משחקים בקבוצה שגם היא לא תגיע לשום מקום.

לאמא שלך היו גם רגעים שבהם היתה לה פחות נחת. הגענו למשחק חוץ בחולון, וכל הקהל שם התחיל לשיר 'מוכתרי ההומו, מוכתרי ההומו'. רצתי אליה וצעקתי לה 'אסתר, אני נשבע לך שזה לא נכון, עם חצי מהבנות בקיבוץ הוא כבר היה'"
(עמית גל לאמיר מוכתרי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 30, 2013 11:12 pm 
Senior

סומו, למה קבוצה שלא מקבלת שקל ציבורי צריכה הגבלה על זרים וחוק רוסי? בו ניקח את ההצעה שלך אבל נשנה קצת. קבוצה שלא מקבלת מימון מגופיים ציבוריים יכולה להחתים זרים בלי הגבלה. קבוצה שמקבלת יכולה רק 3 זרים. לך תציע את זה לשחקנים הישראלים ותראה כמה מהר הם יזרקו אותך מכל המדרגות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 30, 2013 11:21 pm 
Junior

קוף ירוק כתב:
סומו, למה קבוצה שלא מקבלת שקל ציבורי צריכה הגבלה על זרים וחוק רוסי? בו ניקח את ההצעה שלך אבל נשנה קצת. קבוצה שלא מקבלת מימון מגופיים ציבוריים יכולה להחתים זרים בלי הגבלה. קבוצה שמקבלת יכולה רק 3 זרים. לך תציע את זה לשחקנים הישראלים ותראה כמה מהר הם יזרקו אותך מכל המדרגות.

לא שאני חושב שההצעה היא טובה כן?
אבל כמה קבוצות אתה חושב שיכולת להסתדר בלי הכסף מהמנהלת (1.1 מיליון שקל אמר פה מישהו) ובלי הכסף של העירייה / מועצה מקומית (2 מיליון באשקלון , 2.4 בגלבוע) ??

אולי אולי אחת.

(עמית גל לאמיר מוכתרי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 30, 2013 11:23 pm 
Freshman

אורן, ההסכם הקיבוצי בין אירגון השחקנים לליגה (כשלדעתי גם הקבוצות חתומות על ההסכם הזה) נותן את הליגטימציה לחלוקת השכר בקבוצות הנ.ב.א, כשגם כל מהלך בנ.ב.א צריך להיות באישור הליגה. זה לא פועל ככה פה, החסות של המנהלת על הליגה היא לא כל כך רחבה. על החוזים של השחקנים בישראל חתומים השחקנים מול הקבוצות ואין שום קשר למנהלת. אני אשאל שאלה אחרת, יש תאריך שהחל ממנו אסור להחתים שחקנים בליגת העל, האם שביתה של ארגון השחקנים בטענה שבא להם ששחקנים יחתמו בכל שלב נתון, היא לגיטימית והאם גם אז קבוצות לא יכולות לתבוע את השחקנים תביעות אישיות?

ביטלא, מאמנים בארץ אכן פחדנים, יש לי גם לא מעט ביקורת על כך. יש לי לא מעט ביקורת על כמות דקות של כמה שחקנים ספציפיים ועל ההזדמנות שהם מקבלים. לא יפה לדבר על אקסים, אבל אותי נורא מעצבנת העובדה שגלעד קרני במכבי אשדוד לא זוכה לדקות, מעצבן אותי שהחתימו לו את משה מזרחי על הראש ושלא באמת נותנים לו הזדמנות, אבל בהתבוננות על כך בתמונה רחבה, אני מבין שחוק רוסי או הפחתת הזרים באופן מיידי לא תשפר את הכדורסלן הישראלי ולא באמת תביא יותר קהל. היא בעיקר תגרום לעליית מחירים של השחקן הישראלי בלי תמורה אמיתית לעלייה הזאת. עודד שעשוע לא יהפוך לנבארו, גם לא למקל, האמת שאפילו לא לחג'ג'. אמרתי את זה כבר, אם המהלך היה למען קידום הכדורסל והכדורסלן הישראלי, אני הייתי בעד, ממש בעד. אם המאבק היה על בניית תוכנית של 5-6 שנים שבסיומה יהיו פה שלושה זרים ומעל עשרה שחקנים שאני יכול להגדיר אותם כשחקנים ברמה של יורוליג, הייתי נלחם בשבילה, אבל אם המטרה היא רק להוריד את כמות הזרים בשביל שלשחקנים תהיה לגיטימציה לדרוש סכומים, אז שיחזרו לחור שלהם.

ולגבי מכבי תל אביב, אני לא אוהב את מכבי תל אביב, אפילו די שונא, בחייאת הם ניצחו אותי בשני גמרים רצופים תוך שמונה חודשים, אבל אני כן יודע שכל קבוצה מקבלת מהמנהלת סק גודל 1.1 מיליון שקל שמגיעים מזכויות שידור ומספונסרים, שמגיעים בחלק גדול בגלל מכבי תל אביב, עובדה שכמעט כל משחק של מכבי תל אביב, אפילו אם הוא נגד הרצליה, משודר כמשחק מרכזי, כי שם נמצא רוב הרייטינג. להגיד שצריך להוציא את מכבי מהליגה זו סיסמא יפה מאוד, אבל כל מי שאומר אותה לא מבין את המשמעויות האמיתיות מסביב לזה.

וסומו, קוף צודק, יש קבוצות שבלי הכסף מרשויות מקומיות לא מצליחות לשלם לאפסנאי, בטח לא לשחקנים ישראלים או זרים. עצוב, אבל זו האמת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 30, 2013 11:29 pm 
Hall of Famer

איתן, לא שזהקשור, אבל בעניין הזה יש למעשה הסכם קיבוצי - תוצאה של הסכסוך הקודם אבל כאמור, זה שאין הסכם אומר שאין לשחקנים זכות לדרוש כזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 30, 2013 11:45 pm 
Senior

בינתיים ליבר ונתניה הם הראשונים לקחת את היוזמה ולהשבית את הקבוצה, שזה מה שאורן אמר שהקבוצות יכולות לעשות לא אורן?
http://one.co.il/Article/214976.html
אני מניח שאם כל קבוצות הליגה יעשו אותו הדבר, אחרי כמה ימים שמהם המשכורת מקוזזת כבר לא ישארו הרבה שחקנים שובתים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 30, 2013 11:46 pm 
מנהל פורום

לאומית כתב:
נאור שרון קיבל צ׳אנס ראוי והיה גרוע. לגבי אלכס, מה שכתבת בעיקר מעיד על הקטסטרופה המתמשכת במחלקת הנוער של חולון תחת טובי שוורץ בשנים האחרונות. אלכס שחקן שיכול לשחק רכז מחליף בקבוצה חסרת יומרות בלאומית, לא מעבר לזה.

איזה הזדמנות הוא קיבל? על מה אתה מדבר?? מצטער אבל אם אתה כבר בא עם איזו דעה מהבית כי החלטת מראש שכל הישראלים מפונקים ובכיינים ואתה מאוד אוהב את הזרים של חולון, אז לפחות שתביא איזה גיבוי.

אולי נאור שרון לא מספיק טוב, או אולי הוא היה צריך ללכת לליגה לאומית קודם (כמו שבר טימור עשה בעצם באותו גיל כשחזר להפועל חיפה במקום להמשיך במכבי חיפה עוד שנה בנוער) אבל דן שמיר לא באמת הביא לו הזדמנות אמיתית.

shachaf78 כתב:
ממש תגובה ברמה של כיתה ד'. כולם החליטו לשבות אז גם יוגב ופניני צריכים לעשות את זה, לא משנה שהם מסתכנים באובדן של אלפי דולרים ואולי של כל החוזה שלהם, כדי לצאת גברים מול החברים שלהם(עכשיו קוז'י ומקל לא ימסרו להם בנבחרת...)מי ישמע כאילו ארגון השחקנים זה ההסתדרות או חברת חשמל שהחברות בו באמת מקנה לשחקנים משהו משמעותי. כנראה שהם ישרדו בלי הבורקסים של ניר אלון.

אם אתה חושב שפניני או אליהו במצבם הנוכחי יקבלו יותר כסף בחו''ל אתה ממש ממש תמים. יוגב אולי כן(החוזה בקובאן תקף או שלא אין לי מושג כבר...) אבל הוא עדיין יפסיד הכנסה של העונה הנוכחית.

קצת לא יפה מצידך להיטפל לאיזה מילה בהודעה שלו ולהפוך לגמרי את המשמעות של מה שהוא אמר. הוא ממש לא כתב תגובה ברמה של כיתה ד' ואולי לא כל כך הבנת אותה. הוא אפילו הסביר למה לטווח רחוק זה ישתלם להם, אבל כנראה שהיה לך נוח להתעלם מזה.

העובדה היא שיש ארגון והם חברים בו. אתה חושב שכל השחקנים ב-NBA הרוויחו מהשביתה? ככה זה כשיש ארגון, אי אפשר כל אחד לעצמו. אפשר לנסות להשפיע בתוך הארגון ולא לתת לאיזה מישהו לדבר בשם כולם אם אין הסכמה פה אחד, אבל אם כבר יש הסכמה של רוב מוחלט אז אין מה לעשות.

kickass כתב:
וביטלא, אני חייב להגיד לך שאתה רואה את הדברים לא נכון. לראשי הקבוצות אין כבר באמת מה להפסיד. כל הפסד כספי שיכול להיגרם עכשיו די יתקזז עם משכורות הישראלים. ושיהיה ברור, אסון גדול יפול על הכדורסל הישראלי אם אנשים כמו ג'ף או הרציקוביץ' יעזבו, מסכים או לא מסכים, אוהב או לא אוהב, אלה בכל זאת אנשים ששמים כסף בכדורסל הישראלי, קרי במוצר די כושל, מרצונם החופשי בלי יותר מידי מחליפים שנראים באופק. והשחקנים? כן, חלקם מספיק אינטיליגנטיים להסתדר יופי בחיים גם בלי הכדורסל. בטח שלא כולם ירדו לליגה הלאומית (בין השאר כי אין מקום), בטח שלא בשביל 7000 שקל ברוטו כולל דלק ובטח לא בשביל הכיף, כי בשביל רובם זה מקצוע ולא הובי, וככה זה צריך להיות.

מצטער, אבל אותי עדיין לא שיכנעת.
אני שמח שאתה כותב פה, אבל מתוקף תפקידך אתה רואה את הדברים בצורה מאוד מאוד מאוד חד-צדדית וזה דיי ניכר בהודעות שלך.
עם כל הכבוד לרוזן או הרציקוביץ', יש כמה קבוצות שחיות על כספי ציבור ולא בטוח שהכסף הזה מנוהל כמו שצריך. אפילו אותה אילת עצמה שהרציקוביץ' מחזיק אותה, לא בטוח שבכלל יש לה זכות קיום, עם פוטנציאל קהל מוגבל ביותר ותמיכה מנופחת של עירייה לא עשירה במיוחד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 30, 2013 11:47 pm 
Senior

beatla כתב:
קוף ירוק כתב:

לא שאני חושב שההצעה היא טובה כן?
אבל כמה קבוצות אתה חושב שיכולת להסתדר בלי הכסף מהמנהלת (1.1 מיליון שקל אמר פה מישהו) ובלי הכסף של העירייה / מועצה מקומית (2 מיליון באשקלון , 2.4 בגלבוע) ??

אולי אולי אחת.

3 קבוצות. חיפה, ירושלים ומכבי ת"א שגם ככה כמעט ולא מקבלות כסף ציבורי ויש להם תקציבים גבוהים מאד.

אבל אני רוצה לראות שהישראלים הבכירים, שרובם שואפים רוצים ובקבוצות האלה מקבלים את החוזים הטובים יסכימו שלא תהיה בקבוצות האלה הגבלה על זרים.

אין שום סיכוי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 30, 2013 11:53 pm 
Junior

לא יודע מה המצב בחיפה אבל יפה מצידך לוותר בשם ירושלים על 1.1 מיליון + עזרה של העיר (ואני מניח שיש כזאת)

אגב שמת לב שההצעה של סומו כוללת את כל !! הכסף שמעורב בו הציבור.
אני מניח שהיה פה יותר מרמז דק לגבי האפשרות שמכבי תשודר שוב בערוץ 1.

וכבר אמרתי שהרעיון לא נראה לי הגיוני ככה שאני לא מודאג שמי שיפיל אותו יהיו השחקנים בקבוצות הללו

(עמית גל לאמיר מוכתרי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 30, 2013 11:58 pm 
Senior

בירושלים אין עזרה של העיר בכלל עד כמה שאני זוכר. ו1.1 מיליון מתקציב של 20 זה כלום. בהתחשב בזה שששחקנים כמו גרונפלד וכדיר עולים על אחד איזה מיליון שקל ברוטו, אז אני בטוח שהם מוכנים לביטול ההגבלה על הזרים בשביל וויתור על 1.1 מיליון שקל. אני בטוח שגם ג'ף רוזן מוכן לזה וגם במכבי מוכנים לזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 31, 2013 12:33 am 
Freshman

ודים, תודה על המחמאה, אני שמח לכתוב פה, בעיקר כי יש שביתה ומשעמם לי. אתה לא מדייק אבל לגבי משהו אחד, כן אני עובד בקבוצה, לא אני לאו דווקא מחזיק באותה דעה לגבי המאבק הזה כמו הקבוצה, האמת נראה לי שאני אפילו יותר מיליטנטי מהמנהלים שלי ואני אסביר. כן, באשדוד הייתה לי נגיעה למשאים ומתנים ונחשפתי ליותר פרטים, בחיפה לעומת זאת יש לי הגדרת תפקיד קצת שונה ואני נחשף להרבה הרבה הרבה פחות פרטים ככה שגם מערכת השיקולים שלי קצת שונה. אני באמת מדבר פה רוב הזמן כאוהד כדורסל, כזה הייתי, כזה אהיה, לצערי הרב אני לא באמת יכול לסמוך על קריירה ארוכה בתחום הכדורסל ואני מודע לזה בצורה מלאה, וגם אחרי שאני אעבור לתחום אחר אני קודם כל אהיה אוהד כדורסל שנהנה לראות מהלך פיקרנול מוצלח, טראפ טופ בהגנה או סתם שחקן עם אינטליגנציית משחק.

יוצא לי לחוות את המאבק הזה על בסיס יום יומי משתי סיבות: א. כי זה משפיע לי על הלו"ז היומי (היי, חופש מחר). ב. כי אני מדבר עם כמה וכמה שחקנים ישראלים כל יום. בצורה הכי אובייקטיבית שאני יכול, גם אם אני אשמע לא אמין, אני באמת חושב שהמאבק הזה לא מוצדק. הוא אולי מוצדק מבחינתו של גוני יזרעאלי ואייל שולמן, וואלה זה נוגע לחשבון הבנק שלהם בשנה הבאה, אבל הוא לא מוצדק מבחינתו של מישהו שכולה רוצה לראות פה ליגה תחרותית, אטרקטיבית ועם אפשר עם כמה שיותר קהל ואווירה בכל משחק. אז לתחרותיות אין שום קשר למאבק הזה, בכל חוק שלא יהיה מכבי עדיין תהיה הקבוצה הכי טובה, אבל לשאר הדברים יש.

אני כן חושב שלמתנאור, טפירו, קוז'י, מקל ואפילו אורי קוקיה יש איזושהו משקל סגולי בהבאת קהל למגרשים, אבל פלוס מינוס שם זה נגמר. אני לא אומר שקהל יעדיף לראות את ג'רום טילמן על גור פורת, אבל הוא גם לא יעדיף לראות את גור פורת על ג'רום טילמן. לצערי כבר לא גדלים שחקנים עם האופי שיש לחבר'ה שהזכרתי, חברה שכיף לראות אותם, שלא משנה כמה כסף הם יקבלו או כמה דקות הם יקבלו, הם יתרסקו על כל כדור, יטריפו את הקהל וזה בנוסף ליכולת כדורסל שיכולה לפרנס אותם גם בליגות אחרות באירופה. אז בבקשה לא למכור לי את הלוקש של ישראלים יביאו יותר קהל. דנילו פינוק היה עולה בנתניה ליציע לחגוג עם האוהדים אחרי ניצחונות, ג'וש דאנקן היה מגיע לאוהדים לבתים לארוחות שישי באשדוד ויש עוד לא מעט דוגמאות כאלה. אמרו פה את זה בעבר, אוהדים מתחברים לניצחונות ולקבוצה מצליחה, לא מתחברים לתעודות זהות.

לגבי האטרקטיביות, צ'מע, לא סוד אין פה מספיק ישראלים טובים. זה מתחיל מגילאים צעירים מאוד, עובר דרך גילאי נערים ונוער שם אנחנו גם לא ממש מצליחים בשנים האחרונות ומן הסתם מתקדם גם לבוגרים. יש לכך המון סיבות, את רובן פירטו. בכל מה שקשור לנוער, אני לא מתכוון להגיד כלום, כי אני באמת לא בקיא מספיק וזו תהיה בורות מצידי. לגבי ליגת העל אני יכול להגיד שכן שיש עודף של עצלנות מצד השחקנים הישראלים ומצד שני גם כן יש פחד על גבול הפרנויה לתת לישראלים הזדמנות, אבל כל שחקן כן צריך להבין שיש רק דרך אחד להתקדם והיא עבודה קשה והשתפרות יום יומית גם אם היא קטנה. הבן של בני ברנר קיבל קיצור דרך והפך בשלב מסויים לשחקן חמישייה בליגת העל, כולנו ראינו לאן זה הוביל אותו (איפה הוא באמת), אולי זו קלישאה, אבל רק עבודה קשה, ואני יודע שאתה עובד עם נוער, אני יודע שאתה מסכים איתי.

אני אפילו מוכן ללכת צעד קדימה ולתת את הפתרון שלי לעניין. אני חושב שהפתרון הסופי צריך להיות שלושה זרים בליגת העל, אבל, ואבל גדול הוא שהעניין צריך להיות תוצאה של תהליך של סדר גודל של חמש שנים. אני הייתי אומר שבחמש השנים הקרובות יהיו ארבעה זרים או גם חוק רוסי של חמישה זרים לאלה שמתעקשים. בסוף החמש שנים עוברים לשלושה זרים ולקבוצות שירצו ארבעה זרים עם שלושה ישראלים בחמישייה. במהלך החמש שנים לקבוצות יהיה אינטרס להשקיע בשחקנים ישראלים עם חוזים ארוכי טווח, יהיה אינטרס ליושבי ראש קבוצה לדחוף מאמנים לשתף את השחקנים האלה ובסוף כולם ירוויחו. יש עוד כמה דברים לעשות, אפילו הרבה. אבל זה באמת ארוך ואני כבר עייף.

בקיצור, ודים, ניסיתי, באמת ניסיתי לשכנע אותך, מקווה שעזר.

נערך לאחרונה על ידי kickass בתאריך א' מרץ 31, 2013 12:46 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 31, 2013 12:45 am 
Junior

קיקאס, הפסקה האחרונה שלך מספרת את כל הסיפור.
כל מי שמתעסק או סתם אוהב את הענף מבין כי צריך שינוי. אוהד מכבי, הפועל י-ם או אשדוד. אבל הוא רוצה את השינוי הזה מתוך תהליך נכון, נקי מאינטרסים ולא ככזה שמגיע מאולטימטום של ארגון שחקנים שכבר מזמן איבד את הלגטימיות שלו. מתן נאור, טפירו, קוז'י, אין בעיה אתם רוצים "להציל את הכדורסל הישראלי", זו חתיכת מטרה נעלה ובשביל להגיע אליה נצטרך להתפשר בשנים הקרובות בשביל להכין את הקרקע "להצלתו".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 31, 2013 12:52 am 
Freshman

אגב, אני דווקא כן מאמין שספציפית לחבר'ה האלה האינטרס הוא באמת הכדורסל והשחקן הישראלי, למרות שיש שם אחד ספציפי שמתנהג בצורה קצת בריונית. אני פשוט חושב שמי שמנהיג את השחקנים הללו נוהג מתוך אינטרס אישי ובלי מחשבה אמיתית קדימה ואני כן חושב שלרוב השחקנים לא באמת אכפת מה יהיה כאן עוד חמש שנים וכאן הבעיה האמיתית שלי עם המאבק הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 481 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 20  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], kakon3 ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: