סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' מאי 02, 2025 8:06 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 77 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: פתיחת שבוע 4.12 במנש
הודעהפורסם: ג' דצמבר 06, 2022 3:39 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
אני לא בטוח לגבי ההחלטה של בוסטון על הורפורד. הם רצו להיפטר מקמבה בכל מחיר, הוסיפו בחירת דראפט וקיבלו אותו כדי להשוות שכר (אבל בחוזה יותר קצר). לדעתי זה היה מחיר שהם הסכימו לשלם כדי להפטר מהחוזה של קמבה. היכולת שלו מאז היא בונוס (מטורף). וההארכה הנוכחית היא ב-10 מיליון דולר לשנה, שזה מחיר שאתה מוכן לשלם גם כשאתה מקבל שחקן שרחוק מהשיא שלו (לעומת החוזה של מקולום שהוא 32 לשנה).
ואגב מילווקי, הם בקרוב ייכנסו לבעיה הזו כי יאניס בשיא שלו ויהיה כנראה בשיא שלו ב-3-4 השנים הקרובות, בעוד ששאר הקבוצה, בעיקר מידלטון והולידיי כבר מבוגרים משמעותית וסביר שירדו בקרוב. זה ההבדל בין קבוצה שתיקח 1-2 אליפויות לקבוצה שתייצר שושלת.
יש עוד דוגמאות - מיאמי הייתה לוקחת אליפות אחת שבה ווייד ושאק היו בחלונות זמן שונים, ולקחה עוד 2 כשצירפה 2 כוכבים שהגיעו לשיא עם וויד.
סן אנטוניו - דאנקן היה באמת גדול והצליח לקחת אליפות בשלהי הקריירה של רובינסון, אבל את רוב האליפויות לקח כשהיו לו שני כוכבים שהגיעו יחד איתו לשיא. בסוף עוד אליפות אחת בשלהי הקריירה שלו ותחילת זו של קאווי, אבל שוב, לא רצף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 06, 2022 3:48 pm 
Senior

אבל כל אלו קבוצות שלקחו אליפות, שתיים מתוכן לקחו 3+ אליפויות כי הן הצליחו לבנות עוד קבוצה טובה ליד הכוכב הצעיר, למרות שכוכב # 2 היה מבוגר ממנו בהרבה, מילווקי אמנם לקחו רק אחת, אבל מישהו פה פוסל לגמרי תסריט שבו הם זוכים בעוד אחת?
כלומר, כשיש לך את הסגל הנכון, אתה יכול לקחת אליפות גם עם שני כוכבים לא באותו טיים-ליין, אבל זה עשוי להקשות עליך לקחת כמה אליפויות.
הפליקאנס לא קונים תסריט שבו הם לוקחים רק אליפות אחת?

אני לא פוסל לגמרי את הרעיון של טיים-ליין, יש בזה היגיון ואתה לא רוצה לבזבז את שלהי הקריירה של כוכב שהבאת במחיר גבוה על עונת הרוקי של מי שאמור להיות הכוכב העתידי שלך, אבל יש כאן גם אמצע.
יותר מזה - כשיש לך שלד צעיר מספיק מוכשר ובשל כדי בכל מקרה להביא אותך למחוזות הפליי-אין/פליי-אוף, הרבה פעמים כדאי שתהיה לך סבלנות ולא תהיה לחוץ על לדחוף אותם קדימה בכל מחיר, אבל גם אין סיבה שתמשיך לחכות ו'להיבנות דרך הדראפט' - כשאתה מזהה הזדמנויות טובות, ובמחיר טוב, מתישהו מגיע הזמן שבו אתה צריך לעזור לחבר'ה הצעירים לעשות את הצעד קדימה.
זה מה שקרה עם הסלטיקס בעונה הקודמת, זה קרה לווריורס עם איגוודלה ובוגוט, ולתחושתי זה גם בערך המקום שבו הפליקאנס נמצאים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 06, 2022 4:43 pm 
Hall of Famer

stavs כתב:
Att כתב:
הבדלים של 10 שנים בין הכוכב המרכזי לבין כמעט-כוכב-משנה הם לא הגיוניים בעיניי. ציון עוד בקו עליה ומקולום כבר בקו ירידה. כשציון יתחרה על אליפויות, מקולום לא יהיה רלוונטי.
ניו אורלינס במקום מצוין כל עוד ציון יהיה בריא אבל המהלך הזה והמהלך של אדאמס לא היו טובים בעיניי.

בקצב הזה הפליקנס יכולים להתחרות על אליפות כבר בעונה הבאה, הכוכב השני שלהם גם ככה אמור להיות אינגרם, וכמו שנדב ציין - יש להם אחלה קאדר צעיר שאמור להיות שם גם בעתיד + את הבחירה של הלייקרס העונה + הבחירה של הלייקרס ב24 או ב25 לבחירתם + 2 סוואפים עם מילווקי + בחירות של מילווקי ב25 וב-27.
אין שום סיבה מבחינתם לפסול אפשרות לטרייד במחיר ממש סביר רק בגלל ש'הכוכב השני לא בטיימליין'. כל אלופה שנבנתה דרך הדראפט במילניום הזה הייתה צריכה לעבור כמה ריצות פלייאוף בדרך לשם ובזה מקולום הולך לעזור לזאיון, אינגרם והחבר'ה כבר העונה.

הפליקנס בלי מקולום לא מגיעים לפלייאוף העונה?
לא בטוח בכלל..

אני לא חושב שהפליקנס יכולים להתחרות על אליפות כבר בעונה הבאה (אלא אם יקרה להם נס בדראפט).
מתי בפעם האחרונה לקחה קבוצה אליפות עם כוכב מרכזי בן 22?
אי אפשר לדעת עם הליגה של היום אבל זה לא נשמע לי סביר..

אני לא אומר שהטרייד על מקולום היה רע (אם כי נדמה לי שהייתה מעורבת גם בחירת סיבוב ראשון מוגנת) אבל בואו נאמר שהייתי מעדיף אם היו משיגים את סימונס הפורטלנדי (שעוד לא פרץ אז אאל"ט) במקום או פוטנציאל אחר לכוכב צעיר. מקולום לתחושתי לא עוזר לציון/אינגרם בשום דבר.
אם הפליקנס ייקחו אליפות בעונה הבאה, אני אשמח להודות שטעיתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 06, 2022 5:07 pm 
Hall of Famer

אני בטוח שאם נבדוק אז נגלה שלא רק שכוכבים ראשיים בני 22 לא זוכים באליפות, אלא שבקבוצות שזוכות באליפות יש תמיד כמה שחקני רוטציה בעשור הרביעי לחייהם וניסיון של כמה "ריצות פלייאוף עמוקות":
גולדן סטייט אשתקד הייתה קבוצה מבוגרת (3 שחקני חמישייה בני 31 ומעלה)
מילווקי עם טאקר (35), לופז (32), הולידיי (30)
הלייקרס כמובן - לברון (35), רונדו (33), דני גרין (32)
טורונטו - גאסול (34), לאורי (32), דני גרין מהשורה הקודמת
והגענו שוב לגולדן סטייט באיטרציה הקודמת שלה - איגי (34), ליווינגסטון (32)

לפי הנ"ל נראה שהפליקנס דווקא אולי צריכים להוסיף איזה וטרן או שניים...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 06, 2022 6:15 pm 
Junior

shmueliki כתב:
אני בטוח שאם נבדוק אז נגלה שלא רק שכוכבים ראשיים בני 22 לא זוכים באליפות, אלא שבקבוצות שזוכות באליפות יש תמיד כמה שחקני רוטציה בעשור הרביעי לחייהם וניסיון של כמה "ריצות פלייאוף עמוקות":
גולדן סטייט אשתקד הייתה קבוצה מבוגרת (3 שחקני חמישייה בני 31 ומעלה)
מילווקי עם טאקר (35), לופז (32), הולידיי (30)
הלייקרס כמובן - לברון (35), רונדו (33), דני גרין (32)
טורונטו - גאסול (34), לאורי (32), דני גרין מהשורה הקודמת
והגענו שוב לגולדן סטייט באיטרציה הקודמת שלה - איגי (34), ליווינגסטון (32)

לפי הנ"ל נראה שהפליקנס דווקא אולי צריכים להוסיף איזה וטרן או שניים...

זה ברור, השאלה אם הוטרן הזה (או האלה) צריכים לשבת על חוזה של 100 ל-3 שנים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 06, 2022 6:23 pm 
Junior

stavs כתב:
אבל כל אלו קבוצות שלקחו אליפות, שתיים מתוכן לקחו 3+ אליפויות כי הן הצליחו לבנות עוד קבוצה טובה ליד הכוכב הצעיר, למרות שכוכב # 2 היה מבוגר ממנו בהרבה, מילווקי אמנם לקחו רק אחת, אבל מישהו פה פוסל לגמרי תסריט שבו הם זוכים בעוד אחת?
כלומר, כשיש לך את הסגל הנכון, אתה יכול לקחת אליפות גם עם שני כוכבים לא באותו טיים-ליין, אבל זה עשוי להקשות עליך לקחת כמה אליפויות.
הפליקאנס לא קונים תסריט שבו הם לוקחים רק אליפות אחת?

אני לא פוסל לגמרי את הרעיון של טיים-ליין, יש בזה היגיון ואתה לא רוצה לבזבז את שלהי הקריירה של כוכב שהבאת במחיר גבוה על עונת הרוקי של מי שאמור להיות הכוכב העתידי שלך, אבל יש כאן גם אמצע.
יותר מזה - כשיש לך שלד צעיר מספיק מוכשר ובשל כדי בכל מקרה להביא אותך למחוזות הפליי-אין/פליי-אוף, הרבה פעמים כדאי שתהיה לך סבלנות ולא תהיה לחוץ על לדחוף אותם קדימה בכל מחיר, אבל גם אין סיבה שתמשיך לחכות ו'להיבנות דרך הדראפט' - כשאתה מזהה הזדמנויות טובות, ובמחיר טוב, מתישהו מגיע הזמן שבו אתה צריך לעזור לחבר'ה הצעירים לעשות את הצעד קדימה.
זה מה שקרה עם הסלטיקס בעונה הקודמת, זה קרה לווריורס עם איגוודלה ובוגוט, ולתחושתי זה גם בערך המקום שבו הפליקאנס נמצאים.

ברור שנושא הטיימליין הוא לא חזות הכל, אני רק אומר שהוא עוד שיקול. הוא יכול לגרום לך לקחת "רק" אליפות אחת ולהרבה קבוצות זו בחירה מעולה. הוא גם יכול לגרום לכך שלא תיקח אליפות, לדוג' השילוב בין זאיון בעלייה ומקולום בירידה לא מספיק בשביל להביא אליפות.
כשאתה מביא שחקן שעוזר לצעירים לעשות את הצעד קדימה, זה לא נגד הטיימליין, להיפך. שיקול טיימליין יגרום לך לא לקחת שחקן היום שימנע מהצעירים לקחת את הצעד קדימה. לדעתי הפלינקס בסיכון שזה יקרה, שמקולום יתקשה לקחת תפקיד של צוות מסייע כמו שאיגי ובוגוט עשו בגולדן סטייט. זה בדיוק ההבדל בבוסטון בין הורפורד לבין קמבה. וכמובן שיש את השיקול של החוזה הגבוה שהוא מקבל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 06, 2022 6:37 pm 
Senior

Att כתב:

אני לא אומר שהטרייד על מקולום היה רע (אם כי נדמה לי שהייתה מעורבת גם בחירת סיבוב ראשון מוגנת) אבל בואו נאמר שהייתי מעדיף אם היו משיגים את סימונס הפורטלנדי (שעוד לא פרץ אז אאל"ט) במקום או פוטנציאל אחר לכוכב צעיר. מקולום לתחושתי לא עוזר לציון/אינגרם בשום דבר.

נו אבל זה ברור לגמרי שטרייד על סיימונס לא היה על השולחן, בטח שלא במחיר הזה.
הסיבה שהבלייזרס חיפשו להעביר את מקולום מלכתחילה הייתה שהם האמינו בסיימונס שבהחלט כבר פרץ בשלב הזה (כולל חודש ינואר של 23 נק' ו6.7 אסיסטים למשחק).
נורא קל להגיד שהיית מעדיף טרייד על שחקן צעיר שנמצא ממש ממש בדרך למעלה, אבל אין סיבה לחשוב שטרייד כזה היה על השולחן.
חוץ מזה שהפליקנס לאט לאט צריכים לשלם לכל הצעירים שלהם, ובאיזשהו שלב יגיעו לנקודה דומה לזו שהת'אנדר הגיעו אליה עם איבקה/הארדן (דרך אגב, הנה דוגמא לקבוצה שהייתה קרובה למדי לאליפות כשמובילים אותה שחקנים בערך בגיל של זאיון ואינגרם), דווקא שחקן כמו מקולום שאולי החוזה הבא שלו יהיה זול יותר לפעמים יכול להיות עדיף במקרים כאלו, למרות שכנראה גם אני הייתי מעדיף את סיימונס במקומו.

בכל מקרה, הפליקנס כרגע מקום 2 במערב ותופסים מומנטום, לדעתי הם היו נכנסים לשמינייה הראשונה בכיף בלי מקולום. מנגד, אם הם לא היו נכנסים לשמינייה בלעדיו, אבל הם מקום שני איתו - כנראה שהוא עדיין שחקן מספיק טוב בכדי ששווה יהיה להמר עליו בגיל 32.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 06, 2022 6:39 pm 
Hall of Famer

אני עם אוריאל. חרטא ברטא. לוח הזמנים היחיד לשחקן 4-7 הוא לוח הזמנים של החוזה הבא שלו כל עוד הוא בגיל תורם
לשחקנים 1-3 , כלומר כוכבי הקבוצה זה יותר רלוונטי כי לרוב כוכבים הם פחות ג'ורנימן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 06, 2022 7:32 pm 
Hall of Famer

Att כתב:
stavs כתב:
Att כתב:
הבדלים של 10 שנים בין הכוכב המרכזי לבין כמעט-כוכב-משנה הם לא הגיוניים בעיניי. ציון עוד בקו עליה ומקולום כבר בקו ירידה. כשציון יתחרה על אליפויות, מקולום לא יהיה רלוונטי.
ניו אורלינס במקום מצוין כל עוד ציון יהיה בריא אבל המהלך הזה והמהלך של אדאמס לא היו טובים בעיניי.

בקצב הזה הפליקנס יכולים להתחרות על אליפות כבר בעונה הבאה, הכוכב השני שלהם גם ככה אמור להיות אינגרם, וכמו שנדב ציין - יש להם אחלה קאדר צעיר שאמור להיות שם גם בעתיד + את הבחירה של הלייקרס העונה + הבחירה של הלייקרס ב24 או ב25 לבחירתם + 2 סוואפים עם מילווקי + בחירות של מילווקי ב25 וב-27.
אין שום סיבה מבחינתם לפסול אפשרות לטרייד במחיר ממש סביר רק בגלל ש'הכוכב השני לא בטיימליין'. כל אלופה שנבנתה דרך הדראפט במילניום הזה הייתה צריכה לעבור כמה ריצות פלייאוף בדרך לשם ובזה מקולום הולך לעזור לזאיון, אינגרם והחבר'ה כבר העונה.

הפליקנס בלי מקולום לא מגיעים לפלייאוף העונה?
לא בטוח בכלל..

אני לא חושב שהפליקנס יכולים להתחרות על אליפות כבר בעונה הבאה (אלא אם יקרה להם נס בדראפט).
מתי בפעם האחרונה לקחה קבוצה אליפות עם כוכב מרכזי בן 22?
אי אפשר לדעת עם הליגה של היום אבל זה לא נשמע לי סביר..

הפליקנס יכולים להתחרות על אליפות כבר השנה. הם במקום השני במערב חצי משחק מהמקום הראשון, ואין במערב העונה אף מפלצת. הם לחלוטין נראים כמו אחת הקבוצות החזקות במערב, בטח עם אינגרם והרב ג'ונס כשירים. אלא אם אנחנו מניחים שהאליפות רשומה בטאבו על המזרח העונה, הם לגמרי במשחק.

יופי שאתה מעדיף את סימונס על מקולום, בעסקאות יש גם צד שני שהעדיף לשמור את סימונס ולהעביר את מקולום. ומה זה "לתחושתי"? מקולום היה פנומנלי במשחקי העונה הסדירה שלו עם הפליקאנס בעונה שעברה, הוא קלע 24.3 נקודות למשחק בכמעט 50% מהשדה, והוא היה בן 30 שזה לא פרגית אבל לגמרי גיל טוב. הפלייאוף שלו היה משמעותית פחות טוב, וגם את העונה הזו הוא פתח פחות טוב, אבל הוא שחקן של 35 דקות למשחק שתורם בכל אספקט, האחוזים שלו ירדו חזק אבל אפשר גם להניח שזה יתיישר בהמשך. הוא ללא ספק נהיה כבד יותר כאמור, אבל לציין שחקן של 35 דקות למשחק בקבוצת צמרת מובהקת כמי שלא תורם, זה מוזר.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 07, 2022 8:05 am 
מנהל פורום

יש מצב ש AD הוא הראשון שעוזב משחק באמצע בגלל שפעת
בכ"א הוא יצא אחרי 8 דק וגזר את גורלה של הלייקרס להפסיד לקאבס שקיבלו חזרה את אלן ולאב
הפיסטונס בניצחון אולי הכי איכותי העונה, על מיאמי
ומי חזר במיאמי?
או לה דיפו
בכל אופן הבוגדן נו ביץ נתן מלא נק, הייז התחיל בתהליך השקיעה מחדש, הרבה נק הגיעו מהספסל מכל מיני שחקנים לא בטיים ליין. אלק ברקס, קורי ג'וזף
במיאמי הרבה הירו, באטלר לא שיחק
ברגעים אלה, דנבר שממשיכה בתקופה הלא טובה שלה, מזנבת בדלאס שמובילה בקצת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 07, 2022 9:57 am 
מנהל פורום

מקולום שחקן מעולה ומקצוען שמהרגע שהגיע דיבר על מקצוענות והראה מקצוענות והפלא ופלא אחרי פתיחת קריירה לא מעודדת בהקשר הזה זאיון מפגין מקצוענות סוף סוף, שומר על כושר, משחק באחריות ונראה הרבה יותר יציב. אולי גם לזה יש ערך ולא רק למספרים על דף מדומיין ועל צירים. גם אם מקולום לא יהיה שם בריצה לאליפות של זאיון ואינגראם, או לא יהיה רלוונטי כבר זה לא משנה. בניה של אלופה נבנית כמה שנים לפני האליפות בד"כ, ויש ערך לתשתית והרגלים ולא רק לכשרון.

נערך לאחרונה על ידי ציפה דריפה אלמדלסי בתאריך ד' דצמבר 07, 2022 11:26 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 07, 2022 11:20 am 
מנהל פורום

כדורבנות
צודק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 08, 2022 6:30 am 
מנהל פורום

גובר גאון
ניצח למיני את המשחק עם אינדי עם גג של השניות האחרונות וזריקות עונשין מצוינות
אנחנו בעדו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 08, 2022 7:32 am 
Hall of Famer

בוסטון מגיעה לפיניקס, מוליכת המערב, וטובחת בלי רחמים, 88-49 כשאנחנו 5 דקות לתוך המחצית השניה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 08, 2022 9:18 am 
מנהל פורום

וגם בשקט בשקט ההגנה של הסלטיקס חוזרת להיות סבירה ומעלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 08, 2022 9:37 am 
Junior

הבעיה היחידה של הסלטיקס זה שמישהו כישף להם את שנת 2022 והכישוף עומד לפוג בעוד כמה שבועות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 08, 2022 10:12 am 
מנהל פורום

ממליץ בחום לראות את הרבע האחרון של הווריירס מול הג'אז, לא רק את 13 השניות המשוגעות האחרונות, אלא את כל הרבע ולהבין על דרך האלימינציה כמה סטף קארי שחקן ענק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 08, 2022 10:49 am 
Hall of Famer

רק למי שלא ראה (גם אני לא ראיתי, אלא רק הסתכלתי בפליי ביי פליי), אז סטף בכלל לא שיחק במשחק הזה. 13 שניות לסוף ג'ורדן פול העלה את הווריירס ליתרון 4 מהעונשין. יוטה יצאו להתקפה וקלעו שלשה 7.8 שניות לסיום. ואז בהוצאת החוץ של הווריירס ג'ורדן פול איבד כדור 4.3 שניות לסוף המשחק. פונטקיו סיים את המשחק בהטבעה וניצחון של הג'אז. זה היה הניצחון הרביעי של הג'אז העונה בנק' בלבד.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 08, 2022 11:05 am 
מנהל פורום

האמת שגם ההפסדים שלהם צמודים, אבל למי שחשב שאחרי שהעו הקבוצה הראשונה שהגיעה ל10 נצחונות העונה בליגה, הם יתחילו לשקוע בתהומות
התבדה
וכן, סטף שחקן מדהים וכשהוא לא משחק זה עוד יותר בולט

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 08, 2022 11:49 am 
מנהל פורום

ולגבי הסלטיקס, אני באמת לא רואה איך אפשר יהיה למנוע מהם אליפות השנה* אם ההגנה שלהם חוזרת להיות טובה כמו בשנה שעברה, כי ההתקפה אמנם תרד קצת לקרקע, אבל יש פה כמה עקרונות בסיסיים שלא יאפשרו לחזור לסטגנציה של השנים הקודמות, והסגל מסביב לטייטום ובראון מאפשר ודורש יותר פלואידיות לעומת שנים קודמות. גם אם ההתקפה תהפוך מטופ 3 היסטורית (וכרגע היא טופ 1 היסטורית פחות או יותר) ל"רק" טופ 8 בעונה+ההגנה שהסגל הזה נתן למשך תקופה לא קצרה נקבל קבוצה לא עצירה כ"כ.
עכשיו, יש פה הרבה הנחות "אם" די מהותיות, יותר מידי מכדי שאוכל לטעון שהם הפייבוריטים לאליפות. אבל אני חושב שמשהו כבר ברור, הרצפה של הקבוצה הספציפית הזו גבוהה בהרבה מזו של הקבוצה של שנה שעברה, המרווח שלהם לטעויות שלהם גדול יותר והם כרגע מציגים את הבעיה הכי גדולה בליגה לקבוצות אחרות.

* כאילו, פרט לכוח הטבע העונה לשם יאניס. או שיקגו בולס מסתבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 08, 2022 12:09 pm 
Junior

יש הבדל בין "לא רואה איך אפשר למנוע מהם" לבין פייבוריטית. לדעתי זה די ברור שהם פייבוריטים כרגע, יחד עם זאת זה לא 70-80% סיכוי שיקחו אלא יותר באיזור של 20-30%. כלומר רוב הסיכויים שהם לא יקחו.
המון עוד יכול להשתבש, ולא רק דברים כמו פציעה של שחקן מוביל. יש כמה שאלות מרכזיות - איך רוברט ויליאמס יחזור ואיך הוא ישתלב, האם טייטום ישמור על הרמה הזו עד הפלייאוף, איך מאזולה יתפקד בפלייאוך הראשון שלו ועוד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 08, 2022 12:31 pm 
מנהל פורום

אז זהו, שהשאלות האלו גורמות לכך שבעיני הם לא המועמדים מס' 1 שלי לאליפות. הבאקס כן, כי לדעתי יש להם פחות "אם" ויותר יאניס

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 08, 2022 1:19 pm 
Senior

אצלי הסלטיקס תפסו בכיף את המקום הראשון בפייבוריטיות לאליפות. אני כן חושב שכרגע חצי קבוצה שם בכושר קליעה בלתי-רגיל וזה יתאזן קצת לאורך השנה, אבל ההתקפה שם לגמרי השתפרה מהעונה שעברה, ועם טיימלורד גם ההגנה אמורה לחזור להיות אדירה.
אצל מילווקי סימן השאלה העיקרי הוא מידלטון. כל עוד הוא לא חוזר להיות ממש המדילטון שהוא היה עד לפציעה בפלייאוף הקודם, הקבוצה הזו לא הרבה יותר טובה מזו שהפסידה לסלטיקס ב7 משחקים, ככה שכרגע נראה שהשיפור אצל הסלטיקס אמור להיות גדול יותר.
אם מידלטון כן חוזר לעצמו, זה כבר יותר שקול ויהיה כבר יותר תלוי בכל מיני דברים טקטיים ובמי ידע להתעלות ביותר רגעים חשובים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 08, 2022 1:56 pm 
Junior

לגבי הבאקס - יאניס זה ברור, אבל אני חושב שיש פה גם קבוצה שלקחה אליפות, ולא סתם אומרים never underestimate וכו', זה נותן להם יתרון מסויים במוכנות למעמד ובביטחון כשהדברים לא הולכים לפי התכנית. קצת ראינו את זה בשנה שעברה מול גולדן סטייט ולא סתם הם יצאו ממצב של הפסד הביתיות. זה גם המקום שחוסר הנסיון של מאזולה הכי יבוא לידי ביטוי. אבל בסוף עם כל הגדולה של הקבוצה, לבוסטון היה יתרון משמעותי עליהם בשנה שעברה עם הפציעה של מידלטון, ולכן מסכים שבלי חזרה שלו לכושר יהיה להם קשה מאד.
מצד שני, הפלייאוף האחרון של בוסטון זה שכר לימוד מעולה, והם יבואו יותר מוכנים השנה. מבחינתי זה בעיקר טייטום, שיצטרך לעשות סוויץ' מנטלי אחרי הפלייאוף האחרון. אגב, הייתי שמח אם היה בקבוצה איזה וטרן שכבר היה שם, בסגנון איגואדלה (או בעבר ברחוק יותר מישהו כמו רוברט הורי), מישהו שאפשר להעלות ואתה יודע שזורם לו קרח בדם בגלל שכבר התנסה בלחץ העצום הזה. אגב, אני קצת מקווה שברוגדון ימלא את התפקיד הזה, למרות שהוא היה שם בעבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 08, 2022 2:32 pm 
Hall of Famer

לסלטיקס אין שום בעיית ניסיון, בטח שלא עם הורפורד, ברוגדון וסמארט, אבל אפילו ג'יילן בראון, טייטום וטיים לורד ה-"צעירים" כבר עשו לפחות 3-4 ריצות פלייאוף עמוקות כל אחד, עד לגמר איזורי-גמר. זו קבוצה שלא חסר לה כלום פרט לבטחון שיש לקבוצה שכבר עברה פעם אחת את הדבשת של אשכרה לנצח גמר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 77 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 17 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה