סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' מאי 14, 2025 1:35 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 28 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' מאי 10, 2012 12:57 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
ובכן המצב הוא כזה.
בעוד חודש וחצי נפתחת ליגת הכדורסל האזורית של רמת הגולן.
עבדכם הנאמן מונה להיות המאמן של קשת. (כרטיסים והזמנות למקורבים - פנו אלי בפרטי).
(יצויין כי הרכב הקבוצה הוא אי אילו אנשים עם מושג כזה או אחר בכדורסל. אני מניח שהממוצע הוא משהו כמו 7 בסולם גן סאקר. קיצר - הבסיס של הבסיס).
על מה הייתם עובדים עם הקבוצה? תרגיל או שניים בסיסיים? אולי אפילו זה לא, אלא רק ללמד אותם להיות מתואמים זה עם זה באיזושהי רמה? יש איזשהו טעם באימון קליעות?
קיצר, מעוניין לשמוע מה יש לכם לומר, במיוחד חבר'ה כמו קובי שגם מאמנים ילדודס פה ושם.

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 10, 2012 1:06 am 
מנהל פורום

מי זה קובי??

ולא הבנתי, השחקנים שלך הם ילדים או אנשים בגיל שלך פלוס מינוס? ואתה גם משחק איתם או רק מאמן? ושאלה רלוונטית אחרונה - זה ליגה רצינית? זאת אומרת, יש סיכוי שכשתאמן אותם הם יקשיבו לך ויעשו את מה שאתה אומר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 10, 2012 1:25 am 
Sophomore

על איזה גילאים מדובר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 10, 2012 9:27 am 
Sophomore

ודים, אני הוא קובי.

צוד, יש לי הרבה חומר לתת לך (וגם קצת ציוד עזר). דבר איתי בפרטי ואני אשמח לחלוק את המעט שאני יודע :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 10, 2012 9:56 am 
Junior

טווח הגילאים נע בין 16 ל40. המסה העיקרית היא חבר׳ה בני 22-27 בערך.
אני רק מאמן.
לא יודע מה ההגדרה של ליגה רצינית אבל בהחלט ניתן לצפות שהם יעשו מה שאני אגיד (אלא אם כן אני אבקש משהו כמו ״פיק אנד רול שיוביל לחסימה מדורגת, בק דור מהיר מהסטרונג סייד, ודאנק ב360). יעני, כדאי לעבוד על בסיס של בסיס.
וקובי הוא הבסט קלוזר אין דה גיים, אז קצת ריספקט.

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 10, 2012 10:16 am 
מנהל פורום

אז אני מציע שתעשה להם תיאום בסיסי בהתקפה - מי עושה מה, מי עומד איפה, ריווח טוב, ואז לראות לפי השחקנים שיש לך איזה נשקים מרכזיים יכולים להיות לכם בהתקפה. אם נגיד יש לכם שחקן פנים יחסית טוב שאפשר להכניס לו כדורים פנימה או אם יש לכם קלעי אוטומטי אז תוודא שיחסמו לו ויעזרו לו להגיע לקליעה.

ובהגנה פשוט לחשוב איזה הגנה איזורית הכי מתאימה לשחקנים שיש לך (אם יש לך גבוה אחד או שני גבוהים, או כמה גארדים ממש זריזים, או ההפך כולם יחסית כבדים) ותתרגל אותה כמה שיותר שיהיה בין השחקנים הרבה תיאום. ברמות האלה הגנה איזורית ממש טובה תתסכל כל קבוצה חובבנית לא הכי מתואמת שסומכת בעיקר על יכולת אישית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 10, 2012 10:20 am 
Hall of Famer

ודים כתב:
ובהגנה פשוט לחשוב איזה הגנה איזורית הכי מתאימה לשחקנים שיש לך (אם יש לך גבוה אחד או שני גבוהים, או כמה גארדים ממש זריזים, או ההפך כולם יחסית כבדים) ותתרגל אותה כמה שיותר שיהיה בין השחקנים הרבה תיאום. ברמות האלה הגנה איזורית ממש טובה תתסכל כל קבוצה חובבנית לא הכי מתואמת שסומכת בעיקר על יכולת אישית.

או שתתסכל כל קבוצה חובבנית שתנסה לשמור אותה.

אמנם ודים הוא מאמן הכדורסל הרציני שכאן, אבל אני חייב לחלוק עליו בנושא האזורית. ברור שאנחנו לא ביורוליג והוא לא מתכוון לאזוריות של מסינה, אבל זו עדיין הגנה שגם ברמה הבסיסית שלה מצריכה תיאום ואימון שאני לא בטוח שיש אפשרות לקיים בקבוצה חובבנית, ואם שומרים אותה רע-קל מאד לשבור אותה.

הייתי נצמד בהגנה לאישית בסיסית עם תכנון של חילופים כמו שצריך, זה אמור להיות די והותר לרמה החובבנית.

ותחליף כבר את החתימה שלך, בחייאת רבאק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 10, 2012 10:26 am 
מנהל פורום

נסיון האימון שלי לא כזה רלוונטי פה (בליגות שאני מאמן אסור אפילו להביא עזרה).
מה שאמרתי זה יותר מנסיון בכל מיני טורנירים חובבניים. אם מדובר על אנשים שכן משחקים כדורסל באופן סדיר ברמה חובבנית וכאלה שבעבר כן שיחקו במסגרת כלשהי אז אני לא רואה בעיה בלעבוד על הגנה אזורית. במקרה הגרוע אם היא לא עובדת אז שוט עוברים לאישית ושם אין מה לתרגל יותר מדי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 10, 2012 11:04 am 
Sophomore

מהנסיון שלי (בעיקר הליגה למקומות עבודה..)
הגנה איזורית בהחלט יכולה לעבוד, זה יותר תלוי באנשים ובהבנה שלהם את המשחק אז צריך לראות מי האנשים.
לגבי התקפה בזמן כל כך קצר רצוי לעבוד רק על תנועות בסיסיות כמו פיק אנד רול, גארד שרץ על חסימות מצד לצד או יוצא על חסימה של גבוה אל המרפק, וחילופי מקומות בין שני גבוהים עם או בלי חסימה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 10, 2012 12:54 pm 
Sophomore

במקום לשמור איזורית וללמד את זה, לא כדאי לעשות כמו מאמנים מגעילים בליגות ילדים ולשמור רגל-רגל (רגל אחת בצבע ורגל אחת מחוצה לו)?
הכי פשוט שיש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 10, 2012 1:14 pm 
מנהל פורום

סתם תהיה, אבל למה את מגדיר מאמנים כאלו כמאמנים מגעילים?

"האבחנה שהספרס טועים כשהם נותנים ללברון לזרוק-קשקוש של אחד שלא ראה 100% מהסדרה"
פלאש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 10, 2012 1:19 pm 
Sophomore

האמת שמבחינה הגנתית לא הייתי הולך על איזורית, זה דורש זמן ותיאום ועבודה. בוקס אנד וואן לעומת זאת, עשוי להיות יעיל ופשוט יחסית לביצוע, ומתאים לכדורסל שמשוחק ברמות האלה (בד"כ יש שחקן אחד מרכזי שדורש תשומת לב).

בהתקפה לא הייתי עובד איתם על יסודות אלא על תיאום, בעיקר ע"י בניית תרגיל אחד שכולל בתוכו פיקנרול ועוד כמה אופציות להמשך (לא יותר משלוש), כמו חסימה נוספת רחוק מהכדור או חסימה שנייה או סתם בק דור. אם יהיה לך תרגיל אחד וכמה אופציות עליו, שזה כל מה שאתה צריך, תוכל גם להתאמן על התיאום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 10, 2012 1:26 pm 
Hall of Famer

צוד, עוד משהו חשוב: זה שמשחק בלי חולצה תמיד יהיה גם הכי מזיע ושעיר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 10, 2012 1:33 pm 
מנהל פורום

G כתב:
במקום לשמור איזורית וללמד את זה, לא כדאי לעשות כמו מאמנים מגעילים בליגות ילדים ולשמור רגל-רגל (רגל אחת בצבע ורגל אחת מחוצה לו)?
הכי פשוט שיש.

זה אולי פשוט אבל מאמנים עושים את זה בגילאי ילדים כי זה גילאים שאין בהם לרוב איום קליעה ממשי מרחוק. זה פשוט לשמור רחוק מהשחקן כדי לצופף כמה שיותר את הצבע שזה משהו שבהחלט יכול לעבוד מול קבוצה מאוד מאוד מוגבלת, אבל בסופו של דבר זה לא באמת הגנה.

עודד וולפסון כתב:
סתם תהיה, אבל למה את מגדיר מאמנים כאלו כמאמנים מגעילים?

אם הבנתי נכון את הכוונה שלו אז זה "מגעיל" כי זה לא באמת ללמד הגנה. זה לצופף כמה שיותר את הצבע וזה הרבה פעמים עובד כי אין איום של קליעה מחצי מרחק ומעלה, אבל מאמן שעושה את זה מרגיל את השחקנים לא לשמור. נותנים לקבוצה השנייה להתמסר בחופשיות, להוביל כדור באופן חופשי ולזרוק חופשי מתוך הנחה שיחטיאו (שבגילאי ילדים זה מה שלרוב קורה) אבל בהמשך הדרך אי-אפשר לשחק ככה.

בגילאי קטסל וילדים חשוב להרגיל את השחקנים להפעיל לחץ על כדור, לגרום לשחקנים להתאמץ קצת כדי לקבל כדור וגם להפריע בזריקות מרחוק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 10, 2012 1:51 pm 
מנהל פורום

ברור שחשוב, אבל חשוב ללמד גם כדורסל ולא רק בתנאי מעבדה.
כל החוקים (אין לחץ על כל המגרש, אין טראפים, אין אזורית) הם נחוצים, אבל גורמים לכך ששחקנים מסיימים כיתה ח' ולרוב לא יודעים איך להריץ התקפה קדימה, כי מעולם לא לחצו עליהם, לא יודעים איך לגרום לשחקן להוציא כדור מהיד, ובעיקר לא יודעים עזרה בסיסית בהגנה!

ילד ששומר במרחק של יותר ממסירה אחת מהכדור, אין שום טעם שימצא צמוד לשחקן שלו, זה פשוט לא מלמד אותו כלום.
ואגב, החוקים של האיגוד מגבים את העניין הזה כמובן, ושחקן במצב שכזה מורשה להימצא בעמדת עזרה עמוקה יותר מאשר אם הוא מרחק מסירה מהכדור.

פלאש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 10, 2012 2:02 pm 
Sophomore

הסיבה שצריך לשמור אישית היא בכדי לשפר את יכולות האחד-על-אחד של שחקנים, כשאתה שומר במרחק כזה אתה מעקר את כל העניין.
חוקי האיגוד מחייבים שלכל שחקן הגנה יהיה שחקן התקפה שהוא שומר עליו, בד"כ במקרים האלה לשחקן ההגנה אין שום מושג על מי הוא שומר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 10, 2012 2:10 pm 
מנהל פורום

עודד וולפסון כתב:
ברור שחשוב, אבל חשוב ללמד גם כדורסל ולא רק בתנאי מעבדה.
כל החוקים (אין לחץ על כל המגרש, אין טראפים, אין אזורית) הם נחוצים, אבל גורמים לכך ששחקנים מסיימים כיתה ח' ולרוב לא יודעים איך להריץ התקפה קדימה, כי מעולם לא לחצו עליהם, לא יודעים איך לגרום לשחקן להוציא כדור מהיד, ובעיקר לא יודעים עזרה בסיסית בהגנה!

לא הבנתי את האמירה לגבי תנאי המעבדה.

ברור לי שלחוקים האלה יש גם חסרונות ואני מסכים עם הדברים שאתה כותב, אבל בלי החוקים יהיו דברים הרבה יותר גרועים. אולי במחוז שבו אתה מאמן עדיף היה חוקים קצת שונים, אבל יש מחוזות שבהם מאמנים פשוט ינצלו לרעה את החוקים ויהרסו את הילדים. החוקים הם לכל שכבת הגיל ואי אפשר לעשות חוק אחר לכל מחוז אז זה באמת הרע במיעוטו.

אני אישית מעדיף ששחקנים בכיתה ח' לא ממש ידעו איך להריץ התקפה מול לחץ, מאשר ששחקנים בכיתה ח' יעזבו לגמרי את הכדורסל כי קבוצה מעיר גדולה עם שחקנים הרבה יותר אתלטיים ופיזיים שמרה אותם 40 דק' לחץ כל המגרש וז**נה להם את הצורה ב-80 הפרש כשהמפסידים בקושי עוברים את החצי. במצב כזה גם השחקנים מהקבוצה שניצחה 80 הפרש אולי מאוד מרוצים מעצמם ולא יפרשו אבל מה הם בעצם למדו באותו משחק? רק לקלוע סלים קלים אחרי חטיפה.

עודד וולפסון כתב:
ילד ששומר במרחק של יותר ממסירה אחת מהכדור, אין שום טעם שימצא צמוד לשחקן שלו, זה פשוט לא מלמד אותו כלום.
ואגב, החוקים של האיגוד מגבים את העניין הזה כמובן, ושחקן במצב שכזה מורשה להימצא בעמדת עזרה עמוקה יותר מאשר אם הוא מרחק מסירה מהכדור.

זה ברור, אבל לא על זה אני מדבר ואני מניח שגם לא G.
אולי לך לא יצא להיתקל במאמנים כאלה אבל אני לצערי ראיתי קבוצות ילדים ואפילו קטסל שפשוט שומרות עם 5 (או 4 בקטסל) ילדים בתוך הצבע. מה זה מלמד?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 10, 2012 2:18 pm 
מנהל פורום

צריך כמובן לעשות הפרדה ברורה בין בין ילדים ב' (כיתה ז') לבין ילדים א' (כיתה ח'), ובטח ובטח בין קטסל לילדים בכלל.
בקטסל גם ככה משחקים 4X4 והמגרש מרווח למדי, אבל שם אין צורך להתעסק עם עזרות בהגנה וכו'

בגיל ילדים זה כבר הזמן להתחיל לשחק קצת יותר כדורסל אמיתי, ושחקן ששומר קילומטר מהכדור צריך לדעת מה זאת עמדת עזרה, וגם איך ומתי מגיעים לעזור.
לא כל-כך נראה לי שאתה מעודכן בחוקי האיגוד

ודים, אם פיספסת מה שכתבתי, אמרתי שהחוקים האלו נחוצים!!
תנאי מעבדה נוצרים מעצם החוקים, והעניין של לחץ על כל המגרש הוא אחד מהם כמובן.
לא טענתי ולו לרגע שצריך לשנות את החוקים, נהפוך הוא! צריך להדגיש בפני השופטים לאכוף אותם ביתר שאת

מצד שני, מאמנים צריכים באימונים גם ללמד את השחקנים מעבר לחוקים, כי כדורסל לא נגמר בכיתה ו' או בכיתה ח'.
אין שום רע בזה ששחקן ישחק מפעם לפעם באימון, כשלוחצים אותו במגרש שלם, ובטח אין רע ששחקן ידע להגיע לעמדת עזרה בהגנה, וידע גם מה לעשות מהעמדה הזאת.

יצא לי להיתקל בהרבה דברים. למשל במאמנים בנערים לאומית שמתבכיינים לשופט על זה שלוחצים אותם על כל המגרש עם טראפים, כי זה איזורית ולא אישית ודברים דומים.
גם יצא לי להיתקל בחלאות שעושים דברים שלא יעשו, אבל זה כבר בעייה שלנו שאנחנו לא מציפים את זה מעלה ולא גורמים להם להבין שמקומם לא עימנו...

פלאש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 10, 2012 3:06 pm 
מנהל פורום

עודד, ראיתי שכתבת שהם נחוצים אבל ממש שכתבת אחרי זה נשמע כאילו הם לא כל כך נחוצים אז ראיתי לנכון להדגיש שהם עוד יותר נחוצים וגם להסביר למה.

מסכים לגבי מה שכתבת שהמאמנים צריכים לעשות באימונים אבל לצערי הרבה מאמנים יותר מדי מוכוונים לליגה ואם הם מתרגלים משחק עם הגנה על כל המגרש אז זה רק כדי לתרגל אותם לדק' האחרונות של משחק צמוד שבהן כן מותר הגנה כזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 10, 2012 3:10 pm 
Junior

אני מניח שחומר העבודה - השחקנים - שיהיה ברשותך יהיה דיי זהה מבחינה חיצונית - גובה זהה - פרט לשחקן או שניים שיהיו מעט גבוהים יותר.
שמירה אישית וחילופים אגרסיביים וגבוהים אמורים לנטל כל קבוצה שלא מאומנת. זו כמובן במידה ולא יבוא לך איזה רכז חכם ושני גבוהים עמלקים בצבע שיטחנו אותך אם תשחק יותר מדי עם החילופים. לא מאמין שזה מה שיקרה. חילוף גבוה, תאכל את השעון, תיתן להתקפה להתבלבל ולחשוב.

נערך לאחרונה על ידי יואב בתאריך ה' מאי 10, 2012 5:40 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 10, 2012 4:09 pm 
Sophomore

בהצלחה!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 10, 2012 4:24 pm 
Junior

פיק אנד רול, אם יש לך שחקן גבוה שיכול למסור ושחקן עם ידיים טובות שיכול לקבל את הכדור, זה מהלך שדי קשה לעצור בליגות של חובבנים. עדיף לעשות את זה עם שני גבוהים, כי לשחקן נמוך יש יתרון במסירה דרך הרצפה, ואתה לא רוצה להסתמך על זה (מניח שסטוקטון ופול לא משחקים בקשת אלא בנוב). שחקן גבוה שמוסר בקשת ושחקן גבוה עם ידיים ארוכות שיכול לקבל אמורים לסדר לך כמה נקודות קלות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 10, 2012 5:24 pm 
Hall of Famer

עודד וולפסון כתב:
גם יצא לי להיתקל בחלאות שעושים דברים שלא יעשו, אבל זה כבר בעייה שלנו שאנחנו לא מציפים את זה מעלה ולא גורמים להם להבין שמקומם לא עימנו...

אז יאללה, תתחיל בלהציף כאן. נשמע מעניין, כולנו אוזן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 10, 2012 11:33 pm 
Hall of Famer

עודד, לא הבנתי למה מאמנים בנערים לאומית לא צריכים "להתבכיין" על לחץ של כל המגרש עם טראפים שהוא איזורית. אני ראיתי קבוצת נערים מובילה שמשתמשת בלחץ שהופך לאיזורית פרופר בחלקים ארוכים מהמשחק. זה בסדר לטעמך?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 10, 2012 11:52 pm 
מנהל פורום

א. החוק מרשה טראפים, אז לא רואה כאן שום בעייה.
ב. אם אחרי שנגמר הלחץ הקבוצה לא נשארת באיזורית, אלא חוזרת לשמור שחקן מול שחקן, לא רואה בזה שום בעייה

פלאש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 28 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 10 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה