סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' ספטמבר 08, 2010 11:18 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 13 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: אחרי שמעון מזרחי
הודעהפורסם: ו' ספטמבר 26, 2008 10:15 am 
מנהל פורום

דבר ראשון שירגיש טוב ויחזור לאיתנו במהרה. מה גם שלפי הדיווחים לא מדובר באיזה אירוע בסדר גודל אריק שרוני.
עלתה במוחי השאלה מה יקרה למכבי, ולכדורסל בישראל אחרי שמזרחי יעזוב, האם זה יהיה סוף עידן במובן ההצהרתי בלבד או שמא יהיו לכך השפעות מהותיות על הכדורסל.
אני חושב שבגדול לא ישתנה יותר מידי, מכבי כבר לא נשענת על מזרחי בלבד כאל כל יכול או דמון כל יכול (תלוי במי מתייחס אליו) כמו שהיה במהלך חלק לא קטן מהקריירה שלו כיו"ר הנצחי, המעמד שלו בתוך הקבוצה כבר לא בלעדי כמו פעם, וזה לטובת מכבי, כי המצב הוא שבמובנים רבים יש לו תחליף כבר. כך שמכבי לא תפגע יתר על המידה.
איפה כן יכולה להיות "פגיעה" במכבי? בפנאטיות. אני לא רואה כרגע עוד מישהו כל כך מחוייב למכבי באופק, המחוייבות הזו היתה שווה למכבי, ולמכביזם, לא מעט. יכול להיות שבימים שאחריו משקלן של ההחלטות הלא רגשיות (לא "מכביסטיות" כהשקפת עולם) יהיה רב בהרבה משהן היום. נניח, עם מעמדו של פדרמן יעלה, אותו אחד שאומר בריש גלי שזו לא בעיה להפסיד לפעמים. אם זה ישתנה, יכול להיות שמכבי תהיה פגיעה יותר.
בשקלול שני האספקטים האלו אני חושב שמשקלה של העובדה שבסופו של דבר מזרחי הוא רק אחד מהמנהלים גדול יותר מזו הנוגעת למחוייבות הלא רגילה שלו, כך שלהערכתי דבר לא ישתנה.

http://blog.tapuz.co.il/graphodad

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: ו' ספטמבר 26, 2008 10:40 am 
מנהל פורום

אני חושב שחלק די משמעותי בכוח של מכבי נעוץ בכוח שלה באירופה (בפיב"א), וזה קשור לכוח של שמעון מזרחי שם. וכשהאיש ילך, יהא גודלה של מכבי אשר יהא מבחינת היכולת להביא אנשים לגמרי פיינלפור, מכבי תיפגע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: ו' ספטמבר 26, 2008 10:45 am 
Junior

הכוח של מכבי במוסדות האירופיים לא נובע משמעון מזרחי. הוא נובע מערמות המזומנים הגדולות שמכבי מכניסה לקופות היול"ב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: ו' ספטמבר 26, 2008 10:47 am 
מנהל פורום

גם ערימות המזומנים האלה לא הפריעו לאירופה לאסור על אירוח של בנטון, למשל. אין לי ספק שלשמעון מזרחי - אישית - יש חלק לא קטן בהפיכתה של מכבי לשם הדבר שהיא באירופה, וחלק מהדברים שנוטים לכיוון מכבי (ואין כאן ביקורת: מותר ואף מצופה ממנהל לפעול כך) נוטים בגלל אישיותו של מזרחי עצמה והכבוד שהוא מקבל במסדרונות שם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: ו' ספטמבר 26, 2008 11:31 am 
Junior

או, אין לי ספק שיש למזרחי חלק, אולם ברם אני טוען שמכבי+כסף-מזרחי תמשיך לקבל כבוד, ואילו מכבי+מזרחי-כסף ... ממש לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: ו' ספטמבר 26, 2008 12:14 pm 
Junior

אדרבא, בכיוונים שיול"ב הולכת אליהם אני ממש לא בטוח שאדם כמו פדרמן יזכה לפחות כבוד ממזרחי - להפך. לא חושב שהוא יפעל לקדם את האינטרסים הפרטיים של מכבי כמו מזרחי (זה הרי מסתמן כבר היום) אבל מבחינת המעמד שלו ביול"ב (להבדיל מפיב"א) אין סיבה שהוא לא יחליק בקלות לנעלים של מזרחי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: ו' ספטמבר 26, 2008 6:19 pm 
Sophomore

אני מאוד מקווה שהדיון הזה יפתח מחדש בסוף העונה הזאת.

I want you to quicken my end

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: ו' ספטמבר 26, 2008 7:10 pm 
Freshman

אני מאוד מקווה ששמעון מזרחי ימשיך בתפקידו עוד הרבה הרבה שנים.
מאוד נעים לראות אדם שכל כך מסור לתפקיד שלו ושכל כך טוב במה שהוא עושה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: ו' ספטמבר 26, 2008 8:26 pm 
Hall of Famer

אני יכול לחשוב על הרבה מאוד אסוסאיציות בקשר להתנהלות של שמעון מזרחי, "נעים" לא תהיה לעולם אחת מהן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: ו' ספטמבר 26, 2008 8:40 pm 
Hall of Famer

ziv כתב:
אדרבא, בכיוונים שיול"ב הולכת אליהם אני ממש לא בטוח שאדם כמו פדרמן יזכה לפחות כבוד ממזרחי - להפך. לא חושב שהוא יפעל לקדם את האינטרסים הפרטיים של מכבי כמו מזרחי (זה הרי מסתמן כבר היום) אבל מבחינת המעמד שלו ביול"ב (להבדיל מפיב"א) אין סיבה שהוא לא יחליק בקלות לנעלים של מזרחי.

נו, אבל ההסתייגות שלך היא העניין כולו. אם ניקח כדוגמה עניין קונקרטי - האם היורוליג צריך לעבור לשיטת מוקדמות או לא, ההבדל בין הגישה של מזרחי ובין הגישה של פדרמן יכול להיות עצום.

(ולא שאני עד כדי אגוצנטרי לטעון שמזרחי מנע מעבר לשיטת מוקדמות - אם כבר, הייתי מנחש שהרוסים הם אלה שדואגים לכך. אבל אני מניח שלמזרחי לא ממש היה איכפת שלא תהיה עוד נציגה ישראלית)

בהתאם לכך, לדעתי השאלה היא הרבה פחות אם מכבי תתקיים או לא אחרי מזרחי, בזה אני מסכים שרענן כץ חשוב הרבה יותר ממזרחי. השאלה היא בעיני האם התפישה שמזרחי מייצג - של לא רק לדאוג שמכבי תהיה הכי טובה, אלא גם לוודא שהיריבות שלה יהיו כמה שיותר חלשות, תמשיך להתקיים אחריו. זיו לא אמר את זה במפורש, אבל אני נוטה להסכים עם הסבטקסט שאומר שלא (ומי יודע, אולי זה יוכיח שהגישה של מזרחי היא הנכונה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: ו' ספטמבר 26, 2008 9:14 pm 
Junior

מה ההסתייגות שלי?

אני רק מזכיר שהשאלה שערן העלה היתה ביחס למעמד הישראלי באירופה שכיום נתפס כנגזר ממעמדו האישי של מזרחי.

לגבי שאר הדברים ופרשנות הסאבטקסט - אני מאשר שלכך התכוון המשורר. בשאלה מה יתברר כ"נכון" - אני חושב שבכל מקרה הגישה של פדרמן היא נכונה גם אם לטווח קצר זה יהיה פחות טוב למכבי ולכן הוכחת הטענה לא תגזר מההשגים המידיים של מכבי בעידן שפוסט מזרחי (כמובן, שיהיה בריא - עד 120).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: ו' ספטמבר 26, 2008 9:19 pm 
Hall of Famer

מה שמתחיל ב"לא חושב ש...". אבל מכיוון שאישרת את הפרשנות שלי אז הרי אין בינינו ויכוח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: ש' ספטמבר 27, 2008 7:58 am 
מנהל פורום

ערן לא מדבר רק על המעמד הישראלי באירופה, אלא גם עליו.
ערן גם מדבר בגוף שלישי, כי ערן הוא כדורגלן בליגת העל.
כל הכבוד לערן.

http://blog.tapuz.co.il/graphodad

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 13 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: malkishuf, MSN [Bot], Yahoo [Bot], ג'אפר ו 5 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה