ziv כתב:
אדרבא, בכיוונים שיול"ב הולכת אליהם אני ממש לא בטוח שאדם כמו פדרמן יזכה לפחות כבוד ממזרחי - להפך. לא חושב שהוא יפעל לקדם את האינטרסים הפרטיים של מכבי כמו מזרחי (זה הרי מסתמן כבר היום) אבל מבחינת המעמד שלו ביול"ב (להבדיל מפיב"א) אין סיבה שהוא לא יחליק בקלות לנעלים של מזרחי.
נו, אבל ההסתייגות שלך היא העניין כולו. אם ניקח כדוגמה עניין קונקרטי - האם היורוליג צריך לעבור לשיטת מוקדמות או לא, ההבדל בין הגישה של מזרחי ובין הגישה של פדרמן יכול להיות עצום.
(ולא שאני עד כדי אגוצנטרי לטעון שמזרחי מנע מעבר לשיטת מוקדמות - אם כבר, הייתי מנחש שהרוסים הם אלה שדואגים לכך. אבל אני מניח שלמזרחי לא ממש היה איכפת שלא תהיה עוד נציגה ישראלית)
בהתאם לכך, לדעתי השאלה היא הרבה פחות אם מכבי תתקיים או לא אחרי מזרחי, בזה אני מסכים שרענן כץ חשוב הרבה יותר ממזרחי. השאלה היא בעיני האם התפישה שמזרחי מייצג - של לא רק לדאוג שמכבי תהיה הכי טובה, אלא גם לוודא שהיריבות שלה יהיו כמה שיותר חלשות, תמשיך להתקיים אחריו. זיו לא אמר את זה במפורש, אבל אני נוטה להסכים עם הסבטקסט שאומר שלא (ומי יודע, אולי זה יוכיח שהגישה של מזרחי היא הנכונה).