rony כתב:
אני לא חושב שזה יהיה מדויק להגיד שאירן "לא יכולה לגעת בנו", קודם כל, כי גם בכמות התקיפות המוגבלת יחסית הם עדיין מצליחים לגרום לנזק ולשבש את החיים ברמה משמעותית ושנית, כי היכולת של ישראל לסבול נזק כנראה פחותה מזו של המשטר באירן. זה גם בגלל שלמשטר באירן לא ממש אכפת מהעם האירני, וגם בגלל שכל תוצאה סופית שבה המשטר שורד היא הצלחה מבחינתו ולא משנה הנזק ההיקפי, בזמן שבישראל הישרדות של המשטר היא סוג של דיפולט, אבל סיום של המערכה כשבישראל, נניח, עשרות או מאות הרוגים והמשטר באירן עדיין עומד, בוודאי יחשב לכישלון, כלומר הרף של ישראל בין הצלחה לכישלון הוא הרבה יותר גבוה.
הכל נכון (בפרט לאור החדשות העצובות האחרונות), ועדיין הכל יחסי.
אני לא זוכר את הטווח המדויק בזמן (אמצע 2023?) אבל היו תרחישי אימה (לא בציניות, אני זוכר שהקשבתי לכמה פודקאסטים בנושא, וזה לא היה קל להאזנה) שקשורים למלחמה עם חיזבאללה/איראן (ואולי גם חמאס כזירה משנית...). דברים ברמה הלאומית הכי גבוהה של פגיעה בתשתיות אנרגיה/חשמל שישבשו פה את החיים לגמרי לפחות לתקופה של כמה ימים עד להתאוששות/תיקון.
האם היו מי הגזימו מתוך "אחריות לאומית"? האם הגזימו מתוך מחשבה שזה תפקידם לקדם את הנושא? האם הגזימו כדי שנהיה מופתעים לטובה ונחמיא לעצמנו? אין לדעת.
לא זוכר מספרים באופן מדויק, אבל במערכה הקודמת מול איראן הצפי (הרשמי הכתוב, במסכמי ממשלה/קבינט/צה"ל וכו') היה משהו בין מאות לאלפי הרוגים, ולכל הפחות לאחר מכן מכרו לנו אז ש"הסרנו את האיום לדורות" - כך שזה התפרש כמערכה סופר מוצלחת...
rony כתב:
סו מאץ' פור "הם לא יכולים לגעת בנו"
אני בכוונה כתבתי כמו שכתבתי - בדיוק כי הנחתי שמתישהו "המזל ישתנה" ויהיו אירועים קשים (כמו שהיו ב"עם כלביא"). בסוף כל טיל בליסטי הורג בסיכוי מסוים, וככל שה"מדגם" גדל - אז הסיכוי יתממש מתישהו, קלישאתי ככל שיישמע.
טילים בליסטיים זה בהחלט בגדר "איום קיומי", בפרט בשילוב בין הפגיעה בנפש, ברכוש, ושיבוש אורח החיים. זה שיש לנו שכבת הגנה של איזה 80-90% (וקרוב ל-100% מול כטב"מים מאיראן, לפחות בעבר) - זה בלתי נתפס, וכנ"ל ש"מטסי הפתיחה" מצליחים ללא כל תקלות/נפגעים (אנחנו מורגלים לטוב בקטעים הללו - אבל לחלוטין לא טריוויאלי שמאות מטוסים עוברים מרחקים כאלה וחוזרים בשלום, אפילו לא רק מפני איומי אויב פרופר, הרבה דברים יכולים להשתבש).