אבימאל כתב:
rony כתב:
צא רגע מהפרטים הקטנים, תרגיע לרגע את הצווחות של כנרת בראשי, גלית דיסטל, עמית סגל ושאר השופרות ותסתכל רגע על התמונה הגדולה, יש לך איזשהו ספק שנתניהו דאג להיות שר התקשורת ולהיות בעמדת השפעה בתקופת עיסקת יס כדי שהוא יוכל להשיג תמורה מאלוביץ'? יש לך ספק שאלוביץ' סיפק את התמורה הזו? מכלול העדויות כאן הוא כל כך רחב וכל כך מלא, כולל עדויות על נתניהו שדואג לגריסת מסמכים והעלמת עדויות, כולל עדויות על עשרות ומאות שיחות טלפון בין נתניהו ומקורביו שבהן הם *דורשים* העלאת, הורדת ועריכת כתבות באחד מאמצעי התקשורת הכי חזקים במדינה, מה כאן גורם לך לחשוב שלא היו כאן מעשים פסולים לחלוטין?
ולגבי אמצעי החקירה שהופעלו על חפץ, מי שמזדעזע מהם צריך לשמוע על איך חוקרים, נניח, עצורים פלסטיניים.
ביבי בתור האישיות הכי מושמצת בישראל דאג להיות שר התקשורת מתוך מחשבה שהוא יכול להשפיע על שוק התקשורת בישראל להיות פחות עוין לו.זה הסיפור שאני מבין.
איך? בפתיחה לתחרות ,רגולציה ועוד אלף דרכים לא פליליות.
חשבתי שלכל מי שמביט בשלב ההוכחות ברור שניסיונות ההשפעה שלו על תכנים בוואלה לא חריגים בנוף הפוליטיקה הישראלית. ודאי עם הבדיחה שהוגשה לבית המשפט בדמות 315 אייטמים. חלקם לא עליו. חלקם שגרתיים לחלוטין.
אז אני צופה מהצד ורואה תיק שהוא תקדימי בתור התחלה מבוסס על לופט געשעפט, ושמשתקף בו להיטות יתר של רשויות החוק להשגת הרשעה.
והוואטאבאוטיזם על הפלסטינים היא ההוכחה הכי טובה.
המישור היחיד להתנהגות זהה אצל הפלסטינים הוא מלחמה בטרור. הצלת חיים. אם אנחנו ניגשים לניר חפץ באותו הרבאק שניגשים למפגע פוטנציאלי I pretty made my point.
אבל אני לא הייתי הנושא של השאלה ששאלתי. דעתי ברורה. גם במשפט לא היה הנושא אלא מי שתיעב את נתניהו לפניו. ועל כך קבלתי תשובה.
אם אפילו אתה, שבאת להגן עליו, טוען שהוא ניסה להשתמש בסמכותו כשר התקשורת כדי לדאוג לסיקור חיובי לגבי עצמו (או במילים שלך-לגרום לתקשורת להיות פחות עוינת אליו), אני חושב שהתביעה סיימה את עבודתה בהצלחה. על האמצעים שבהם הוא השתמש עוד אפשר להתווכח (כלומר, יש עדויות וכל אחד יפרש אותן כרצונו) והאם היה שוחד פר סה או לא, אבל עצם העובדה היא שהוא השתמש בסמכותו כדי לדאוג לעצמו ולתדמיתו זה לכשעצמו, ויתקנו אותי המשפטנים של הפורום, כבר עונה לעבירה של הפרת אמונים, אדם ממונה לתפקיד שר כדי לדאוג לטובת הציבור ולא לרווחתו האישית, וכשהוא דואג לעצמו הוא מועל באמון הציבור.
לגבי ניר חפץ והחקירה שלו, צריך לזכור שההגנה צריכה להפריך את העדות שלו, בינתיים, מכל מה שהבנתי, היא לא עושה את זה אלא רק טוענת כנגד תנאי ותרגילי החקירה. הבעיה כאן היא שאם ההגנה לא מפריכה את העדות שלו, אז אולי היא תביא לאיזשהו הלכי משמעתי או משפטי מול החוקרים שלו, אבל את התיק מול נתניהו היא לא ממש תערער.