סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' אוגוסט 06, 2026 2:03 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 694 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 28  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' מרץ 19, 2026 12:39 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
ראי שעל הקיר כתב:
rony כתב:
Amos Gueta כתב:
מה שהיה צריך לעשות בתגובה לחסימה של מייצרי הורמוז היה.... אשכרה לחסום את מייצרי הורמוז. הרבה יותר פשוט לעשות, לא בהכרח דסטרקטיבי, מידתי לגמרי. מיכליות מערביות לא יכולות לעבור ? סבבה, אף מכלית לא יכולה לעבור. אף טיפה של נפט אירני לסין להודו או אף אחד אחר.

לא עשו את זה כבר?

לא. למרבה האירוניה, שר האוצר האמריקאי חשף שארה"ב מאפשרת לאיראן לייצא נפט.

חייב לומר שזה מאוד תואם את דפוס הפעולה של ממשל טראמפ, הרבה מאוד פוזה והפעלת כוח יחד עם המון צעדים חסרי הגיון שחותרים תחת המטרות שהם מציבים לעצמם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 19, 2026 1:03 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
בוא, אנחנו לא בדיוק האנשים שיכולים להטיף למישהו על קונספציות, על צעדים חסרי הגיון, ועל עזרה לאויב כדי להשיג שקט זמני.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 19, 2026 2:20 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
בוא, אנחנו לא בדיוק האנשים שיכולים להטיף למישהו על קונספציות, על צעדים חסרי הגיון, ועל עזרה לאויב כדי להשיג שקט זמני.

אה, זה ברור, אבל אני לא חושב שאנחנו יכולים לחסום את מיצרי הורמוז גם היינו רוצים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 19, 2026 2:57 pm 
Hall of Famer

אבל את עזה ואת יו"ש כן יכלנו, ולא להיכנע לאיומי ארגון טרור בסכסוך ימי גם יכלנו. ולזה התכוונתי, אם לא היה מובן. כל אחד וסדר הגודל שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 19, 2026 3:14 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
אבל את עזה ואת יו"ש כן יכלנו, ולא להיכנע לאיומי ארגון טרור בסכסוך ימי גם יכלנו. ולזה התכוונתי, אם לא היה מובן. כל אחד וסדר הגודל שלו.

*שקר כלשהו על זה שממש ממש רצינו אבל היועמ"שית/הפצ"רית/הדיפ-סטייט/הקפלניסטים/אחים לנשק לא נתנו לנו*.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 19, 2026 3:21 pm 
Hall of Famer

שתי תשובות גזלייט רצופות, כל הכבוד. אתה עובד על סטריק?
מאחר שאני עקבי בעניין כבר בערך 15 שנה ממש בפורום הזה, ואתה סתם מגזלט, אומר שוב את מה שאני כותב שנים. "מדיניות אסטרטגית" של ממשלות ישראל לאורך השנים, שביבי הוא האחראי העיקרי לה כמובן (אבל לא רק הוא), יחד עם מערכת בטחון שקידשה "שקט בזמננו" על פני הכל, עד כדי שקרים הזויים כמו "טילים שנורו מעצמם על ידי ברקים".
גדר ההפרדה ביו"ש, למשל, פרוצה בכוונה, כי "צריך לשמור על הכלכלה הפלסטינית אחרת יהיה בלגן" בלי שיראו שאנחנו מכניסים לפה אלפים כי זה לא נראה טוב פוליטית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 19, 2026 3:43 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
שתי תשובות גזלייט רצופות, כל הכבוד. אתה עובד על סטריק?
מאחר שאני עקבי בעניין כבר בערך 15 שנה ממש בפורום הזה, ואתה סתם מגזלט, אומר שוב את מה שאני כותב שנים. "מדיניות אסטרטגית" של ממשלות ישראל לאורך השנים, שביבי הוא האחראי העיקרי לה כמובן (אבל לא רק הוא), יחד עם מערכת בטחון שקידשה "שקט בזמננו" על פני הכל, עד כדי שקרים הזויים כמו "טילים שנורו מעצמם על ידי ברקים".
גדר ההפרדה ביו"ש, למשל, פרוצה בכוונה, כי "צריך לשמור על הכלכלה הפלסטינית אחרת יהיה בלגן" בלי שיראו שאנחנו מכניסים לפה אלפים כי זה לא נראה טוב פוליטית.

לא הבנת אותי, לא דיברתי עלייך שמתרץ תירוצים, דיברתי על הממשלה שלנו שמתרצת תירוצים במקום לעבוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 19, 2026 6:12 pm 
Sophomore

לחסום את מצירי הורמוז יוביל לפגיעה במדינות כמו הודו וסין שכרגע לא מעורבות. זה לא נשמע כמו רעיון טוב. האמריקאים האמינו שהם יכולים להפיל את המשטר בלי להרוס את הכלכלה והם קיוו שכך איראן אחרי נפילת המשטר לא תהפוך למדינה מתפוררת. מדינה מתפוררת עשויה להיות כאב ראש לא פחות מהשלטון הנוכחי. כרגע נראה שהפלת השלטון האיראני יותר סבוכה מהציפיות. נראה מה טראמפ יעשה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 19, 2026 6:24 pm 
Hall of Famer

פגיעה של רסיס או פצצה ממתפצל בבית הזיקוק בחיפה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 19, 2026 6:52 pm 
Hall of Famer

עכשיו ניצחנו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 19, 2026 7:14 pm 
Hall of Famer

עדכון: כנראה פגיעת מיירט בבית הזיקוק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 19, 2026 11:00 pm 
Hall of Famer

Ketchup כתב:
לחסום את מצירי הורמוז יוביל לפגיעה במדינות כמו הודו וסין שכרגע לא מעורבות. זה לא נשמע כמו רעיון טוב. האמריקאים האמינו שהם יכולים להפיל את המשטר בלי להרוס את הכלכלה והם קיוו שכך איראן אחרי נפילת המשטר לא תהפוך למדינה מתפוררת. מדינה מתפוררת עשויה להיות כאב ראש לא פחות מהשלטון הנוכחי. כרגע נראה שהפלת השלטון האיראני יותר סבוכה מהציפיות. נראה מה טראמפ יעשה.

זה יוביל לפגיעה בהודו וסין, למעשה זה יוביל לפגיעה באופן כללי כי בהיעדר נפט איראני הן תפנינה לשווקים אחרים יחד עם כולם והמחירים יעלו לכולם. אבל זה חייב להיעשות. אין שום הגיון בזה שרק איראן יכולה עכשיו לייצא נפט, ברשות ובברכה של אלה שנלחמים נגדה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 19, 2026 11:53 pm 
Hall of Famer

ציטוט:
סנריו של כשלון? אם האמריקנים נוטשים אותנוס המשטר נשאר עם חמינאי חדש ומשמרות המהפכה שולטות ממשיכים לירות ולהזיק כאן מאוד, זו תוצאה רעה. גרעין איראני= כשלון מוחלט

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 20, 2026 12:16 am 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
Ketchup כתב:

זה יוביל לפגיעה בהודו וסין, למעשה זה יוביל לפגיעה באופן כללי כי בהיעדר נפט איראני הן תפנינה לשווקים אחרים יחד עם כולם והמחירים יעלו לכולם. אבל זה חייב להיעשות. אין שום הגיון בזה שרק איראן יכולה עכשיו לייצא נפט, ברשות ובברכה של אלה שנלחמים נגדה.

הנקודה היא יותר מכלכלית. ארה"ב לא רוצה "מלחמה" עם הודו וסין. זה שאתה חושב שזה הכרחי לא אומר שהאמריקאים יחשבו כך. ויש סיכוי לא קטן שהמלחמה תגמר בלי הפלת המשטר. כרגע נראה לי שתפיסת האורניום המועשר הוא התוצאה הכי טובה שאפשר לקוות לה וכמובן זה דורש מבצע קרקעי עם סיכונים גבוהים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 20, 2026 12:28 am 
Junior

Yuval כתב:
ציטוט:
סנריו של כשלון? אם האמריקנים נוטשים אותנוס המשטר נשאר עם חמינאי חדש ומשמרות המהפכה שולטות ממשיכים לירות ולהזיק כאן מאוד, זו תוצאה רעה. גרעין איראני= כשלון מוחלט

אני מבין שאתה מפנטז על נטישה
לא יודע אם אתה, אבל יש מיעוט קטן בשמאל שמחכה לה בכליון עיניים כבר שנתיים

במציאות, ישראל הפכה לבת ברית בכירה של ארצות הברית, המעצמה הגדולה בעולם. בריטניה נדחקה הצידה, טראמפ מצהיר נגדם ונאטו יומיום, ואוהד ישראל מושבע בעקביות.

לגבי איראן עד עכשיו הצלחנו בענק. להפיל אותם? אני לא רואה איך מפילים משטר ככ ענק במדינה ככ ענקית ועוד רק מהאוויר. דעתי מהיום הראשון שזה יקח חודשים וגם אז ההפלה בספק גדול, אבל לפי המעצמה הגדולה בעולם, לא הייתה ברירה אלא לפעול עכשיו בכל הכוח

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 20, 2026 12:58 am 
Hall of Famer

אני רוצה שהילדים שלי יילכו לבית ספר.
ואם הם לא הולכים לבית ספר והמדינה כולה שבויה כבר שלושה שבועות בלי שום סימן להפסקה, הייתי רוצה לדעת שהשגנו משהו בתמורה לזה.

ותזכרו שלפני חצי שנה כבר זיינתם לנו את השכל שניצחנו נצחון מוחלט. גם בלבנון. אז נראה לי שמותר לנו להיות סקפטיים במקלט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 20, 2026 1:02 am 
Hall of Famer

אגב, זה מקרי שנתניהו מתקפל מול כל העולם לבקשת קטאר יום אחרי שנציג קטאר בממשלה חזר לעבודה?

לא שאני בעד תקיפת הגז. עוד צעד מטומטם במלחמה ללא כיוון, אבל אני רק מנסה לדמיין מה היה קורה בערוצי הדוברות אם איזה בנט היה מתחייב ככה בפני הקטארים באמצע מלחמה.

מעניין אם יום אחד אני אקרא מהביביסטים פה ביקורת על עגל הזהב שלהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 20, 2026 2:28 am 
Hall of Famer

Ketchup כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
Ketchup כתב:

הנקודה היא יותר מכלכלית. ארה"ב לא רוצה "מלחמה" עם הודו וסין. זה שאתה חושב שזה הכרחי לא אומר שהאמריקאים יחשבו כך. ויש סיכוי לא קטן שהמלחמה תגמר בלי הפלת המשטר. כרגע נראה לי שתפיסת האורניום המועשר הוא התוצאה הכי טובה שאפשר לקוות לה וכמובן זה דורש מבצע קרקעי עם סיכונים גבוהים.

אף אחד לא גורם למלחמה עם הודו וסין, מקסימום הם יצטרכו להידחף עם כולם לאותם שווקים ולשלם יותר. זה לחלוטין כלכלי.
התוצאה שכל התנועה בהורמוז מושבתת ורק האיראנים מייצאים היא בלתי נסבלת ולא הגיונית.
כן, וברור שהאמריקאים לא חושבים כך כי הם מאפשרים לזה לקרות, כאילו דה, גילית את אמריקה (סליחה על משחק המילים). גם להם יש קונספציות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 20, 2026 2:17 pm 
Junior

מציע לך לבדוק אם חוץ מאבימאל יש פה מצביע כלשהו שהצביע לעגל הזהב
להערכתי אין, ברחו מכאן

99% מהפורום בעלי ביקורת חריפה על נתניהו. 10% יודעים לפרגן לו שצריך, כמו במלחמה הזו ובעיקר הברית המשמעותית עם טראמפ
ולסיום, גם אני רוצה שהילדים שלי ילכו לבית ספר, אבל בעדיפות שהם יחיו. לא חושב שאמרנו שניצחנו באיראן, זה טראמפ אמר. הממשלה אמרה שהחזרנו אותם שנים אחורה

לבנון ? וואלה צודק. נתניהו היה צריך לסיים את המהלך שם לפני שנה וחצי, ביבי יצא נקניק, הם הכינו לנו מארב.
החלופות לנתניהו נראות לי גרועות, הבעיה המרכזית שכבר 20 שנה מאז אריאל שרון, אין כרישים בפוליטיקה ואף אחד לא מאתגר את ביבי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 20, 2026 5:30 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (1)
אף אחד לא מאתגר את ביבי כי אם יש משהו שביבי יודע לעשות מצוין זה להרוג אותם קטנים. כל שביב מנהיגות אלטרנטיבית חיצונית או פנימית לליכוד מוכנס למלכודות ומפורק לפני שהוא הבין מה קרה לו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 20, 2026 5:44 pm 
Hall of Famer

הוא לא צריך מאד להתאמץ כשמולו עומדים מטומטמים כמו גנץ ולפיד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 20, 2026 10:43 pm 
Hall of Famer

פעם שמינית בממד היום. מישהו יכול להגיד לי מה מטרות המלחמה כרגע ואיך נדע שהשגנו אותם? תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 20, 2026 11:46 pm 
Sophomore

שתהיה עייף מכדי לשאול שאלות.
כרגע המטרה לא הושגה עדיין... מחר נעלה לעשר ונראה

Gibon

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 21, 2026 3:53 pm 
Hall of Famer

טראמפ ביטל את הסנקציות על נפט איראני ואמר שאם מדינות רוצות להשתמש בהורמוז שיפתחו אותו זה לא בעיה שלו?

נשמע כמו הצלחה מסחררת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 21, 2026 9:47 pm 
Sophomore

הטילים הם בעיה משנית. סגירת מיצרי הורמוז זה הסיפור הגדול. אלא אם טראמפ וביבי, לא שולפים שפן חדש מהכובע בשבוע-שבועיים הקרובים, זה ייגמר בתבוסה צורבת. אנחנו אבודים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 694 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 28  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 4 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: