סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' אוגוסט 04, 2026 11:47 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 693 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 28  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' מרץ 24, 2026 10:23 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אין לי ספק שאם לא הוא, הרי שמשפחתו ומקורביו עשו הרבה כסף מהזיגזגים האלה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 24, 2026 11:13 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
גדוד של ביסל"ח שאמור היה לתגבר את הכוחות בצפון הוסט לטובת יו"ש:

https://www.israelhayom.co.il/news/defe ... 9912?amp=1

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 24, 2026 11:19 am 
Hall of Famer

למרות המומ שהתחיל יש לישראל כשבועיים למלחמה עם איראן עלתפי הכתבה
https://www.mako.co.il/news-diplomatic/ ... dium=Share

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 24, 2026 5:37 pm 
Hall of Famer

התפתחות מעניינת בשעות האחרונות שמלך סעודיה לוחץ על טראמפ להמשיך במלחמה ואף להרחיב אותה
על פי אוהד חמו קטאר ניסתה בתחילת השבוע להפסיק את המלחמה תוך שבוע שבועיים ובגלל זה טראמפ התחיל לדבר על מומ
אבל לסעודיה יש השפעה הרבה יותר גדולה עליו מאשר קטאר
https://mobile.mako.co.il/news-reporter ... hatMessage

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 24, 2026 5:43 pm 
Hall of Famer

יורש העצר הסעודי, מוזמן לשלוח כוחות רגליים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 24, 2026 5:52 pm 
Hall of Famer

איראן שלחה טיל על ביירות.
לבנון רשמית נהייתה ילד הכאפות של השכונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 25, 2026 3:37 pm 
Hall of Famer

מדינת חיזבאללה היא ילדת הכאפות של האזור כבר 50 שנה.
וכך גם צריך להתייחס אליה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 25, 2026 8:04 pm 
Junior

בכיר במשמרות המפכה לרויטרס .איראן תדחה את המומ לעת עתה עם ארהב עד שתציג תנאים הגיוניים יותר להפסקת אש והמלחמה.
בישראל טוענים שהקו הנוקשה של איראן נובע מכך שמשמרות המהפיכה שולטים בפועל במדינה והקו שלהם הוא ניצי מאוד והם כרגע לא מקשיבים לדרג המדיני שבעצמו חלוק אם להיכנס בעת הזו למו מ עם ארהב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 25, 2026 9:26 pm 
Hall of Famer

הקו הנוקשה של איראן מגיע מזה שהם משתקים בלי מאמץ את מיצרי הורמוז, וטראמפ בא לא מוכן לזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 25, 2026 9:31 pm 
Hall of Famer

טראמפ לא בא מוכן לשום דבר. הוא אדם קפריזי, שקיבל החלטה קפריזית. אין לו אסטרטגיה, אין לו טקטיקה, אין לו מושג מה הצעד הבא. הוא מבין שהבסט קייס סנריו שלו זה לצאת מהמלחמה עם מיצרי הורמוז פתוחים, שזה היה המצב לפני המלחמה. הוא מחפש באופן די נואש איזשהו נראטיב של נצחון, כי גם בארה"ב אף אחד לא תומך במלחמה הזו והוא מת לחלץ, הדבר היחיד שעוצר אותו כרגע זה ההיפר-אגו שלו.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 25, 2026 10:07 pm 
Hall of Famer

לי יש מחשבה יותר קונספירטיבית. אני חושב שהוא מחפש איך לצאת מזה עם נפט וכסף, כמו בונצואלה.
אם האיראנים חכמים הם מציעים לו שותפות, כולל הכרה בריבונות שלהם דה פקטו על מיצרי הורמוז ובזכות לגבות דמי מעבר, כשארה"ב שותפה שלה לדמי המעבר עם יכולת האכיפה שלה, ומקבלת גישה לנפט איראני. וכמובן שהסנקציות מוסרות, כי אחרת איך יהיה אפשר לעשות מזה כסף?
זה גם מוריד את ארה"ב מכל תמיכה ביוזמה עתידית כלשהי לעקוף את מיצרי הורמוז.
אני לגמרי רואה אותו מקבל בברכה כזה סידור ומוכר אותו כהצלחה גדולה לארה"ב.

(יש פה גם שאלה שאם הייתי אמריקאי תועלתני, כמו ג'יי די ואנס למשל, הייתי שואל את עצמי למה לי להיות דווקא בצד של ישראל כשלצד השני יש כל כך הרבה יותר פוטנציאל להציע לי. אבל זה כבר דיון אחר)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 25, 2026 10:15 pm 
Hall of Famer

יכול להיות אחלה דיל, למה לא.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 25, 2026 11:06 pm 
Junior

שר החוץ האיראני טוען הערב שאין מומ עם ארהב והיו רק גישושים .לטענתו הפערים בין הצדדים כרגע לא מאפשרים מומ רציני
בישראל מעריכים הערב בעקבות המבוי הסתום בין הצדדים שכ8000 חיילי המארינס שיגיעו עד יום ראשון למפרץ עשויים בהוראת טראמפ לכבוש או להטיל מצור ימי על האי נפט האיראני חאראג’ כדי לשכנע את איראן להתחיל במומ לסיום המלחמה
במקביל האיראנים שלחו ביממה האחרונה תיגבור של מאות חיילים לאי שכאמור עשוי להיות גורם משמעותי בקרוב.....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 26, 2026 9:32 am 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
לי יש מחשבה יותר קונספירטיבית. אני חושב שהוא מחפש איך לצאת מזה עם נפט וכסף, כמו בונצואלה.
אם האיראנים חכמים הם מציעים לו שותפות, כולל הכרה בריבונות שלהם דה פקטו על מיצרי הורמוז ובזכות לגבות דמי מעבר, כשארה"ב שותפה שלה לדמי המעבר עם יכולת האכיפה שלה, ומקבלת גישה לנפט איראני. וכמובן שהסנקציות מוסרות, כי אחרת איך יהיה אפשר לעשות מזה כסף?
זה גם מוריד את ארה"ב מכל תמיכה ביוזמה עתידית כלשהי לעקוף את מיצרי הורמוז.
אני לגמרי רואה אותו מקבל בברכה כזה סידור ומוכר אותו כהצלחה גדולה לארה"ב.

(יש פה גם שאלה שאם הייתי אמריקאי תועלתני, כמו ג'יי די ואנס למשל, הייתי שואל את עצמי למה לי להיות דווקא בצד של ישראל כשלצד השני יש כל כך הרבה יותר פוטנציאל להציע לי. אבל זה כבר דיון אחר)

אני מאוד מסכים עם המחשבה שטראמפ בהחלט יהיה מוכן לוותר על מטרות כמו עצירת הגרעין האיראני או מיטוט המשטר אם הוא יקבל את הנפט האיראני, אבל אני לא רואה שום סיבה שהוא יצטרך לבחור בין ישראל לאיראן, פשוט כי ישראל תישאר בצד שלו בכל מקרה. גם אם הוא יחתום על הסכמים עם איראן, וגם אם הוא יחליט שלא למוטט את המשטר וגם אם הוא לא יעשה מהלכים כדי לעצור גרעין איראני. נתניהו ראש ממשלה שנמצא בעמדה חלשה מאוד מבחינה מדינית, אין לו לאן ללכת (אירופה? סין? לא נראה רלוונטי), ואם טראמפ יגיד לו לעצור את המלחמה, הוא יעצור אותה, יכריז על איזשהו הישג ש-"החזיר את האיראנים כמה עשורים אחורה" ויבלע את הגלולה. ישראל והמשטר האיראני אולי לא יהיו ב-"אותו צד", אבל אני כן חושב שלטראמפ יש את הכוח (או לפחות יכול לנסות) להוריד את הסכסוך הזה לרמת של אש קטנה מאוד כשכל צד דואג לאינטרסים המיידיים שלו יותר מאשר לפגיעה בצד השני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 26, 2026 9:41 am 
Hall of Famer

קודם כל הכל אקדמי, האיראנים עוד לא הציעו דבר כזה וספק גדול אם יציעו. אם הם חכמים הם יציעו ויש להם סיכוי טוב להצליח לדעתי, בהחשב במי שהם עומדים מולו ובמה שחשוב לו באמת.
אבל הקטע הוא אחר. ארה"ב יכולה לא רק לנטוש את ישראל בענייני הגרעין, הטילים והפרוקסים. כבעלת עניין במיצרי הורמוז, היא יכולה לחסום כל יוזמה לעקוף אותו.
אני לא מדבר על הפנטזיה הישראלית על צנרת ורכבות דרך ישראל, לא ישים ולא כלכלי בעתיד הנראה לעין. אבל למשל הרחבה משמעותית של הצנרת הסעודית לחוף ים סוף כדי לעקוף את באב אלמנדב בדרך לאירופה, או צינור ומעבר סחורות דרך עומאן כדי להגיע ישירות לים הערבי ולאוקיינוס ההודי שלא דרך הורמוז.
אם האיראנים הופכים את ארה"ב לבעלת עניין ישיר במיצרי הורמוז, כל יוזמה כזו תיחסם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 26, 2026 10:55 am 
Junior

הרעיונות שאתם מעלים מעניינים, אבל בעיניי הם מבוססים על הסתכלות מאוד ״מערבית״ על הסיפור.

ההנחה הבסיסית כאן היא שאיראן פועלת בעיקר משיקולים כלכליים – מה יביא לה יותר כסף, נפט והשפעה. בפועל, המשטר האיראני פועל כבר שנים מתוך שילוב של אינטרסים, אבל עם מרכיב אידיאולוגי-דתי מאוד חזק, שלפעמים גובר על השיקול הכלכלי.

איראן לא נכנסה לעימות עם ישראל בגלל סכסוך טריטוריאלי או אינטרס כלכלי ישיר, אלא כחלק מתפיסה רחבה יותר – גם דתית וגם פוליטית – שבמסגרתה ישראל הציונית והמערבית וארה״ב נתפסות כיריבות יסוד, ולא כשותפות פוטנציאליות.

במובן הזה, עסקה שבה ארה״ב הופכת לשותפה מלאה של איראן בנפט ובמיצרי הורמוז היא לא רק שאלה של כדאיות – היא שאלה של לגיטימציה פנימית. קשה מאוד לראות את המשטר האיראני ״מוכר״ לציבור שלו שיתוף פעולה עמוק כזה עם מי שנתפסים לאורך שנים כסמל של המערב ושל האויב.

נכון שכבר ראינו בעבר מו״מ והסכמים (למשל בתקופת אובמה), ולכן ברור שאיראן כן יודעת לפעול גם בצורה פרגמטית כשזה משרת אותה. אבל יש פער גדול בין מו״מ טקטי לבין שותפות אסטרטגית עמוקה מהסוג שמתואר כאן.

לכן בעיניי, הדרך ארוכה עד לא קיימת לתרחיש שבו איראן מציעה לארה״ב שותפות כזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 26, 2026 11:07 am 
Hall of Famer

חייל צה''ל נהרג ויש עוד מספר פצועים בהיתקלות במספר גזרות בדרום לבנון ביממה האחרונה
הלילה הצטרפו 2 אוגדות לתימרון הקרקעי בלבנון בנוסף ל2 אוגדות שפועלות שם שהמטרה על פי רועי שרון מערוץ 11 היא להגיע בשלב הראשון לטווח 10 ק'מ מהגבול ואחר כך אולי תורחב הפעולה עד לליטאני .הבעיה היא שכל הרקטות שחיזבללה יורה הם מצפון לליטאני .3500 רקטות ב3 שבועות כולל 250 אתמול.בצהל מבינים שבשנת הפסקת האש הוא הצליח להבריח מאיראן דרך סוריה אלפי רקטות נוספות.....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 26, 2026 11:28 am 
Hall of Famer

Dovi כתב:
הרעיונות שאתם מעלים מעניינים, אבל בעיניי הם מבוססים על הסתכלות מאוד ״מערבית״ על הסיפור.

ההנחה הבסיסית כאן היא שאיראן פועלת בעיקר משיקולים כלכליים – מה יביא לה יותר כסף, נפט והשפעה. בפועל, המשטר האיראני פועל כבר שנים מתוך שילוב של אינטרסים, אבל עם מרכיב אידיאולוגי-דתי מאוד חזק, שלפעמים גובר על השיקול הכלכלי.

איראן לא נכנסה לעימות עם ישראל בגלל סכסוך טריטוריאלי או אינטרס כלכלי ישיר, אלא כחלק מתפיסה רחבה יותר – גם דתית וגם פוליטית – שבמסגרתה ישראל הציונית והמערבית וארה״ב נתפסות כיריבות יסוד, ולא כשותפות פוטנציאליות.

במובן הזה, עסקה שבה ארה״ב הופכת לשותפה מלאה של איראן בנפט ובמיצרי הורמוז היא לא רק שאלה של כדאיות – היא שאלה של לגיטימציה פנימית. קשה מאוד לראות את המשטר האיראני ״מוכר״ לציבור שלו שיתוף פעולה עמוק כזה עם מי שנתפסים לאורך שנים כסמל של המערב ושל האויב.

נכון שכבר ראינו בעבר מו״מ והסכמים (למשל בתקופת אובמה), ולכן ברור שאיראן כן יודעת לפעול גם בצורה פרגמטית כשזה משרת אותה. אבל יש פער גדול בין מו״מ טקטי לבין שותפות אסטרטגית עמוקה מהסוג שמתואר כאן.

על הנייר זה נכון, אבל צריך לזכור שחלק משמעותי משדרת ההנהגה האיראנית התחלפה בשבועות האחרונים בנסיבות כאלו ואחרות, אני חושב שעוד מוקדם מאוד להניח שאנחנו יודעים עד כמה יותר או פחות פרגמטית תהיה שדרת ההנהגה החדשה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 26, 2026 11:31 am 
Hall of Famer

השאלה היא אם ישראל מוכנה ליישם בלבנון את מודל הקו הצהוב בעזה, כלומר פרימטר שהאוכלוסיה הוגלתה ממנו ושבו כל אדם זר שנכנס כנראה ימות. בלבנון זה יגרור מחירים דיפלומטים ולחצים גדולים.
אם לא מוכנים ליישם מודל כזה, חבל אפילו לנסות. רצועת בטחון באור עם אוכלוסיה עוינת כבר הייתה לנו פעם, זה לא עבד כל כך טוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 26, 2026 11:40 am 
Hall of Famer

אני די בטוח שישראל מוכנה ליישם מודל כזה, השאלה היותר חשובה היא אם האמריקאים יאשרו לנו כזה מתווה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 26, 2026 12:15 pm 
Hall of Famer

אני חושב שיש חלקים בקואליציה שמוכנים לנסות מודל דומה, אבל שונה בסיטואציה אחת, שבקו הצהוב הלבנוני גם יוקמו ישובים ישראליים חלוציים.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 26, 2026 1:56 pm 
Hall of Famer

כשיפול יום אחד המשטר הזה אני רוצה שמישהו פשוט יכתוב כאן בת'רד באותו יום "כן" כתשובה לשאלת נושא הת'רד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 26, 2026 2:55 pm 
Hall of Famer

rony כתב:
אני די בטוח שישראל מוכנה ליישם מודל כזה, השאלה היותר חשובה היא אם האמריקאים יאשרו לנו כזה מתווה.

בממשל הנוכחי אני לא חושב שיתנגדו.
יהיו לחצים מכוונים אחרים, כמו צרפת ששום מה עדיין רואה בעצמה owner של לבנון. הם לא אמורים לעניין אותנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 26, 2026 2:57 pm 
Hall of Famer

rony כתב:
Dovi כתב:

על הנייר זה נכון, אבל צריך לזכור שחלק משמעותי משדרת ההנהגה האיראנית התחלפה בשבועות האחרונים בנסיבות כאלו ואחרות, אני חושב שעוד מוקדם מאוד להניח שאנחנו יודעים עד כמה יותר או פחות פרגמטית תהיה שדרת ההנהגה החדשה.

לא אמרתי שהאיראני בהכרח יציעו משהו כזה, למעשה אמרתי שהם לא יציעו. לא השליטים הנוכחיים, מי שהם לא יהיו, וגם הקודמים לא היו מציעים.
עדיין הם היו חכמים אם היו מציעים. יש להם הזדמנות היסטורית להעביר את ארה"ב לצד שלהם, לא פחות, ולצאת מנצחים גדולים במלחמה הזו ברמה של שינוי עולמי טקטוני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 26, 2026 5:41 pm 
Hall of Famer

הרוג מפגיעה ישירה בבניין בנהריה של רקטות מלבנון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 693 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 28  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 12 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: