יואב כתב:
חבר, אני לא יודע אם אתה מודע לזה, אבל שחקני הכדורסל, למרות תחינות ובקשות חוזרות ונשנות, לא נשארים לתת לנו לכבד אותם ולעצמם לכבד את הקהל שמעודד ביציעים. הם מתקבצים בעיגול החצי ומיד בורחים אל חדר ההלבשה. זהו ריטואל קבוע בין אם בניצחון או בין אם זה הפסד.
כמה אתה רוצה שאוהדים יישארו? עד המשחק הבא? בשביל לעודד פרקט?
בוא נעמיד דברים על דיוקם, זו תעודת עניות לכל אוהד שלא מכבד את הקבוצה שלו, הבריחה לפני תום המשחק. במיוחד כזו שברור שהיריבה עדיפה עליה ובכל זאת נלחמת ויורקת דם על הפרקט. אל תכלילו ואל תגנבו דעת.
אתה בטח תרצה לנו, לקהל, של מכבי ת"א, ששלושה רבעים ממנו הוא ממאיישי היציעים בנוקיה, גם מגיעים מדי שבת לבלומפילד לדחוף קבוצה במשחקי החוץ והבית, כזו שלא הביאה לנו תואר כבר שנים רבות ובטח שלא נחת, מהו קהל שמסור באהדת ובאהבת קבוצתו. כן אה?
ובכן, זה לא. אני לא יודע מה קורה ספציפית קורה במכבי ת"א, אבל ראיתי מספיק כדורסל ומספיק ספורט בחיים שלי בשביל להגיד לך שכמו בכל מופע - וספורט תחרותי הוא בהחלט כזה - הקהל מודה לשחקניו על המאמץ. בייחוד בניצחונות, גם בהפסדים.
על אחת כמה וכמה במשחק הבית האחרון של העונה. סימן קריאה!!
זה אני שציפיתי מהקהל להשאר חצי שעה אחרי המשחק ("עד עכשיו יש שם אנשים") ולעודד, או אתה בהודעה הקודמת שלך?
גונבי הדעת זה הקהל של מכבי שיוצאים בהצהרות פומפוזיות של הכי טובים באירופה ואין עלינו. כמו שמישהו מבינינו כתב- "אל תכלילו ואל תגנבו דעת". או שסגנון הויכוח הקופמני המכוער פועל רק לצד שלך? "דמגוגים בגרוש".
בוא באמת תספר לי - למנוי של קבוצת הכדורגל של מכבי ת"א - איך שלושת רבעי מהקהל הזה בא באש ובמים לכל משחק לבלומפילד. כי מתחילת העונה סולד אאוט שער 11, כמעט כל 13 ורוב 8 (7800 מנויים). החל מסוף הסיבוב הראשון אנחנו מדברים פה על לפחות רבע מהמנויים שלא מגיעים לכל משחק (ואתה מדבר פה עם מישהו שהיה ב-15/15 משחקי בית, כן? אני לא סתם אומר).
סתם ככה, רק השבת הייתה כתבה על זה שלמכבי ת"א בכדורסל יש אוהדים בלי קשר לזהות קבוצת הכדורגל - גם מנויים - מהפועל ת"א, מבית"ר, מחיפה... אז את הדיבורים על רומנטיקה באמת תשאיר בצד כי זה באמת לא הגיוני שמכבי מצד אחד היא הקבוצה של המדינה ומצד שני בכדורגל יש למעלה מ-70% שבכלל לא אוהדים אותה.
וסתם ככה, תהיו מסורים עד מחרתיים, לקבל ביקורת גם צריך מדיי פעם.