סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' מאי 17, 2025 11:21 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 275 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  הבא

אז מה?
ניצחון למכבי 23%  23%  [ 3 ]
פלאשבקים ל-2003: הפסד ביתי נוסף 77%  77%  [ 10 ]
סך הכל הצבעות : 13
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ש' ינואר 26, 2013 12:31 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
קונספירציה,
אם רוצים לחסוך וגם מאמן שחיותר מתאים להנהלה המתערבת עדיף להם גודס.

הבעיה היא שבלאט רק חתם לשלוש שנים. אז כמו שפדרמן, האב, עשה לכץ. ידליפו ילכלכו בעיתונים ושימו רשגליים בתקווה שילך.
דבר יפה עשה גרינוולד הפעם, לקח 90% אמיתות ונתן להם טוויסט קטן בסוף שיגרום לאנשים לחשוב. מעניין אם הוא במודע מנסה להזיק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 26, 2013 1:23 am 
Senior

גרינוולד? מנסה להזיק במודע כבר שנים. עושה רושם שהוא גם לקח את הצד של הפדרמנים בסיפור הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 26, 2013 2:07 am 
Senior

nadav_hacohen כתב:
שחף, קודם כל המשפט על הכדורגל הוא פשוט מגוחך באי נכונתו. מנצ'סטר יונייטד הרוויחה בעונה שעברה מעל 23 מליון פאונד, באיירן מינכן מרוויחה כבר 19 שנים ברציפות, אפילו בנפיקה ליסבון משיגה רווחים יפים. בהחלט אפשר להרוויח בכדורגל אירופי.

להרוויח כסף זו לא קללה. אם יש מודל שמאפשר את זה, וצריך להיות מודל שמאפשר את זה, זה אחלה וזה חמודה. אבל אם הבעלים יוצרים ספינים על הקהל ומחרטטים להם החתמות כמו תומאס על טיקט של באסטון בשביל לחסוך/לעשות עוד כמה שקלים, הקהל צריך להתקומם ולהביע את מחאתו.

בנפיקה ליסבון לא מוציאה כסף כמו מנצ'סטר, או ריאל מדריד. מנצ'סטר זה באמת היוצא מן הכלל שרחוק מלהעיד על הכלל. גם באיירן לא בליגה הזאת מבחינת הוצאות. ברצלונה לא מרוויחה, למרות שכל ילד בסין יודע מי זה מסי.

אם נחזור שנייה לכדורסל, אז פה המצב באמת ברור. תבדוק את מאזן ההכנסות של ברצלונה, או פאנאתנייקוס. בטח ובטח של צסק''א. אין פה רווחים. ואף אחד לא מתיימר להשיג כאלה. זה שמכבי לא מוכנה לשלם סכומים גבוהים לזרים בודדים הופך את העסק לשיטת מצליח. פעם אתה נופל עם פארגו, ופעם אחרת אתה מקבל את מדלי ותומאס. קבוצה רצינית לא אמורה להתנהל ככה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 26, 2013 2:31 am 
Hall of Famer

shachaf78 כתב:
nadav_hacohen כתב:
שחף, קודם כל המשפט על הכדורגל הוא פשוט מגוחך באי נכונתו. מנצ'סטר יונייטד הרוויחה בעונה שעברה מעל 23 מליון פאונד, באיירן מינכן מרוויחה כבר 19 שנים ברציפות, אפילו בנפיקה ליסבון משיגה רווחים יפים. בהחלט אפשר להרוויח בכדורגל אירופי.

להרוויח כסף זו לא קללה. אם יש מודל שמאפשר את זה, וצריך להיות מודל שמאפשר את זה, זה אחלה וזה חמודה. אבל אם הבעלים יוצרים ספינים על הקהל ומחרטטים להם החתמות כמו תומאס על טיקט של באסטון בשביל לחסוך/לעשות עוד כמה שקלים, הקהל צריך להתקומם ולהביע את מחאתו.

בנפיקה ליסבון לא מוציאה כסף כמו מנצ'סטר, או ריאל מדריד. מנצ'סטר זה באמת היוצא מן הכלל שרחוק מלהעיד על הכלל. גם באיירן לא בליגה הזאת מבחינת הוצאות. ברצלונה לא מרוויחה, למרות שכל ילד בסין יודע מי זה מסי.

אם נחזור שנייה לכדורסל, אז פה המצב באמת ברור. תבדוק את מאזן ההכנסות של ברצלונה, או פאנאתנייקוס. בטח ובטח של צסק''א. אין פה רווחים. ואף אחד לא מתיימר להשיג כאלה. זה שמכבי לא מוכנה לשלם סכומים גבוהים לזרים בודדים הופך את העסק לשיטת מצליח. פעם אתה נופל עם פארגו, ופעם אחרת אתה מקבל את מדלי ותומאס. קבוצה רצינית לא אמורה להתנהל ככה.

אתה אמרת: "כל מועדון גדול באירופה, כולל בכדורגל, זה עסק מפסיד". אז טוב לדעת שפאקינג באיירן מינכן לא נחשב למועדון גדול, אפילו לא בהשוואת המקום שלו באירופה למקום של מכבי ת"א באירופה בכדורסל. מי עוד נחשבים גדולים בעיניך? כי לגבי ברצלונה, אתה דווקא טועה לגמרי: הם הרוויחו בעונה הקודמת כמעט 50 מליון יורו. ריאל מדריד? הרוויחו 24 מליון יורו. אפילו צ'לסי, המועדון הידוע לשמצה על בזבוזים חסרי אחריות של בעליו, הרוויח כסף בעונה שעברה. ואם באיירן בעיניך הם לא מועדון גדול, אז כנראה שבכלל חבל לדבר על ארסנל, מועדון שמרוויח ים של כסף עונה אחרי עונה. בקיצור חביבי, התאוריה שלך לא מחזיקה מים, אוויר או כל דבר אחר.

לגבי הכדורסל, יש בעייתיות במודל של היורוליג שלא מכניס כסף כמו ליגת האלופות ואפילו לא מתקרב לזה. מצד שני, מכבי ת"א מכניסה הרבה מאד כסף יחסית למועדונים אחרים (אני לא מדבר על השקעות בעלים, אלא על הכנסות מפרסום, כרטיסים וזכויות שידור) ואני לא רואה שום בעיה לנסות להגיע למודל רווחי. אתה אשכרה מצפה שאנשים יבואו ויזרקו כסף על צעצוע, שזה מודל שהולך ונעלם מהספורט המודרני (בניגוד לטענתך המופרכת, כמו שהראיתי). זה לגיטימי לגמרי שירוויחו, כך צריך להיות. מה שלא צריך להיות זה שיורקים לאוהדים בפרצוף ומספרים להם שזו הלחות באוויר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 26, 2013 2:52 am 
Senior

ברצלונה לפי מה שידוע לי במינוס די כבד. גם ריאל. אולי הן הרוויחו בעונה שעברה, אבל ספק אם זה עוזר להן כאן. או שזה מגיע אחרי כמה עונות של הפסדים מאוד כבדים, או שהם הפסידו הרבה מאוד לפני כן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 26, 2013 2:57 am 
Hall of Famer

shachaf78 כתב:
ברצלונה לפי מה שידוע לי במינוס די כבד. גם ריאל. אולי הן הרוויחו בעונה שעברה, אבל ספק אם זה עוזר להן כאן. או שזה מגיע אחרי כמה עונות של הפסדים מאוד כבדים, או שהם הפסידו הרבה מאוד לפני כן.

לברצלונה וריאל היו בורות בגלל כל מיני התנהלויות עבר. היום מדובר בארגונים רווחיים מאד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 26, 2013 3:05 am 
Sophomore

שחף: באיירן, ש"לא בליגה הזאת מבחינת הוצאות", הוציאה בקיץ האחרון על רכש יותר משישים מיליון פאונד — שזה יותר מכל קבוצה אחרת בעולם פרט לצ׳לסי, לזניט ולפריז סן־ז׳רמן. (כמו־כן, מה שנדב אמר.)
רוב קבוצות הבונדסליגה מרוויחות, דרך אגב. ובאופן כללי לא כדאי לדבר על "כדורגל אירופי" כמקשה אחת בהקשר הפיננסי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 26, 2013 3:58 am 
Hall of Famer

nadav_hacohen כתב:
guyancho כתב:
אגב חברה בעמ- זה אומר שיש להם מניות?

כן.

כלומר לא. כל עוד זו לא חברה ציבורית. כלומר יש מניות או מה שנקרא shares אבל הם מוחזקים באופן פרטי וזה לא שאתה יכול לקנות אותן בשוק כלשהו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 26, 2013 4:04 am 
Hall of Famer

ומכל מה שנאמר לא נאמר דבר אחד. המודל הכי הגיוני למכבי כחברת בת של עסק אחר כלשהו של פדרמן כי בסופו של דבר הערך הכי גדול של מכבי היא כגוף פרסומי עבור עסקים אחרים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 26, 2013 4:17 am 
Hall of Famer

נורטון כתב:
nadav_hacohen כתב:
guyancho כתב:
אגב חברה בעמ- זה אומר שיש להם מניות?

כן.

כלומר לא. כל עוד זו לא חברה ציבורית. כלומר יש מניות או מה שנקרא shares אבל הם מוחזקים באופן פרטי וזה לא שאתה יכול לקנות אותן בשוק כלשהו

בלבלת פה כמה מושגים. בכל חברה, פרטית או ציבורית, יש מניות. גם מניות של חברה פרטית אפשר לקנות, כמובן. כמו שראי אמר קודם, מה שלא עושים זה לסחור בהן בשוק.

נורטון כתב:
ומכל מה שנאמר לא נאמר דבר אחד. המודל הכי הגיוני למכבי כחברת בת של עסק אחר כלשהו של פדרמן כי בסופו של דבר הערך הכי גדול של מכבי היא כגוף פרסומי עבור עסקים אחרים

אתה שוכח דבר אחד: "תכלית חברה היא לפעול על פי שיקולים עסקיים להשאת רווחיה". כשעסק הוא חברה למטרת רווח, אין דבר כזה שהוא יפסיד לאורך זמן רק ככלי פרסומי עבור עסק אחר. מעבר לזה, למכבי ת"א יש ערך כלכלי שהוא מעבר לסתם פרסום, למה להתכחש לזה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 26, 2013 4:32 am 
Hall of Famer

א. לא בלבלתי, זה בדיוק מה שכתבתי. רציתי רק להבהיר לאחרים ששאלו למקרה שיחשבו שאלו מניות שאפשר לסחור בהו, כי הן לא
ב. לא מכיר לגמרי את החוקים אבל בתור אחד שעבד בכמה חברות בת , אני לא רואה פה את הבעיה כי בסופו של דבר המטרה הגדולה היא רווחיה של החברה האם, אם כי כאמור יתכן ואני טועה. אני מדבר מנקודת מבט של אנליסט עסקי ולא רואה חשבון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 26, 2013 4:47 am 
Hall of Famer

קוף ירוק - מעניין שתמיד נוח לך להאמין לצד מסוים בסיפור שמתאים לתיאוריה שלך. בפרשת פארגו מכבי הם שקרנים והסוכן של פארגו צודק (הבוררות של פיב"א קבעה אחרת). במקרה של תקציב מכבי דווקא אתה מאמין לדני פדרמן, כלומר פתאום מכבי דוברי אמת. מעניין.

נדב - הבנו, חברה בע"מ. טיעון לגיטימי, אבל למרות הספתח של ההודעה הזאת, אני דווקא בצד של קוף ירוק במקרה הזה. אני לא חושב שזה שהם חברה בע"מ משנה כ"כ כמו שאתה מנסה להציג. כן, המטרה שלהם להרוויח כסף. גם לבטר פלייס יש מטרה כזאת. גם לערוץ 10. זה לא אומר שהם לא קיימים שנים ומפסידים כסף. אגב, זה שלחברה יש מטרה להשיא רווחים, לא פוסל את זה שייתכן שהרווח המקסימאלי של קבוצת כדורסל בישראל הוא קצת מעל הברייק איוון. בכל אופן, בין אם אתה מממן חלק מהפעילות דרך הלוואות בנקאיות או אשראי ספקים, אם העסק לא רווחי בשלב כזה או אחר הבעלים צריכים להכניס את היד לכיס ולאזן את התקציב.
עד כמה שלי יצא לשמוע בשנים האחרונות, מכבי נמצאת לרוב על הברייק איוון, מיליון לפה מיליון לשם.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 26, 2013 5:04 am 
Hall of Famer

התותח המפוברק כתב:
קוף ירוק - מעניין שתמיד נוח לך להאמין לצד מסוים בסיפור שמתאים לתיאוריה שלך. בפרשת פארגו מכבי הם שקרנים והסוכן של פארגו צודק (הבוררות של פיב"א קבעה אחרת). במקרה של תקציב מכבי דווקא אתה מאמין לדני פדרמן, כלומר פתאום מכבי דוברי אמת. מעניין.

נדב - הבנו, חברה בע"מ. טיעון לגיטימי, אבל למרות הספתח של ההודעה הזאת, אני דווקא בצד של קוף ירוק במקרה הזה. אני לא חושב שזה שהם חברה בע"מ משנה כ"כ כמו שאתה מנסה להציג. כן, המטרה שלהם להרוויח כסף. גם לבטר פלייס יש מטרה כזאת. גם לערוץ 10. זה לא אומר שהם לא קיימים שנים ומפסידים כסף. אגב, זה שלחברה יש מטרה להשיא רווחים, לא פוסל את זה שייתכן שהרווח המקסימאלי של קבוצת כדורסל בישראל הוא קצת מעל הברייק איוון. בכל אופן, בין אם אתה מממן חלק מהפעילות דרך הלוואות בנקאיות או אשראי ספקים, אם העסק לא רווחי בשלב כזה או אחר הבעלים צריכים להכניס את היד לכיס ולאזן את התקציב.
עד כמה שלי יצא לשמוע בשנים האחרונות, מכבי נמצאת לרוב על הברייק איוון, מיליון לפה מיליון לשם.

המממ....איפה הסתירה למה שאמרתי? לא טענתי שכל חברה בע"מ מרוויחה כסף בפועל, גם אמרתי בפירוש שיש שנים שמכבי מרוויחה ויש שנים שהיא מפסידה. כל הטענה שלי היא שההתנהגות שאנחנו רואים מהגולדן בויס בעונות האחרונות, כולל החסכנות בהבאת שחקנים, מקורה ברצון לעשות כסף-רצון שלא קיים ברוב קבוצות הכדורסל הגדולות באירופה, שם באמת שמים את ההצלחה מעל הכל. כמו שעוד הוספתי ואמרתי, אני דווקא חושב שהמודל הנכון הוא המודל שחותר לרווח ולא המצב המופרע שבו כל אוליגרך יכול לקחת קבוצה ולשפוך עליה כמה שבא לו, אבל היות שבאירופה המצב הוא שלקבוצות גדולות יש ספונסרים משוגעים שפותחים את הכיס בלי חשבון או מחלקות כדורגל רווחיות שמספקות כסף, יש צורך לציין שבמכבי ת"א זה אחרת. זה הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 26, 2013 8:38 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
אנחנו יודעים מה ההגדרות העסקיות של שאר הקבוצות? ברצלונה ופאו הם מלכ"רים?

אגב, היה סיפור משעשע עם מכבי תל אביב כדורגל לא מזמן. נדמה לי שהם ביקשו להפסיק להיות מלכ"ר והשופטת לא נתנה להם כי היא לא השתכנעה שיש להם סיכוי להרוויח אי פעם. לא זוכר את הפרטים המדויקים (ובטח שאני לא מבין כלום בתחום) אז אולי עשיתי סלט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 26, 2013 9:15 am 
Junior

לא שמעתי על הנושא של מכבי ת"א כדורגל, מה שאני חושב שאני יודע זה שבשנת 95 או 96 עברה איזה החלטה, אין לי מושג אם בכנסת או ברשות המיסים או בהתאחדות לכדורגל או אנאערף,
שבעלות על קבוצת ספורט חייבת להיות על ידי מלכ"ר, אסורה על חברה בע"מ.
יוצאי הדופן הם אלה שהחזיקו קבוצה באמצעות חברה בע"מ לפני קבלת ההחלטה. אאז"נ רק מכבי חיפה של יעקב שחר, הפועל חיפה של רובי שפירא ומכבי כדורסל עמדו אז בחריגה, אולי הייתה אחת נוספת, בכל מקרה מאז נשארו שתיים, החברה ששולטת במכבי חיפה כדורגל והחברה ששולטת במכבי ת"א סל.

אם נכונים הדברים הנ"ל וגם נכונים הדברים שמכבי ת"א כדורגל פנתה בבקשה להפסיק להיות מלכ"ר, לא סביר שהשופטת תסרב בגלל שאין להם סיכוי להרוויח כי היא לא פקידת בנק המאשרת הלוואה, לא מעניינה האם התוכנית העסקית מבטיחה או לא. סביר שאם אכן קרה אז היא דחתה את הבקשה כי אלו החוקים לגבי קבוצות ספורט, שאסור עליהם להיות מוחזקות על ידי חברה בע"מ.

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 26, 2013 9:48 am 
מנהל פורום

לא סביר אולי, אבל המציאות היא לא סבירה לעתים:

http://www.calcalist.co.il/sport/articl ... 48,00.html

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 26, 2013 9:50 am 
מנהל פורום

ואגב, הנקודה המעניינת לענייננו זה שנכתב שם על מכבי כדורסל "שמדובר במקרה יחיד בענף הכדורסל בשל נסיבות ייחודיות הנבדקות מעת לעת". מה שמחזק עוד יותר את מה שנדב טוען. אם מחר בבוקר פדרמן יחליט שבה לו להפסיד למען התוצאות, יכול להיות שהנסיבות הייחודיות הללו ישתנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 26, 2013 3:07 pm 
Hall of Famer

נדב - מה זה אומר הצלחה מעל הכל? האם זכייה של ברצלונה או מנצ'סטר בצ'מפיונס לא מגדילה את ערך המותג של המועדון, שלא לדבר על זכויות שידור, פרסים כספיים וכו'?
רוצה לומר, סה"כ משקיעים ששמים כסף בסיכון עם אפסייד מסוים ודאונסייד מסוים, ובהחלט אפשר לטעון שהשקעה מופרזת היום מיועדת בשביל להגיע להישגים אשר יביאו להכנסות עתידיות של הקבוצה/חברה.

ראובן - לפי הכתבה, הסיבה לכך שמכבי רגל הוכרה כמלכ"ר היא כי במסגרת החברות שלה בהתאחדות לכדורגל היא מחויבת לפעילויות מסוימות שהן לא בהכרח למטרות רווח. קצת מזכיר את ערוצי הטלוויזיה שצריכים לשים X כסף על הפקות מקור. מעניין אם הם גם נחשבים מלכ"ר.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 26, 2013 3:18 pm 
מנהל פורום

כאן יש יותר פירוט:

http://www.ralc.co.il/site-article-op-p ... -3361.html

נראה לי ששלושת המבחנים הראשונים מבהירים חד משמעית שהסיבה העיקרית שפסלה את העירעור היא שהקבוצה לא מרוויחה, אין לה סיכוי להרוויח ומי שמפעיל אותה לא עושה את זה כדי להרוויח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 26, 2013 4:24 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אני רוצה לעשוב רגע את הדיון המרתק, ולחזור לנושא יוגב אוחיון.
שי האוזמן קרא לו חוצפן. יש בזה משהו, אני חושב שיותר נכון להגדיר את זה "בגלל מהלך אחד מוצלח, נכנס לו לראש שהוא שחקן מהלכי קלאץ'".
אני אבהיר למה אני מתכוון בסיפור מהעבר: רוב הכותבים פה בטח זוכרים את סל הנצחון של טל בורשטיין במשחק המפורסם מול סלובניה. הוא הלך אחד על אחד מול שחקן, חצי חדירה, עלייה מהמקום וקליעה מעל המגן.
בזמנו כתבתי שכל הכבוד וסחתיין לנבחרת, אבל מי שישלם על הסל הזה תהייה מכבי... כי לראש של בורשטיין נכנס שהוא שחקן קלאץ' שמכריע משחקים.
ואכן כמה חודשים אחרי זה מכבי שילמה על זה כשבורשטיין ניסה להכריע לבדו באותה צורה בדיוק את משחק הבית מול צסק"א, הוא החטיא ומכבי הפסידה.
אותו דבר קרה לאוחיון. הסל שהוא קלע במהלך הלפני אחרון מול ויטוריה שכנע אותו שהוא שחקן קלאץ'... מכבי שילמה על זה מהר מאד כבר במהלך הבא, ואחר כך גם השבוע.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 26, 2013 5:07 pm 
Sophomore

אם הייתי אוהד מכבי, הייתי מבסוט שיש לי גארד ישראלי כמו יוגב שלא מפחד לקחת את הזריקות האלה. ראינו כבר שחקנים שפוחדים מהכדור בדקות האחרונות (גם במכבי) וכבר יש סטט' שגורסות שאין כזה דבר באמת "שחקן קלאץ'" (למעוניינים- http://www.calcalist.co.il/sport/articles/0,7340,L-3566011,00.html). אז פעם אחת נכנס, פעמיים לא, דינן של הזריקות האלה (כמו כל דבר) הוא להתיישר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 26, 2013 5:57 pm 
Freshman

בלוג: הצג בלוג (2)
הכתבה שהבאת היא באמת מעניינת, אבל כמו שנאמר בחלק מהתגובות לה, אי אפשר לבנות עלייה תאוריות שלמות:
א. הטענה שהדגימה קטנה מידי בכתבה היא לא נכונה.
ב. הבאת נתונים סטטיסטיים זו דרך טובה להוכיח נקודה, אבל גם דרך טובה להביא אתך נתונים בצורה מגמתית שתביא את הקורא לחשוב כמוך. במדידת אפקטיביות של הדקות האחרונות יש כ"כ הרבה פרמטרים שכדאי להביא בחשבון, ובכתבה הזו הביאו רק חלק קטן מהם.
ג. והדבר הכי חשוב- אני חושב שכל אחד ששיחק אי פעם, מליגה ג' עד הרמות הגבוהות ידע להגיד שההרגשה שזורמת לך בגוף כשאתה זורק עונשין עם 20 שניות לסוף בשוויון, כשהידיים כבדות והדופק מהיר דיי שונה לעומת ההרגשה סתם ברבע הראשון שם אחוזי העונשין שלך הם אחוזי העונשין שלך...כנ"ל לגבי סתם זריקה שהיא לא עונשין, ולכן לדעתי שחקן קלאץ' הוא שחקן שהידיים פחות רועדת לו, שהוא מרגיש בטחון בעצמו גם כשהכל מונח על הכף. ובטחון חשוב מאד כדי להעלות את סיכויי ההצלחה. שחקן ללא ביטחון- מצליח פחות, בכל תחום, כדורסל, טניס, גם סתם במישהו שנואם מול קהל.
אני מסכים איתך שכל הכבוד לאוחיון ש"יש לו ביצים" והוא לוקח אחריות.
מהצד של מכבי אני חושב שזה פחות אפקטיבי, כי הם היו מעדיפים שמי שיש לו את הביטחון לעשות את הפעולות בדקות האחרונות, גם יהיה, איך נגיד את זה...שחקן בעל יכולות אישיות גבוהות, מה שלצערי, כמו שרמז ראי, אוחיון הוא לא בהכרח כזה.

הפוסט האחרון - הכנות אחרונות לפלייאוף

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 26, 2013 6:00 pm 
Hall of Famer

זה לא קשור להיותו של יוגב גארד ישראלי או ליכולת ביצוע בקלאץ' באופן כללי. יש סימן שאלה באשר ליכולתו של יוגב להיות רכז מוביל ביורוליג. כשאתה רוצה להיות קבוצה מובילה ביורוליג (טופ8), אתה צריך שהרכב השחקנים שלך יהיה איכותי. כלומר, כל שחקן (וגם המאמן) צריך להיות טופ10 בעמדה שלו. יוגב נמצא שם?
ואם נדבר רק על הבחירות שלו במאני טיים והלקיחה של האחריות על עצמו, אלו תכונות טובות כאשר מדובר בהחלטה חכמה. יכולת הביצוע של יוגב מבחינה התקפית, לא רק בקלאץ', היא לא הגבוהה בקבוצה ולכן ההחלטה ללכת לבד היא אמנם אמיצה אבל לא בהכרח חכמה.

אבל זהו מקומו של המאמן לשים את הכדור בידיים של השחקן עליו הוא סומך, מבחינת קליעה וקבלת החלטות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 26, 2013 6:27 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

Att כתב:
אבל זהו מקומו של המאמן לשים את הכדור בידיים של השחקן עליו הוא סומך, מבחינת קליעה וקבלת החלטות.

בלי קשר ליוגב, נגעת פה בנקודה חשובה שמפליא אותי שבלאט פעם אחרי פעם נופל בה - למי הולכים ומי צריך להחזיק בכדור במהלכים מסויימים:
* למה דיוויד לוגאן מרכז לפעמים? הרי הוא לא יודע ליצור לאחרים, בקושי מנסה לעבור את השחקן שלו בכדרור ומבזבז זמן בכדרורים ארוכים בשביל לייצר לעצמו seperation לזריקה (בד"כ בפנים של השומר). מצד שני הוא מצויין בעלייה לקליעה במהירות. אז לא עדיף רק להריץ אותו על חסימות?
* למה בכלל נותנים למלקולם תומאס כדור בפוסט אפ או בהיי פוסט?!? אין לו משחק עם הגב לסל, קליעה מחצי מרחק או יכולת כדרור מבלי לעשות צעדים. מצד שני הוא הראה (בעיקר בקולג' אבל גם בתחילת העונה כשעוד היה לו ביטחון) שהוא יודע למסור. אז או שיתנו לו הוראה רק לחתוך לסל או להשתתף במהלכי פיקנרול בשביל לסיים או שברגע שהוא מקבל כדור בכל מקום אחר וצריך ליצור מיד מישהו אחר יחתוך לסל לקבל ממנו כדור.
* יש לך שחקן פוסט די מוכשר וחזק כמו פלאניניץ. למה לא להכניס לו כדורים כשהוא על המגרש בכל התקפה עד ששרמדיני המועד לעבירות יצא בחמישית? אפילו שהוא מתקשה כרגע בעונשין זו טקטיקה עדיפה מלתת לשרמדיני להישאר על המגרש ולהרוג אותך בריבאונד התקפה.

כמובן שהרבה מזה קורה בגלל שאין למכבי רכז שאפשר לסמוך עליו לאורך משחק שלם. יוגב רוב הזמן משחק לרוחב וחושש לזרוק מבחוץ וכשהוא נכנס למוד של חדירה הוא לא תמיד יודע מה הוא הולך לעשות וזה נגמר באיבודים או החטאות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 26, 2013 7:56 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
ועל כל זה יש כמובן להוסיף את המהלך האחרון. מה זה "לא ראיתי את השעון"? אם אתה רכז ברמה אירופית אתה צריך להיות מודע לשעון עוד לפני קליעת העונשין השנייה של פפאניקולאו (ואתה צריך להיות גם מודע לעובדה שעדיף לו להחטיא בכוונה, כך שיש לך אפילו עוד פחות זמן).

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 275 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 8 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: