סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' מאי 17, 2025 8:39 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 275 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 7, 8, 9, 10, 11

אז מה?
ניצחון למכבי 23%  23%  [ 3 ]
פלאשבקים ל-2003: הפסד ביתי נוסף 77%  77%  [ 10 ]
סך הכל הצבעות : 13
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' ינואר 30, 2013 1:30 am 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
בוא נעשה קצת סדר. בלאט אימן בעוד כמה קבוצות לפני שחזר למכבי. בספרטק הוא לא הצליח במיוחד. בבנטון הוא לקח אליפות וגביע, אבל נכשל ביורוליג. ב-2006 הוא לא עבר את הטופ 16 עם סגל שכלל את דרו ניקולאס ושישקאוסקאס בשיאם(האחרון הפך אצל אובראדוביץ' אחר כך לסמול פורוורד הטוב ביורוליג), בארנייני הצעיר וזיסיס. ב-2007 הוא לקח גביע באיטליה. בטופ 16 הוא סיים במקום השלישי בבית מזעזע, מול מאלאגה הבינונית(שחטפה בראש מחובנטוד ומכבי באותה עונה) ודינאמו. ב-2008 בלאט הגיע לאפס. הוא קיבל תקציב לא רע בכלל ואת ניקולאס שהיה מהשוטינג גארדס הטובים ביבשת, אבל לא לקח שום תואר. ב-2009 בלאט הגיע לדינמו מוסקבה, קיבל תקציב גדול מאוד, והביא בו...את נאכבר, לברינוביץ' והוליס פרייס. פרייס איכזב מאוד, לברינוביץ' לא ממש הרשים. נאכבר היה לא רע, אבל את המשך הקריירה שלו ראינו. אפס תארים(גם לא ביורוקאפ). שנה אחר כך בלאט נדד לאריס סלוניקי. לא עשה שם משהו מיוחד. אחר כך הוא הגיע למכבי.

מה כל זה מראה? בלאט הוא מאמן טוב, אבל אולי בניגוד לתדמית שנוצרה, הוא לא ממש אובראצ'יבר. למעשה, להוציא את מכבי של 2011, רוב הקבוצות של בלאט השיגו בערך מה שהן היו שוות מלכתכילה. ראינו בשנה שעברה שתי דוגמאות לאובר אצ'יבריות- אולימפיאקוסס כמובן שלקחה תואר עם ספאנוליס ו-4 שחקנים שלא מוצאים מקום בספסל של צסק''א, וקאנטו, שהכוכב שלה היה קלע מזדקן בן 37 וכמעט הגיעה לרבע הגמר. בכוונה לא התייחסתי כאן לרמת הנבחרות, שם נוצר לדעתי רוב הזוהר שאופף את בלאט. אני חושב שאפשר לסייג את זה כאן. בלאט לא לקח נבחרת של נגרים והביא לה תואר. הוא לקח נבחרת שכללה רכז מוביל ביורוליג בזמנו(הולדן), שחקן NBA לגיטימי(קירילנקו), עוד שחקן יורוליג מוביל(חריאפה) והביא אותה להצלחות. זה לא משהו שאפשר לזלזל בו, אבל זה משהו שצריך לקחת בעירבון מוגבל. הדוגמא של סקריולו מראה את זה יפה.

ועדיין, לבלאט יש יתרונות כמאמן מכבי על לא מעט אנשים אחרים. הוא מכיר את המערכת, מכיר את הלחצים, את הציפיות, ישראלי(זה יתרון, כשזוכרים מה התקשורת עשתה לנבן ספאחיה, שהקבוצה שלו נראתה הרבה יותר טוב ממכבי של היום), ובעיקר- ברמת הליגה הוא לא הפסיד תארים עדיין. שזה משהו שמגיע גם מסגנון האימון שלו. להגיד שבלאט מבריק? אני חושב שהתקשורת מאוד אוהבת לחבק אותו. אני חושב שהוא מאמן התקפה בינוני ואולי אפילו פחות מזה, ונעול מאוד על סוג מאוד מסויים של שחקנים. אני לא בטוח שאם היו נותנים לו תקציב רציני הוא לא היה מאריך את החוזה של הנדריקס לדוגמא. ועדיין אני חושב שיש מעט שבאמת יותר מתאימים ממנו לתפקיד, או פוטנציאלית יכולים לעשות אותו טוב יותר. אובראדוביץ' הוא כנראה אחד מהם, כי בשונה מבלאט הוא לא יסכים גם לקבל הנחתות וידרוש מלכתכילה תקציב שיאפשר לו להביא שחקנים שהוא רוצה. אז לשאול מה אובראדוביץ' היה עושה עם סגל של היקמן ודווין סמית' זה נחמד בתור שחקנים מובילים זה נחמד, אבל זה לא משהו שהיה קורה כי בגילו ובמעמדו זה לא אופציה עבורו בכלל. הוא מאמן טוב יותר מבלאט, ולקח תארי יורוליג גם בלי דיאמנטידיס, עם כל הכבוד לו. והוא בעיקר חיית תארים. מה הסיכוי שהוא יגיע? שואף לאפס כנראה. ככה שאם זה בלאט או גודס, אז זה בלי ספק בלאט...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 30, 2013 1:50 am 
Senior

ההנהלה שמנחיתה שחקנים על המאמן (ואחד מוערך) כמו בלאט היא ההנהלה שאתם רוצים שתביא מאמן כמו אוברדוביץ' שלא יתן לזה לקרות לעולם? כל עוד ההנהלה רוצה לקבוע וחושבת שזה מה שנכון לקבוצה אז היא תביא מאמנים שיתיישרו לקו הזה.

רק אם בהנהלה יחליטו ההפך ושהם לא מעוניינים להתערב או לקבוע יותר אחד כזה יכול לבוא בחשבון. אבל אם כבר לא להתערב ולא לקבוע כלום אז אפשר גם להשאיר את בלאט ולתת לו לעבוד אולי בשקט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 30, 2013 1:55 am 
Hall of Famer

יכול להיות שהזיכרון שלי קצר. ברור לי שאוברדוביץ' לקח תארים בלי דיאמנטידיס. השאלה היא האם הוא לקח תארים בלי דיאמנטידיס או בודירוגה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 30, 2013 2:38 am 
מנהל פורום

גם בלעדי שניהם (עם ריאל למשל) אבל תמיד עם תקציבים של הכי גדולים או כמעט הכי גדולים באירופה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 30, 2013 2:46 am 
Sophomore

כן!

את גביע אירופה עם פרטיזן ודנילוביץ' ב-1992. נדמה לי שזו גם הייתה עונתו הראשונה כמאמן ראשי.
את גביע אירופה עם בדאלונה ב-1994 (עם פראן מרטינז)
את גביע אירופה עם ריאל מדריד ב-1995 (עם סאבוניס וג'ו ארלאוקאס)

וזו רשימה חלקית

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 30, 2013 5:09 am 
Junior

השאלה, בהינתן שההנהלה של מכבי מוליכה את בלאט למקומות שמוציאים ממנו את הרע ביותר (פאק שלל ההנהלה אבל מה לעשות שהם לא הולכים לשום מקום).
כמו להנחית לו שחקנים על הראש, שהוא ממאן לשתף כמו להחתים שחקנים שלא מתאימים לפילוסופית המשחק שלו.
אולי עדיף כבר שיחתימו את גודס, יחסכו הרבה פאפליקוס בעמדת המאמן ויקבלו אחד שינסה לעבוד עם מה שיתנו לו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 30, 2013 9:29 am 
Hall of Famer

אני זוכר את העונה עם בדלונה. בדלונה דווקא היתה קבוצה בינונית למדי בסופו של דבר וככל שזכור לי גם היתה אנדרדוגית מוחלטת באותו פיינל פור. אז סחתיין על אוברדוביץ'. הוא כן לקח אליפות אירופה עם קבוצה בינונית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 30, 2013 9:34 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
בדיוק רציתי להגיד שאוהדי מכבי התחילו לפנטז על אוברדוביץ', כשבעצם הרבה יותר סביר שבעונה הבאה הם יקבלו את גודס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 30, 2013 10:18 am 
Junior

ראובן כתב:
בדיוק רציתי להגיד שאוהדי מכבי התחילו לפנטז על אוברדוביץ', כשבעצם הרבה יותר סביר שבעונה הבאה הם יקבלו את גודס.

יש לבלאט חוזה לעוד שנתיים. מה, ישאירו את קודס על משכורת של עוזר מאמן שנתיים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 30, 2013 11:36 am 
Hall of Famer

לא ממש מבין .
אנחנו שומעים מכל עבר תלונות על הקמצנות של הבעלים ועל התקציב הנמוך , ואז פתאום רוצים להביא מאמן בסדר גודל תקציבי אחר לגמרי ( כולל הבאת אנשי צוות משלו ) , שגם סביר שיציב דרישות לא מתפשרות בקשר לשכר השחקנים . אני חושב שהבאה של אוברדוביץ' כרוכה בהגדלת התקציב בסדר גודל של כמה מיליוני דולרים טובים , לא משהו שנראה ריאלי מדי בעונה הבאה ...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 30, 2013 1:55 pm 
Senior

לא אמרתי שהבאה של אובראדוביץ' זה דבר ריאלי. מי שדיבר על זה זה לא אני, אלא פיני גרשון. רק ציינתי שבסיטואציה שדני פדרמן קובע לו את הסגל ומביא לו היקמנים בתור שחקני חיזוק זה פשוט לא יקרה. לגבי אם זה עדיף על בלאט- נראה לי שכן. אובראדוביץ' זה המאמן הטוב באירופה. זה לא ריאלי במיוחד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 30, 2013 3:56 pm 
Sophomore

מצד שני מדובר בילדים עשירים עם צעצוע - אם בא להם לקנות את אובראדוביץ, הם ישלמו בשביל זה.

השאלה היא יותר אם זה יהיה מוצלח או לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 30, 2013 3:56 pm 
Sophomore

מצד שני מדובר בילדים עשירים עם צעצוע - אם בא להם לקנות את אובראדוביץ, הם ישלמו בשביל זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 30, 2013 7:55 pm 
Hall of Famer

Mako Regever כתב:

ילדים עשירים שרוצים להרוויח כסף, או לפחות להוכיח לאבאל'ה שהם אנשי עסקים קשוחים מאד'ר פאקר!

ברצינות, אני לא מבין את מי שאשכרה חושב בכיוון של אובראדוביץ'. מה בהתנהלות של הנהלת אלקטרה בשנים האחרונות גורם למישהו לחשוב שהם ישקיעו במאמן כל כך יקר וחזק?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 30, 2013 8:01 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
זה שעד עכשיו הם עשו ההיפך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 30, 2013 8:23 pm 
Sophomore

אני יודע - דרק שארפ !

גם סמל, גם כבר מקבל משכורת...גם מסמל את מכבי של ההצלחות ולא מכבי של גודס :)

או זה או שדני מחליט שהוא גם לאמן יודע יותר טוב ומכריז על עצמו כמאמן וכרכז הפותח של הקבוצה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 30, 2013 8:50 pm 
Senior

אובראדוביץ' לא יקר משמעותית מבלאט, אם בכלל. בלאט מרוויח בסביבות ה-700K עם מיסוי של ישראלי. זה שווה ערך למשהו כמו מיליון דולר אצל זר. כלומר אין פה הבדלים מאוד מאוד גדולים. זה כנראה לא האישיו בכל אופן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 30, 2013 8:55 pm 
Hall of Famer

אתה רק לא לוקח בחשבון שגם בלאט קצת יקר מדי עבור הגולדן בויז...וחוצמזה, אתה רואה את אוברדוביץ' עובד תחת מנהל שהוא ילד מתלהב ומדליפן סדרתי כמו דני פדרמן? ועוד חוצמזה, לאוברדוביץ' יהיו דרישות לגבי סגל שהפדרמנים לא יעמידו לו בשום מצב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 30, 2013 9:11 pm 
Hall of Famer

לדעתי מאמנים זרים ממוסים בדיוק כמו מאמנים ישראלים, אין להם את ההטבה של ספורטאי. אבל זה רק ניחוש מושכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 30, 2013 9:35 pm 
Senior

למה אני צריך לחזור על עצמי? כבר ציינתי שסגנון העבודה של דני פדרמן ושות' זו הבעיה האמיתית. פשוט רשמתי שהנושא הכספי הוא לאו דווקא הקטע הבעייתי.
בלאט יקר מידי עבור הגולדן בויז? יכלו לא להאריך לו את החוזה כבר בשנה שעברה.

נערך לאחרונה על ידי shachaf78 בתאריך ד' ינואר 30, 2013 9:39 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 30, 2013 9:37 pm 
Hall of Famer

אגב, לא ראיתי שהזכירו את זה (או שסתם התעצלתי לבדוק), אבל אוונגלוס מנצאריס גמר את העונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 30, 2013 9:44 pm 
Sophomore

אגב נושא כספי, יש מצב שכספי חוזר למכבי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 31, 2013 1:07 am 
Hall of Famer

פאנוש כתב:
וכבר יש סטט' שגורסות שאין כזה דבר באמת "שחקן קלאץ'" (למעוניינים- http://www.calcalist.co.il/sport/articles/0,7340,L-3566011,00.html). אז פעם אחת נכנס, פעמיים לא, דינן של הזריקות האלה (כמו כל דבר) הוא להתיישר.

חבל להביא כתבות שכאלו. קודם כל רצוי שליטה בעובדות -

"אדרבא, כאשר טים דונהי, השופט שהורשע במכירת משחקים, פעל כדי לעזור ללייקרס מול סקרמנטו בתחילת העשור הקודם, הוא לא עזר לקבוצה בקליעה האחרונה. כולם זוכרים את השלשה של רוברט הורי, שניצחה עבור הלייקרס את המשחק ומוראלית גם את הסדרה. אבל הלייקרס לא היו יכולים להיות בכלל במשחק - הם פיגרו במחצית הראשונה בהפרש של 20 - אילולא דונהי הדביק פאולים ביזאריים לשחקני המפתח של הקינגס, ובפרט ולאדה דיבאץ' בתחילת המשחק. איש לא זוכר את אותם פאולים, אבל חשיבותם גדולה בהרבה מאותה שלשה, עוצרת נשימה ככל שהיתה, מכיוון שהם מקרקעים את דקות המשחק של השחקנים החשובים."

הכתב עושה שקשוקה עם משחק מספר 4 שבו הורי קלע את השלשה הקריטית שהשוותה את הסדרה במקום לשלוח את סאקטאון עם שני ניסיונות ביתיים לסגור את הסדרה ביתרון 1-3 ומשחק מספר 6 שבו השופטים שחטו את סאקטאון עם אין ספור שריקות נוראיות. דרך אגב, גם המשפט שדונאגי פעל כדי לעזור ללייקרס הוא עילה לתביעת דיבה, כי לא הוכח שדונאגי שרק אקטיבית כדי לשנות תוצאות של משחקים.

"קשה להרחיב את המדגם, מכיוון שככל שנתרחק מצלצול הסיום הלחץ יורד, ואנחנו כבר לא נמדוד תפוקה במאני טיים. אבל בואו נרחיב את המדגם לשתי הדקות האחרונות: זה לא משנה את הטעות בהנחת המוצא ששתי דקות מתוך משחק חשובות משתי דקות אחרות"

גם הפסקה הזאת בעייתית. להגדיר את שתי הדקות האחרונות כחשובות יותר זה אולי בעייתי, אבל גם בעייתי לציין את ההבדל בין שתי הדקות האחרונות (הבדל עצום בלחץ) ואחר כך לטעון שיש שאין הבדל בין דקות משחק בסוף המשחק או בהתחלתו. בוודאי שיש הבדל בין הדקות האחרונות לבין הדקות הראשונות, כפי שהכתב רשם, הלחץ שונה. לא סתם האחוזים בדקות הסיום יורדים, אחוז הטעויות עולה ויש שחקנים שמתפקדים טוב יותר או פחות בדקות המכריעות. אפילו דוגמא כמו שאק ממחישה את ההבדל בדקות המשחק. כל מאמן היה רוצה לראות את שאק על המגרש במשך 46 הדקות הראשונות של המשחק, צמוד או לא, והוא היה עושה כל מה שהוא יכול שהאיש הגדול ייגע בכדור כמה שיותר. בשתי הדקות האחרונות? במידה ושאק היה על המגרש, הכיוון של הכדור היה הרחק ממנו.

הכתבה הזאת וכל הסיפורים על כך שאין הבדל בין הדקה האחרונה לדקה ה-26 במשחק זאת בדיוק הרעה החולה של כל אנשי הסטט' המתקדמות שמשחקים עם מספרים בלי להבין איך הם באים לידי ביטוי על המגרש עצמו.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 31, 2013 1:25 am 
Hall of Famer

kus emek, i can't write in hebrew for some reason.

anyway, i agree with you amos. not only because of professional reasons, but also because of strictly statistical ones, 120 shots for example is not a bad sample in any statistical measure (where N>30 is a general rule)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 31, 2013 4:39 am 
Junior

guyancho כתב:
אגב נושא כספי, יש מצב שכספי חוזר למכבי?

עד כדי כך אתה שונא אותם :!:
סרטן בראש?
לא שמעתה שזה קבל לא מקובל לאחל דברים כאלו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 275 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 7, 8, 9, 10, 11

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: stavs, עמוס לב ו 4 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: