סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' מאי 19, 2025 1:34 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 109 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' פברואר 06, 2013 11:40 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אבל מה לעשות שזה לא נכון. אם השחקן מנסה להגיע לכדור ולא הולך לגופו של השחקן, כמה חסר סיכוי שזה לא יהיה, זה לא ב"ס. גם אם זה מאחור. שים לב, החוקה מדברת על "נסיון להגיע לכדור", לא על "סיכוי להגיע לכדור". גם נסיון לא מוצלח הוא עדיין נסיון, וזה השיקול אם זה ב"ס או לא. לא כל שחקן שעושה ריצ'ינג אין מאחור, גם אחרי שעברו אותו והסיכוי שלו להגיע לכדור אפסי, מקבל ב"ס.
בדוגמה שהבאת השחקן בכלל לא ניסה להגיע לכדור, הוא תפס את היריב שלו בשתי ידיים. זה ב"ס בלי קשר למאחור או לא, אלא בגלל אופי הפעולה - "חוסר נסיון לשחק על הכדור". יש בסרטון שלך עוד דוגמאות לסעיף הזה בדיוק, גם מלפנים ומהצד, וגם הן נשרקות כב"ס לפי אותו סעיף בדיוק - כי מה שנשפט פה זה לא מאיזה כוון העבירה, אלא עצם זה שהשחקן הלך לגוף ולא לכדור.

גם במצב של נסיון לעצור מתפרצת לא כל עבירה מאחור היא ב"ס, אלא רק אם לא נעשה נסיון להגיע לכדור (שוב שים לב, אין פה שום התייחסות ל"סיכוי" אלא רק ל"נסיון". נסיון לא מוצלח - עם סיכוי אפסי ככל שיהיה - זה עדיין נסיון). לעומת זאת, אם אתה מנסה לעצור מתפרצת ואתה גם אחרון בדרך לסל - כל עבירה מהצד או מאחור היא ב"ס אוטומטית. ופה ההבדל.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ה' פברואר 07, 2013 12:10 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 07, 2013 12:10 am 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
בסדר. תהיה ילד קטן ותתפס באיזה מילה שאולי לא מתארת בדיוק את מה שהתכוונתי להגיד.

ברור לך לחלוטין שמה שאמרתי אתמול זה בדיוק ההוראה. שעבירה כזאת כשהשחקן אין לו סיכוי, אין לו כוונה, לא משנה מה לא בכיוון של הכדור בכלל היא עבירה בלתי ספורטיבית. זה בדיוק הרי מה שהיה אתמול, השחקן נתן מכה בכתף של השחקן בלי שום סיכוי, כיוון או שום צורה שקשורה לכדור. ולכן זאת הייתה עבירה בלתי ספורטיבית והשופט צדק. אתה רוצה לנתח את המילים שאמרתי לפרטי פרטים שאני בעצמי לא חושב עליהם כשאני כותב את שיהיה לך לבריאות. אין לי איך להתווכח עם זה.

אתה צודק. אני טעיתי. אתמול לא הייתה עבירה בלתי ספורטיבית ושופט טעה. יאללה... שיהיה בהצלחה מחר ושלום על ישראל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 07, 2013 12:18 am 
Hall of Famer

את העבירה של אתמול לא ראיתי, כאמור. אם השחקן נכנס בלנדסברג והלך על הגוף שלו במכוון, אז סבבה. זה "חוסר נסיון לשחק על הכדור". אם הוא ניסה ללכת לכדור ונכשל - גם אם לא היה לו סיכוי - או שנכנס בלנדסברג בגלל שאכל הטעייה או משהו כזה, אין פה ב"ס.

ולא, לא ברור לי בכלל שזו ההוראה, אבל אני אוהב אנשים שאומרים לי מה ברור לי... תמשיך, תמשיך.
אם זו הייתה ההוראה, אז כמעט כל ריצ'ינג אין מאחור היה נשרק כב"ס, כי ריצ'ינג אין מאחור מעצם טבעו הוא הרבה פעמים חסר סיכוי להגיע לכדור. ועובדה שזה לא קורה (ובצדק, וטוב שכך).

וכן, אני נתפס למילים ולניסוחים, כי ככה זה כשעוסקים בחוקה. הצורה שהחוקה מנוסחת חשובה מאד, מילה פה מילה שם יכולה לשנות הרבה, ובכל מצבי החוקה שנתתי בפורום במשך שנים נתקלתי במלא מקרים כאלה. אם החוקה מדברת רק על "נסיון" לשחק על הכדור, ולא על הסיכוי או הכוון שממנו באה העבירה, אז זה המצב. אם יש נסיון לשחק על הכדור - מכל כוון ובכל סיכוי - הסעיף הזה לא מתקיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 07, 2013 12:28 am 
Senior

סליחה, אבל אם אתה לא ראית את העבירה לא ברור לי איך בכלל נכנסת לדיון. הדברים שאני אמרתי היו בהתאם לעבירה שהייתה ובקשר ישיר לעבירה. לא פלא שאתה נכנס לפירושים לא נכונים, לכל מילה שנכתבת ככה או ככה ומחליט על דעת עצמך מה הייתה הכוונה של הכותב שאת הדבר הבסיסי של לראות את המקרה המדובר לא עשית. מילה פה ומילה שם משנה רק אם אתה מנסה להוציא דברים מהקשרם והדברים שלי נאמרו בהקשר מאד ספציפי ולמקרה מאד מסוים.

הרי אם היית רואה את העבירה, אז כנראה היית מבין בדיוק מה התכוונתי להגיד ושאני צודק ב100 אחוז.

אבל כמובן לפני שהבאתי את הקטע הזה מהאתר של פיב"א (בעצתך כמובן) אז לא היה לך מושג שקיימת בכלל הוראה כזאת שעבירה כזאת היא עבירה בלתי ספורטיבית.

בכל מקרה חבל על הדיון הזה. לך תראה את העבירה. אחרי זה תקרא את הדברים שנכתבו, אולי אז תבין אותם כמו שצריך וכמו שאני התכוונתי להעביר אותם (גם אם זה לא היה הכי ברור או כתוב הכי טוב) ולא כמו שמתאים לך או יותר נכון לאיך שאתה רוצה לפרש את הדברים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 07, 2013 12:48 am 
Hall of Famer

אל תבלבל את המוח, אני עדיין אומר שאין שום דבר כזה, "כל עבירה מאחור בלי סיכוי היא בלתי ספורטיבית". זה בפירוש לא נכון, וגם הסרט לא אומר שיש דבר כזה. בעקבות הסרט פתאום העלית את "חוסר נסיון לשחק על הכדור", שזה מה שהסרט באמת אומר. את הסעיף הזה אני מכיר, אבל לא עליו דיברת עד שראית את הסרט ונתלית בטיעון שכלל לא אמרת.
ואכן לא ראיתי את העבירה, זה לא סוד, קצת הבנת נקרא, הבהרתי את זה בדיסקליימר ברור ושקוף כבר בהתייחסות הראשונה שלי לנושא החוקה הזה. דיברתי על מקרה כללי, וכך גם אתה ("כל עבירה מאחור" וכו', "ראיתי מקרים"...), אז שוב, אל תבלבל את המוח. על זה בכלל היה הויכוח בינינו מלכתחילה, לא על המקרה הספציפי. תחזור למעלה ותראה. אבל היי, אם משנים באמצע טיעונים ומביאים הוכחה לטיעון ב' כאילו הוא מוכיח את טיעון א' - אפשר גם לשנות את נושא הויכוח. קטן עליך.
ואכן שוב אני אומר: אם השחקן השני בכלל לא ניסה לשחק על הכדור והלך במכוון לגוף של לנדסברג - מאחור, מלפנים, מהצדדים, הוא העומד - אז זה ב"ס. אם ניסה לשחק על הכדור ונכשל - מכל כוון שהוא, מכל סיבה שהיא, וכמה חסר סיכוי שזה היה - לא ב"ס. זה הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 07, 2013 2:14 am 
Hall of Famer

קוף ירוק כתב:
פעם זה היה ככה, ופעם שארפ היה מקבל עבירות כל הזמן על שליחת רגל. היום הוא היה מקבל עבירות תוקף.

כוותנך ברורה לי , אבל שארפ היה ממשיך לקבל את אותן שריקות גם היום ( מטעמים ברורים ) .
אנקדוטה זכורה לי היא מאחד משלושת הניצחונות :D של בני השרון על מכבי בעונת 07-08 - מכבי במינוס 3 יוצאת להתקפה עם שניות ספורות על השעון . שארפ לוקח שלשה , גריזארד מנסה להפריע לזריקה , שארפ מפגין גמישות ראויה לציון ונופל לאחר המגע כאילו הייתה רעידת אדמה או משהו , וכמובן מקבל 3 זריקות , קולע את 2 הראשונות ומחטיא את השלישית ...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 07, 2013 3:06 am 
Junior

אין לי דוגמאות כמו הקוף, אבל אני מסכים איתו וגם אני שמעתי בתקופה האחרונה, יותר מפעם אחת, פרשנים ושופטים (שאולי טועים) שיש מושג כזה שכשאין סיכוי להגיע לכדור זה עבירה ב״ס ולא רק אם לא היתה כוונה לכדור.
אם אביא דוגמא מהכדורגל, זה סוג של גלישה מאוחרת, שגם אם השחקן התכוין בכל מאודו לכדור רק שחצי תנועה של השחקן עם הכדור גרמה לו לפגוע בו קודם, זו עבירה וגם ששוה כרטיס בדרך כלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 07, 2013 3:30 am 
Senior

דובי, ראי לא באמת לא מסכים איתי, הוא יודע טוב מאד למה התכוונתי ויודע טוב מאד שצדקתי. אבל מה, הוא נתלה בזה שהגדרתי את זה פה באיזה מקום כאין סיכוי, במקום נגיד שלא נעשה ניסיון להגיע לכדור, כשבעצם בסופו של יום מדובר בדיוק באותו הדבר בשורה התחתונה. כשאתה עושה עבירה בלי שיש לך שום סיכוי להגיע לכדור זה בדיוק מה שמדברים עליו עבירה בלי ניסיון להגיע לכדור.

איך שאני רואה את זה, אם אין לך שום סיכוי להגיע לכדור ועשית עבירה זה בכל מקרה יראה כעבירה שבה המגן לא עשה ניסיון להגיע לכדור (פשוט כי לא היה לו סיכוי כזה) ויהיה עבירה בלתי ספורטיבית. אין הבדל בין הדברים.

אני מתקשה להבין איך יכול להיות מצב שבו אין לך שום סיכוי להגיע לכדור, ניסית בכל זאת ועשית עבירה, ושזה יראה כאילו ניסית לשחק על הכדור. מצב שראי תיאר, אבל אני לא רואה איך הוא בכלל אפשרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 07, 2013 8:27 am 
Hall of Famer

קוף, הבנתי בדיוק למה התכוונת כשאמרת "כל עבירה מאחור בלי סיכוי להגיע", כי חזרת על זה במילים ברורות לא פעם ולא פעמיים, אלא 4 או 5 פעמים, והבהרת בכמה וכמה הודעות בדיוק למה התכוונת. ואני ממש לא יודע שצדקת (ושוב, להגיד לי מה אני חושב ומה אני יודע לא מוציא אותך צודק, זה מוציא אותך מקסימום חוצפן), למעשה אני חושב שטעית בגדול, וגם בסרטון שהבאת לקחת דוגמה של "חוסר נסיון להגיע לכדור" ועיוותת את משמעותה. הסרטון נותן כמה דוגמאות של אותו סעיף, גם מלפנים וגם מאחור וגם מהצד, במקרה אחת מהן היא מאחור, אז קפצת עליה כמוצא שלל רב. תקרא מה אומר הטקסט לפני הדוגמא שלך ותקשיב למה שאומר הקריין בסרט - מה הסיבה שנשרקת עבירה בלתי ספורטיבית - ותראה גם את הדוגמאות האחרות לאותו סעיף. השיקול אם לשרוק או לא לשרוק ב"ס במקרה הזה הוא ה-effort to play the ball, לא הסיכוי להגיע אליו ובטח לא הכוון שממנו נעשתה העבירה.

הנה, אני אתאר לך מצב. שחקן בקבוצה שמובילה לקראת הסיום מכדרר כדי להעביר זמן, עם הגב לשומר שלו. השומר שלו נמצד אליו מאחור ומנסה נואשות לחטוף את הכדור. ריצ'ינג אין קטן מאחור, אין לו סיכוי אמיתי להגיע לכדור שהיריב שלו מכדרר בגלל בצד השני של הגוף, ונוצר מגע. עבירה מאחור בלי סיכוי להגיע לכדור. עבירה ב"ס? מה פתאום.

תכל'ס, אני רואה כדורסל הרבה שנים, כנראה שגם אתה, שחקנים מנסים לפעמים דברים שנראים חסרי סיכוי - ופעם ב... זה אפילו מצליח להם... שליחת יד וחטיפה משחקן שרץ מולך ומכדרר רחוק ממך - או אפילו עבר אותך בקצת -נראים חסרי סיכוי על פניהם, ובכל זאת שחקנים מנסים אותם ופעם ב- אפילו מצליחים. השופט צריך לשפוט אם לדעתו מאופי הפעולה של השחקן הוא ניסה להגיע לכדור או רק עשה את עצמו, לא תמיד זה פשוט, אבל בשביל זה הוא שופט.

דובי, להביא דוגמאות מספורט אחר זה קצת מסוכן. אני לא מתמצא מספיק בחוקת הכדורגל ומה כתוב בה בדיוק, יכול להיות שכתובים בה דברים קצת אחרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 109 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], shmueliki ו 9 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה