סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' מאי 21, 2025 2:36 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 48 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' פברואר 14, 2013 9:00 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
עמוס לב כתב:
ראובן, כשהזריקה נכנסת, אתה מכניס אותה לסטט'? אז איך אתה יכול להוציא אותה מהסטט' אם היא לא נכנסת?

לא ראיתי אם זה נאמר לפני, אבל זה בדיוק המקרה כשיש למשל עבירה על שחקן שזורק לסל. אם הכדור יוצא זה לא נספר כהחטאה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 15, 2013 7:42 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
ציטטה רלוונטית מתיאור המשחק הלילה:

ציטוט:
James was in position to continue his NBA record run of games with at least 30 points and 60 percent shooting to seven, but missed from a couple steps beyond the 3-point line as the shot clock ran down with just over a minute left.

That dropped him to 14 for 24 in the game, or 58 percent. James had said before the game that he didn't care if the streak continued, as long as Miami kept winning.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 15, 2013 11:11 am 
Junior

לא הבנתי. דקה לסוף, נגמר ה24, אתה הכוכב והכדור אצלך מחוץ לקשת, לא תזרוק? אולי לברון חשב שדווקא הזריקה הזו תבטיח לו 60% בסיום, הרי הוא לא התכוון להחטיא....

דוראנט דיבר על המקרים של זריקות התאבדות מחצי מגרש, מגרש שלם, שם אני לא רואה שום הבדל אם הוא ייקח את הזריקה או אם מרטין/ווסטברוק יקחו את הזריקה. כך או כך, הסיכוי שהיא תיכנס קטן מאוד. וזה מעבר לכך שדוראנט סה"כ אמר בקול רם את מה שהוא ועוד כוכבים אחרים עושים כולל מר ג'יימס בעצמו. מעדיפים לא לזרוק זריקות התאבדות מ20 מטר בליגה שהפכה למשוגעת על אחוזים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 15, 2013 11:48 am 
Junior

זה היה דקה לסוף כשהמשחק גמור...

אני חושב שלברון נכנס לפאזה אחרת, שמאוד חשוב לו שיגידו שלא איכפת לו מה יגידו... זה היה ככה עם רצף ה20+ בתחילת העונה שנגמר עם משחק של 18 נקודות או משהו, זה קרה במשחק הזה שהוא לקח זריקה עם סיכויים מאוד נמוכים להכנס וגם וויתר כמובן על לעשות מהלך מגעיל של לזרוק בהתפקה האחרונה שהמשחק גמור (למישהו יש ספק שג'אוויל היה עושה משהו מפגר כזה?) ... נוסיף לזה את ההתבטאויות שלו בתקושרת, והרושם שלי היא לא שלא איכפת לג'יימס מה יגידו, אלא איכפת לו שיגידו שלא איכפת לו.

כמובן שכל זה על סמך תחושה בלבד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 15, 2013 11:57 am 
Freshman

בלוג: הצג בלוג (2)
אגב דוראנט, מזל גדול לו ולנו. במזל לא גמר הלילה את העונה עם הנפילה על הכתף.

http://www.youtube.com/watch?v=7yY9Ia3Y8hU

הפוסט האחרון - הכנות אחרונות לפלייאוף

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 15, 2013 11:58 am 
Hall of Famer

קיימת הנחה סמויה שג'יימס ידע בדיוק את אחוזי הקליעה המדויקים שלו במהלך המשחק ?
נשמע לי יותר מורכב ומתמטי , מאשר אומרים לשחקן "חסר לך אסיסט לטריפל דאבל" .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 15, 2013 12:42 pm 
מנהל פורום

אתה מחזיק בשיא NBA שכולם מדברים עליו, מגיע לדקה לסיום כשהמשחק גמור, במדינה שסטטיסטיקה זו הדת שלה? אני לא מניח שלברון מחזיק חשבונית בכיס, אבל מן הסתם מישהו טרח לעדכן אותו (אם הוא נמנע במכוון מלדעת זה גם משהו רלוונטי לת'רד הזה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 15, 2013 2:02 pm 
Junior

למה מן הסתם מישהו טורח לעדכן אותו מה האחוזים שלו במהלך המשחק??
מישהו עומד בספסל עם מחשבון כדי שלברון ימשיך את הרצף שלו? אולי יש לו אוזניה שהוא מקבל דרכה עדכונים בזמן אמת על האחוזים שלו וכמה אסיסטים נשארו לו בשביל הטריפל דאבל?
הנה עוד משהו רלוונטי לת'רד הזה, כאן ב1:40, שחקן מוכן להתאבד בשביל להשיג טריפל דאבל:
http://www.youtube.com/watch?v=WLN0gOvcpPM
אגב, זה לגיטימי לחלוטין מבחינתי (כמובן כל עוד לא מזיקים לקבוצה מגי סטייל), אני לא רואה איפה הבעיה, די עם ההתחסדות.
אגב2, איפושהו ברבע הרביעי לברון תפר שלשה מטר מהשלוש על הפרצוף של דוראנט, אז אני נשאר בדעה שהוא רצה להשיג את ה60%, ואולי הוא לא ידע שהוא כבר מעל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 15, 2013 2:13 pm 
Junior

אם אתה חושב שלא מעדכנים אותו במהלך המשחק (כנראה לא באופן שוטף) כמה הוא קרוב להמשך השיא או לא אז אני די בטוח שאתה מתבדה.
לצעוק לו מהספסל בדקה האחרונה שהמשחק גמור מה האחוזים שלו זו לא בעיה... שמוליקי, חלוקה זה לא בדיוק פעולה מתמטית מסובכת, מה גם שאני מניח שבכל גיליון סטטיסטי האחוזים מחושבים אוטומטית.

הוידאו ששמת הוא יחסית ישן, ומה שמצחיק שבסוף לא היה לו טריפל-דאבל כי אחרי המשחק ספרו והיה לו רק 9 ריבאונדים.
לברון דיבר על זה שאחרי ההפסד לדאלאס הוא עבר "תהליך" שלא איכפת לו מה אומרים עליו. לפי דעתי זה חרטא וזה הדבר החדש שהוא רוצה שיגידו עליו, שלא איכפת לו מה יגידו עליו (שוב, לדעתי!).

לגבי אגב - מי התחסד? מישהו טען שזה לא רלוונטי ללכת אחרי שיאים? זו פעם שניה העונה שהוא יכל להמשיך רצף והוא לא הראה רצון חד לעשות את זה. אבל כל זה לא רלוונטי כי הרצף נשבר, ושיבוא לברון2 עוד 30 שנה אף אחד לא יתענין מה עצר את הרצף, אלא רק שהוא נעצר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 15, 2013 3:24 pm 
Sophomore

לא צריך לא מחשבון ולא גיליון.
אני בעצמי רחוק מאוד מלהיות מתימטיקאי אבל יודע בע"פ את רוב הזריקות.
אני מניח שרוב האנשים שרואים טיפה סטטיסטיקות אמורים לדעת את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 15, 2013 4:00 pm 
מנהל פורום

ואו, רק פלאש יכול להציג את ההחטאה של לברון כניסיון נואש להשיג את ה60% בכל זאת.

לי זכורים לפחות שני מקרים של שחקן שעלה במכוון מהספסל בגארבג' טיים כדי להשיג הישג סטטיסטי - פחות אחת לארי ג'ונסון (במדי שארלוט מול הניקס, בהנחה שאני לא מאחד שני משחקים שונים אז זה אולי המשחק שהכי נהניתי ממנו אי פעם בזכות מאגסי בוגס). הוא קלע משהו כמו 36 נקודות והיה לגמרי לא בהכרה. ירד לספסל ואז מישהו שם לב ששיא הקריירה שלו זה 38 נקודות. הוא עלה לשנייה וחצי, השליך לסל את הכדור הראשון שהגיע אליו (איזו שלשה מטורפת מעשרה מטר) קלע אותו כמובן וירד חזרה לספסל. המקרה השני, להבדיל, היה הייץ' ולדמן במדי הפועל, שהסתבר למישהו שחסר לו אסיסט לטריפל דאבל (בדיעבד היו חסרים לו שניים), והוא עלה חזר ובילה את שארית המשחק בחדירות יפהפיות ומסירות ללייאפים קלים לחברים שלו שפספסו את כולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 15, 2013 4:14 pm 
Junior

ראובן כתב:
ואו, רק פלאש יכול להציג את ההחטאה של לברון כניסיון נואש להשיג את ה60% בכל זאת.

לא אמרתי שהוא היה נואש להמשיך את השיא, הוא פשוט זרק כמו כל זריקה אחרת בניסיון לקלוע. עכשיו תן לי להבין מה מעריצי לברון רוצים למכור לנו:
לברון זרק שלשת התאבדות דקה לסוף כדי להחטיא בכוונה. הוא לא המשיך את השיא, כדי שכולם יחשבו שלא אכפת לו משיאים או משהו כזה? מה בדיוק אתה אומר?

צ'ארלי, מאיפה הוא יודע כמה הוא קלע וכמה הוא זרק? אני ממש לא מאמין שמעדכנים אותו, אני לא חושב שזה מעניין מישהו במיאמי במהלך המשחק. כמו שמישהו אמר-זה שונה מאשר לזרוק לשחקן בסוף: "חסר לך ריבאונד לטריפל דאבל".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 15, 2013 4:30 pm 
מנהל פורום

"מעריצי לברון" לא מנסים למכור כלום. אני הבאתי את הציטוט כי חשבתי שהוא רלוונטי לת'רד (הוא כמובן רלוונטי לת'רד) וציינתי שאני לא יודע מה עבר ללברון בראש.

לעומת זאת, זה מה שאתה כתבת:

FLASH כתב:
אז אני נשאר בדעה שהוא רצה להשיג את ה60%, ואולי הוא לא ידע שהוא כבר מעל.

כלומר ציינת מפורשות שהמניע לזריקה היה כדי להשיג את השיא, והדרך להסביר למה אדם רוצה להשיג את השיא זורק זריקה שבעליל תפגע בסיכויים שלו, זה שהוא יודע שנגמר הזמן אוטוטו והוא חושב שהוא נמצא מתחת לשיא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 15, 2013 4:32 pm 
Junior

למה אתה מניח שזה שונה בדיוק? אתה חושב שלברון או שחקנים אחרים סופרים לו ריבאונדים? הם מסתכלים אצל הסטטיסטיקאי ורואים כמה ריבאונדים יש לו. באותו גיליון בדיוק גם יש זריקות לסל וסלי שדה ואני מוכן להמר שגם אחוזים... אם זה שחסר לו ריבאונד נראה לך הגיוני אז אין שום הבדל בין זה לבין זה שחסר לו סל לעבור את הרף.

לברון לדעתי החטיא זריקה שהוא ניסה לקלוע, זריקה קשה אבל הוא ניסה לקלוע. אם השיא היה כל כך חשוב לו לא הייתה לו שום סיבה להרים את הזריקה אלא למסור פשוט למישהו שיתקע איתה או משהו אחר...
ֿ
בשום שלב לא טענתי שהוא החטיא בכוונה, זה שהסקת המסקנות שלך עקומה זו לא בעיה שלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 15, 2013 4:38 pm 
מנהל פורום

אני לא חושב שהוא חשב שמישהו חושב (ואו, איזה סירבול) שלברון החטיא בכוונה, זו נראתה לי יותר איזושהי פרובוקציה. אם כי בזמן האחרון באמת איבדתי את פלאש לגמרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 15, 2013 4:41 pm 
Junior

ציינתי שלדעתי הוא בהחלט רצה להשיג את ה60%, אבל אולי הוא לא ידע שהוא מעל. יש עוד אולי-ים:
אולי כן ידע שהוא מעל, ולא ידע שהחטאה אחת תוריד אותו.
אולי הוא לא התעדכן באחוזים.
אולי באמת לא אכפת לו מהשיא אחרי שהוא שבר אותו.
אולי כמו הרבה אחרים, לא אכפת לו מהשיא באופן כללי.

שקי, יש הבדל גדול בין "חסר לך ריבאונד לטריפל דאבל", לבין לעדכן שחקן החל מהרבע האחרון אחרי כל זריקה מה האחוז שלו, ולהסביר לו מה יהיה המצב שלו אם הוא יחטיא את הזריקה הבאה (כי כשיש לך 15-23 גם אם תחטיא עוד שתי זריקות תישאר ב60%, אבל ב14-23 החטאה אחת תוריד אותך).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 15, 2013 5:13 pm 
Junior

אין לי סבלנות להכנס לדיון המקושקש על ה60% והאם לברון החטיא בכוונה (WTF?) אבל בתור אחד שרואה תמשחקים עצמם אני יכול להעיד שלברון לחלוטין מנסה לשמר במודע את אחוזי הקליעה שלו בדיוק כמו שדוראנט התוודה, הוא גם עושה את זה בצורה די שקופה (ולא ייחודית לו, הרבה סופרסטארים עשו את זה לפניו ועושים את זה עכשיו) - אם הוא עם הכדור כשהשעון עומד להגמר והוא במצב של קליעת התאבדות מ20 מטר, הוא פשוט מתעכב בכוונה חצי שניה ומשחרר את הזריקה רק אחרי שהשעון נגמר, כך שהזריקה לא נכנסת לסטיסטיקה. אין לי בעיה מיוחדת עם זה כי אני לא תופס את כפגיעה בקבוצה - זה לרוב נעשה במשחקים לא חשובים ולא צמודים גם ככה, אם הוא יעשה את זה במשחק פלייאוף צמוד זה כמובן סיפור אחר לגמרי - אבל שם הוא כן יזרוק בזמן.

אני מצטרף לרעיון שזריקות כאלה לא צריכות להכנס לסטטיסטיקה, הדרך הכי פשוטה תהיה לקבוע שזריקות מעבר לקו החצי (זריקות התאבדות קלאסיות) פשוט לא נחשבות. אם היית בחצי של התתקפה הזריקה נחשבת. פשוט וקל.

גיא פניני, קפטן מכבי, לשחקן הפועל : "אתה נאצי, שיהיה סרטן בראש לך ולאבא שלך".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 15, 2013 7:07 pm 
Senior

אבל אם כשהן נקלעות הזריקות האלה כן נחשבות, למה שהחטאה שלהן לא תיחשב?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 15, 2013 7:10 pm 
Hall of Famer

shachaf78 כתב:
אבל אם כשהן נקלעות הזריקות האלה כן נחשבות, למה שהחטאה שלהן לא תיחשב?

אני אעלה כאן שוב נקודה שכבר הועלתה, למה כשיש עבירה בזריקה אז הזריקה נחשבת אם היא נכנסת ולא נחשבת אם היא מוחטאת? כי זה הדבר ההגיוני לעשות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 15, 2013 7:15 pm 
Senior

כי העבירה מפריעה לשחקן לזרוק(או אמורה לפחות). אם לא מחשיבים זריקות מהחצי, אז יש גם כאלו שיגידו שאסור להחשיב זריקות בסוף שעון, לדוגמא, כי הלחץ של הזמן משפיע על השחקן והוא לא קולע באחוז הרגיל שלו. בקיצור אני חושב שאין לזה סוף. חוץ מזה זריקה אחרי עבירה זה משהו הרבה פחות נדיר מזריקות מהחצי, שקורות לכל היותר 4 פעמים במשחק(או 5 אם איכשהו הכדור עף במהלך המשחק לחצי והזמן על שעון הזריקות כמעט נגמר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 15, 2013 7:17 pm 
Junior

אני מניח שהרציונאל מאחורי זה שלמעשה שריקה לעבירה אומרת שהיה מגע לא חוקי שגורם להפרעה לזריקה (בניגוד לשמירה חזקה שזה הפרעה חוקית), ולכן לא הוגן לספור לשחקן זריקה שהופרעה בצורה לא חוקית.

וכן, זה לא עונה בשום צורה על השאלה למה זה כן נספר אם זה נכנס...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 15, 2013 10:23 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

sheky כתב:
אני מניח שהרציונאל מאחורי זה שלמעשה שריקה לעבירה אומרת שהיה מגע לא חוקי שגורם להפרעה לזריקה (בניגוד לשמירה חזקה שזה הפרעה חוקית), ולכן לא הוגן לספור לשחקן זריקה שהופרעה בצורה לא חוקית.

וכן, זה לא עונה בשום צורה על השאלה למה זה כן נספר אם זה נכנס...

מה זתומרת? אם הסל נקלע אז יש עוד זריקה ועוד קליעה (הרי לא יכול להיות ששחקן יסיים עם מעל ל100% מהשדה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 15, 2013 10:37 pm 
Junior

לא הוגן לספור במידה והוחטאה כמובן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 48 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר