סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' מאי 18, 2025 11:05 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 107 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: השביתה התחילה!
הודעהפורסם: ה' מרץ 21, 2013 9:02 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
קוף ירוק, אתה מתפרנס במקרה ממשהו שקשור לכדורסל?

גיא פניני, קפטן מכבי, לשחקן הפועל : "אתה נאצי, שיהיה סרטן בראש לך ולאבא שלך".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 21, 2013 9:08 pm 
Senior

ממש לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 21, 2013 9:13 pm 
Senior

הוקיץ', שלא תבין לא נכון. אני לא חושב שזה לא עיוות (כל מדינה והעיוותים שלה), אני פשוט לא רואה איך זה עוזר לשחקנים הישראלים אם ההקלה במיסוי תבוטל. בנקודה הזאת אנחנו פשוט רואים את הדברים אחרת, אני רואה את העיוות הזה כעיוות שמטרתו היא בעצם לשפר את הליגה, את הרמה, ובסופו של יום גם את הכדורסלן הישראלי. אם זה מצליח או לא זה כבר דיון אחר. אבל אני לא רואה איך ביטול העניין הזה, שייצור בסופו של יום רק עול כלכלי יותר גדול על קבוצות שגם ככה מתקשות להשאיר את הזרים, שגם ככה נחותות כלכלית, שגם ככה בקושי גומרות את העונה, איך זה בדיוק אמור לשפר את מצבו של השחקן הישראלי ולעזור לו.

אני חושב שאיגוד השחקנים שמשתמש בדוגמא הזאת בעצמו לא ממש רוצה שזה יבוטל כי הוא יודע מה המשמעות של זה. אבל טוב לו שיש את החוק הזה כי הוא תירוץ טוב שצריך להסביר למה צריך חוק רוסי וצמצום חוקי הזרים. הרי אם המס היה שווה לכולם, לא ירחק היום שבו יקומו הקבוצות ובעצם יגידו שהתנאים שווים לכולם אז למה בכלל להגביל את מספר הזרים? ואז מה יגידו השחקנים הישראלים כנגד? הרי אם המס שווה לכולם, אם מאמנים יעדיפו זרים עדיין זה אומר כי הם פשוט לא מספיק טובים. אז זה תירוץ טוב להשתמש בו בשביל המטרה הנוכחית שהיא הגבלות כמות הזרים, אבל הרבה פחות בשביל באמת לקדם ולעזור לכדורסלן הישראלי.

כבר אמרו שיש כל כך הרבה דברים שארגון השחקנים היו יכולים להלחם עליהם שיעזרו לשחקן הישראלי ולא לכיס של השחקן הישראלי, אבל הוא לא עושה את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 21, 2013 11:18 pm 
מנהל פורום

ראי שעל הקיר כתב:
ודים, קראת בכלל למה עניתי? דיברתי אל אלה שאמרו שמצידם שתהייה ליגה ברמה של ליגה לאומית. אתה אפיינת את הרמה שלה (ולדעתי עוד עשית איתה סוג של חסד) ובעצם התשובה שלך צריכה להיות מופנית אליהם.
אני הראשון שיגיד שהקהל רוצה לראות שחקנים טובים, אני אומר את זה כל הזמן, אבל זה נכון גם לישראלים וגם לזרים. ההיסטוריה מוכיחה שכשהשחקן הוא טוב, או מינימום לוחם ואיכפתי, הקהל הולך איתו בלי שום תשומת לב לדרכונו, וההיסטוריה מלאה בקבוצות שהקהל שלהן נהר אחריהן למרות שהיו מלאות בזרים, והישראלים בהם היו כולם או כמעט כולם חוטבי עצים ושואבי מים שלהם. לעומת זאת, כל המאבק הזה נעשה בשם שחקנים בינוניים. לא אני אמרתי את זה, אמרו את זה דווקא אלה שהתווכחו איתי, משפטים בנוסח "הישראלים הטובים מסתדרים גם עם הזרים, זה הבינוניים שצריך להגן עליהם". סמל המאבק הזה לטעמי. גם ההיסטוריה וגם ליגות אחרות מסביבנו הוכיחו שהשיפורים שמובטחים לנו בעקבות המאבק הזה הם קשקוש, מה שקראתי חיפוש המטבע מתחת לפנס.

לא עברתי על כל ההודעות, אז ייתכן שפיספסתי משהו, אבל אני ראיתי שאנשים כתבו שהם רוצים כדורסל ישראל ושאתה ואולי אחרים טענתם דברים בסגנון "רוצים ישראלים? אז הנה יש לכם ליגה לאומית, למה לעשות עוד ליגה לאומית?". אני אומר שליגת על שיהיו בה יותר ישראלים היא ממש לא כמו הלאומית של היום ואני מבין שגם אתה מסכים איתי.
מה שגם ניסיתי להדגיש זה שעצם העובדה שמדרים על ליגת העל ולא על הלאומית נובעת בראש ובראשונה מהקבוצות שמשחקות בה ולא מכמות ישראלים ואפילו לא קשור לרמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 22, 2013 8:26 am 
Freshman

קוף ירוק כתב:
הוקיץ', שלא תבין לא נכון. אני לא חושב שזה לא עיוות (כל מדינה והעיוותים שלה), אני פשוט לא רואה איך זה עוזר לשחקנים הישראלים אם ההקלה במיסוי תבוטל. בנקודה הזאת אנחנו פשוט רואים את הדברים אחרת, אני רואה את העיוות הזה כעיוות שמטרתו היא בעצם לשפר את הליגה, את הרמה, ובסופו של יום גם את הכדורסלן הישראלי. אם זה מצליח או לא זה כבר דיון אחר. אבל אני לא רואה איך ביטול העניין הזה, שייצור בסופו של יום רק עול כלכלי יותר גדול על קבוצות שגם ככה מתקשות להשאיר את הזרים, שגם ככה נחותות כלכלית, שגם ככה בקושי גומרות את העונה, איך זה בדיוק אמור לשפר את מצבו של השחקן הישראלי ולעזור לו.

אני חושב שאיגוד השחקנים שמשתמש בדוגמא הזאת בעצמו לא ממש רוצה שזה יבוטל כי הוא יודע מה המשמעות של זה. אבל טוב לו שיש את החוק הזה כי הוא תירוץ טוב שצריך להסביר למה צריך חוק רוסי וצמצום חוקי הזרים. הרי אם המס היה שווה לכולם, לא ירחק היום שבו יקומו הקבוצות ובעצם יגידו שהתנאים שווים לכולם אז למה בכלל להגביל את מספר הזרים? ואז מה יגידו השחקנים הישראלים כנגד? הרי אם המס שווה לכולם, אם מאמנים יעדיפו זרים עדיין זה אומר כי הם פשוט לא מספיק טובים. אז זה תירוץ טוב להשתמש בו בשביל המטרה הנוכחית שהיא הגבלות כמות הזרים, אבל הרבה פחות בשביל באמת לקדם ולעזור לכדורסלן הישראלי.

כבר אמרו שיש כל כך הרבה דברים שארגון השחקנים היו יכולים להלחם עליהם שיעזרו לשחקן הישראלי ולא לכיס של השחקן הישראלי, אבל הוא לא עושה את זה.

אם נצא מנקדת הנחה ששכר של שחקן = איכות של שחקן, אז נכון להיום קבוצות יעדיפו זרים ברמה X ולא ישראלים ברמה X בגלל שזה יותר זול.
איך השחקן הישראלי בדיוק מרוויח מזה?
בפסקה השנייה שלך אתה צודק, אבל לפחות במקרה הזה הישראלים לא ישחקו מסיבה מקצועית ולא מסיבה כלכלית. היום זה לא המצב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 22, 2013 8:06 pm 
Hall of Famer

קצת עדכונים:

המחזור הקרוב נדחה בוודואות. המנהלת הודיעה שהיא מוכנה לחוק רוסי עם 5 זרים בטופס(במקום 6).ארגון השחקנים יורד מהעץ הגבוה של 3 ישראלים בחמישייה והולך על קונספציה של חוק רוסי רגיל(2 ישראלים על הפרקט) אבל רק 4 זרים בטופס המשחק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 24, 2013 7:43 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (1)
עם עניין המיסוי יש פתרון הרבה יותר הגיוני, אבל שבחיים לא יקרה.
לכדורסלנים בעקרון קריירה יחסית קצרה, ויש להם "חלון" צר לתפוס תאוצה כשחקן. אז ככה:
1. שחקן על משכורת חייל פלוס ה"הוצאות" ממילא זול מכל זר.
2. בשנה הראשונה אחרי השחרור הרי נהנים ממילא מהקלות מס.
3. יש להוסיף שנתיים של הקלת מס לכל שחקן שסיים את השירות הצבאי (הבית-זונותי) ברמה שמשווה את נטל המס עליו לזה של שחקן זר.
4. אם עד פאקינג גיל 24 שחקן לא הצליח לעשות את קפיצת המדרגה למרות ההקלות האמורות, אולי כדאי לו לחפש קריירה אחרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 107 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: asaf16, d.k., uriel17, נביא בעירו ו 33 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה