קוף ירוק כתב:
הוקיץ', שלא תבין לא נכון. אני לא חושב שזה לא עיוות (כל מדינה והעיוותים שלה), אני פשוט לא רואה איך זה עוזר לשחקנים הישראלים אם ההקלה במיסוי תבוטל. בנקודה הזאת אנחנו פשוט רואים את הדברים אחרת, אני רואה את העיוות הזה כעיוות שמטרתו היא בעצם לשפר את הליגה, את הרמה, ובסופו של יום גם את הכדורסלן הישראלי. אם זה מצליח או לא זה כבר דיון אחר. אבל אני לא רואה איך ביטול העניין הזה, שייצור בסופו של יום רק עול כלכלי יותר גדול על קבוצות שגם ככה מתקשות להשאיר את הזרים, שגם ככה נחותות כלכלית, שגם ככה בקושי גומרות את העונה, איך זה בדיוק אמור לשפר את מצבו של השחקן הישראלי ולעזור לו.
אני חושב שאיגוד השחקנים שמשתמש בדוגמא הזאת בעצמו לא ממש רוצה שזה יבוטל כי הוא יודע מה המשמעות של זה. אבל טוב לו שיש את החוק הזה כי הוא תירוץ טוב שצריך להסביר למה צריך חוק רוסי וצמצום חוקי הזרים. הרי אם המס היה שווה לכולם, לא ירחק היום שבו יקומו הקבוצות ובעצם יגידו שהתנאים שווים לכולם אז למה בכלל להגביל את מספר הזרים? ואז מה יגידו השחקנים הישראלים כנגד? הרי אם המס שווה לכולם, אם מאמנים יעדיפו זרים עדיין זה אומר כי הם פשוט לא מספיק טובים. אז זה תירוץ טוב להשתמש בו בשביל המטרה הנוכחית שהיא הגבלות כמות הזרים, אבל הרבה פחות בשביל באמת לקדם ולעזור לכדורסלן הישראלי.
כבר אמרו שיש כל כך הרבה דברים שארגון השחקנים היו יכולים להלחם עליהם שיעזרו לשחקן הישראלי ולא לכיס של השחקן הישראלי, אבל הוא לא עושה את זה.
אם נצא מנקדת הנחה ששכר של שחקן = איכות של שחקן, אז נכון להיום קבוצות יעדיפו זרים ברמה X ולא ישראלים ברמה X בגלל שזה יותר זול.
איך השחקן הישראלי בדיוק מרוויח מזה?
בפסקה השנייה שלך אתה צודק, אבל לפחות במקרה הזה הישראלים לא ישחקו מסיבה מקצועית ולא מסיבה כלכלית. היום זה לא המצב.