יואב כתב:
בוקר טוב,
בסוף החודש אני בן 24 ואחרי שעברתי בין כמה עבודות במטרה לחסוך כסף לאחר שחרור מהצבא,
החלטתי שאין מנוס ומוכרח ללכת ללמוד ולהתמקצע. תחום הספורט הוא משהו שמושך אותי, אבל אני לא יודע באמת באיזה מסלול או כיוון כדאי ללכת.
קיוויתי להתייעץ - אני יודע שודים למשל הוא מאמן כדורסל - בכל הקשור למסלול הלימודים וההיתכנות של מציאת עבודה מתגמלת לאחר מכן.
האם אפילו למידת הוראה ולהיות מורה לספורט בבית ספר זה משהו שכדאי לשקול?
איפה כדאי ללמוד ומה. כל פירור מידע מהתחום יעזור לי מאוד.
תודה
מצאת את מי לשאול
עדיף שאני אתייעץ איתך ולא ההפך.
יש פה אגב עוד כמה מאמני כדורסל, ברמות כאלה ואחרות, ורובם בעלי ניסיון רב יותר ממני (beatla, עודד וולפסון,CP3).
כאשר התחלתי לאמן במקביל ללימודי הנדסה באוניברסיטה, מאמן ותיק שהיה המנהל שלי בבי"ס לכדורסל וסוג של מנטור אמר לי שלא משנה מה, העיקר שאשקיע בלימודים, כי בישראל להיות מאמן זה לא מקצוע. לא הקשבתי לו... הלכתי עם מה שאהבתי והרגשתי שאני טוב בו. בדיעבד הייתי עושה אותו דבר, אבל בתכל'ס הוא צדק.
קשה עד בלתי אפשרי להתפרנס מלהיות מאמן. מצד שני, באיזה עבודה אחרת אתה יכול לקום כיף ב-11 בבוקר?
אני לא הייתי פוסל לימודי חינוך גופני אם אתה מתחבר לתחום הספורט ולתחום ההוראה. זה עבודה נוחה ואני הבנתי שיש ביקוש למורים טובים לחנ"ג, השאלה אם זה משהו שיתאים לך.
אני אישית בדיוק כמו נועם בקטע הזה - שיש הבדל גדול אם זה שיעור שהילדים מחוייבים להיות בו, או מסגרת שבאים אליה מבחירה, אבל כאמור זה לא אומר שלך זה לא יתאים.