סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' מאי 14, 2025 2:43 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 27 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' אוקטובר 28, 2022 3:43 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
ציטוט:
אני תוהה עד כמה ההגנה הטובה של בויאן היא תולדה של היכולת שלו להתמקם נכון מול שחקנים זריזים ממנו (ויש לא מעט כאלה, גם מרגע שעבר לשחק 4), בידיעה שאם יעברו אותו, מצפה להם בצבע טרנר או גובר.
כמובן שעכשיו הוא משחק לצד רים פרוטקטור מעניין לכשעצמו, אבל צעיר מאוד - הרוקי ג'יילן דורן...

לגבי הבאת אוליניק לעיבוי מצבת הגבוהים, דווקא החתמת זלר שבוע לפני הטרייד ושחרורו לפני תחילת העונה תומכת בטיעון הסו-קולד תיאורטי הזה. כנ"ל העובדה שאוזובוקי קיבל 18.5 דקות למשחק בפרי סיזן ולא משחק עכשיו כמעט או בכלל. ואנדרבילט הוא 4. קסלר מקבל את הדקות שלו, אבל מהספסל, ועדיין צובר המון פאולים. נראה לי שאיינג' יודע דבר או שניים על פיתוח שחקנים, לכן הגיוני מאוד שהביא תחילה את זלר, ולאחר מכן את אוליניק, על תקן הסנטר הפותח והמנוסה שיודע לסדר חסימות בהתקפה מבלי שישרקו לו לפאול על זה.

לדעתי ההגנה הטובה של בויאן נובעת מזה שהוא עובד קשה בהגנה, יש לו גוף וקצת אתלטיות וגובה ויש לו נסיון. אין לו כשרון הגנתי מדהים.
אזובויקה לא משחק כי הוא פצוע. בלי קשר הוא לא מספיק טוב.
אני לא חושב בשום מצב שאיינג נפטר מבויאן כי הייתה לו הזדמנות להביא את אוליניק. אני חושב שהוא נפטר מבויאן כי הוא מנסה למקסם את הערך שלו וכי מה שיצא זה חסכון כספי, מילוי ההבטחה לסוכן שלו ושיפור האחוזים לקבל את ומבניאמה.
יש קטע של מכירת חיסול שאם אתה הכל במכה, אתה מקבל פחות מאשר אם אתה פורס את זה. נכון גם כשגוף ענקי מנסה לצאת מפוזיציה כלשהי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 30, 2022 1:35 pm 
Hall of Famer

דבר מעניין נוסף ביוטה, על אף שהוא לא ניתן לכימות, זה נושא המוטיבציה של השחקנים. למשל סקסטון. בנאדם נבחר שמיני בדראפט, הופך בשנה השנייה לשחקן של 20 נקודות למשחק, בשלישית 24, ואז נפצע כשבמקביל מגדלים שחקן צעיר אחר על העמדה שלו, ושולחים אותו בטרייד. זה שחקן שעל פניו יעלה כל ערב לטרוף את המגרש כדי להוכיח מעמד בליגה ולהילחם על החוזה הבא. בינתיים עולה מהספסל ל19 דקות בהן הוא מנפק 12 נקודות ב48% מהשדה, לא רע בכלל.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 30, 2022 2:15 pm 
Senior

לא ניתן להתווכח עם ה5-2 בינתיים, אבל קלרקסון, סקסטון ומאליק ביזלי ביחד זה משהו שלא הייתי חושב לעולם לחבר ביניהם אם המטרה שלי לנצח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 30, 2022 2:45 pm 
Hall of Famer

Yuval כתב:
לא ניתן להתווכח עם ה5-2 בינתיים, אבל קלרקסון, סקסטון ומאליק ביזלי ביחד זה משהו שלא הייתי חושב לעולם לחבר ביניהם אם המטרה שלי לנצח.

זה היופי וזה חלק ממהות הטענה שלי על כך שאי אפשר לדעת באופן מיידי אם קבוצה נחלשה או התחזקה. ההנחות שאנחנו מניחים על סמך העבר של קלרקסון-סקסטון-ביזלי (שלושתם אגב שחקנים מוכשרים ללא ספק) הן לא עובדה, והנסיבות משתנות מהותית בקבוצה חדשה, שיטה חדשה, מאמן חדש וכו'. אם כל שחקן היה נותן בכל מקום ובכל הרכב אותה תפוקה, ניהול כדורסל היה דבר מאד קל.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 30, 2022 3:05 pm 
Senior

אני עדיין סקפטי שאיינג׳ ראה בשלושתם כמשהו שיכול להתחבר ביחד ולא סתם כלים שאפשר להעביר הלאה. עוד באירופה. אולי אתבדה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 30, 2022 3:13 pm 
Hall of Famer

מכיוון שאין לנו מושג למה איינג' התכוון, אין לנו אלא רחשי לבנו ומה שעינינו רואות. הטענה היתה טנקינג, נימקתי למה לא טנקינג, והתזה שלי בינתיים נראית לי עומדת יפה במבחן המציאות: איינג' רצה בנייה מחדש על ידי פירוק הליבה הקודמת, איסוף נכסים וחוזים קצרים. זה לא אומר שהוא מתכוון להפסיד ומתאבד על עונה גרועה בשביל עוד קצת סיכוי לבחירה יותר גבוהה. לדעתי הוא מבחינתו סבבה לגמרי עם פלייאוף, ושחקנים שיראו שהם יכולים להמשיך ולתרום גם בעתיד ליוטה במחיר סביר, יישארו במערכת.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 30, 2022 4:10 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (1)
קודם כל, בטרייד על בוגדנוביץ הוא קיבל חוזים ארוכים יותר ממה שהוא שלח.

יהיה מאד ברור להבין אם הוא רוצה להחליש את הקבוצה בהווה (אמנע בכוונה ממילת הט' האיומה) כנכס עתידי השחקן היחיד שעושה שכל שם זה מארקנן, אם קלארסון אוליניק קונלי ושות' רובם או כולם נשלחים עד פברואר הוא כנראה מכוון ללוטרי.

אם הם נשארים, אז הוא כנראה לא מכוון ללוטרי או שכיוון ושינה את דעתו (שזה משהו שGMים גם עושים, בעיקר GMים מהסוג של איינג' שלא ממש נדבקים לתוכנית אם המציאות אומרת להם אחרת).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 30, 2022 5:01 pm 
Hall of Famer

לצערי, מה שתומך בעמדה של נדב זו הדרך של איינג' בבנייה של הקבוצה הנוכחית של בוסטון.
הוא לא עשה טאנקינג במקביל לבחירות הגבוהות של הנטס אלא הסתמך עליהן (לדעתי עשה טעות).
אולי הוא מנסה לעשות את זה גם הפעם. נראה במהלך העונה לאיפה הוא יבחר ללכת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 30, 2022 5:25 pm 
Hall of Famer

אטט, בחיי שאני שואל בלי ציניות. איך אתה יכול לכתוב שאי-הסתמכות על טנקינג היא טעות כשאין לך דוגמה פוזיטיבית אחת לטנקינג שבנה אלופה, וכשיש שפע דוגמאות לקבוצות "לימבו" שהפכו לקבוצות גדולות מאמצע-תחתית הליגה?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 30, 2022 5:31 pm 
מנהל פורום

גואטה, אני מתקשה למצוא יעד עבור כל החבורה הזו
הם לא כאלה אטרקטיביים לקונטנדריות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 30, 2022 6:03 pm 
Hall of Famer

Amos Gueta כתב:

יהיה מאד ברור להבין אם הוא רוצה להחליש את הקבוצה בהווה (אמנע בכוונה ממילת הט' האיומה) כנכס עתידי השחקן היחיד שעושה שכל שם זה מארקנן, אם קלארסון אוליניק קונלי ושות' רובם או כולם נשלחים עד פברואר הוא כנראה מכוון ללוטרי.

אם הם נשארים, אז הוא כנראה לא מכוון ללוטרי או שכיוון ושינה את דעתו (שזה משהו שGMים גם עושים, בעיקר GMים מהסוג של איינג' שלא ממש נדבקים לתוכנית אם המציאות אומרת להם אחרת).

לגבי הטרייד על בויאן, הוא לקח שחקן אחד ששוחרר ואת אוליניק שיש לו חוזה לשנה נוספת על פני בויאן. ברור שאם בויאן הוא חוזה שנגמר בקיץ, לא יכול להיות טרייד שמקצר חוזים עליו. הכוונה היתה שבראיה אסטרטגית כללית, זה מה שאיינג' עושה. מטרת העל היתה לפרק את הליבה ולהתחיל לבנות חדשה, לכן בויאן שוחרר. התמורה עליו יכלה להיות שחקן או שחקנים עם חוזים ארוכים, אבל כאמור הוא קיבל שחקן ששוחרר מיד ועוד שחקן עם חוזה לעונה נוספת אחת בלבד (שאולי ישאר ואולי יועבר).

המשפט על ה"אם יועבר מישהו מהמובילים חוץ ממרקאנן עד פברואר אז הוא כנראה מכוון ללוטרי" שגוי מיסודו. אתה כבר יודע מה תהיה התמורה בטרייד על קלרקסון, נגיד? איך אפשר לדעת לאן מכוון טרייד שטרם נעשה?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 30, 2022 7:01 pm 
Junior

בינתיים רצים בטוויטרס אוסף ממים של תמונות של איינג' מבוהל בכל נצחון עם הכיתוב:
What have I done
בזמן שסביבו כולם באקסטזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 30, 2022 7:14 pm 
Junior

רואה הרבה את המשחקים הכיפיים של יוטה עכשיו.
הרבה לחימה ורגש, העיתונאים של הקבוצה מכנים את השיטה כאוס, כי מכיוון שאין כוכב ויש הרבה שחקנים מוכשרים, אז כל שחקן יכול להוביל כדור וליצור.
ראויה לציון ההתפתחות של קלארקסון שהפך להיות יוצר השנה.
הבעיה היא שאין כוכב. היום הם ניצחו בקושי את ממפיס בלי ג'ה, שזה יפה אבל לא משהו שאפשר לקחת איתו אליפות.
כל מי שסובב את הקבוצה טוען עדיין שפניו של איינג' למכירה של קונלי תמורת נכסים לבנייה עתידית. מחירו של קלארקסון התייקר מאוד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 30, 2022 7:21 pm 
Hall of Famer

קונלי תמורת נכסים נשמע כמו משהו שמתיישב בול על הבנייה מחדש. בכל מקרה יש משהו אפילו מרגש במה שקורה ביוטה עכשיו, חבורה של שחקנים מוכשרים למדי שמסיבות שונות לא פרצו (מרקאנן) או שההתפתחות שלהם נעצרה (סקסטון, ביזלי) או שנחשבו לבעלי תקרה מוגבלת למדי (קלרקסון) שמתגבשים לקבוצה מנצחת וכיפית. זה חלק ממה שהופך כדורסל למהנה בעיניי.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 30, 2022 7:22 pm 
מנהל פורום

זה קצת מזכיר את הז'אנר של הסרטים שבהם מישהו שוכר עורך דין גרוע כדי שיפסיד במשפט, או בלש פרטי גמור כדי שיפול בפח וירשיע את האדם הלא נכון ואז קורה בדיוק ההפך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 30, 2022 7:35 pm 
Hall of Famer

עוד פעם אגיד שאני לא מקבל את התפישה שאיינג' ניסה להחליש בטווח הקצר. הוא רצה לפזר את הליבה, להסתמך על חוזים קצרים ועל נכסים עתידיים. לא חושב שהוא חשב שהוא בונה קבוצה גרועה (אובייקטיבית, אי אפשר לטעון שקלרקסון, סקסטון, מרקאנן וביזלי הם שחקנים לא מוכשרים), הוא בנה קבוצה משוחררת מציפיות, והוא בודק תוך כדי תנועה מי מתאים לטווח יותר ארוך וכמובן בודק את השוק איך לשפר עמדות. כמו שכתב פיקנרול, קלרקסון כבר שווה הרבה יותר כנראה, ואני מניח שלפחות גם מרקאנן בהנחה שירצה לסחור בהם.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 30, 2022 7:54 pm 
Sophomore

uriel17 כתב:

לא יודע למה אתה חושב ככה אוריאל.
כל אחד מהשלושה האלה הוא שחקן פלייאוף לגיטימי שיכול לתת תוספת כוח אש לקונטנדרית בסיטואציה מתאימה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 30, 2022 8:20 pm 
מנהל פורום

אני מבין מה שאתה ובדיעבד אני לא פוסל את זה כאפשרות הגיונית.
אממה, בתחילת העונה חשבתי שזה סגל שהולך לקבל בראש שוב ושוב.
חשבתי ולא רק אני, שזה סגל שככה כמו שהוא יסיים באחד מחמשת המקומות הנמוכים בליגה כולה עם סיכוי לפרס הגדול של דראפט 23

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 30, 2022 8:21 pm 
מנהל פורום

יואי כתב:
uriel17 כתב:

לא יודע למה אתה חושב ככה אוריאל.
כל אחד מהשלושה האלה הוא שחקן פלייאוף לגיטימי שיכול לתת תוספת כוח אש לקונטנדרית בסיטואציה מתאימה.

אני די בטוח שיוטה מדורגת באחת מחמשת המקומות האחרונים בתחזיות הנפוצות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 30, 2022 8:32 pm 
מנהל פורום

https://projects.fivethirtyeight.com/20 ... edictions/
בעצם פה, הם מדורגים כאילו הם עושים פלייאין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 30, 2022 11:06 pm 
Junior

בחייאת, עוד לא עברו שבועיים מתחילת העונה, אתם מפגינים פה את תמונת המראה של אובר ריאקשן לקבוצות חזקות שפותחות קצת מגומגם, או לקבוצות בינוניות פלוס שפותחות חזק (הבולס אשתקד).
הג'אז מנצחים כי הם אכן בלתי צפויים, אבל עם הזמן דוחות הסקאוטינג עליהם יתחדדו, כבר עכשיו ברור שהדרך לקלוע מולם היא לתקוף את אוליניק בצבע, כשגם מרקנן חוליה די חלשה בהגנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 30, 2022 11:16 pm 
Junior

Amos Gueta כתב:

רק שבויאן מרוויח העונה 6.7 מיליון יותר מאוליניק, שהחוזה שלו לעונה הבאה מובטח חלקית - ניתן יהיה לשחרר אותו בקיץ ולשלם לו רק 3 מיליון. נכס קלאסי לטרייד שבו יוטה תוכל לספוג שחקן שמרוויח 12.2 + 20% מיליון, לצד בחירת סיבוב ראשון ככל הנראה, מאיזו קבוצה שתחפש לקצץ בפיי רול או לפנות קאפ ספייס. זאת לצד חריגת טריידים בסך 6.7 מיליון שנוצרה ליוטה מהטרייד הזה, ותסתיים בשלהי ספטמבר הבא. יש לה אגב שתי חריגות טריידים נוספות בסך 9.6 מיליון מהטריידים על אינגלס וגובר, יהיה מעניין לראות אם איינג' יצליח לעשות שימוש דומה גם בהן. החריגה של גובר תפוג בשישי ליולי, כך שלצד השימוש שציינתי בחוזה של אוליניק, תהיה לאיינג' היכולת להציע פינוי קאפ ספייס משמעותי לקבוצה שתחפוץ בכך ותהיה מוכנה לשלם בהתאם (הניקס תמיד אופציה סבירה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 30, 2022 11:43 pm 
Senior

Bojan Bogdanovic has agreed on a two-year, $39.1 million extension with the Detroit Pistons,
@wassbasketball
tells ESPN.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 31, 2022 12:03 am 
מנהל פורום

וואוו זה מפתיע

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 31, 2022 12:07 am 
Junior

סיכום ביניים: הפיסטונס הפכו שתי החתמות שעוררו סימני שאלה בזמנן-המאוד-לא-רחוק, של ג'רמיי גרנט וקלי אוליניק קיץ אחר קיץ, לזכויות על ג'יילן דורן (באופן עקיף ותוך ויתור על קאפ ספייס לטובת ספיגת החוזים של ברקס, קמבה ונואל) ובויאן המוערך ומוארך. שורה תחתונה לא רעה בכלל, שמראה למה כדאי להיות אקטיבי בשוק החופשי ולא רק לספוג חוזים גרועים בתמורה לנכסים עתידיים וספקולטיביים (ולא, הזכויות על דורן הן לא בגדר נכס, מדובר בפרוספקט שדטרויט זימנה לאימוני טרום-דראפט, מה שבזמנו ייצר באז על האפשרות שייקחו אותו בבחירה החמישית...).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 27 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], Y.T ו 10 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה