רואה שחורות כתב:
אז לא מוסר, אתיקה. לא ברור לי למה היא צריך להיות אבסולוטית - יש מידה שהיא אבסולוטית? איזה קריטריון ביזארי.
זה שחלק מהפוליטיקאים מנצל כאן טרנד ולא באמת אכפת לו מהתיקים של נתניהו זה קצת עצוב (בגלל הסיפא) אבל זאת גם מראה יפה את ההשפעה של ציבור על בית הנבחרים, וזה אחלה בעיניי.
אין לי בעיה עם משא ומתן ונסיון לקחת כוח. זה ברור וא-ב'. הבעיה היא שאתה מאשים רק צד אחד ב-5 מערכות בחירות כאשר המהלך המדובר תרם (לא היחיד מן הסתם, אבל תרם) לקשיים בהקמת ממשלה.
לגבי הבעייתיות של התפטרות ראש ממשלה תחת תיק - אכן יש כאן בעיה מסוימת. חובבי דיפ סטייט ושאר קונספירציות מן הסתם יזדעקו על העניין, אנשים רציונליים פחות. כן, אם הפרקליטות כל שני וחמישי היתה מגישה תיקים שנופלים, הטיעון הזה היה חזק יותר. אבל זה לא המצב, ואתה בטח יודע שאם הוגש תיק, זה לא על סמך הזייה של כמה פקידים שהחליטו לקשור קשר ולהפיל ממשל (איכשהו אין אף הדלפה אחת! מכל הפרוטוקולים של זקני ציון שרצים שם). בסבירות גבוהה נתניהו סרח, לקח את המדינה בת ערובה להגנתו (ואיכשהו הצליח - לפחות עם אנשים שעוסקים במקצוע סובייקטיבי - לעשות לזה ספין לצד השני) ועכשיו אתה מאשים את כולם חוץ ממנו בזה.
אה, ושכחתי לענות לגבי שאלה ששאלת, למה אכפת למישהו מאנשים שעוזבים את המדינה. התשובה הפשוטה היא מיסים. או, מפי האתון, "עיר חרדית", הסביר שר הפנים, "תהיה בלי הכנסות, בלי מסים, בלי תעשייה". מניח שאתה מכיר את הציטוט הנלעג הזה, אבל קשה שלא להשתעשע ממנו.
תגיד שזה איומי סרק? נכון, אבל לא צריך שכולם יעזבו כדי לדרדר את רמת החיים פה.
אבל הנה, תוכל להוכיח שאתה לא ביביסט, ולא מסכים איתו על הסף בו ראש ממשלה אמור להתפטר. שמור לאוסף.
אם באמת זה היה קשור להשפעה של הציבור ותו לא לא הייתי בא בטענות. אבל העניין הוא שאותם אנשים בדיוק ישבו איתו והטיפו נגד החרמתו כמה חודשים לפני שהצטרפו בעצמם לכת הרל"ב. הבעיה השנייה היא כאמור (וחזרתי על כך מיליון פעם) שאין להם כל אלטרנטיבה, ושוב אנחנו חוזרם לדרישה החצופה מראש המפלגה הגדולה ביותר, שנבחר בדרך דמוקרטית שוב ושוב (אם כבר בהשפעת הציבור עסקינן), שיפנה את מקומו.
אני אגב אישית הייתי יותר משמח שנתניהו יפנה את מקומו לטובת אדם אחר כדי לרענן את השורות וכי הוא כשל ביותר מדי תחומים לדעתי, אבל ממש לא כי ראשי האופוזיציה או פרקליטות עבריינית מכתיבים זאת.
ומתברר שהמון פוליטיקאים ראו את אותה בעיה, גם בלי להיות חלק מחובבי תיאוריות קונספירציה אודות דיפ סטייט, ולכן החוק מנוסח כפי שהוא מנוסח. אחד מהם הוא אבא של יאיר לפיד למשל. אז אתה יכול לעשות מזה צחוק כמה שבא לך אבל אני לא מוכן לקבל את ההנחה שכולם אנשים לא רציונליים בעוד רק אתה והדומים לך, אלו שאינם מאמינים שפקידים משפטיים יכולים לסרוח, הם קול השפיות והרציונל.
אוסיף ואומר שהאמונה שלך שלפיה לא מוגשים כתבי אישום ללא סיבה (לאו דווקא במקרה של נתניהו, שהכשלים שנחשים עד כה מאירים את הפרקליטות באור שלילי ביותר) היא מאוד תמימה. מאוד מאוד.
ולגבי העוזבים - אף אחד לא מחזיק בכוח. המדינה לא תתמוטט מכמה מאות או אלפים (במקרה הקיצוני ביותר ואני לארג') שיעזבו את הארץ. נהפוך הוא, שיפנו פה קצת מקום, כבר מתחיל להיות פה צפוף מדי.