Bluey כתב:
דטרויט היא דוגמא ש׳קפצה׳ לי כי באחד המוקים של השנה 2025, בחרו בעשיריה הראשונה!
וגם בנוסף לתלונות של אוהדים שלה.וכשבדקתי את רצף הבחירות שהיה זכור לי כגבוה.
יצא משהו מוגזם.
אם הם מאוכזבים שקיבלו בחירות חמישיות ולא גבוה מזה אז זה עצלני ונצלני לדעתי ויכול להיות שאני טועה בכוונות של האירגון, אבל זה לא העיקר.
כתבתם טענה שסותרת את עצמה, מצד 1 הבחירות שלא בטופ הן זניחות, מצד שני אוי ואבוי אם כמה שנים הבחירות שלהם ילכו לקבוצות אחרות.
אתה מערבב פה כמה דברים.
1. קודם כל, מה הביג דיל שדטרויט בוחרת בעשירייה הראשונה של מוק שנערך כשחצי עונה טרם הושלמה?
2. תלונות של אוהדים על מה, על יכולת הקבוצה המתמשכת למרות רצף הבחירות הגבוהות בלוטרי?
3. מי זה "הם" שמאוכזבים, אוהדי הקבוצה שציינת או קברניטי הארגון? זה משמעותי לטענה שלך, שמייחסת עצלנות ונצלנות לארגון.
לגבי הטענה שסותרת את עצמה - אנחנו לא אומרים שבחירות 4 עד 7, נניח, הן זניחות בפני עצמן, אלא שאתה מייחס להן משמעות רבה מדי בתיאור שלהן כנכס שדטרויט, וקבוצות אחרות שעקביות בחולשתן, לכאורה עוקצות משאר הליגה.
ברור שקבוצה תחרותית שעושה פלייאוף תשמח ליהנות פה ושם מבחירת אמצע לוטרי, או אפילו בחירת לוטרי מאוחרת, מבלי שזה יצריך ממנה gap year.
אבל רוב הקבוצות יעדיפו להצליח כאן ועכשיו, ולראייה יש לנו את שיקאגו של השנים האחרונות, סקרמנטו ועוד...
אם כבר טנקינג, ראינו בשנתיים האחרונות תופעות כמו דאלאס ויוטה שעשו כל מה שאפשר בשביל לסיים במיקום שיבטיח להן את בחירת הלוטרי המוגנת שלהן - אבל כל זה קרה אחרי משהו כמו 2/3 עונה, או יותר מכך, שבה הן העמידו קבוצות תחרותיות (כל אחת יחסית לציפיות ממנה, המאבס כמובן אכזבו מאוד לפני שנתיים, אבל הם לא ניסו מראש לאכזב, זאת הפואנטה).
ההצעה שלך עשויה ליצור פתח ליותר ניסיונות מהסוג הזה.
בכל אופן, עבור קבוצה שמנסה להיבנות אבל סובלת משילוב כלשהו של נפילות בלוטרי, ניהול גרוע או סתם חוסר מזל עם פציעות ו"כאבי צמיחה", לאבד בחירת אמצע לוטרי, גם אם פישלה בכמה בחירות דומות בשנים קודמות, זה בכל זאת לקנוס אותה ב opportunity cost.
בשורה התחתונה, הפרוסס של הינקי לא כיוון לבחירות 4 עד 7, אלא לבחירות 1-3.
והוא גרם לרפורמה בלוטרי, וזה לצד הוספת הפלייאין בשנים האחרונות עשה לא מעט למניעת טנקינג (לפחות מהסוג שאינו קשור בחוב של בחירה מוגנת).