סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' ספטמבר 17, 2026 5:18 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 162 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: קטארגייט
הודעהפורסם: ש' מאי 10, 2025 10:34 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
נביא בעירו כתב:
אין לי מושג במשפט פלילי אבל מעניין מאוד האם ההגנה של אוריך לפיה מדובר בכסף לגיטימי עבור עבודה לגיטימית תעשה את העבודה ותעביר אותו מעולמות השוחד והבגידה אל שדות העלמות המס והפרות האמונים. לי ברור שה״עבודה״ עבור קטר היא לא הפשע, היא סיפור הכיסוי…

קו ההכנה של אוריך גרוע מאד, ולמעשה הוא לא קו ההגנה שלו-הוא קו ההגנה של נתניהו. לא פלא בהתחשב בזהות עורך הדין שלו ומי הלקוח הבכיר שלו.

אוריך טוען 2 דברים:

1. קיבלתי כסף מקטר, אבל על עבודות לגיטימיות. אנחנו יודעים שאוריך החל לקבל כסף מקטר ב2022 לקראת המונדיאל, אבל בזמנים האלה גם היה קמפיין בחירות של הליכוד. הסבירות שקטר היתה צריכה את הילד מבני עקיבא בכפר סבא שכתב במקור ראשון כדי לקדם את ענייניה במונדיאל, לא גבוהה במיוחד. אבל הבעיה של אוריך זה שהוא המשיך לקבל כסף, והרבה, גם הרבה אחרי זה. תוך כדי המלחמה. איזו עבודה לגיטימית יכול יועץ ראש הממשלה לעשות עבור קטר תוך כדי המלחמה?

2. "לא הייתי עובד מדינה". אז מה אם לא היית עובד מדינה? מגע עם סוכן זר, בטח בזמן מלחמה, בטח כשהזר הוא ממדינה שמימנה את האויב שלך במלחמה, אסור על כולם כולל על מי שאינם עובדי מדינה.

בקיצור, הרבה יותר ואנונו על סטרואידים מאשר "עבירות מס". זה קו הגנה נוח לנתניהו (אוריך לא עבד אצלי, לא שמעתי, לא ראיתי, אני לא יודע, הוא אדם פרטי), ונוראי לאוריך כי הראיות יעשו ממנו קציצות. חוקרי השב"כ ולהב 433 זה לא צייצנים מערוץ 14, ולא לחינם שופט המחוזי הכניס אותו להמשיך מעצר עם "ראיות שהתחזקו משמעותית".

הבחירה של הבנאדם עכשיו היא בין להיות עד מדינה לבין לבלות את מיטב שנותיו בכלא.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 10, 2025 10:42 pm 
Hall of Famer

עצם העובדה שאוריך מסכים (או שמא כופים עליו?!?!) שהמייצג שלו יהיה זהה לזה של ביבי - מה זה אומר בעצם.
הוא במודע "מקריב את עצמו"? מקווה שבסופו של יום יהיה מי שיחון אותו בצורה כזו או אחרת? עניין של שכר טרחה (מי יודע מי משלם לחדד וצוותו בכל התיקים השונים...)?

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 11, 2025 1:03 am 
Hall of Famer

זה אומר שהוא קשר את גורלו בזה של נתניהו, ושהוא מאמין שהביביזם חזק ממערכת המשפט והבטחון. אני מאמין ומקווה שהוא טועה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 11, 2025 1:14 am 
Junior

אני, כאמור, לא בטוח. האריכו לו את המעצר, אבל רק אחרי ששופט בשלום לגמרי קנה את ההגנה של ״מה בכלל העבירה״ שנפוצה כרגע בערוץ 14 וגם אחרי שהמחוזי הפך את ההחלטה - אלה לא הארכות מעצר של מישהו שחשוד בבגידה. לגבי הכסף שהועבר אליו בשנה החולפת - אני מניח שיוכל לטעון שזה המשך התשלומים שחייבים לו מאז המונדיאל או שזה כל מיני חלטורות שהמשיך לעשות במקביל לעבודה במשרד ראש הממשלה ושהוא באמת מאוד מצטער. ״לא הייתי עובד מדינה״ יהיה מאוד רלוונטי אם לא יצליחו לגבש נגדו אישום על העבירות הכבדות ויזדקקו להפרות אמונים וכיו״ב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 11, 2025 6:47 am 
Hall of Famer

זה בסדר שאתה לא בטוח, אבל אל תקנה את הספינים.

השופט שהפכו לו את ההחלטה על הראש, ולא בפעם הראשונה, הוא מנחם מזרחי-הסגן לשעבר של הנאשמת רות דוד, אדם עם היסטוריה עניפה של אי הבנה "מה העבירה" ובסך הכל שופט שלום, בכל הכבוד. אני לא יודע למה דווקא ההחלטה שלו מרשימה אותך יותר משופט מחוזי שהחליט שהחשדות התחזקו משמעותית והאריך את המעצר.

לטעון, אוריך יכול לטעון הרבה דברים. גם שהכספים שהוא קיבל היו עבור הקמת מיזם משותף איתך, שקטאר החליטה להשתתף בו. כאמור, מחוץ לעולם של ערוץ 14, חקירות בטחוניות וכלכליות לא עובדות ככה. יש נתיב כסף, יש תיעוד להנחיות, יש תמורה שהיתה או לא היתה, יש עדים לפעולות (אהלן פלדשטיין).

אם אתה חושב שזה תיק שיקום ויפול על הפרת אמונים, אז לדעתי אתה לא באירוע. מדובר על הפעלה בידי המודיעין הקטרי בזמן מלחמה, כן? וזה חוץ מזה שהפרת אמונים בהחלט יכולה להתגבש בסיטואציה דנן, אבל זה באמת לא הסעיף שצריך להלחיץ את אוריך.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 11, 2025 6:58 am 
Hall of Famer

אגב, לא יזיק להתרענן בפרשת פלדשטיין, שיש נגדו כתב אישום על מסירת ידיעה סודית במטרה לפגוע בבטחון המדינה. אישום חמור, והוא נוגע לפעולה אחת בלבד: מסירת המידע הסודי שהעביר לו ארי רוזנפלד לידיו של ישראל אינהורן, שהעביר אותו לבילד, וכל זה כדי לסכל עסקת חטופים.

ברור לכולם שפלדשטיין הוא פיון, ושזו רק פעולה אחת מני רבות שלשכתו הרעילה של נתניהו עשתה. להערכתי כתב האישום נגד אוריך יהיה מהחמורים בתולדות המדינה בקשר לעבירות בטחוניות.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 11, 2025 9:32 am 
Junior

לו יהי. לדעתי, אתה דופק פה חתיכת צעקת ״יש״ לפני הגול, אבל אשמח (מאוד!) לטעות במקרה הזה…

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 11, 2025 11:30 am 
Hall of Famer

נתניהו הוא אמן בלהגן על עצמו משפטית עם רשת ענפה של מקורבים ופרוקסיז למיניהם שהודפים את האש המשפטית ממנו, הוא גם אמן ב-"לא ידעתי" וב-"לא העירו אותי", כך שיהיה קשה מאוד להגיע אליו, אבל אני חושב שאוריך הוא הפוטנציאל הכי משמעותי לחור ברשת של נתניהו שראינו כבר הרבה זמן, גם כי הוא מאוד קרוב אליו, גם כי בפני עצמו הוא לא חזק במיוחד (לא איזה שועה עולם עם חשבון בנק מנופח שיכול לקנות את דרכו החוצה מכתב האישום, לא עו"ד עם קשרים בכל המקומות הנכונים) ובעיקר כי נראה שהחמדנות לכסף הקטארי באמת גרמה לו להגזים ולהביא את עצמו למצב שהוא מאוד חשוף. לנתניהו יהיה קשה מאוד לשמור עליו כדי שלא יהפוך לעד מדינה, ואני מניח שהוא עסוק בימים אלו בהפעלת מיטב קשריו כדי שאוריך ירגיש שהבוס דואג לו ושיש לו אינטרס שלא להפוך לעד מדינה ולפתוח על הבוס את שערי הגיהנום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 11, 2025 12:38 pm 
Hall of Famer

נביא בעירו כתב:
לו יהי. לדעתי, אתה דופק פה חתיכת צעקת ״יש״ לפני הגול, אבל אשמח (מאוד!) לטעות במקרה הזה…

לא צועק כלום, מנתח את המציאות באופן הריאלי ביותר לתפיסתי על פי העובדות.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 12, 2025 2:50 pm 
Junior

בינתיים, המשטרה מבקשת מבית המשפט לשחרר את "ואנונו על סטרואידים" למעצר בית של 21 יום. העורך דין שלו מבקש שחרור ללא תנאים. ואנונו המקורי, אני רק מזכיר, בשלב הזה היה כבר במעצר עד תום ההליכים. בבידוד. אבל סטרואידים זה טריקי, מלא תופעות לוואי.

עדכון: המשטרה ביקשה 21 יום מעצר בית. השופט נתן 10 ואפילו רמז שלדעתו לא יהיה כתב אישום נגד אוריך. מצד שני, זה אותו מזרחי שלא רצה להאריך גם את המעצר הקודם. מצד שלישי, המשטרה ביקשה מראש מעצר בית של שלושה שבועות בסך הכל וגם הודיעה שלא תערער על ההחלטה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 12, 2025 3:25 pm 
Sophomore

בכל הכבוד, אני לא חושב שיש להתייחס לשופט מזרחי ברצינות.
אני לא בטוח שהחקירה בכלל צריכה עוד עדות מאוריך. נתיבי כסף וכו' וכל המידע הפרפריאלי אפשר להשיג במגוון אחר ומהימן יותר של דרכים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 12, 2025 7:15 pm 
Junior

לגבי השופט: אין לי מושג. בהחלט נראה שהוא עושה אקסטרה מאמץ בהחלטות ובהתבטאות נגד המשטרה. מעניין אם זה רצון לסמן את עצמו כחביב הימין לקראת קידום עתידי, או מאוריינטציה אנטי משטרתית או פרו זכויות עצורים, או שילוב של הכל ביחד.

לגבי הצורך בעוד מידע מאוריך: יכול להיות. אבל זה לא קשור למעצר. עוצרים מישהו בגלל שהוא מסוכן, או כי מפחדים שישבש את החקירה. לא כי צריך להמשיך לחקור אותו.

כך או כך, לא על זה היה הויכוח פה. השאלה היתה האם על סמך חומר הראיות כרגע אוריך נמצא בעולמות הבגידה, מגע עם סוכן זר, שוחד וכו׳ (להלן: ואנונו על סטרואידים), או שהמשטרה קונה את הטענה שהוא אשכרה עבד בשביל קטר בקמפיינים שלה ואז כל חטאו הוא שלא דיווח על הקשר עם הקטארים ו/או העלים מיסים וכיו״ב. לפי הסטטוס הנוכחי של מעצר בית שמוארך ב-10 ימים, נראה לי שהתשובה כרגע די ברורה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 12, 2025 7:27 pm 
Sophomore

כל חטאו? זה נשמע לי וואחד חטאו גדול
מה זאת אומרת "רק לא דיווח"? למה שלא ידווח אם אין משהו חשוד?
אם מחליטים שהוא עובד מדינה וכבר יש תקדימים..הוא די קאפוט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 12, 2025 7:50 pm 
Junior

״כל חטאו״ זה לא עניין מוסרי. מבחינתי חטאו הוא בכלל שהוא משרת נרצע ואיש סודו של מפלצת סוציופתית שמבצעת רצח עם והייתי שמח אם הוא היה נרקב בכלא עד סוף ימיו. אבל זאת שאלה עובדתית: האם הוא יואשם בבגידה ושוחד או בהפרת אמונים והעלמת מס? האם הוא יישב בכלא 20 שנה או שנתיים (או בכלל לא)?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 13, 2025 12:38 am 
Hall of Famer

הייתי מציע לך מעט סבלנות, נביא.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 13, 2025 8:35 am 
Junior

כאמור: אמן ואמן. לא יהיה שמח ממני. אני, למרות יכולותיי המוכחות בתחום הנבואה, חשבתי שהדיון שלנו היה לגבי מה שכבר התגלה בחקירה עד היום, לא לגבי מה שיתברר בהמשך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 13, 2025 3:07 pm 
Hall of Famer

אומר זאת כך: לא מן הנמנע שהשחרור הזה לא מדיר שינה מעיני החוקרים, הן בשל הראיות שהצטברו עד כה והן בשל טעויות שהנחקר עשוי לעשות שם בחוץ ולא דווקא יכול בין כותלי בית המעצר.

לגבי מנחם מזרחי, האמירה שלו פאתטית, לא רק שהמחוזי הופך עליו החלטות פעם אחר פעם, אין לזה אח ורע ששופט שלום (!) מכריז שלא יהיה כתב אישום איפה ששופט מחוזי השתכנע דקה וחצי לפני כן שהחשדות הם כבדים.

לאיש קופת שרצים נאה עוד מימי רות דוד, ולא הייתי לוקח אותו כרפרנס למשהו.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 13, 2025 5:12 pm 
Sophomore

ממתי הפרת אמונים היא הרשעה קלה?
מדהים מה שהנרמול של הפשעים שהפוליטיקאים בארץ עובדים עליו עושה. אחלה תוצאות.
הפרת אמונים היא עבירה קשה. לא שוחד אבל אף אחד מאיתנו לא היה רוצה להיות מואשם בה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 14, 2025 10:41 am 
Junior

רק שאף אחד פה לא אמר שזאת "הרשעה קלה" ואתה מזדעק נגד משהו שלא נאמר פה.

לגבי השופט מזרחי: שוב, אני לא לוקח אותו כרפרנס לכלום, אלא את החלטת המשטרה שלא לערער על 10 ימי המעצר בית שניתנו לאוריך ובעיקר את העובדה שאף אחד אפילו לא חשב לבקש מעצר עד תום ההליכים, צעד די טריוויאלי אם מישהו במשטרה היה חושב שאוריך הוא ואנונו על סטרואידים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 20, 2025 11:25 pm 
Hall of Famer

והנה אותו מנחם מזרחי, בה-בעת שהוא מסרב להסיר את הצא"פ על פרשת איש הבטחון לשעבר העצור בקטארגייט, מתיר לפרסם את עצם הצא"פ ואומר כי עילתו הוא חשש חמור לפגיעה בבטחון המדינה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 21, 2025 9:05 am 
Junior

אם הבנתי נכון את הנוסח של ההחלטה, הוא מסרב להסיר את הצא״פ בגלל ש*ההסרה של הצו* עשויה להוות פגיעה חמורה בבטחון המדינה. גם אני מקווה מאוד שזה סימן חיובי, אבל א. זה לגמרי לא אומר בהכרח שהחשודים בפרשה חשודים בפגיעה חמורה בבטחון המדינה. ב. אם ההנחה שלך מכל זה היא ש״הנה, אפילו השופט מזרחי לא יכול להתעלם מכמה שהפרשה הזו חמורה״, נראה לי שאתה שוב מפספס. אפשר בהחלט לחשוב שאין בפרשה עצמה כלום (זה לא מה שאני חושב. אני חושב שיש שם שוחד מובהק לביבי נתניהו שלא יוכח לעולם ברמה הפלילית) אבל שאסור להוריד את הצא״פ. למעשה זה אפילו די הולך ביחד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 21, 2025 12:44 pm 
Hall of Famer

אתה חובב פלפולי-פלפולים, יש כאן שורה תחתונה ברורה והיא שהרשויות החוקרות-מהמשטרה ועד השב"כ-סבורות שיש כאן חקירה שנוגעת לאושיות בטחון המדינה. כלומר קטארגייט זו לא פרשת "אי דיווח הכנסות" זוטרה. ואם קטארגייט פרשה בטחונית חמורה, אוריך לא מעורב רק בעניינים מנהליים.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 21, 2025 5:16 pm 
Junior

אני מת עלייך, מה אני אעשה?!

א. באופן אישי, לא חושב שיש לי חיבה מיוחדת לפלפולי פלפולים. יש לי רצון, בימים טובים, להבין את המציאות. וכשלהבין את המציאות, כמו במקרה של קטארגייט, כרוך בלהבין טענות משפטיות, עשוי לנדוף מזה ריח של פלפול. מה לעשות? ככה זה עם סוגיות משפטיות.

ב. ספציפית, זה ממש לא פלפול. צא״פ, בדרך כלל, הוא האינטרס של הנאשם. הוא לא רוצה שיגידו מי הוא ובמה הוא חשוד אם אחרי זה יתברר שהכל היה חארטה והוא נשאר עם הכתם של הפרסום בתקשורת. אין לי מושג מי ביקש את הצא״פ הספציפי במקרה הזה ומי טען בבית המשפט נגד ההסרה שלו, אבל אפילו אם זו המשטרה, אם בית המשפט אומר ש*הסרת הצו* עשויה לפגוע בבטחון המדינה, זה פשוט לא אומר שום דבר לגבי הפגיעה בבטחון המדינה שמיוחסת לחשודים בפרשה. לא פלפול. הבנת הנקרא.

ג. לפי מה כן היה אפשר לזהות מה חומרת החשדות שהמשטרה מייחסת לאוריך, או לכל הפחות את עוצמת פוטנציאל הפגיעה בבטחון המדינה? בשלב הזה, אתה כבר יודע אני מניח. אחרי שבמשטרה כבר הבינו שאין להם שום קייס להחזיק אותו במעצר, הם שוב מבקשים עכשיו עוד כמה ימים של מעצר בית וגם את זה השופט לא נותן להם (וגם מוסיף, כהרגלו, ביקורת חריפה על המשטרה. אותו המזרחי שהאריך את צו איסור הפרסום, כן?). אני מכיר אישית מישהו שמכר אמדי לחברים שלו והיה במעצר בית של 6 חודשים, רק כדי לסבר את האוזן, מה שנקרא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 21, 2025 10:37 pm 
Hall of Famer

נתניהו טוען במסיבת עיתונאים שהתקפת חמאס לא מומנה בכסף קטרי.

מה האינטרס שלו לטעון את זה? בדיוק מה שאנחנו חושבים. שהוא וכל הסביבה שלו בוגדים עלובים שאכלו כסף ישר מהיד של קטר.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 21, 2025 11:23 pm 
Junior

זאת באמת טענה חסרת בושה, בקטע עוצר נשימה. זה לא מימן את החמאס כי זה היה כסף קטן ובכלל בשביל ה-7 באוקטובר לא צריך הרבה כסף, כי כולם היו בכפכפים. איזה איש עלוב… לגבי קטאר, אם הבנתי נכון, הוא המציא גרסה חדשה של לא יהיה כלום כי אין כלום: לא ידעתי מכלום וגם עכשיו אני לא בדיוק יודע. וכמובן, שאף אחד לא עושה שאלת המשך וצועק עליו ״אוריך *מודה* שקיבל כסף מקטאר בזמן המלחמה - מה אתה אומר על זה?!״…

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 162 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: