|
מצרף סגלים עדכניים ואני אדגיש מי החדשים מאז כתיבת הפוסט האחרון ואפרט עליהם קצת כדי לא לחפור יותר מדי
אליצור נתניה מאמן: שחקנים: מקסים פילוננקו, בוריס בוגוסלבסקי, איתן ינאי, טריי קלווין, אוטיס פרייזר, עידו שבת, גל שטרנברג, ניתאי רוזנברג, אריאל סלע, אביב הנקין נתניה רשמית לדעתי עדיין בלי מאמן, קראתי שזה כנראה יהיה דני גוט אבל לא ראיתי משהו רשמי הצטרפו לקבוצה מאז כתיבת הפוסט האחרון שלושה שחקנים. ניתאי רוזנברג ושחקני נבחרת ה-U19 אריאל סלע ואביב הנקין אף אחד מבין השלושה לא מגיע אחרי עונה טובה בליגה הלאומית. ניתאי רוזנברג החל את העונה ברעננה וסיים אותה ביבנה, בשתי הקבוצות הוא לא הרשים במיוחד למרות שלדעתי יכל להיות פריצת העונה. הוא 4 ישראלי טוב עם סייז שמסוגל לקלוע. הוא עדיין צעיר והוא בן 23. אחרי עונת בכורה טובה בליגה במדי כפר קאסם שקלע בה 8.6 נק' למשחק עם אחוזים נהדרים לשלוש (42.5%) ציפיתי שהשנה בקבוצה עם יומרות כמו רעננה ואחרי זה גם ביבנה הוא יצליח להשתלב ולהראות עוד צעד קדימה אבל השנה פחות הלך לו והוא די איבד מהמקום שלו והעונה קלע רק 4.6 נק' שהוא קולע ב-29% לשלוש. השחקן הבא שחתם בקבוצה הוא אריאל סלע שמגיע אחרי עוד קיץ טוב בנבחרות הצעירות שבהן הוא הבליט את היכולות הטובות שלו מול בני גילו בריבאונד ובייצור נקודות אבל בעונה האחרונה במדי העוטף הוא לא הצליח להביא את היכולות שלו לידי ביטוי ובנוסף נראה שהוא מתקשה מאוד באדפטציה בין הגילאים הצעירים לכדורסל בוגרים, הוא מצטרף לנתניה שזה מקום שיכול לתת לו את האופציה להתקדם ולהשתפר. אחרון שהצטרף הוא אביב הנקין שמגיע אחרי עונה שלא קיבל קרדיט ברחובות פרט לגארברג' טיים, בקיץ הוא הראה יכולת חיובית באליפות של ה-U19 במשחקים האחרונים בתקווה שימשיך את המומנטום לעונה. נראה שנתניה השנה מנסה לבנות מיקס של שחקנים ותיקים כמו עידו שבת, גל שטרנברג ובוריס בוגוסלבסקי יחד עם שחקנים צעירים פילוננקו, סלע והנקין יהיה מעניין לראות איך זה ישתלב ולדעתי לפי הסגל כמו שאמרתי בעבר היא תשחק בלאומית עוד נקודה שכדאי לדבר עליה אוטיס פרייזר הזר "הגבוה" של הקבוצה הוא לא סנטר ובלאומית הוא יכול לשחק פאוור פורוורד ונראה שהקבוצה הולכת לקו קדמי שהוא די דומיננטי בישראלים עם ניתאי רוזנברג, גל שטרנברג, מקסים פילוננקו ואפילו איתן ינאי שאולי יקבל דקות שהבנתי שהיה לא רע בארצית
הפועל חיפה מאמן: רובן נייברגר שחקנים: שוהם גת, איתי שניידר, רותם לוינשטיין, רום מיטב, דניאל רוזנבאום, רותם עובדיה, דנאל כוזהינוף קבוצה שהתחילה לעבוד מאוד מאוחר וכל השחקנים שחתמו בה הצטרפו לאחר כתיבת הפוסט הקודם. נתחיל מהפשוט, איתי שניידר, רום מיטב ורותם עובדיה הם שחקני נוער ואני לא מאמין שיהיו מאוד רלוונטיים לעונה. ההחתמה הראשונה של הקבוצה הייתה בעמדת הרכז שהעונה בלאומית להשיג רכז ישראלי טוב זה מפתח לבניית הקבוצה, מי שחתם בקבוצה הוא שוהם גת שחוזר אחרי עונה של פרישה בה לא שיחק כדורסל. מצד אחד מדובר בהחתמה לא רעה כי שוהם הוא רכז טוב אפילו טוב מאוד לליגה הלאומית אך הוא מגיע אחרי שנה ללא כדורסל ויהיה מעניין לראות אם יחזור מאותה נקודה שבה הוא עזב או שמא הוא יצטרך זמן הסתגלות מחדש, החתמה שהיא מצד אחד לא רעה אבל עם סיכון מצד הפועל חיפה. עוד שחקן לקו האחורי שמצטרף לתת עומק הוא רותם לוינשטיין שמגיע מצפת בעונה שלראשונה הוא קיבל קרדיט ודקות משחק אמיתיות, הוא שיחק 14 דקות וקלע 2.4 נקודות, והצליח להראות ניצוצות של יכולת וגם לחימה, כולל שני משחקים בהם קלע בדו ספרתי במהלך העונה הסדירה. התוספת האחרונה לקבוצה היא הרכז דנאל כוזהינוף שמגיע אחרי עונה שהוא לא בדיוק מצא את עצמו בה, הוא פתח את העונה בנהריה ואז עבר לאילת לקראת הבית העליון ולא הצליח להטביע חותם בקבוצות והראה יכולת פחות טובה ממה שהראה בעונות קודמות. האחרון שנמצא בקבוצה הוא דניאל רוזנבאום שממשיך אחרי שהיה יחסית סביר בליגת העל. בליגה הלאומית הוא כבר אמור להיות יותר משמעותי ותמיד ידע לתת את השלשה במאני טיים, הוא מאוד אמין במה שהוא נותן והוא אחלה של תוספת לקבוצה ואני מאמין שהוא יוכל להיות אחד המובילים בסגל המתגבש של הקבוצה. לסיכום על הפועל חיפה והפעם יש מה לכתוב מקצועית, אני מאוד לא נופל מהסגל שנבנה עד עכשיו, נראה שזאת קבוצה שבמקרה הטוב תעביר את הזמן ובמקרה הרע יכולה למצוא את עצמה נאבקת על חייה אלא אם יגיעו חיזוקים משמועתיים. שוהם גת לדעתי הוא סימן שאלה כי אני לא יודע מה הוא עשה בשנה שהוא לא שיחק וכמה הוא התאמן וכמה הוא צריך לחזור לעצמו כי הוא רכז נהדר ללאומית, אבל צריך לוודא שהוא באמת כמו שהוא היה. דניאל רוזנבאום הוא אחלה תוספת אבל הוא אף פעם לא הכוכב הוא יהיה שחקן משלים, שחקן משלים נהדר אבל לא יותר ולוינשטיין וכוזהינוף הם שם בשביל עומק. צריך לראות לאיזה כיוון הקבוצה תיבנה ויש לה מאמן מצויין עם קבלות בלאומית אבל כרגע זה נראה רחוק מהצמרת הגבוהה
א.ס. רמת השרון מאמן: גיא קנטור שחקנים: איירה לי, עמית ביר כץ, אופק מלכה, אורי כהן, חן כלפון, דניאל ראובן, איתן דרוט, דימיטרי רוברטס, רני בלגה, דיויד מוזס, איתי זלכה אין הרבה מה להוסיף דיויד מוזס שהוא פוטנציאל אדיר התווסף לסגל הקבוצה הבוגרת וישחק גם בנוער אני מניח, לא חושב שיקבל קרדיט משמעותי העונה ואיתי זלכה הוא לדעתי יהיה חריג הגיל שלהם בנוער.
א.ס 'עירוני' אשקלון מאמן: דרור כהן שחקנים: אר ג'יי גלאספר, עוז לביא, ברנדון באומן, רון כהן, ג'ונתן פיירל, ג'ורדן קובלין, עמית סנקר, עמית זיס, עידו פליישר, עומר פולג אשקלון הולכת אול אין לגבי עליה ואני חושב שאפשר לומר די בביטחון שהולך להיות לה הקו הקדמי הטוב בליגה. קו קדמי של באומן, פליישר ופיירל שכולם שחקנים מוכחים ברמת הליגה הלאומית וגם זיס בליגה הזאת מסוגל לשחק ב-4. יש איכות, הגנה, התקפה ובאמת נראה שמתחת לסל יהיה מאוד קשה לעצור את האשקלונים. בנוסף ג'ורדן קובלין הגיע אחרי שתי עונות טובות שלו שבראשונה בשומרון נתן מספרים לא רעים בכלל ובעונה האחרונה היה חלק בעליית הליגה, ביחד עם עמית סנקר שממשיך מהעונה האחרונה ולדעתי לגמרי יכול לתת שדרוג העונה בתפוקה שלו ורון כהן שחוזר בסופו של דבר לליגה שהוא כבר הספיק להכיר ולהיות טוב בה. יתרה מזאת עומר פולג גם חתם לאחרונה בקבוצה ואחרי עונה די כושלת בליגת העל הוא חוזר לליגה השנייה שם היכולות שלו באות לידי ביטוי בצורה יותר טובה ויחלוק את מלאכת הובלת הכדור עם גלאספר. בסוף נבנית קבוצה מרשימה למדי ושאלה חשובה היא כיצד דרור כהן יצליח להוביל את הסגל הזה בייחוד אחרי העונה האחרונה שבה ירד ליגה עם שומרון. צריך לומר את זה בפשטות פחות מעליית ליגה לאשקלון זה כישלון, הושקע כסף, הגיעו שמות, שחקנים חשובים נשארו ועכשיו הכל צריך להתחבר.
מכבי רחובות מאמן: יניב בורגר שחקנים: ג'וש אולדריג', עמית אהרוני, דניאל שרון, ים נבו, הראל דדון, טל פלד, עמית מנחם, איגור נסטרנקו רחובות רוצים להתמודד על העלייה והראל דדון הוכרז רשמית אחרי שכתבתי בפעם הקודמת שהוא בדרך, הוא מגיע אחרי עונה לא מדהימה בראשון לציון שגם היא נגמרה בעליית ליגה. אבל לליגה הזאת הוא באנקר בעיניי לא משנה מה היה בעונה האחרונה והוא שומר ברמה שמוציאה את הנשמה לשחקן היריב והוא היה חלק בלתי נפרד מעליות הליגה של מכבי רמת גן וראשון לציון כולל משחק אדיר מול אשקלון העונה בחצי הגמר שם קלע 15 נקודות ב-11 דקות. בנוסף חתם בקבוצה גם עמית מנחם שמגיע אחרי עונה טובה בהפועל מגדל העמק יזרעאל שהוא היה חלק חשוב בהגעה המרשימה של הקבוצה לפלייאוף ורשם מספרי שיא ברמה האישית עם 9.4 נקודות למשחק ב-23.5 דקות, ואחוזים נאים מכל הטווחים. בנוסף רשם מספרים טובים של 4.1 אסיסטים ו-4.3 ריבאונדים. יתרה מזאת, מנחם היה בין החוטפים הטובים בליגה עם 1.7 חטיפות למשחק. הוא מעמיק את הקו האחורי של רחובות ויהיה חלק חשוב לצד עמית אהרוני ויתרום מאוד גם בחלק ההגנתי וגם בהתקפי. בנוסף ממשיכים בקבוצה טל פלד שחזר לקבוצה במהלך העונה האחרונה אחרי התחלת עונה לא טובה בגלבוע/גליל והראה גם העונה את יכולת הקליעה הנהדרת שלו שאני מקווה שמתישהו כבר תבוא לידי ביטוי בליגת העל כי קליעה כמו שלו היא נשק מיוחד בכדורסל וגם איגור נסטרנקו ממשיך ובעונה האחרונה היה גבוה משלים בסגל של רחובות אך לא הרבה יותר מזה ולדעתי זה יהיה עוד מאותו הדבר. בסוף הסגל המתגבש מראה שלרחובות יש מטרה אחת והיא עליית ליגה, והקבוצה נבנית בצורה מאוד טובה לדעתי אבל אני לא יודע אם יניב בורגר יכול להוביל את הקבוצה לעלייה, מצד אחד הוא ייצב את הספינה בעונה האחרונה אחרי הפרידה מקובי חסון אך היו לו בעבר קדנציות כושלות בלאומית כמו בחצי העונה של רמת גן עד שפוטר.
עירוני נהריה מאמן: ניר קפלן שחקנים: תומר לוינסון, יוגב אוחיון, תומר כהן, יניר בנימין, עומר בן דוד, אלכס צ'וברביץ', עידו דוידי, אורי יאיר, אורי נדלר טוב אני חושב שזה הסגל החזק בליגה לדעתי וזה עוד לפני הזרים שהצטרפו, יש פה ים עומק, ים איכות וים ניסיון. בפעם האחרונה שכתבתי זה היה בתחילת בניית הסגל שנהריה בדיוק הודיעו על החתמת שלושת השחקנים הראשונים וניר קפלן, מאז יצאה הקבוצה למסע קניות שכרגע לא נראה בדרך לעצור ומסתמן שנהריה תהיה העונה הקבוצה אותה צריך לנצח ועכשיו לשמות יניר בנימין, אלכס צ'וברביץ' ועידו דוידי ממשיכים מעונה שעברה. שני הגארדים נותנים עוד מימד של קליעה וניסיון לקו האחורי המרשים של נהריה ויהיו לצד בן דוד ואוחיון ובנוסף אלכס צ'וברביץ' ממשיך בקבוצה לעונה נוספת מה שאומר שיש לקבוצה גם יופי של גיבוי לסנטר הזר שיגיע לקבוצה. עכשיו רגע ניגע בהחתמה הכי משמעותית שהיא לדעתי עומר בן דוד מה שאומר שמבחינת סגל ישראלי לעירוני נהריה תהיה את עמדה 1 הישראלית הכי איכותית שהיא יכולה להביא שבן דוד ואוחיון יחלקו אחרי ששניהם עשו דברים סופר מרשימים בליגה הזאת ושניהם יודעים לתת תרומה איכותית בשני צידי המגרש. בנוסף לכך מבחינת קליעה אורי יאיר חתם בקבוצה שיוסיף מימד של קליעה וקלע העונה בעמק חפר 7 נק' למשחק, אורי נדלר מצטרף גם הוא אחרי שהיה חלק מעמק חפר שהגיעה לחצי גמר המחוז הצפוני בארצית שם נעצרה על ידי מכבי פתח תקווה והוא אמור לתרום יותר הגנתית. לדעתי בנהריה הבינו את ההזדמנות אחרי העובדה שאילת עלתה בדרך לא ספורטיבית וכי שני הכרטיסים של עליית הליגה פתוחים לגמרי ויש בקבוצה הזאת עומק ואיכות מדהימים לליגה הלאומית וזה עוד לפני שהוחתמו זרים. לדעתי הסגל של נהריה הוא החזק בליגה לשעת כתיבת הפוסט וכרגע עוד שני חיזוקים שנראים בדרך הם ראיין טוראל שהגיע מנס ציונה במהלך העונה והראה איכויות קליעה נדירות בליגה הזאת וג'ייס טאונסנד שהוא גארד ששיחק בשוודיה במדי בוראס וקלע 23.7 נק' למשחק עם אחוזי קליעה נהדרים של 92.3% מהעונשין ו-46.1% לשלוש ומסר 3.9 אסיסטים ונראה שאם יצטרף יהיה חלק מקו אחורי מפחיד של נהריה וקבצות קליעה עם כח אש שלא נראה המון זמן בליגה השנייה
אליצור יבנה מאמן: יאיר גבירץ שחקנים: עוז חולי, אור פורר, קיירי בראון, עידן אברהם, סי ג'יי ווקר, שגיב דוד, אורי חי, יאן מרטינז, יהלי שושן, דניאל גריידי, יותם הנקין טוב אליצור יבנה זאת קבוצה שיכולה ללכת לכל מקום העונה, זה יכול להיות פלייאוף ויכול להיות להאבק על ירידה. מאוד קשה לומר וצריך שהמון דברים יתחברו או לא יתחברו. אני אזכיר שוב את העובדה שיבנה בקיץ אחד איבדה את שלושת השחקנים הכי חשובים שלה שאלה ברנדון טאב שהיה זר אדיר, איליי אבייב שהיה מפלצת מתחת לסל בייחוד ביחס לשוק הישראלי וגל גילינסקי שהוא הרכז הישראלי הכי טוב בליגה לדידי. הסגל נראה פחות מרשים מעונה שעברה אבל מצד שני צריך לומר שצריך לראות את הקבוצה משחקת. בגזרת המגיעים כמו שכבר כתבתי אז לאחר ט' באב שגיב דוד ואורי חי הוכרזו באופן רשמי. שגיב דוד מגיע על משבצת של ישראלי ותיק, הוא פורוורד עם סייז ונסיון רב בליגה אך צריך לומר בכנות כי המספרים שלו בנסיגה בייחוד בעונה האחרונה ברחובות וביבנה יצטרכו ממנו שיהיה משמעותי ובנוסף אורי חי שמגיע גם כן מרחובות, בעונה האחרונה הקליעה של חי הייתה טובה כאשר קלע 39.3% לשלוש. לפי הסגל המסתמן חי ודוד יהיו הישראלים המובילים עם הניסיון של הקבוצה. הזר יאן מרטינז גם הוא חתם בקבוצה, קוסטה-ריקני שמגיע ישירות מהמכללות בעונה האחרונה העמיד ממוצעים של 16.4 נקודות למשחק, 3.4 כדורים חוזרים ו-2.7 אסיסטים על 1.8 איבודים. מדובר בתחנה הראשונה של מרטינז מעבר לים, והוא מסתמן כשחקן שמסוגל לתרום בשני צידי המגרש, עם אתלטיות מאוד מרשימה שמובילה לסיומת לא רעה בצבע וקליעה איכותית (36.6% לשלוש) כאשר הוא מסוגל גם להרים מכדרור. הוא לא נראה רכז קלאסי ועדיין יש עוד רכזים בשוק שפנויים ויהיה מעניין לראות אם יבנה תלך על אחד מהם. בנוסף בשבוע האחרון חתמו יהלי שושן אחרי עונת בכורה שבה לא היה משמעותי ברמה האישית ורעה ברמה הקבוצתית במדי אליצור שומרון ויהיה מעניין לראות אם יקבל את ההזדמנות הראשונה שלו בליגה הלאומית במדי יבנה, עוד פרוספקט צעיר שמגיע הוא דניאל גריידי אחרי עונת בכורה בבוגרים שנגמרה במחזור השלישי לדעתי בגלל פציעה אבל אני לא בטוח בעניין הזה. בכל מקרה שניהם פרוספקטים מעניינים שאם יצליחו לתרום כמו שצריך ליבנה אולי יוכלו לתרום להצלחה של הקבוצה כלפי מעלה. בנוסף יותם הנקין מהנוער יהיה חלק מהסגל של הקבוצה הבוגרת. בכל מקרה כמו שאמרתי השינויים ביבנה מאוד גדולים אם זה מאמן וסגל כאשר יבנה נפרדה מהמון עוגנים שלה מהעונה האחרונה והמחליפים לאו דווקא טובים יותר מאלא שהיו. בסיטואציה מסוימת אני יכול לגמרי לראות את יבנה נלחמת על חייה בליגה.
הפועל מגדל העמק/יזרעאל מאמן: מאורו ספאק שחקנים: ברנדון אדוארדס, מקסים פוקסמן, אביב שמעוני, דשון בורק, טום סיגטי, אורי עובדיה, אלון סימונס הקבוצה הודיעה שאלון סימונס נשאר, לא היה שחקן משמעותי במיוחד בעונה האחרונה ואני לא חושב שהוא יהיה העונה
מ.ס. צפת מאמן: מיקי גורקה שחקנים: דניאל קופרברג, נועם אקריש, רז מור, די ג'יי שארפ, יובל בר, טל חדד, שלו מור-יוסף בשעה טובה יש מה לכתוב גם על צפת מבחינת סגל. נתחיל מהממשיכים שבגזרה הזאת מעבר לגורקה ניתן למצוא את דניאל קופרברג שנראה שמצא לו בית בקבוצה הצפונית ובעונה האחרונה המשיך להיות סנטר משמעותי בליגה השנייה ובעונה האחרונה לצד פיירל העמידו קו קדמי מאוד מרשים של הקבוצה, הוא במהלך העונה 11.5 נק' למשחק לצד 8.4 כדורים חוזרים ו-2.7 אסיסטים ואני מאמין שימשיך להציג את אותם המספרים גם בעונה הקרובה. לצידו ממשיך גם די ג'יי שארפ שהגיע אחרי קמפיין טוב באח הגדול והצטרף בצורה טובה לקבוצה וקלע 8.5 נק' למשחק באחוזים לא רעים לשלוש והוא תוספת אש נחמדה לקבוצה. בנוסף יובל בר ימשיך בקבוצה ואמור להיות עם תפקיד יותר משמעותי, הוא שחקן הגנתי טוב ועוד תוספת של קשיחות שזה דבר שאפשר לומר על טל חדד שהוא גם מקומי וממשיך לעונה נוספת בקבוצה. בגזרת המצטרפים הצטרף ראשון נועם אקריש שהגיע מהצד השני של הארץ (והוא לא היחיד) אחרי עונה בהפועל אילת שבה כמעט עלה ליגה, לדעתי מבחינת כישרון וסט כלים יש לנועם אקריש המון מה לתת ויש לו קליעה לא רעה אך הוא לוקה מאוד בקבלת החלטות ובחירת זריקות לא טובה מה שמוביל ליכולת פחות טובה מצידו שבעונה האחרונה הוא קלע 5.3 נק' למשחק שלדעתי הוא שווה, אם ידע בצפת שסביר להניח תיתן לו מקום משמעותי ברוטציה לשפר את הדברים האלה לדעתי הוא יכול להיות ישראלי נהדר ברמת הליגה השנייה. בנוסף אליו הצטרף רז מור שמגיע אחרי עונות טובות בארצית שידע מספר עליות ליגה כאשר האחרונה ביניהן הייתה במדי קרית גת בעונה האחרונה שם קלע 13.5 נק' למשחק וכעת הוא מגיע לליגה השנייה ויהיה מעניין לראות כמה טוב ישתלב. האחרון שהצטרף לקבוצה הוא שלו מור-יוסף ששיחק בעונה האחרונה בחבל אילות ובוגר מחלקת הנוער של אילת, בליגה הארצית קלע 10 נק' למשחק. לא יודע כמה הוא יהיה בכיר ברוטציה אבל שווה אזכור בעיניי. עכשיו קצת לבלבולי מוח מקצועיים. אני מחבב באופן כללי את מה שנבנה בצפת לדעתי קופרברג על אף מגרעותיו הוא עדיין סנטר מאוד משמעותי בליגה הזאת ונשק ישראלי שאין לרוב הקבוצות, די ג'יי שארפ זה שחקן עם נסיון בליגה וגם כזה שמסוגל שצריך לתת את השלשה. אקריש כתבתי את זה אבל בעיניי הוא יכול להיות שחקן נהדר לליגה הלאומית וגם יש לו יופי של סייז. טל חדד ויובל בר הם שניים שאם יקבלו יותר קרדיט יכוים לעשות בהגנה דברים טובים ולדעתי בר מסוגל לתרום גם התקפית סבבה לגמרי. ומבחינת המצטרפים מהארצית יהיה מעניין לעקוב לראות מה הם עושים, בדרך לשחקנים המעבר מהארצית ללאומית הוא די קשה כי המשחק הוא באינטנסיביות שונה וההתמודדות עם הזרים לא קלה בכלל.
מ.כ עוטף הדרום מאמן: ברק פלג שחקנים: אוהד דקל, ים שפריר, יונתן קלר, עילי שאול, מתן שטרייט, ריקי פק, עמרי שלף טוב לשם שינוי מעונה שעברה העוטף הביאו שחקני נבחרות צעירות ואפילו אחד בכיר מהקיץ הנוכחי שהחתימו את מתן שטרייט ויונתן קלר. שניהם מגיעים אחרי אליפות אירופה U18 לא מדהימה ברמה הנבחרתית אבל כן כזאת שעמדה ביעד המרכזי, להישאר בדרג א' בלי יותר מדי התקפי לב. קלר מגיע אחרי עונה שהיה טוב בליגת העל לנוער שהשיא הגיע בגמרסל של הליגה לנוער בסדרות שם קלע 19.6 נק' למשחק יחד עם מסירה של 4.6 אס' למשחק. יהיה מעניין לראות אותו בעונת בוגרים ראשונה במדי הקבוצה וגם ראוי לציין שבאליפות U18 היה מבין נקודות האור היחסיות של הנבחרת. בנוסף אליו מתן שטרייט מצטרף לקבוצה שהיה חלק מהנבחרת ויהיה מעניין לראות אותו גם ברמת הבוגרים הוא אמור לתת מימדים של קליעה והגנה וינסה להביא את זה לידי ביטוי ברמת הבוגרים. בנוסף לקו האחורי הגיע עילי שאול ששחקן צעיר הוא כבר לא אבל הוא כן נותן מימד של עומק וניסיון לקבוצה ואחרי שהיה חלק משמעותי מקבוצות צמרת כשחקן יותר משלים הוא מגיע לעוטף ואמור להיות מבין השחקנים המובילים של הקבוצה, בעונה האחרונה קלע 6.6 נקודות למשחק באחוזים לא רעים לשלוש ובנוסף מסר 3.0 אסיסטים. מצטרף נוסף הוא הזר הראשון לקיץ לעוטף והוא ריקי פאק שמגיע לעונה חמישית או שישית בארץ, בעונה האחרונה הוא היה בכפר סבא והיה בורג מאוד חשוב בקבוצה והיה נראה אפילו שיחד עם הציוות הזר השני שהיה להם היה מסוגל להשאיר את כפר סבא בליגה אך אז הגיע המשחק מול רחובות שם הוא נפצע קשה וסיים את העונה במה שדי הוריד את כפר סבא ליגה. מאז הוא הספיק לשחק שני משחקים בקייפ ורדה. זאת תהיה שאלה מעניינת מאוד האם הפציעה השפיעה על היכולת של ריקי כי אם הוא יהיה טוב זה יעלה משמעותית את הסיכוי של עוטף הדרום להישאר בליגה. אחרון חביב שממשיך לעוד עונה בקבוצה הוא עמרי שלף שבעונה האחרונה היה באופן יחסי מבין נקודות האור של הקבוצה מהעוטף ובעונת הבכורה שלו בליגה השנייה העמיד מספרים נאים של 8.6 נק' למשחק ב-23.5 דקות והציג אחוזי קליעה לא רעים מכל הטווחים. העונה הוא משחק בקבוצה תחרותית ויצטרך לקחת צעד קדימה בשביל התקווה להישאר בליגה. באופן כללי אני לא יודע לאן הקבוצה הזאת של ברק פלג תלך, יש סיכוי מאוד גדול שהיא תרד בטח בליגה של 3 יורדות אבל אם דברים יתחברו כמו שצריך לדוגמה אוהד דקל ימשיך במגמת העלייה שלו אחרי העונה הנהדרת בארצית במדי מגידו, שחקני נבחרת הנוער יהיו פגיעה טובה ושלף ייתן עוד צעד קדימה ביכולת שלו אולי יהיה סיכוי להישארות. בנוגע לפאק אני בסוף מאמין שהוא ייתן את מה שהוא יודע ולכן הוא יצטרך מסביבו צוות מסייע טוב.
אליצור שומרון מאמן: ערן גמזו שחקנים: יונתן מור, דמטריוס טרדוול, וינס קול, יונתן אבולוף, רועי בכר, איתן בש, אופק גול, עומר דרגושנסקי הקבוצה מהשומרון מצרפת שני ישראלים יחסית צעירים, אופק גול מסתמן לפי הסגל הנבנה שהולך להיות הרכז המוביל של הקבוצה שזאת בחירה מעניינת שאני לא יודע אם תהיה מוצלחת מצד שומרון ובנוסף חתם בקבוצה עומר דרגושנסקי שבעיניי הראה פוטנציאל די חמוד מהקצת שיצא לי לראות את כפר סבא בעונה האחרונה אבל באופן כללי לא היה מספיק טוב. קו אחורי כזה שיש את וינס קול שהוא סקורר משמעותי אבל רכז הוא לא זה אומר שגם עומר וגם אופק יצטרכו לתת קפיצת מדרגה כי הרבה מהעונה של שומרון יהיה תלוי בהם. בעונה האחרונה גול היה בין השחקנים שנכנסו לקטגורית U24 בראשון לציון ובכפר סבא, בעוד בכפר סבא הוא היה לא רע במדי ראשון לציון הוא לא הצליח לבלוט לצד העומק בקו האחורי ובגלל העובדה שרומנוב היה טוב ותפס את העמדה של הצעיר על המגרש הקרדיט שקיבל בפלייאוף כמעט נמחק לחלוטין. גם דרגושנסקי לא היה להיט העונה בקבוצה שירדה ליגה אחרי שב-14.5 נקודות למשחק תרם רק 5.2 נק' בממוצע ואחוזים יחסית סבירים מכל הטווחים. המון יהיה על הקו האחורי הישראלי של שומרון ויהיה מעניין לראות איך עומר ואופק יצטרפו. יהיה מעניין לראות לאן שומרון תלך העונה.
מכבי חיפה מאמן: בני כץ שחקנים: ג'וש פרידקין, איילון ששון, גלעד מלניק, יוגב עובדיה, ניתאי טפרברג מכבי חיפה ניצלת ממלתעות ההתפרקות בזכות התגייסות מרשימה של אוהדיה שהצליחו תוך מספר ימים לאסוף כ-270,000 שקלים אשר היו דרושים להצלת הקבוצה ובכך מבטיחים לנו העונה דרבי חיפאי. הקבוצה התחילה את הבנייה שלה מאוחר בעקבות כך שלא היה ברור מה יהיה מצבה ולבסוף היא הצליחה להעמיד תקציב לאחר שקיבלה ארכה. החותם הראשון לאחר שהקבוצה הצליחה לאסוף את הכסף היה יוגב עובדיה, הרכז הצעיר ששיחק בעונה שעברה בעירוני קרית אונו בארצית ומכבי רמת גן בליגת העל במסגרת הכרטיס הכפול. באונו בארצית הוא היה נהדר והיה השחקן המוביל של הקבוצה לצד חן אחרק, הוא היה מוביל הכדור העיקרי של הקבוצה והרבה לקלוע לשלוש הוא אוהב להרים גם מכדרור, יהיה מעניין לראות אותו עושה את האדפטציה ללאומית יש לציין אבל שזאת לא תהיה הקדנציה הראשונה שלו בליגה השנייה כיוון שהספיק לעבור גם באשקלון וראשון לציון והיה יחסית סביר. העונה הוא יקבל במכבי חיפה אני מניח רול יותר משמעותי ויהיה מאוד מעניין לראות אותו משתלב בקבוצה. בנוסף חתם לאחרונה ניתאי טפרברג שהיה חלק מהסגל של נהריה אבל מלבד זה אני לא מכיר עליו יותר מדי כיוון שהגארד לא הרבה לקבל דקות.
מכבי פתח תקווה מאמן: יוסי בונן שחקנים: אייל ננקין, יהונתן זלאיט, גל גילינסקי, אדוארד קושניר, קודי ריילי, נועם נאור, אופיר גולדשטיין, קורן ז'ורנו, שליו ז'אן, טרה מקולום טוב מאז הפעם האחרונה מכבי פתח תקווה ביצעה מספר החתמות לקו האחורי ולקו הקדמי. נתחיל מהזר טרה מקולום, הוא שחקן לעמדה 4 מה שאומר שבסגל של יוסי בונן הולכים להיות שני גבוהים זרים שבינתיים נראה שהם הקבוצה הראשונה ללכת על הקונספט הזה העונה. מקולום מגיע לפתח תקווה אחרי עונות שנתן מספרים טובים בליגה במקסיקו ומספרים נהדרים בליגה הסעודית, הקליעה שלו לשלוש היא טובה והוא בהחלט יהיה איום מחוץ לקשת וגם הוא ריבאונדר סביר, הוא אמר להשלים בצורה לא רעה את ריילי שחי יותר בצבע ומקולום יעזור בריווח. בנוסף כדאי לציין עוד מעט עומק לקו הקדמי של פתח תקווה הוא עם ההחתמה של אופיר גולדשטיין שכל דבר שיצליח לתרום בצד ההתקפי הוא בונוס אבל הוא בעיקר שם לתת לחימה ומנוחה לריילי. לקו האחורי הצטרף קורן ז'ורנו שיהיה הגיבוי לעמדת הרכז לגל גילינסקי ובתור גיבוי אני מאוד מחבב את ההחתמה הזאת והוא נותן גם מימד לא רע של קליעה והרבה קלאץ'. בנוסף עוד שחקן בית ממשיך במועדון, שליו ז'אן שלדעתי היה גם מצטיין העונה הסדירה בליגה לנוער עם ממוצעים של 18.3 נק' למשחק ואחוזים סבירים מהטווחים ובנוסף היה חלק מהקבוצה הבוגרת וחלק ממסע העלייה בעונה האחרונה של הקבוצה חזרה לליגה הלאומית. ההחלטה של פתח תקווה ללכת לקונספט של שני גבוהים זרים ולוותר על קומבו גארד זר היא מאוד מעניינת בעיניי ונכון שגילינסקי הוא הרכז הטוב בליגה אבל לדעתי חסר להם בקו האחורי עוד שחקן שייצר נקודות ובכל זאת הסגל שנבנה שווה בעיניי הימענות ממאבקי תחתית
מכבי אשדוד מאמן: דן קציר שחקנים: רביב פיטשון, רוברט טרנר, בר שינבוים, שחר שלמון, עמית ראובן, בן קלהאן-גולד, נועם יעקבי, מתן בן אקן, דוויט ווילסון, אמרי שביט, איליי אלול צירפו לסגל את איליי אלול, קשה לי להאמין שיהיה משמעותי
מכבי קריית גת מאמן: עמיר עוזי שחקנים: גידי שפר, מקסים רומנוב, מאור נקרשביץ, שי כהן, פול דילייני, עמית שדה, מייקל גרין, אמרי כגן, זיו מעוז, אלון דניאלי קרית גת קבוצה סופר מעניינת בעיניי, ההחתמות שהיא ביצעה לדעתי מדובר פה בקבוצת פלייאוף איכותית. הייתי רוצה להתעכב על הפורוורדים של הקבוצה שכוללים את אלון דניאלי, מקסים רומנוב ומאור נקרשביץ כולם מפלרטטים עם ה-2.00 שזה סייז ישראלי שלא רואים כמעט בעמדות האלה מקבוצות בטח בליגה הלאומית. הקבוצה מאז הפעם האחרונה שכתבתי עליה ביצעה מספר החתמות, חלקן משמעותיות. עמית שדה מגיע אחרי עונה אישית טובה בכפר קאסם שויתרה על מקומה בליגה וימשיך לשתף פעולה עם דילייני, בכפר קאסם העמיד 9.4 נק' ו-2.5 אס' למשחק אך סבל גם מחוסר יציבות. בנוסף הרכז הזר מייקל גרין חתם בקבוצה אחרי עונה אישית טובה בליגות בבלקן, במקדוניה רשם ממוצעים של 25.1 נק' למשחק ובנוסף חילק 5.4 אסיסטים ואיבד 3.4 כדורים, ובקוסובו מספר הדקות שלו ירד אך רשם בעונה הסדירה 15.6 נק' ו-3.9 אסיסטים ואיבד 1.9 כדורים. גרין רכז שמסוגל להרים זריקות מכל טווח ומכדרור באחוזים לא רעים. זה נראה חלק מהקו האחורי הלא רע שנבנה עם דילייני וגם עמית שדה. בנוסף זיו מעוז גם חתם בקבוצה אחרי עונה אישית פחות טובה ביבנה הוא קיווה לעשות את המשך קפיצת המדרגה שלו אחרי שעונה לפי היה נהדר בנחל שורק בארצית. כעת הוא מגיע לקרית גת במטרה כן להטביע חותם בליגה הלאומית ולהיות חלק משמעותי מהרוטציה של הקבוצה. עוד שתי החתמות הקבוצה ביצעה לאחרונה עם צירופו של אמרי כגן אחרי עונה סבירה בליגה הארצית במדי מכבי תל אביב שוהם שם תרם 7.2 נק' למשחק ובנוסף עבר בעבר באליצור שומרון בלאומית אך לא הרבה לשחק, כן כדאי לדבר על הסייז שלו כי אין הרבה סנטרים ישראלים בגובה 2.10 ויהיה מעניין לעקוב אם יתפתח ממנו שחקן לרמות של ליגה שנייה לכל הפחות והשחקן האחרון שחתם בקבוצה הוא אלון דניאלי שמגיע אחרי קמפיין לא רע ברמה האישית בנבחרת ה-U19. הוא עושה את הצעד הראשון שלו מחוץ לנס ציונה. העונה שיחק כחריג גיל בליגת העל לנוער והיה מאוד מרשים ביכולת שלו בליגה. יהיה מעניין מאוד לראות כיצד אלון שהוא פורוורד מאוד רבגוני ביכולות ישתלב בקבוצה והאם יצליח לבוא לידי ביטוי בקבוצה בליגה הלאומית. בסופו של דבר אני נשאר בדעה שלי בונים משהו מעניין בקרית גת, לדעתי יש פה שילוב מעניין של שחקנים בכירים (דילייני, שדה ורומנוב) עם צעירים שיכולים לתרום. הזר שמגיע נראה כמו רכז קלאסי לליגה השנייה ואני מניח שיגיע גם סנטר משמעותי לקבוצה ובסופו של דבר אני רואה את הקבוצה מגיעה לפלייאוף בצורה די נוחה אפילו.
רשימת פנויים מעודכנת, אם בא לכם להוסיף מוזמנים עומר שפר, אביתר מור יוסף, דניאל נג'ר, מתן חכמו, איליי אבייב, שמואל מלכוב, אלירן חדד, ארטיום זבלין, ירון גולדמן, נאור שרון, ג'ארד ארמסטרונג, נדב מלכה, שגיא פנחס, דביר אוחנה, שלומי הרוש, בן עברי, ניב למפרט, שגיב גורמן, בן אונצ'ה, דניאל הילל, רז צור, שגיא קמחג'י, קוזמה גונצ'רוב, נווה מינץ, אור טפירו, איתם כהן, יהונתן סלע, יהונתן פלד, עומר אל על, גיא דורון, עידו הראל, קורן משה, איתי גליק, אלייז'ה הירש, דולב דראפיץ', קלארק רוזנברג, יואב ושלר, עידו רוימי, אריאל דרעי, אופק בן יעקב, נועם לוגשי, רום כיטכס
|