סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' יוני 13, 2026 3:24 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 56 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' אוקטובר 09, 2025 2:32 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
לא מבין את הזילזול והאם הוא רק לצורך הויכוח.
ולנסיה סיימה את הליגה הספרדית אשתקד במקום השני, 4 משחקים לפני ברצלונה, ו-6 משחקים לפני באסקוניה. לא טוען שהם היו בהכרח מעל רמת הקבוצות הנ"ל (ברצלונה בכל זאת סיימו במקום 5-7 בטבלת היורוליג, לצד אנדולו וריאל), שברור שנפגעו ברמת הליגה מהעומס העודף עליהן ברמת היורוליג, ועדיין.
בפלייאוף הספרדי הם ניצחו 0-2 את גראן-קנאריה ו- 0-3 את טנריפה, לפני שחטפו סוויפ בגמר מריאל (לא בדיוק "לובליאנה, המבורג וקלוז'-נאפוקה").

אתה באמת רואה את מכבי הנוכחית או של אשתקד מגיעה לתוצאות שכאלה?
ברמה הפרטנית - זה שונה לגמרי מדיון האם ג'ונס יכל להוביל את מכבי לפיינל-פורים נניח במקום לורנזו בראון. מטבע הדברים התייחסות להתאמת שחקן לקבוצה - תלויה ברמת המטרות של הקבוצה.

"בשני משחקי חצי הגמר נגד הפועל ת"א ג'ונס היה סביר מינוס והחטיא מלא זריקות במאני טיים" - אני לא הכי זוכר זאת למען האמת, אז הלכתי לבדוק:
משחק ראשון: 13 נקודות, 5/9 מהשדה, 6 אסיסטים, 0 איבודים, מדד 19 ב-22 דקות - נשמע לי כמו משחק מעולה דווקא.
משחק שני: 8 נקודות, 3/14 מהשדה (רע מאוד), 4 אסיסטים על 2 איבודים, מדד 4 ב-21 דקות.

העונה ולנסיה ניצחה את ריאל, ברצלונה ומלאגה (ואת בולוניה ווילרבאן).
מכבי ניצחה את הפועל ת"א וקרית-אתא (והפסידה לפריז וירושלים).
אני מוכן להתערב עם כל מי שרוצה שולנסיה תעבור את מכבי העונה בטבלה, ולא בדוחק.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 09, 2025 3:15 am 
Sophomore

אנחנו כבר סוטים מהנושא של האשכול, אבל רק מזכיר שמכבי ניצחה בעונה שעברה את האלופה פנרבחצ'ה ב-18 הפרש, כמו גם את ריאל מדריד, מונאקו ואנדולו. קבוצות שבוודאי היו טובות ממנה.
אין עקביות בין הצלחה של קבוצות בליגה המקומית לבין הצלחה במפעלים האירופיים. גם מורסיה מהBCL הגיעה לפני שנתיים לגמר הפלייאוף בליגה הספרדית, זה אומר שהיא הייתה מצליחה ביורוליג?
בשורה התחתונה, אם הקבוצות הגדולות ביורוליג, שכבר מכירות את ג'ונס ויודעות מה הוא שווה, היו חושבות שהוא מתאים להיות רכז מוביל בקבוצה עם שאיפות פלייאוף, הוא לא היה שחקן מחליף בחוזה של 1.1 מיליון דולר בהפועל ת"א (בעונה בלי מלחמה היו מציעים לו הרבה פחות, ואם היה שווה יותר כסף זו לא הבעיה שם), אלא בחוזה של 2 מיליון ומעלה במקום אחר.
לפחות עם דאוטין יש את אפקט ההפתעה, אולי הוא יהיה פלופ ואולי הצלחה גדולה, אבל הפוטנציאל שם. מג'ונס שמבוגר ממנו ב-4 שנים אתה יודע מה תקבל, ואם הוא יהיה המשתכר השני הכי בכיר אצלך בקבוצה, אתה מצהיר מראש שאתה זורק את העונה לפח. בהפועל הוא המשתכר השמיני-תשיעי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 09, 2025 3:51 am 
Junior

אני לא ראיתי את המשחק, ראיתי רק תקציר מורחב ואני אגיד משהו כזה -
בפורום הזה יש אנשים שמבינים בכדורסל וקשה לי להאמין שמישהו פה התרשם ממכבי.
אני חושב ש-90% מהסלים שהראו בתקציר, היו סלים מהתקפות שבהם המקסימום שחקנים שנגעו בכדור, היו 2.
מכבי שיחקה קרב קליעות, עם זריקות שהגיעו ממהלכים אישיים - 14 שלשות ב-58%. זה קרה היום וזה יקרה עוד כמה
פעמים במהלך העונה הזו, כמו שקורה בכל עונה. מישהו כבר הזכיר כמה ניצחונות יפים של מכבי בעונה החולפת. למזלה של מכבי,
זה הגיע דווקא פה ודווקא בדרבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 09, 2025 5:35 am 
Sophomore

לא הייתי אומר שהכל היה מקרי. כן היו תרגילים ומשחק קבוצתי לפרקים (בכל זאת סיימו עם 24 אסיסטים), אבל בהחלט מה שניצח את המשחק הייתה יכולת אישית של כמה שחקנים בסיום, והם גם לא יקלעו כל העונה ב-58% מחוץ לקשת.
מכבי הגיעה למשחק הזה בעודף מוטיבציה לאור ההתרחשויות בקיץ ואם היא לא תרד מהר אל הקרקע היא תפסיד כבר במחזור הבא לברצלונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 09, 2025 7:44 am 
Sophomore

מסכים עם הניתוח - לא מקרי, אבל לא משקף בשום צורה שהיא את איכות הסגל.

למכבי חסרים שני שחקנים - רכז פותח וסנטר מחליף (שבכל קונסטלציה שבה סורקין לא הסנטר הפותח - הוא זה שאמור היה לפתוח).

שני השחקנים הללו צריכים לדעתי להיות בראש ובראשונה עם אוריינטציה הגנתית ועם יכולת אתלטית - הסיכוי היחיד של מכבי לעשות משהו זה ״לשחק הפוך״ ממה שמרבית הקבוצות באירופה עושות וזה קצב מאוד מהיר שמבוסס לא רק על התקפות מהירות הנובעות מזריקות לשלוש (יש כמה קבוצות ביורוליג שמשחקות כך), אלא פשוט מריצה בלתי פוסקת שמבוססת על היכולת האתלטית של השחקנים (וכנגזרת של האמור - חטיפות, ריבאונד התקפה וכו׳), בדומה למה שמונאקו עשתה חלקית (לפחות כשמויטונאס לא היה על המגרש).

מעבר לכך שזה יוציא את המירב משחקנים כמו סורקין, הורד, בריסט וכו׳, זה גם לדעתי יוציא את המקסימום מהשחקנים ״היוצרים״ בקו האחורי של הקבוצה - ווקר, קלארק ודאוטין.

דרך אגב, דאוטין לדעתי שחקן מעולה, אבל הוא סקנד גארד; וככזה - מכבי מוצאת את עצמה מסתמכת על בלאט וקלארק כרכזים (הריצה של מכבי אתמול היתה כשדאוטין אמנם היה למעשה הרכז, אבל הכל כמעט היה מבוסס על מהלכי 1 על 1).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 09, 2025 4:12 pm 
Hall of Famer

נחום תקום כתב:
מיציץ צל של מה שהיה.

נביא בעירו כתב:
מיציץ, זה 6 מיליון לעונה לעוד שתי עונות חוץ מזו שמתחילה עכשיו, נכון? אני מת לראות איך הוא ייראה פיזית בתחילת העונה הבאה... הסיקוונס שם שהוא דופק איירבול משלוש, עושה בלתי ספורטיבית בירידה להגנה ומחזיק את הגב כאילו הוא כבר 30 שנה עם פריצת דיסק - לא נעים...

מעניין למה ההודעות הללו לא נכתבו אחרי 2 המשחקים הראשונים?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 56 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], uriel17, גמליאל ו 11 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה