סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' יוני 15, 2026 5:00 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 682 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 28  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' מרץ 01, 2026 4:06 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
רק שבמקרה הזה, בניגוד ליוני, טראמפ עצמו שם את הפלת המשטר כמטרה מפורשת שלו. כשלון בזה יהיה גם, ואולי בראש ובראשונה, כשלון שלו.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 01, 2026 4:10 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
ראי שעל הקיר כתב:
רק שבמקרה הזה, בניגוד ליוני, טראמפ עצמו שם את הפלת המשטר כמטרה מפורשת שלו. כשלון בזה יהיה גם, ואולי בראש ובראשונה, כשלון שלו.

אני לא חושב שלטראמפ, בדיוק כמו לביבי, יש בעיה להזיז את השער בדיעבד אם הוא לא הצליח להבקיע גול, ואז לרוץ לחגוג עם האוהדים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 01, 2026 4:33 pm 
Hall of Famer

אירוע קשה מאוד מאוד בבית שמש. פגיעה ישירה - 8 הרוגים. באחד המקומות ראיתי ש-4 היו במקלט שנפגע ישירות ו-4 בבתים סמוכים, אבל אני מניח שצריך לחכות להשלמת התחקיר לראות מה בדיוק היה שם.

בינתיים באירן, אחמדיניג'ד הלך לפי מה שאומרים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 01, 2026 4:45 pm 
Hall of Famer

קורבנות השלום.

קראתי שישראל/ארה״ב הפציצו גם את בתיהם של מובילי האופוזיציה באיראן (מפלגת הרפורמה). לא מדובר בניסיון לשנות משטר באיראן, אלא לשים שם בדיוק את הבן של השאה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 01, 2026 4:51 pm 
Hall of Famer

מה זו מפלגת הרפורמה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 01, 2026 4:59 pm 
Hall of Famer

oren_80 כתב:
אירוע קשה מאוד מאוד בבית שמש. פגיעה ישירה - 8 הרוגים. באחד המקומות ראיתי ש-4 היו במקלט שנפגע ישירות ו-4 בבתים סמוכים, אבל אני מניח שצריך לחכות להשלמת התחקיר לראות מה בדיוק היה שם.

בינתיים באירן, אחמדיניג'ד הלך לפי מה שאומרים

כבר 9 הרוגים.

סו מאץ' פור "הם לא יכולים לגעת בנו", מלחמה זה חרא לכולם, לכל מי ששכח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 01, 2026 5:01 pm 
Hall of Famer

oren_80 כתב:
מה זו מפלגת הרפורמה?

פוצצו את הבית שלו בין היתר

https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7 ... 7%95%D7%99

https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7 ... 7%95%D7%94

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 01, 2026 5:04 pm 
Hall of Famer

אם כל המלחמה הזו תביא להחלפת קשיש איסלמיסטי רצחני באיסלמיסט רצחני צעיר יותר, עדיין הביביסטים פה יראו את המבצע כהצלחה? כמה הרוגים זה שווה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 01, 2026 5:12 pm 
Hall of Famer

rony כתב:
אני לא חושב שזה יהיה מדויק להגיד שאירן "לא יכולה לגעת בנו", קודם כל, כי גם בכמות התקיפות המוגבלת יחסית הם עדיין מצליחים לגרום לנזק ולשבש את החיים ברמה משמעותית ושנית, כי היכולת של ישראל לסבול נזק כנראה פחותה מזו של המשטר באירן. זה גם בגלל שלמשטר באירן לא ממש אכפת מהעם האירני, וגם בגלל שכל תוצאה סופית שבה המשטר שורד היא הצלחה מבחינתו ולא משנה הנזק ההיקפי, בזמן שבישראל הישרדות של המשטר היא סוג של דיפולט, אבל סיום של המערכה כשבישראל, נניח, עשרות או מאות הרוגים והמשטר באירן עדיין עומד, בוודאי יחשב לכישלון, כלומר הרף של ישראל בין הצלחה לכישלון הוא הרבה יותר גבוה.

הכל נכון (בפרט לאור החדשות העצובות האחרונות), ועדיין הכל יחסי.
אני לא זוכר את הטווח המדויק בזמן (אמצע 2023?) אבל היו תרחישי אימה (לא בציניות, אני זוכר שהקשבתי לכמה פודקאסטים בנושא, וזה לא היה קל להאזנה) שקשורים למלחמה עם חיזבאללה/איראן (ואולי גם חמאס כזירה משנית...). דברים ברמה הלאומית הכי גבוהה של פגיעה בתשתיות אנרגיה/חשמל שישבשו פה את החיים לגמרי לפחות לתקופה של כמה ימים עד להתאוששות/תיקון.
האם היו מי הגזימו מתוך "אחריות לאומית"? האם הגזימו מתוך מחשבה שזה תפקידם לקדם את הנושא? האם הגזימו כדי שנהיה מופתעים לטובה ונחמיא לעצמנו? אין לדעת.

לא זוכר מספרים באופן מדויק, אבל במערכה הקודמת מול איראן הצפי (הרשמי הכתוב, במסכמי ממשלה/קבינט/צה"ל וכו') היה משהו בין מאות לאלפי הרוגים, ולכל הפחות לאחר מכן מכרו לנו אז ש"הסרנו את האיום לדורות" - כך שזה התפרש כמערכה סופר מוצלחת...

rony כתב:
סו מאץ' פור "הם לא יכולים לגעת בנו"

אני בכוונה כתבתי כמו שכתבתי - בדיוק כי הנחתי שמתישהו "המזל ישתנה" ויהיו אירועים קשים (כמו שהיו ב"עם כלביא"). בסוף כל טיל בליסטי הורג בסיכוי מסוים, וככל שה"מדגם" גדל - אז הסיכוי יתממש מתישהו, קלישאתי ככל שיישמע.
טילים בליסטיים זה בהחלט בגדר "איום קיומי", בפרט בשילוב בין הפגיעה בנפש, ברכוש, ושיבוש אורח החיים. זה שיש לנו שכבת הגנה של איזה 80-90% (וקרוב ל-100% מול כטב"מים מאיראן, לפחות בעבר) - זה בלתי נתפס, וכנ"ל ש"מטסי הפתיחה" מצליחים ללא כל תקלות/נפגעים (אנחנו מורגלים לטוב בקטעים הללו - אבל לחלוטין לא טריוויאלי שמאות מטוסים עוברים מרחקים כאלה וחוזרים בשלום, אפילו לא רק מפני איומי אויב פרופר, הרבה דברים יכולים להשתבש).

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 01, 2026 5:27 pm 
Hall of Famer

Yuval כתב:
oren_80 כתב:
מה זו מפלגת הרפורמה?

פוצצו את הבית שלו בין היתר

https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7 ... 7%95%D7%99

https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7 ... 7%95%D7%94

נראה לי שאתה מתבלבל. זה לא אותו מוסאווי.
המוסאווי שישראל ירדה עליו זה הרמטכ"ל החדש שהתמנה אחרי שישראל הרגה את הקודם ביוני.

לא שאני שולל שמנסים להמליך את הנסיך המפונק, אבל תבדוק טוב את המקור שלך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 01, 2026 5:42 pm 
Hall of Famer

המקור זה הגארדיין. מן הסתם אין לי ידע אישי. לא כתבו שהוא מת, אבל שהבית שלו הופצץ. אולי זה בטעות.

"the home of the leading reformist and former prime minister Mir Hossein Mousavi was badly damaged."

https://www.theguardian.com/world/2026/ ... -air-bases

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 01, 2026 5:48 pm 
Hall of Famer

לא ראיתי דיווח כזה בשום מקום אחר, אז כנראה גם הם התבלבלו בין המוסאווים.

בכלל, לא משנה נגד מי ישראל נלחמת, תמיד יש איזשהו מוסאווי ואז הוא מת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 01, 2026 5:56 pm 
מנהל פורום

Yuval כתב:
אם כל המלחמה הזו תביא להחלפת קשיש איסלמיסטי רצחני באיסלמיסט רצחני צעיר יותר, עדיין הביביסטים פה יראו את המבצע כהצלחה? כמה הרוגים זה שווה?

לביביסטים אין חשיבה עצמית. הם יחזרו על מה שיגידו להם בערוץ התעמולה או בכלי שטיפת המוח האחרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 01, 2026 5:58 pm 
Hall of Famer

CNN מדווחים שסעודיה החליטה לא רק לאשר תקיפות משטחה לכיוון איראן, אלא שהיא גם תשתתף בתקיפות בעצמה. אם זה אכן יקרה (ובטח אם עוד מדינות מהמפרץ יצטרפו אליה) זה ייתן הרבה מאוד אוויר לנשימה למערכה הזו נגד המשטר האיראני, גם ברמה הצבאית וגם ברמה הדיפלומטית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 01, 2026 6:11 pm 
Sophomore

אני מאוד אשמח למשטר דמוקרטי ליברלי באיראן. אבל אני אסתפק במשטר מושחת שלא מאיים על ישראל. אני מסכים עם טראמפ שאמריקה צריכה לתת לאיראנים הזדמנות להתקומם ולהקים משטר שהם רוצים, אבל אמריקה לא צריכה לכפות דמוקרטיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 01, 2026 6:12 pm 
Hall of Famer

אמריקה בעיקר *לא יכולה* לכפות דמוקרטיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 01, 2026 8:48 pm 
Junior

רק לא ביבי זה ככ אבסולוטי, מי היה מאמין
חמינאי בשלטון איראן עדיף על ביבי בשלטון וחמינאי מת
סיכום הדברים של קפלן

רל"ב= מחלה ממארת חסרת תקנה, משהו אבסולוטי שמנתק כל חשיבה לוגית בסיסית הנדרשת לרמת גן חובה

אפילו יאיר גולן לא קיצוני מטורף עד כדי כך וברור הוא שמח על המבצע. אין ייצוג למוטציה הזו בפוליטיקה.

אין מנהיג פחות קיצוני מחמינאי, שהקים משטר רצחני רצח 30 אלף איראנים בכמה ימים, פתח במתקפת הטילים הגדולה בהיסטוריה לשטחנו, השקיע את כל כולו , משאבים, כסף, בפיתוח מערכות נשק וגרעין לחיסול ישראל קורא להשמדתנו מדי יומיים?

אחרי חיסול רמטכלים, קצינים בכירים, שרים, מנהיגים-חמינאי אחמדינג'אד , ייתכן שיקום העם הליברלי / בגידה מתוך המשטר וימצא מנהיג שפוי שאינו רצחני? האם מבצע מדוקדק וככ מוצלח ועוד בשיתוף ארה"ב לא שווה את הסיכוי שזה יקרה? החיבור ההתקפי שכם אל שכם עם העולם הערבי המתון (סעודיה, אמירות, וכו') לא יכול להניב פירות כלכליים בעתיד? כשלון? פחחחח

אם המשטר יפול, יקום מנהיג ליברלי , סעודיה ואחרות יצטרפו להסכמי אברהם והמצב הכלכלי ירקיע, הקפלניסטים יפקחו עיניים שאולי ביבי היה למרות הכל האיש הנכון במקום הנכון? טוב, ברור שלא. "מה, אם ביבי לא היה ראש ממשלה הטייסים היו מחטיאים?" לוגיקה של טרום חובה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 01, 2026 8:57 pm 
Junior

להאמין ברצינות שאיסמעיל קאאני, מפקד כוח קודס, הוא הבוגד שהדליף לישראל..?
זה מאוד מדובר
האיש נעלם גם בעם כלביא, בחיסול נסראללה
וגם עכשיו

דממה. לא חוסל, לא ברשימת מתאבלים על חמינאי , לא מתראיין
נותן 90% לאופציה שהוא הבוגד, או שמוחרם או אנערף.. כן חוסל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 01, 2026 11:05 pm 
Hall of Famer

זה עבד מעולה בעיראק ואפגניסטן.

וכן, אם יקום שלטון ליברלי באיראן ויהיה שלום איזורי, זו בהחלט תהיה הצלחה של ביבי. אפילו היסטורית.

עכשיו שסיכמנו את זה, מה יכול להיות כשלון של ביבי? מבחינתי, אם חמינאי מת ובמקומו יעלה חורשט סבזי וימשיך את משטר האייטלות במחיר של עשרות/מאות הרוגים פה, אני לא מתלהב במיוחד מהמוות של פרסי בן 86.

רק לפני חצי שנה נהרגו פה מאות אנשים וחייהם של אלפי אנשים נהרסו ואמרו לנו שזה שווה הכל כי עצרנו את הגרעין. אז עכשיו לא עצרנו את הגרעין? כמה קורבנות שלום אתה מוכן לקבל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 01, 2026 11:59 pm 
Sophomore

טראמפ בריאיון לתקשורת טוען לפני שעה קלהּ שהוא מעריך שהמלחמה באיראן תימשך כ4 שבועות לכל היותר.מצב החירום בישראל הוארך עד 12 למרץ .בישראל מעריכים הערב שניתן להשלים את המבצע בתוך שבועיים .על פי ירון אברהם יש מצב שארהב תנטוש את המערכה בעיצומה ותיתן לישראל להשלים את המלאכה ......

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 02, 2026 12:22 am 
Hall of Famer

ביבי, וגם טראמפ, כבר ענה לשאלה של יובל. ציינתי את זה. שניהם אמרו שהפלת משטר האייתולות היא מטרת המלחמה.
מכאן שאי עמידה במטרה יהפוך את המלחמה הזו לכשלון של שניהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 02, 2026 12:24 am 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
ביבי, וגם טראמפ, כבר ענה לשאלה של יובל. ציינתי את זה. שניהם אמרו שהפלת משטר האייתולות היא מטרת המלחמה.
מכאן שאי עמידה במטרה יהפוך את המלחמה הזו לכשלון של שניהם.

ולדעתך מישהו מהם יודה בזה אם זה לא יצליח? או מישהו מהתומכים שלהם?

או שכל ההרוגים שהיו ויהיו שווים את זה. קורבנות השלום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 02, 2026 1:28 am 
Junior

טראמפ אמר את זה מפורשות
ביבי אמר יצירת התנאים להפלת המשטר ע"י העם האיראני... או משהו מעורפל דומה

בעיני,האיראנים במו"מ הראו שהם לא התייאשו מהתוכנית להשמדת ישראל

לכן חיסול 40 הבכירים במכת הפתיחה, כולל הרמטכל, היועץ העליון ואחראי תכנית הגרעין , מפקד משמרות המהפכה, שר ההגנה שר המודיעין, גולת הכותרת: חמינאי ואחמנדינג'ד, ועוד רבים וטובים

זו מטרה בפני עצמה , חתיכת הרתעה לכל שלטון חדש שיקום, בדיוק כמו שעשו לחיזבאללה, סיכוי טוב שיעבוד באיראן, כיסוח הדשא עד רמת הפיכתה של איראן ממעצמה עולמית למדינת ערב כושלת ולא משמעותית במזרח התיכון. חודש תקיפות של ארהב וישראל בעצימות גבוהה עשוי לגרום לכך

וגם אם המשטר לא יפול, חודש כזה יגרום לסיכויים גבוהים שהאיראנים ינטשו את תכנית הגרעין והטילים , ישבו בשקט ויתעסקו בלשרוד במקום בנו, כמו חיזבאללה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 02, 2026 2:07 am 
Hall of Famer

כמו שאמרתי, אין שום תוצאה שהם לא יגידו שביבי מלך.

אנחנו פחות משנה ממלחמה שלקחה 33 אזרחים, פצעה אלפים וריסקה מאות מבנים ועסקים. הכתירו אותה הצלחה אדירה. הבטיחו שהיא ריסקה את תכנית הגרעין של איראן. 8 חודשים אחרי אנחנו שוב במלחמה עם איראן. בשני המקרים אנחנו פתחנו במתקפה. יש לי אפס סנטימנטים לממשל האיראני ואם הוא ייפול ויקום במקומו משהו סביר יותר אני חושב שזה יהיה ההישג הכי גדול של נתניהו בקריירה. אבל זה הימור בחיים של אנשים. זה קורבנות השלום על מלא. ולא, הם לא שווים חיים של איזה קשיש לא משנה כמה הוא מחריד.

זה שאתה לא מצליח לתת אפילו סנריו שבו המלחמה היא כשלון מראה מול איזה כת אנחנו מתמודדים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 02, 2026 8:47 am 
Hall of Famer

לא פתחנו במלחמה הראשונה.
האירנים פתחו דרך פרוקסים. לא רואה שום הבדל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 682 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 28  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 5 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: