סאבוניס כתב:
דניאל, סחטיין על האופטימיות, אבל בעיני היא מוגזמת גם בהנחה שדני ושרף אכן באים הקיץ.
לחשוב שנהיה פייבוריטים מול גרמניה, אפילו כזו שחסרה שחקן או שניים, זה חתיכת משקפיים ורודים. מדובר על נבחרת שרצה יחד כבר שנים, אלופת עולם, מקום רביעי באולימפיאדה ואלופת אירופה בשלושת הטורנירים האחרונים שלה. מכונה משומנת שבקיץ האחרון נתנה 30 הפרש ליוון של יאניס (שחקן שעדיין עולה על דני בשתי דרגות). וזה הרבה מעבר לכוכבי ה-נבא. זה גם שחקנים כמו אובסט, בונגה, תאיס, והאחים דה סילבה. אנחנו מתפוצצים מגאווה על שרף שנבחר בסוף הסיבוב הראשון. אבל שני גרמנים (שטיינבך ואנדרסון) הולכים להיבחר בסיבוב הראשון בדראפט הקרוב ושניהם הולכים לדעתי להיות אחלה שחקני נבא.
פייבוריטים מול פולין? רק בקיץ האחרון הפסדנו להם עם דני. קרואטיה? אני בכלל לא בטוח. לטביה? גם נבחרת מוכחת הרבה יותר מישראל.
זה לא שאי אפשר לנצח את הנבחרות הללו. אבל 3 ניצחונות מולן זה חתיכת הישג, כמעט בלי מקום לטעויות ונפילות.
שרף עם כל הכבוד הוא בן 20 ולגרמניה ולנבחרות האחרות יש לא מעט שחקנים טובים ממנו ובעיקר מנוסים בהרבה, גם אם הוא שחקן נבא (שעדיין צריך להוכיח שהוא אכן לגיטימי).
כל זה לא אומר כמובן שצריך להרים ידיים מראש והלוואי שאתה צודק. אבל בין האופטימיות שלך לפסימיות של שמואליקי, אני חושב שהתסריט הריאלי קרוב יותר לשלו.
כמו שכתבתי, בחלומות הכי ורודים לא חשבתי שדני יוביל קבוצה לפלייאוף, אז אני מנסה להביא את זה לנבחרת. זה לא אופטימיות או הערכה חיובית, מבחינתי זה יותר עניין של גישה ואיך מגיעים לחלונות בקיץ. חייבים לבוא עם מטרה ברורה של 3 נצחונות, ועם סגל כמה שיותר חזק עם אבדיה ושרף, בשני החלונות.
דבר נוסף, ההשוואה לקיץ הקודם פחות רלוונטית לדעתי, כי דני נתן קפיצת מדרגה אדירה ועקף הרבה אירופאים אחרים. יחד עם שרף שלא היה, זה אומר שהנבחרת אמורה להיות הרבה יותר חזקה.
ביחס למשחקים עצמם:
- הקרואטים במשחק מולנו בחלון הקודם היו עם השחקן הטוב על המגרש (הזוניה). זה אמור להשתנות, ובהנחה (הסבירה) שזובאץ' לא משחק, השדרוג היחיד שלהם מול המשחק מולנו זה סאריץ', כשרק אבדיה אצלנו אמור לעשות את ההבדל הזה, בטח עם שרף
- את פולין כמעט ניצחנו בפולין, עם הצגה ענקית של לויד שהשנה מגיע אחרי עונה יותר חלשה ביורוליג. עם אבדיה הנוכחי ושרף, אני חושב שאנחנו פייבוריטים
- לטביה נראית לא טוב עד עכשיו, הפסידו להולנד ופעמיים לפולין. בהנחה הסבירה שפורזינגיס ורגלי הזכוכית שלו לא יגיע לחלון בקיץ, אנחנו פייבוריטים ברורים
- גרמניה - פה זה אכן טריקי, בגלל זה רשמתי 3 נצחונות. אם הנבחרת הגרמנית מגיעה בהרכב מלא, למרות שהשחקן הטוב על המגרש הוא אבדיה, הם פייבוריטים ברורים. אבל אולי בגלל שהחלון ביולי כולל משחק של גרמניה מול ישראל ומול קפריסין, אז הם ירשו לעצמם להגיע בסגל קצת יותר חסר וינסו למקסם את הסגל לחלון של אוגוסט ולמפגש עם הבית השני.
אז לסיכום - נצחון על גרמניה זה סוג של בונוס, אבל מול שאר הנבחרות, עם דני, בן שרף וסורקין, נצחון הוא בהחלט אפשרי וחייב להיות המטרה של הנבחרת.