|
נראה שכולם בטוחים שהספרס יקחו את הסידרה ובקלות יחסית, אולי לא בסוויפ אבל 4-1 או 4-2.
אין ספק שהספרס קבוצה מצוינת, שוומבי מפלצת על-חלל, ויש לה שחקנים נהדרים כמו פוקס, קאסל וואסל. שהספרס קובצת הריבאונד הגנה מספר 1 בליגה. הם עולים על פורטלנד ברוב הפרמטרים הסטטיסטיים. ויש להם את יתרון הביתיות.
פורטלנד זורקת המון מחוץ לקשת וקולעת לאורך העונה באחוזים גרועים. גם מדורגת ראשונה באיבודים.
אבל... הנה הנקודות בהן הנראטיב עשוי להתהפך:
1. בכל המשחקים האחרונים של פורטלנד מול סן אנטוניו, אבדיה התבלט ואף הצטיין, נכון שהוא וומבי טרם נפגשו. 2. פורטלנד הגיעה לפלייאוף שכמעט בשום שלב לא היה לה סגל מלא ובריא, שלא לדבר על חילופי שחקנים. 3. היא עדיין אחת מקבוצות ההגנה הטובות בליגה, בטח בסגל בריא. 4. יש לה אולסטאר מוכח אחד, ועוד 2 שחקנים שאמורים להגיע לשם בעונה הבאה. 5. אחד מהאולסטארים לעתיד, הוא הריבאונדר השלישי בטיבו בליגה, שגם קולע בספרות כפולות, וגם מאיים מחוץ לקשת, וגם מוסר, וגם חוסם. 6. יש לה 3 שחקני הגנה והשומרים מהיותר טובים בליגה - קמארה, הולידיי ות'איבול שרק חזר מפציעה בחודשים האחרונים. 7. אחד הפורוורדים האחראים לכך שפורטלנד העפילה לפלייאוף הוא ג'רמי גרנט, שחקן של 18 נקודות למשחק. הסקורר השלישי בטיבו בקובצה. הסקורר השני שלדעת רבים יהיה אולסטאר בעונה הבאה - שיידון שארפ, עם 20 נקודות למשחק, הוא גם החוטף המוביל בקבוצה. קמארה, שכפי שצוין קודם אחד משחקני ההגנה הטובים בליגה, הוא גם שחקן שקולע 13 נקודות למשחק, ולאחרונה גם התפוצץ מחוץ לקשת בכמה הופעות מרשימות, אחרי פתיחה חלשה, ושבר קצת שיאים אישיים.
8. בעמדת המאמן יש לה סנטר לשעבר שלקח אליפות עם סן אנטוניו, ניסיון וידע שעשויים להיות רלוונטים ביכולת להגביל או להאט את וומבי, מה גם שעכשיו בסגל בריא יתכן שספליטר יוכל לממש את שיטת המשחק שניסה להנחיל לפורטלנד מפאריז - משחק ריצה בלתי פוסק עם הגנת לחץ תמידית, סגנון משחק שאם נעשה באפקטיביות - יכול להתיש שחקן כמו וומבי ולפגוע ביתרון הכי גדול שלו במשחק הגנה והתקפה עומדים.
9. אבדיה מספר 2 בהליכה לקו ואם אני לא טועה בסחיטת עבירות בליגה. אם העבירות האלה יכולות לבוא על חשבונם של קאסל (שאמור לשמור עליו) או וומבי, זה גיים צ'יינג'ר.
10. התקפית, לבלייזרס יש הרבה שחקנים שיכולים להתפוצץ בערב נתון שכבר קולעים בדאבל פיגרס - דני, שארפ, גרנט, הולידיי, סקוט וקמארה, ככה שגם אם מגבילים את דני ועוצרים אותו על 20 נקודות נניח באחוזים לא משהו, יש שחקנים שיכולים להתפוצץ ולהוביל את הקבוצה התקפית, במיוחד אלה שנהנים מתשומת הלב שאבדיה ושארפ ימשכו.
אולי לא ראיתי מספיק משחקים של סן אנטוניו העונה, אבל בניגוד לההערכות אני מאמין שהסידרה הזו תלך צמוד עד הסוף, יש הרבה משתנים שצריך לקחת בחשבון, אם וומבי או קלינגן נפצעים, זה יכול די להכריע את הסדרה לכאן או לכאן. כמה עבירות ישרקו ולמי, איזה סגנון משחק יוכתב על ידי מי. איבודים, שלשות וכו'. העניין הוא שהלחץ נמצא על סן אנטוניו ועל וומבי, וזה רק פלייאוף ראשון שלהם, פורטלנד מגיעה לפלייאוף בלי לחץ, כשלא נותנים לה סיכוי לנצח יותר ממשחק אחד, ששוללים מאבדיה מקום בחמישייה השלישית של הליגה, שמסמנים את הבלייזרס כאנדרדוג מובהק, ולא כסוס שחור... לי זה אומר שהתחזיות הולכות להתנפץ. אני גם ממש לא בטוח שוומבי יצליח לשמור על כשירות ובריאות לאורך סדרה שלמה, הולך להיות אינטנסיבי מאוד.
|