סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' יוני 10, 2026 11:10 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 149 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' מאי 01, 2026 8:12 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
אחד החוזים הכי גרועים בליגה
ורודי כנראה היה שווה את המחיר שקונלי שילם עליו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 01, 2026 12:22 pm 
מנהל פורום

וגם שם היו מכות
https://www.instagram.com/p/DXyGas9DUY0 ... NiN3pxMnRk

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 01, 2026 2:06 pm 
מנהל פורום

קשה לשהאמין שזה אותו יוקיץ שהתעלל בגובר העונה
https://www.instagram.com/reel/DXx67BON ... FtcXRhZTAw

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 01, 2026 3:34 pm 
Senior

מאכזב בטירוף מצד דנבר.
בקיץ היה נראה שהם בונים את הקבוצה הכי טובה שהייתה נסביב ליוקיץ׳ ודי הסתכלנו עליהם כאחת המנצחות הגדולות של האוף סיזן.
אז הגיע עונה די חסרת מזל מבחינת פציעות, שהם שרדו בצורה לא רעה, ובחודש האחרון שלה כבר נראו מצויין.
אז כן, הם לא היו בריאים לגמרי בסדרה הזאת - ווטסון נתן עונת פריצה ולא שיחק בו, גורדון מתגלה מהרגע לרגע כשחקן חשוב בטירוף למה שהם עושים, ועדיין - להפסיד בסדרה ככה, כשמינסוטה משחקת את 3 המשחקים האחרונים בלי אדוארדס ודיוינצ׳נזו, וכשהיא עולה אפילו בלי איו דוסונמו למשחק 6 ושולפת את טרנס שאנון ג׳וניור להיות הגו-טו-גאי שלה, לא הייתי מאמין בחיים לפני הפלייאוף שככה הוא הולך להראות מצידם.

ועכשיו יהיה מסקרן מה יקרה איתם הלאה. קשה לי להאמין שיפרקו את מארי-יוקיץ׳, אבל אני לא אופתע אם כל האחרים על השולחן. כולל אפילו אארון גורדון, שהוא כאמור פשוט צלע שלישית אדירה, אבל גם ממש ממש לא מצליח להיות זמין וכשיר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 01, 2026 4:33 pm 
מנהל פורום

כן
לא הייתי נוגע בשחקנים המובילים
אבל את אדלמן?
חייב ללכת
לחזור לעמדת עוזר לכמה שנים טובות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 01, 2026 4:35 pm 
Junior

בסוף זה ההגנה. יוקיץ' ומרי שומרים חלשים ובראון וג'ונסון לא יותר מבינוניים. גם מהספסל לא עולה אף גארד שהוא לוק-דאון דפנדר (להיפך, הארדוויי, ג'ונס וסטרות'ר הם מגינים חלשים) ובסנטר אין ליוקיץ' מחליף שיכול לספק הגנה טובה. אז אין לדנבר הגנת גארדים טובה ואין לא הגנת צבע.

במצב הזה ווטסון וגורדון הם סופר חשובים לתת איזון. כששניהם פצועים, דנבר לא מסוגלת לשמור על אף אחד, לא בפרימטר ולא בחדירות, ושחקנים כמו דוסומו, שאנון ומקדניאלס נראים כמו אולסטארים.

מה עושים בקיץ? הם צריכים לדעתי לשמור על ווטסון כמעט בכל מחיר. גם על גורדון ולקוות שיצליח לתת עונה בריאה. אפשר לנסות לפתות קבוצה לקחת מהם את החוזה של ג'ונסון כדי לפנות מקום מתחת לתקרה לווטסון. ולנסות להחתים גארד הגנתי ליד מרי (תייבול?).

בנבא של היום אי אפשר לעלות עם שני מגינים חלשים ולידם אחרים בינוניים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 01, 2026 6:40 pm 
Hall of Famer

כתבתי על זה מה שזה עושה למורשת של יוקיץ׳, למקרה שזה מעניין מישהו:
https://hoops.co.il/?p=361949

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 01, 2026 8:02 pm 
Hall of Famer

uriel17 כתב:
אחד החוזים הכי גרועים בליגה
ורודי כנראה היה שווה את המחיר שקונלי שילם עליו

הטרייד על רודי כנראה הכי wild שהיה מעולם. לדעתי כולם ללא יוצא מן הכלל חשבו שזה חרא טרייד למיני.
לקח כמה עונות (היה איזה פלייאוף שרודי לא יכל להשאר על המגרש) אבל לדעתי היום יהיה קונצנזוס שזה טרייד מעולה למיני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 01, 2026 8:04 pm 
Hall of Famer

מה דנבר צריכה לעשות? לא הייתי פוסל טרייד על יוקיץ, לקבל מאה בחירות. הבחור בן 31 ולדעתי השיא מאחוריו.
כן הוא עדיין שחקן טופ אבל הירידה החלה וההגנה שלו בסדרה היתה מזעזעת אפילו ביחס להגנה הרגילה שלו. לדעתי הייתי בודק לנקות את הקבוצה ולהעביר את יוקיץ ומארי ולקבל איזה 10 בחירות סיבוב ראשון ולבנות מחדש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 01, 2026 8:10 pm 
Hall of Famer

גם אם ברמה המקצועית אתה צודק (אני לא בטוח... בחירות הן הימור בסופו של דבר), אני לא רואה איך זה עובר חלק אצל אוהדי הקבוצה.
כן, הייתי מעביר את מארי. אני יודע שהוא ויוקיץ׳ בסטטיסטיקות, הם שני השחקנים הכי מוסרים ונמסרים ביניהם, או משהו כזה, אבל בעיניי, הסינרגיה לא חלקה, ומארי (שקצת הזדקן למען האמת), הוא גם שם פחות סקסי, וגם לפעמים משחק קצת סוליסטי.
אני אגיד עוד משהו - יש מצב שיוקיץ׳ הוא המוסר הטוב בהיסטוריה. אבל יש גם מצב שלמרות זאת, הוא לא בדיוק משפר את השחקנים שהוא משחק איתם. (ע״ע מייקל פורטר, גם אם זו רק דוגמה אחת).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 01, 2026 8:34 pm 
מנהל פורום

כרגיל
כתבה ממוקדת עם פואנטה
דאנקן ושאקיל, הוזכרו בהקשר שלו ועכשיו, כבר אין סיכוי שהוא יהיה איתם באותה קטגוריה
לגבי אקים, אני די זוכר את התקופה שלו
יוקיץ פשוט שחקן כל כך יותר מגוון
שזה שובר את השוויון או הכמעט שוויון שהגעת אליו
ברכות על הכתבה, היא באמת יוצאת דופן באיכות שלה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 01, 2026 8:35 pm 
Junior

מעביר את מרי תמורת מי? מרי השנה עם 25.5 נק' ו-7 אס' למשחק ב-44% משלוש (חצי מהן שלשות פול אפ) ו-62% טרו שוטינג. אול סטאר ולדעתי גם אול נבא. היה לו משחק אחרון חלש ובאופן כללי סדרה לא משהו (למרות שקלע 30 נקודות בחצי מהמשחקים וגם 39 מ-40 מהקו בסדרה). הוא גם שחקן הגנה לא טוב, שזו באמת בעייה ליד יוקיץ'. אבל בהנחה שאתה לא מפרק הכל, ושאתה כן ממשיך לנסות לזכות באליפות ליד השחקן שעדיין יש לא מעט שמאמינים שהוא הכי טוב בליגה, את מי אתה מביא במקום מרי?

ובעיני זה ממש מוקדם מדי לפרק. דנבר 50 שנה בליגה ואת האליפות היחידה הביאו לה יוקיץ' ומרי עם פלייאוף ענק (לפני זה היה להם גם פלייאוף בלתי נשכח בבועה). שניהם עדיין באזור ה-30 ויוקיץ' הוא אחד הסנטרים הטובים אי פעם. מה הסיכויים שלהם לבנות שוב קבוצה ברמה הזו גם עם 10 בחירות דראפט עתידיות? כמו יאניס בדטרויט, כשאתה קבוצה משוק קטן ונפל לך MVP לידיים, כדאי לוודא שאתה עושה הכל לפני שאתה נותן לו ללכת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 01, 2026 11:07 pm 
Junior

יוקיץ בסדרה חלשה. מינסוטה בנויה ממש טוב להתמודד מולם.
הקטע הזה ששחקנים רנדומליים מנצחים את דנבר בפלייאוף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 02, 2026 6:17 am 
Hall of Famer

uriel17 כתב:
כרגיל
כתבה ממוקדת עם פואנטה
דאנקן ושאקיל, הוזכרו בהקשר שלו ועכשיו, כבר אין סיכוי שהוא יהיה איתם באותה קטגוריה
לגבי אקים, אני די זוכר את התקופה שלו
יוקיץ פשוט שחקן כל כך יותר מגוון
שזה שובר את השוויון או הכמעט שוויון שהגעת אליו
ברכות על הכתבה, היא באמת יוצאת דופן באיכות שלה

האקים היה שחקן הגנה אדיר. יוקיץ מזעזע ברמות כל כך קשות שכל שחקן גיליג מגיע לטבעת וזה לייאפ.
האקים טחן את הmvp האדמירל בקרב ישיר. יוקיץ קצת פחות.
שחקן התקפה ממש טוב. אבל האליפות הזאת עם סדרות מול קבוצות מתחת ל45 נצחונות קצת משקרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 02, 2026 6:23 am 
מנהל פורום

אני חושב שיוקיץ יקבל את המקום שלו על 3 סגנות mvp ושלושה mvp לא פחות מאשר האליפות
6 עונות שהוא השחקן הכי טוב בעולם או לפחות טופ 2
זה לא משהו שאקים התקרב אליו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 02, 2026 8:46 pm 
Sophomore

האקים השמיד את רובינסון בעונת המ.ו.פ של האחרון, שלט ביואינג בסדרת גמר שהלכה למשחק 7, טאטא את שאק הצעיר ואפילו גבר על קארים כשהוא בעונתו השנייה בליגה וקארים בעונתו האחרונה כשחקן מוביל (בגיל 38, 5 בהצבעות למ.ו.פ). נדמה לי שבכל המקרים עם קבוצה פחות טובה סביבו, על הנייר (אולי אני טועה).
הוא הכוכב היחיד של תקופתו שהצליח לנצל את החלון שג'ורדן פתח.
וכמובן היה שחקן הגנה מדהים.

יוקיץ', לפי הרשימות של נורטון, הפסיד מול דוויט והגבה, מול גובר (פעמיים?), מול אייטון... מהשחקנים הייחודיים והטובים בהיסטוריה, אבל ברמת ההצלחות בפלייאוף, הפער ביניהם עצום.

Gibon

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 02, 2026 10:22 pm 
Senior

זה נכון, אבל כן צריך לומר גם שיוקיץ׳ משחק באחת התקופות הכי שיוויוניות, ולדעתי גם עמוקות בכישרון שהיו לליגה.
אני חושב שיש סיכוי שאף פעם לא היה קשה כל כך לקבוצה שבנויה בעיקר על סופרסטאר אחד לקחת אליפות וזאת אחת הסיבות שבגינן אף קבוצה לא זוכה בשתי אליפויות ברצף.
אז זה שיוקיץ׳לא מצליח להתעלות מעל השאר באותה התקופה זה נכון ונקודה נגדו, אבל אני כן חושב שזה שאף אחד אחר לא עשה את זה בזמן הזה, זה תירוץ קביל לזכותו.
זה + מזל לא משהו בכלל מבחינת פציעות סביבו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 02, 2026 10:54 pm 
Sophomore

לא מבין את הטיעון. דווקא בגלל שזו תקופה שיווינית, בלי אף קבוצת על בלתי מנוצחת, הייתי מצפה משחקן היסטורי כמוהו להתעלות בפלייאוף ולהשיג יותר מגמר אחד (שלפחות נגמר באליפות).
האקים שיחק בתקופה כמעט בלתי אפשרית לאליפות - נכנס לליגה בשיא מאבקי בירד-מג'יק (והצליח להגיע לגמר אחד על חשבון הלייקרס, לפני שסמפסון התרסק), ולתוך שלטון ג'ורדן. המערב באותה תקופה היה דווקא דומה לתיאור שלך של הליגה היום - שיוויוני למדי, בלי קבוצה/סופרסטאר שמצליח להשתלט לחלוטין. פעם קלייד, פעם בארקלי, לפעמים מלון וסטוקטון או פייטון וקנפ. האקים ידע/הצליח להתעלות מעל כל אלה דווקא בשנתיים שבהם היה לזה ערך אמיתי - והלך עם זה עד הסוף. ואני באמת חושב (ואולי טועה) שלאורך רוב הקריירה הוא שיחק עם צוות מסייע מאוד מאוד בינוני.

ורק כהערת שוליים, ובלי לקחת מאום מכמה שיוקיץ' מיוחד - האקים היה סופר מיוחד גם כן, בשני צידי המגרש. בטח בראי התקופה

Gibon

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 03, 2026 9:10 am 
Senior

אבל זאת תקופה שוויונית בלי קבוצות על, לא בגלל שאין מספיק כשרון בשביל שיהיו קבוצות על, אלא בגלל שילוב בין חוקים שמקשים על החזקה של קבוצות כאלו, וגדילה די משמעותית ברמת הכישרון בליגה (לא יודע אם ביחס לניינטיז, בטוח שביחס לשני העשורים שבין לבין).
ליוקיץ׳ הייתה יופי של קבוצה שלקחה אליפות ב2023, ודי מיד נאלצה להתפרק מהספסל שלה בגלל חוקי תקרת שכר שפשוט לא היו פעם.

בסוף אני מסכים שיש פה עניין של פרספקטיבה - לפני כמה ימים ראיתי השוואה בין הקריירות של יוקיץ׳ ויאניס, שדומות מאוד גם בהישגים אישיים (2 mvp, שחקן ההגנה מול 3 mvp), גם בסטטיסטיקות בפלייאוף, גם בהישגים קבוצתיים בפלייאוף (אליפות אחת, גמר איזורי אחד, כמה הדחות בסיבוב הראשון, אחוז נצחונות מאוד דומה). יש מי שיתייחס לזה כנקודה נגד יוקיץ׳ ("הקריירה שלו אפילו לא יותר מרשימה משל יאניס?"), אני דווקא מסתכל על זה הפוך - גם המתחרה העיקרי של יוקיץ׳ ב7-8 שנות השיא שלו (ויאניס מבחינת מקום בהיסטוריה הוא מעל כל הסנטרים שהתחרו עם האקים, חוץ משאקיל) לא מצליח להגיע להישגים טובים יותר, שלא לדבר על מה עשו אמביד, קאווי, אנתוני דייויס וכו', אז כנראה שזו פשוט תקופה שקשה לנצח בה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 03, 2026 11:38 am 
Sophomore

אוקיי, עכשיו אני מבין את הטיעון. תודה.

עדיין חושב שהפער הנוכחי בפלייאוף בין האקים ליוקיץ' הוא גדול מאוד. מאחל ליוקיץ' שעד סוף הקריירה שלו זה יצטמצם.

Gibon

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 03, 2026 2:52 pm 
Hall of Famer

נתונים די מדהימים על הקליעות משלוש בסדרה:
בעונה הרגילה דנבר הייתה ראשונה בליגה בפער עם סביב 43% ב-"Wide open 3 pointers", בעוד אף קבוצה אחרת לא הגיעה ל-41%. מינסוטה הייתה ממוצעת-פלוס עם סביב 39%.
בסדרה הזו - דנבר צנחה ל-32.1% (נמוך בהרבה מכל מה שהשיגו כל הקבוצות בעונה הסדירה), ומינסוטה קפצה ל-44.7%.
https://x.com/LevAkabas/status/2050215609737076755

עוד פוסט של אותו יוזר (אני מניח אפרופו הנרטיב שעולה כעת שיוקיץ' נוטה לא לקחת את קבוצתו רחוק בפלייאוף):

Series Nikola Jokic won as underdog:
2020 R2 vs. LAC (+850)
2021 R1 vs. POR (+110)
2023 R2 vs. PHX (+100)
2025 R1 vs. LAC (-105)

Series Nikola Jokic lost as favorite:
2019 R2 vs. POR (-145)
2024 R2 vs. MIN (-200)
2026 R1 vs. MIN (-350)

כמובן שזה לא מדע מדויק מי "אנדרדוג/פייבוריט" (וזה גם לא משקלל כמובן פציעות שמשפיעות על כך תוך כדי סדרה...), והשחקן עצמו גם משפיע על כך (מניח שג'ורדן לא זכה לנצח יותר מדי סדרות כאנדרדוג למשל), אבל זה מציג קצת בצורה אחרת את המצב לאחר ההפסד הבאמת נוראי הנוכחי.
דעתכם?

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 03, 2026 3:18 pm 
מנהל פורום

אם זה אכן Wide open 3 pointers אז ממה יכולה לנבוע ירידה חדה בקליעה? בשחקנים שלוקחים את רוב הזריקות? סתם כושר קליעה גרוע של יוקיץ' ומארי? טקטיקת הגנה שגרמה לשחקנים נון-שוטרס לקחת יותר שלשות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 03, 2026 6:45 pm 
Hall of Famer

כמובן שיכולה להיות גם מקריות בכמות משחקים נמוכה, או באמת קצת "אנליטיקה הגנתית" מבחינת זהות השחקנים הזורקים/מיקום הזריקות.
אבל גם הצד השני של המטבע בולט - הקליעה של מינסוטה.
הרי באמת תוצאת הסדרה הזו (בהינתן הפציעות שהיו בה תוך כדי) היא "לא הגיונית", אז הנה משהו חריג שמסביר ולו חלקית את הפלא.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 03, 2026 8:38 pm 
Junior

זה לגמרי יוקיץ' ומרי בכושר קליעה נוראי. 13 זריקות לשלוש פר משחק בין שניהם. יוקיץ' קלע אותן ב-19%. מרי ב-26%. בעונה הרגילה הם היו עם 38% ו-44% משלוש בהתאמה. חלק קשור להגנה של הטימברוולבס, אבל שניהם החטיאו המון זריקות נוחות.

אגב, מי שקצת "הציל" את האחוזים של דנבר בסדרה היה ספנסר ג'ונס, האיש עם הזריקה הכי מכוערת בעולם, שכל פעם שהיא יוצאת מהיד שלו אתה תופס את הראש. עד שהיא נכנסת. אז איכשהו הוא קלע 9 מ-13 בסדרה משלוש (69%) ו-40% בעונה. דונט טריי איט אט הום קידס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 149 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: uriel17 ו 22 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה